Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Gastronomija > Hrana i zdravlje

Hrana i zdravlje Posebni režimi prehrane

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.12.2015., 20:24   #21
Quote:
chocolatecookie kaže: Pogledaj post
Pa neće ti nikakve kalorije otići u salo ako ti je unos manji ili jednak od potrošnje. Ako nije, neće ti ni za one iz banana tijelo zaključiti da će ih potrošiti, kako da ih troši ako ti ležiš?
Ma recimo da je unos veci, recimo treba mi 2000 kcal da zadrzim svoju trenutnu kilazu, i ako ja pojedem 2500, mislila sam da nije problem ako je tih 500 iz voca, a da je problem ako je tih 500 iz cokolade- da se u prvom slucaju necu udebljat jer je to voce i ima hranjive nutrijente koje ce tijelo iskoristit da nahrani stanice i bla bla, a cokolada je nutritivno bezvrijedna i odlazi u dupe. Ma nemam pojma :/
Crvena-boja is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2015., 20:28   #22
Razumijem što si mislila, ali krivo si mislila.
Old 06.12.2015., 20:50   #23
Quote:
Modesti kaže: Pogledaj post
med ti je isto cukar, voće i suho voće je isto krcato šećera
ako misliš jedan kolač zamijeniti bananom, medom i suhim marelicama, vjerojatno ćeš unjeti više šećera nego prije
Ne odvikavam se šećera u potpunosti, samo prerađenog. Fruktoza to nije.

Quote:
chocolatecookie kaže: Pogledaj post
Suho voće je poznato po niskom udjelu šećera, da.

Ja bih pojela to što imam doma i onda prestala kupovati novo slatko. Samokontrola i donošenje odluka se izmore, da tjedan dana hodam kraj piškota i sladoleda i čokolade u ponedjeljak bih se pojebala s poštarom, a od toga isto hoće narast trbuh.
Ma to dragi tamani slatko, a meni toliko ne smeta jer nemam uopće želju

Quote:
Crvena-boja kaže: Pogledaj post
Ja nisam primjetila da je ovo istina, jaaako puno voca jedem, svakodnevno, i nisam se udebljala jedem i banane ( bez problema ih pojedem 5 za redom) grozde, smokve kad ih ima....ma sve, u velikim kolicinama. Ali ja ne jedem kruh niti ista iz pekare, mozda bi bilo drukcije da jedem pol kile kruha uz rucak pa jos toliko voca..
Rijetko jedem kruh i pekarske proizvode, a voća jedem u jednakim količinama i prije (umjereno) tako da se ne natrpavam. Suho voće zajedno sa orašastim plodovima grickam tokom dana, i traje mi danima... Plus, planiram početi vježbati, pa će se kalorije trošiti brže
pčelica88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2015., 20:52   #24
Moram i napomenuti da nisam jela puno slatkog, ali me izluđivala ta potreba da pojedem slatko nakon svakog obroka...
pčelica88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.12.2015., 20:57   #25
Orašasti plodovi su jako kalorični, ja to nastojim imati kraj sebe onih dana kad iz nekog razloga jedem jako malo druge hrane, pripazi na količine.

Ali, koja je poanta ovog topika i zašto nije na mršavljenju ili tako negdje? Kad bi svatko tko želi smršaviti primjenom svojih kreativnih ideja o tome kako funkcioniraju debljanje, mršavljenje, prehrana i šećer imao svoj topik, ŽK bi se zvao DK.
Old 07.12.2015., 13:42   #26
Ako ne jedes secer onda nemoj jesti ni voce ni suho voce. Pij limunadu, nezasladjenu. Grickaj bademe ili orahe. Imati ces krizu ali proci ce. Na kraju ti uopce nece faliti
FatGlow is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2015., 14:06   #27
Quote:
FatGlow kaže: Pogledaj post
Ako ne jedes secer onda nemoj jesti ni voce ni suho voce. Pij limunadu, nezasladjenu. Grickaj bademe ili orahe. Imati ces krizu ali proci ce. Na kraju ti uopce nece faliti
Zašto se ne smije jesti voće?
Ne razumijem:
Dlapek is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2015., 14:40   #28
Ne jedem slatko dvije godine i izgubila sam par kilograma, a voće tamanim na dnevnoj bazi, i to dosta voća, čak si često pravim i zobene kekse s voćem, kilaža mi je ista već dvije godine, mene voće ne deblja. A bome dok sam jela milke nije bilo tako, itekako bi se vidjelo na vagi, tako da voće i slatkiše barem u mome slučaju je smiješno uspoređivati.

I inače mi slatko uopće ne fali, kad vidim slatkiše nemam uopće poriv da ih kupim, uvijek se sjetim da imam doma voća ili si napravim radije kekse s voćem umjesto da kupujem čokolade krcate šećerom i slično. Baš kad se zaželim radije si napravim čisti kakao ili pojedem čokolade sa stevijom. Osjećam se bolje u svakom pogledu, od vitkosti pa nadalje, a ne osjećam se kao da se nečega odričem.
kosjenka- is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2015., 19:31   #29
Quote:
FatGlow kaže: Pogledaj post
Poanta je rješiti se prerađenog šećera, ne prirodnog...
pčelica88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.12.2015., 21:08   #30
Odviknut se od šećera i slatkiša nije nikakav problem. sve je stvar navike i dostupnosti. Ako si kupiš veliku milku normalno da ćeš je i pojest, al ako si umjesto toga kupiš kilu mandarina, pojest ćeš mandarine iako i voće ima šećera, ali kalorijska vrijednost 100 g čokolade i 100 g mandarina ne može uspoređivati, jer kalorije debljaju. 100 g mandarina ima 53 kcal, a 100 g čokolade 553 kcal.
Nemam problema s težinom, ali čisto iz nekih zdravstvenih razloga sam izbacila šećer i uopće mi ne fali. što manje slatkiša jedeš to ti manje fali i nakon nekog vremena ti svi ti slatkiše postanu preslatki. osim milke
miserlou is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2015., 13:28   #31
Quote:
Crvena-boja kaže: Pogledaj post
Kako si mudra ali nije svaka kalorija ista, drukcije je ako pojedes cokolade za 500 kcal, i voca za 500 kcal... ....
Cjelokupna kemijska i fizička znanost se ne bi složila s tom tvrdnjom.

“Religion was invented when the first con man met the first fool.” Mark Twain
kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2015., 13:29   #32
Quote:
pčelica88 kaže: Pogledaj post
Poanta je rješiti se prerađenog šećera, ne prirodnog...
Cjelokopna kemijska znanost se ne bi složila s tom tvrdnjom.

kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2015., 17:42   #33
Quote:
kumek kaže: Pogledaj post
Cjelokopna kemijska znanost se ne bi složila s tom tvrdnjom.
Ne znam na što ciljaš, no već 15 dana ne jedem slatkiše (i ostale stvari gdje se krije prerađeni šećer) i super mi je! Uopće mi više niti ne fali...
pčelica88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2015., 18:21   #34
Quote:
Ne znam na što ciljaš, no već 15 dana ne jedem slatkiše (i ostale stvari gdje se krije prerađeni šećer) i super mi je! Uopće mi više niti ne fali...
Drago mi je da ti je super ali ne vidim vezu s mojom izjavom.

kumek is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.12.2015., 18:40   #35
Quote:
Poanta je u tvom početnom postu, napisala si sama da se želiš riješiti viška kila. U tom slučaju su svi šećeri - šećeri (kalorijski).

Ja sam sad već 2 mjeseca bez slatkiša koje sam tamanila k'o tasmanijska neman cijeli život; znači Bajadera od 500 g nije problem, kutija Domaćica za doručak/večeru... Uz napomenu da nisam debela. No, shvatila sam da su stvari izmekle kontroli jer sam počela kupovati čokoladice u dm-u, na pumpi, jesti kolače svaki dan po slastičarnicama pa sam tome odlučila stati na kraj.

Iz mog iskustva, tijelu je najgore prva 2 tjedna, a nakon puna 3 stekneš rutinu da možeš bez svega, ali disciplina ne smije popuštati. Ako želiš smršaviti, naravno. U ovom prvom/prijelaznom periodu možeš zadržati kako sama navodiš "nerafinirane šećere" , no da bi smršavila morat ćeš i to maknuti i počastiti se svaki dan s 2 voćke kao dva međuobroka (između doručka i ručka, te između ručka i večere). Sve ostalo ti moraju biti proteini i povrće. Uz napomenu, da se pod voće ovdje ne računaju banane, ananas, te da ih ne možeš jesti neograničeno. Kruha 40 g samo ujutro i to je to. Povrće lisnato (opet ne ono koje sadrži šećere, znači ne mrkva, ne cikla... Također ne grahoricama).

Drugim riječima, ovdje pričamo o dvije tematike - odvikavanje od rafiniranih šećera i mršavljanje. Jer jedno ne uključuje drugo, kao što si mogla već pročitati u ranijim postovima.
Old 15.12.2015., 19:48   #36
Quote:
a voća jedem u jednakim količinama i prije (umjereno) tako da se ne natrpavam. Suho voće zajedno sa orašastim plodovima grickam tokom dana, i traje mi danima... Plus, planiram početi vježbati, pa će se kalorije trošiti brže
To je u redu ovako inače, ali uzmi u obzir da je zadnjih 5 kilograma najteže skinuti i da ćeš možda morati na malo strožem režimu izdržati neko vrijeme. Možda si jedna od onih kojima voće ne smeta pri mršavljenju, ali svejedno mislim da ti je sigurnije bez voća za sada.

I još nešto - pokušaj ne grickati između obroka, ako redovito osjećaš glad nakon glavnog jela, možda ne jedeš do osjećaja sitosti kako bi trebala ili si zapravo žedna.
Shaina is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.12.2015., 17:13   #37
Ma htjela bi smršaviti, no za to ću se morati više potruditi od nejedenja šećera. Idem korak po korak, svaki dan mi sve manje fali, i svaki dan moram potamanit barem jednu voćku Tko bi rekao da je za ne jest šećer potrebna volja (a fakat te mami u svim oblicima)

Btw. otkako ne jedem slatko i dragi ga manje tamani, a ona Oreo Milka još čitava :klap: Mislim da ćemo je morati pokloniti da joj ne istekne rok (300 g).
pčelica88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.12.2015., 20:21   #38
Ma neće jedna biti problem, ali ne vjeruj onom starom pravilu o pet voćki na dan. Možda je poželjno što se tiče vitamina, ali u procesu skidanju kila ne prolazi.

Što se tiče milke, javi se ako pofali dobrovoljaca
Shaina is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2015., 10:42   #39
Što se tiče Milke, bacaj sve takvo van iz kuće jer će te kad-tad uhvatiti kriza, a onda će biti: "Danas grizem!" i potrusit ćeš sve što nađeš po ormarima. :klap:
Old 06.01.2016., 15:37   #40
Quote:
*soul*mate* kaže: Pogledaj post
ako pretjeraš i s voćem, debljat ćeš se.
ovo je istina..
počela sam raditi smutije ujutro, to mi je najlakše, smutiram i pijem do posla, ne gubim vrijeme na doručak, sjedeći doma za stolom..
ali bogme, 2 kile više su došle..
ok, ja pretjerujem, iako ne stavljam često npr bananu, možda svakih 10tak dana, pretjeram sa ostalim voćem, kad krenem trpat, ne mogu stat
stavim npr po pet mandarina, jabuku, 3 kiwija, ono, netko toliko pojede u tjednu..

da skratim, polako sa voćem..
povrće je pak druga priča ali oprezno sa voćem, kile nosi..
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:55.