|
|
05.07.2015., 16:59
|
|
mrgud
Registracija: Oct 2008.
|
Pa i engleski je strani jezik, i nije sluzbeni jezik u RH tak da mi to dode na isto, engleski ili talijanski jer tvoj prigovor je bio da nema na sluzbenom jeziku RH
Sto zapravo talijanski u istri i je, jer je dvojezicno podrucje
A i nije da je nest narocito tesko shvatiti kaj imaju na jelovniku
Ak sam uspjela ja sa svojim neznanjem talijanskog, onda vjerujem da mogu i drugi, samo treba malo mozak ukljucit i povezat neke rijeci 
|
05.07.2015., 17:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
možete li mi preporučiti kvalitetan restoran u Fažani (može i bliža okolica,ali primarno Fažana)?
tnx
|
05.07.2015., 17:39
|
|
Astronaut
Registracija: May 2005.
|
Quote:
bodulas kaže:
|
Budem otišao tamo, iovako sam u Žminju barem jednom tjedno zbog posla
EDIT:
Ovaj tjedan sam jeo u Konobi Marino u Gračišću. Uzeli pršut i sir za početak, ja uzeo njoke sa divljači, meni poprilično OK.
Makar najbolji domaći njoke + divljač mi je bilo u Kanceliru u Balama ..
|
|
|
05.07.2015., 17:59
|
|
I'm like a bird...
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
cilla kaže:
Pa i engleski je strani jezik, i nije sluzbeni jezik u RH tak da mi to dode na isto, engleski ili talijanski jer tvoj prigovor je bio da nema na sluzbenom jeziku RH
Sto zapravo talijanski u istri i je, jer je dvojezicno podrucje
A i nije da je nest narocito tesko shvatiti kaj imaju na jelovniku
Ak sam uspjela ja sa svojim neznanjem talijanskog, onda vjerujem da mogu i drugi, samo treba malo mozak ukljucit i povezat neke rijeci 
|
Ključna riječ je dvojezično 
Meni se ne sviđa ovako jer ne znam talijanski, a ne bi mi se sviđalo ni da znam.
Tebi se sviđa i ok ti je. i to je to 
|
|
|
05.07.2015., 18:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
Sitničariš. Plus uvodiš politiku gdje joj nije mjesto. Koliko je "medium", "rare" i slično izraza po forumu i jelovnicima, pa T-bone i da ne nabrajam dalje?
Ljudi su Talijani, otvorili restoran, od naših ljudi imaju konobara (onaj sijedi na zajedničkoj slici), web im je očito načinjen po nekakvoj špranci i to je to.
|
|
|
05.07.2015., 23:24
|
|
I'm like a bird...
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
bodulas kaže:
Sitničariš. Plus uvodiš politiku gdje joj nije mjesto. Koliko je "medium", "rare" i slično izraza po forumu i jelovnicima, pa T-bone i da ne nabrajam dalje?
Ljudi su Talijani, otvorili restoran, od naših ljudi imaju konobara (onaj sijedi na zajedničkoj slici), web im je očito načinjen po nekakvoj špranci i to je to.
|
Ne bavim se politikom niti moj komentar ima ikakve veze s politikom.
Jednostavno ne govorim talijanski jer nam na RH kontinentu to nije uobičajeno prvi ili drugi jezik kao vama u Istri, a volim pročitati web na jeziku koji razumijem, pogledati što nude... prije nego odem na određeno mjesto.
Zato bi mi bilo normalno da imaju hrvatsku ili englesku verziju weba.
|
|
|
05.07.2015., 23:42
|
|
Astronaut
Registracija: May 2005.
|
Sa time se slažem.
|
|
|
06.07.2015., 01:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Otvoriš lijepo google translate i igraš se. Pa lijepo je znati kako se koje jelo ili namirnica zove na talijanskom. Kad smo već naučili već spominjane medium, rare (nekako me baš to bode) zašto ne i antipasti, spaghetti, gnochetti, primo, secondo, carne i cotoletta? 
|
|
|
11.07.2015., 10:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2015.
|
Prenosim - nisam bila osobno, ali bila je frendica kojoj vjerujem šta se tiče gastro doživljaja 
Barba Danilo kod Rovinja: kaže da nije jeftino, ali je fantazija okusa. Jela je sve morsko (hladno predjelo + pašta s plodovima mora), a desert nekakvu kremicu sa par slojeva koji su se savršeno sljubili.
Eto, ako tko ide neka posvjedoči iz prve ruke! 
|
|
|
11.07.2015., 11:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Pozdrav svima, tražim restoran u Istri s dobrim pogledom, normalnim cijenama i bez nekakvih instalacija na tanjurima. Od hrane, meni i curi je dovoljno da imaju dobar biftek.  Kakve cijene ima Flanona u Plominu?
Hvala 
|
|
|
11.07.2015., 11:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
thepajser kaže:
Pozdrav svima, tražim restoran u Istri s dobrim pogledom, normalnim cijenama i bez nekakvih instalacija na tanjurima. Od hrane, meni i curi je dovoljno da imaju dobar biftek.  Kakve cijene ima Flanona u Plominu?
Hvala 
|
Koliko znam, Flanona ima normalne cijene... A možda da uzmeš u obzir Velo Kafe u starom gradu Labinu? Meni je ona terasa posebna  Kad sam jela biftek tamo pred par mjeseci, bio je ukusan - imaš i opciju 1/2 bifteka (npr. standardan je 250 g, a 1/2 je 125 g... ili 150/75 g, nisam više sigurna).
|
|
|
11.07.2015., 12:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Hvala, ali najrađe bih izbjegnuo Labin, nekako mi ne leži...inače, svi djelovi Istre dolaze u obzir.
|
|
|
11.07.2015., 12:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Vela Vrata, Beram: domaća hrana, orijentirani su na mesinu 
|
|
|
15.07.2015., 10:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Quote:
tweetee kaže:
Ja ne vidim da negdje ima kliknut na hr verziju stranice 
I to me, zapravo, ljuti. To bi valjda značilo da su i vlasnici Talijani te da su toliko bahati/bezobrazni/zapravoneznamkakotoopisati da nemaju verziju weba na službenom jeziku države u kojoj su otvorili restoran.
Itekako ima domaćih gostiju s dovoljno dubokim džepom da si svaštanešto priušte, ali valjda nisu poželjni u tom restoranu? Diskriminacija?
Well, u takvoj situaciji ne bih ni ostavljala svoje novce u tom restoranu da su ne znam kako dobri 
|
Ni ja.
Quote:
tweetee kaže:
Ključna riječ je dvojezično 
Meni se ne sviđa ovako jer ne znam talijanski, a ne bi mi se sviđalo ni da znam.
Tebi se sviđa i ok ti je. i to je to 
|
Ne znam koja im je ideja vodilja i sto misle da dobijaju time da tjeraju goste (kojima se to ne svidja) od sebe.
Quote:
tweetee kaže:
Ne bavim se politikom niti moj komentar ima ikakve veze s politikom.
Jednostavno ne govorim talijanski jer nam na RH kontinentu to nije uobičajeno prvi ili drugi jezik kao vama u Istri, a volim pročitati web na jeziku koji razumijem, pogledati što nude... prije nego odem na određeno mjesto.
Zato bi mi bilo normalno da imaju hrvatsku ili englesku verziju weba.
|
Za pretpostaviti je da su im i jelovnici u restoranu samo na talijanskom. (inace bi isto samo prekopirali na web)
Dodjes, uzmes jelovnik i
Quote:
bodulas kaže:
Otvoriš lijepo google translate i igraš se. Pa lijepo je znati kako se koje jelo ili namirnica zove na talijanskom. Kad smo već naučili već spominjane medium, rare (nekako me baš to bode) zašto ne i antipasti, spaghetti, gnochetti, primo, secondo, carne i cotoletta? 
|
A sto ako ne nosis laptop sa sobom na more, nemas pametni telefon (ili gb) ili ne volis na go prcakti po internetu na telefonu...a nije da ne bi potrajalo dok si sve prevedes. Za to vrijeme se okupas, odes pojesti tamo gdje razumijes sto pise i odes odmarati u hlad...
I cemu to? Netko ne voli takvu "igru", hoce vidjeti sto se nudi, na brzinu odabrati i gustati u klopi, a ne u ucenju talijanskog. A ako netko voli uciti talijanske izraze, to isto tako, pa i bolje moze ako su jela napisana na oba jezika.
Bi li bilo ok da u kineskom sve bude na kineskom? Pa da se onda i s kineskim igramo? 
Itd. ...svak svoj jezik, nek se uce ljudi...
|
15.07.2015., 11:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Ok, onda ne idite tamo i mirna Bosna (Istra)
P.S. Ako se netko ipak odvaži progutati malo nacionalnog ponosa i isprobati ono što restoran nudi lako će odabrati - jelovnici su na 4 jezika.
|
|
|
19.07.2015., 10:06
|
|
Brontulona
Registracija: Mar 2007.
|
Meksicki u Rovinju, jeli piletinu u nekom umaku, korektna, ramstek sa dva umaka i nekim biljem odlican, tekila sa cimetom solidna, sa 3 piva i vodom, 290 kn. Posluga spora, sve curice mlade i neiskusne, stalni konobar trci ali ne moze toliko. Vruce na terasi.
|
19.07.2015., 22:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Obzirom na toplinu na terasi, jesu li te curice bile... hm hm... onako... hm... razgoličene... ili?!?! 
|
|
|
20.07.2015., 10:01
|
|
Brontulona
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
shtifke kaže:
Obzirom na toplinu na terasi, jesu li te curice bile... hm hm... onako... hm... razgoličene... ili?!?! 
|
A polugole. Trce i trude se, no vidi se neiskustvo. Sve su nove. Hm, to nesto govori o gazdi.
|
06.08.2015., 17:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
|
|
|
08.08.2015., 11:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Quote:
bodulas kaže:
|
Nazalost, moje iskustvo je suprotno.
kupovna tjestenina, cijene previsoke za nesto sto nije domace.
izgleda da su se razbahatili na staroj slavi. bas zbog te stare slave sam ocekivala nesto posebno, kad ono- industrija?!

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:15.
|
|
|
|