Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Rekreacija > Trčanje

Trčanje Još samo 500 m...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.04.2017., 08:54   #21
Dragi moji, s obzirom da nikako ne uspijevam redovito trenirati, zbog ostalih obaveza, nema šanse da ću se pripremiti za Plitvički maraton. Stoga prodajem startninu za Plitvički maraton 4.6.2017. Cijena-200kn.
Old 01.05.2017., 19:15   #22
Jel to startnina za maraton ili polumaraton?
tmarkulincic is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.05.2017., 15:42   #23
Prodao sam, bila je za maraton.
Old 08.05.2017., 11:06   #24
Zvuci predobro ! 👌🏻
Old 09.05.2017., 11:15   #25
Pozdrav,
prodajem dvije startnine za utrku na 5 km, u sklopu 32. Plitvičkog maratona. Start je u subotu, 3.6. 2017 u 17:00 ispred sportske dvorane u Mukinjama. Startni paket uključuje pamučnu majicu, ulaznicu za nacionalni park (prošlih godina je ta ulaznica vrijedila samo za dan utrke), bon za pasta party i platnenu vreću s logom utrke. 100 kn po startnini (early bird cijena, trenutačno je 120 kn). Zainteresirani neka se jave u inbox.
Old 24.05.2017., 19:15   #26
Nudim prijevoz iz ZG ili Karlovca 3.6. na dan utrke 5km, javite se u inbox!
Otto Motto is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2017., 11:41   #27
Ima li tko da je trčao prošle godine polumaraton a da je volja linkati s Garmina/Polara/Suunta rutu?
Old 30.05.2017., 16:05   #28
Quote:
listopad kaže: Pogledaj post
Ima li tko da je trčao prošle godine polumaraton a da je volja linkati s Garmina/Polara/Suunta rutu?
A ista je ruta kak i prošle godine? 😏

Ako je ruta ista, i mene bi zanimalo, najviše zbog toga koliko ima elevacije, nigdje ne mogu naći taj podatak. 🏃🏃
avogadro44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.05.2017., 20:02   #29
Evo Bastard je meni poslao jutros pa baci oko.

https://www.strava.com/segments/12288438
Old 30.05.2017., 20:19   #30
Quote:
Evo Bastard je meni poslao jutros pa baci oko.

https://www.strava.com/segments/12288438
Hvala 👍😉
avogadro44 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.06.2017., 17:44   #31
Sretno svima sutra na Plitvicama koji idu
za mene-više sreće nagodinu
Old 04.06.2017., 16:23   #32
Otrčao sam svoj prvi Plitvički polumaraton i samo ću reći da je sve bilo odlično (barem meni). Lijepa ali teška utrka kojoj ću se sigurno vratiti.
Usput sam spopao druga avogarda u svlačionici na čemu se ispričavam ali eto bio mi čovjek poznat

Vrijeme 1:51:45. Ja zadovoljan.

Jedino me sad samo zanima kako izgleda drugi dio staze gdje maratonci idu
Old 04.06.2017., 17:52   #33
Quote:
Otrčao sam svoj prvi Plitvički polumaraton i samo ću reći da je sve bilo odlično (barem meni). Lijepa ali teška utrka kojoj ću se sigurno vratiti.
Usput sam spopao druga avogarda u svlačionici na čemu se ispričavam ali eto bio mi čovjek poznat

Vrijeme 1:51:45. Ja zadovoljan.

Jedino me sad samo zanima kako izgleda drugi dio staze gdje maratonci idu
Bravo Po toj vrućini

Imaš dakle godinu dana da se pripremaš i saznaš
Old 04.06.2017., 19:46   #34
Listopade, sve cu ti sutra ispričat dok dođem sebi od drugog dijela staze 3:32. Sretan i umoran
Bastard is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.06.2017., 19:53   #35
Quote:
Bastard 007 kaže: Pogledaj post
Listopade, sve cu ti sutra ispričat dok dođem sebi od drugog dijela staze 3:32. Sretan i umoran
bravo

to je moj cilj nagodinu
Old 04.06.2017., 23:03   #36
bravo ekipa, svaka čast!
Old 05.06.2017., 07:11   #37
Quote:
dr. diego kaže: Pogledaj post
Bravo Po toj vrućini
Pa i nije bilo tako vruće. Bilo je vruće na prvom usponu koji je polomio hrpu ljudi jer su se sjurili kao sumanuti prvih 9km. Nakon toga se trči kroz šumu tako da je bilo skroz ok što se temperature tiče.

Quote:
dr. diego kaže: Pogledaj post
Imaš dakle godinu dana da se pripremaš i saznaš
Sve ovisi o tome što Bastard ima za reći
Old 05.06.2017., 09:11   #38
Quote:

Sve ovisi o tome što Bastard ima za reći
Isusek, Isusek...kaj se samo mene čeka?
Eto, pošto niti jedan brži forumaš jučer nije nastupio na maratonu, mene je dopao urbi et orbi- nizbrdica do Koranskog mosta (8,5 km) se mora trčati disciplinirano- ne presporo da kočiš i ubijaš kvadre, ali svakako se ne smije čovjek strmopizdit ko da je na mostu cilj. Nakon toga se ide na "brisani prostor" i uzbrdicu (do nekih 13 km) gdje puno preambicioznih hoda . Pa šuma i valovito, a onda na 16.km razdvajanje. Tu se još malo ide gore-dolje da bi na točno 17 km krenuo uspon. Da ne bi bilo zabune, postoji tabla na kojoj piše "oštar uspon 3,5 km" Tu se u ta 3,5 km popneš nekih 200-250 metara, nema prilike za neki predah, jer je uspon dosta oštar i intenzivan (na prvom barem ima par ravnijih dijelova). Međutim, ovaj je duboko u šumi većim dijelom i onda na nekih 20,5 kreće pristojna nizbrdica po "oštećenom kolniku", pa opet malo valovitog i tako stižeš pred "crijevo". Nakon 29, skreneš u neko selo gdje je i jedini okret, kao i domaćin koji nam je vrlo ljubazno nazdravljao (bit će neka domaća šljiva?). Kad se okreneš i vrneš na stazu, još malo gore-dolje i eto te već na 35. Tu je jedan važan moment- to je na neki način uglavnom kritična faza kada te počnu hvatati grčevi i prve ozbiljnije krize. Ali ovdje si u dubokom hladu i počinje 3 km čiste nizbrdice na kojoj se možeš odmoriti. Na 40 izbijaš na sunce, okrijepu sa toplom vodom i zadnji krvavi uspon. Taj uspon je stvarno suludo strm, obzirom na fazu u kojoj se nalazi, tu sam na euforiju prestigao 3-4 inače vrlo solidna maratonca, tako da sam u trenutku kad sam dogurao do one drvene konstrukcije, 500 metara prije cilja, skoro zaplakao od sreće Kraj je svima isti, 500 m lagane nizbrdice na ulasku u Mukinje.

Razlog zbog kojeg mi je ovo dosada najdraži maraton (doduše, tek treći da ne bih ispao neki "svjetski putnik") je staza koja je zapravo fantastična. Jest teška, nije da nas je cijelim putem bodrilo toliko ljudi da ih je policija morala micati sa staze, ali trčanje kroz ta krasna sela, šumu, NP je sjajno. I ono što ne mogu dovoljno naglasiti- trčanje na osjećaj. Nema unaprijed definiranog tempa, već se stvarno moraš prilagoditi vremenu, konfiguraciji, trenutnom stanju itd. Odlična škola za ubuduće

Listopade, i ja sam lani prvi puta trčao Plitvice, kao i ti polumaraton, oko 1:47. Tako da.....očekujem te u fotofinišu nagodinu

Ajd dosta sam pisao, idem dalje odmarat

Zadnje uređivanje Bastard : 05.06.2017. at 09:26.
Bastard is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2017., 10:21   #39
Hvala bastard na odličnom izvještaju
U svakom slučaju sam zaintrigriran nakon ovoga posta a vidjet ćemo što iduća godina nosi

Da, finiš je brutalan na 21km a mogu tek misliti kako je maratoncima bilo. Mi smo nakon ručka još dolje ispod restorana bodrili ove koji su trčali preko 5 sati i mogu reći da je svima na licu bila samo patnja a najgori dio je tek pred njima bio. Jedna se japanka skljokala od umora pa su joj malo priskočili u pomoć ali nije odustala nego se nekako jedva osovila na noge i lagano nastavila. Valjda je stigla do cilja.
Old 05.06.2017., 16:22   #40
Eto, da se i ja javim.
Otrčan Plitvički polumaraton s puuuno respekta, pošto su mi brda bolna točka, premda se na kraju ispostavilo da ga nije trebalo biti..
Naime, prije Plitvica trčao sam Borošu, naravno, zaletio se (pretpostavljam ) i na kraju sam se jedva dovukao do cilja, prešlo me mnoštvo ljudi, pa i oni koji me nikad ne prelaze.
Nakon tjedan dana, Jaskanski polumaraton - prilika za popravak Krenuo u brda tempom Veronike Jurišić, pošto mi po ravnom savršeno odgovara njezin tempo, misleći, držaću se nje u brdima koliko mogu, a onda ću potegnuti u nizbrdicama gdje se osjećam ko bubreg u loju i naravno to se je pokazalo kardinalnom greškom, već nakon 8km totalni pad, tako da su me na nizbrdicama i ravnim dijelovima prošli i oni koji me nisu uspjeli na Boroši
Na kraju opet se jedva dovukoh do cilja s 1:42.
U tom ozračju očekuju me Plitvice za dva tjedna, a ja strahu i najmanjem brdašcu, ko vrag tamjanu.
I dođoše Plitvice.. krenuh nikad opreznije i to nizbrdo što je moj forte, do 8-9km se praktički nisam ni oznojio (vele da je bilo 32 stupnja), valjda od straha a onda krenuše brda, ali nekako mi se nisu baš činila strma i stalno u očekivanju pravih brda, trčim ja u ta "brdašca" s nekom rezervom i tako sve skoro do cilja, na kraju sam malo i potegnuo i s vremenom 1:37:31 završim u cilju Moglo je i minutu-dvije brže, ali sve u svemu, zadovoljan
Poslje se je još i prohodalo po parku 15-tak km
Što se tiče same staze, bilo je vruće, ali bilo je dosta hlada, tako da mi to nije smetalo, nešto previše nisam uspio vidjeti od ljepota parka u utrci, vele maratonci da je drugi dio staze puno ljepši..
Na kraju utrke upoznah se s forumašem Listopadom, malo me je iznenadio, pa se nisam snašao, nek se ne ljuti, drugi put nek se opet javi, onda vrijedi jedno hladno pivce
avogadro44 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:04.