Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Psi

Psi Najbolji prijatelji

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.06.2022., 07:21   #381
Quote:
Complicated kaže: Pogledaj post
dal ovi psi kad porastu prestanu grickati?
Ne znam za koju dob pitaš. Svi grickaju dok su mali, a onda ih odvikneš od toga. Malo-pomalo.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 09:37   #382
Quote:
Didi kaže: Pogledaj post
Ne znam za koju dob pitaš. Svi grickaju dok su mali, a onda ih odvikneš od toga. Malo-pomalo.
pretpostavlja se oko 6 ili 7 mjeseci. ovo zvače s dušom ne mislim ono klasično idu mi zubići nego više kao osobina. hoćeš počeškat, podragat i istog trenutka prebacujemo se u grickanje ruku.
Complicated is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 14:42   #383
Pregledaj malo temu Štene dolazi i vidi kako ga se može odučiti od grickanja, a možda ti odgovori i neki vlasnik belgijanca. Napiš malo ovdje kako si došao do psa i u kojoj je dobi bio kad je došao k tebi, kao i u kojim je uvjetima odrastao - koliko znaš.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 14:57   #384
Quote:
Pregledaj malo temu Štene dolazi i vidi kako ga se može odučiti od grickanja, a možda ti odgovori i neki vlasnik belgijanca. Napiš malo ovdje kako si došao do psa i u kojoj je dobi bio kad je došao k tebi, kao i u kojim je uvjetima odrastao - koliko znaš.
udomljena iz udruge s 4-5 mjeseci. prije toga nađena negdje u šumi. bilo je nekih naznaka da vjerojatno ima mrvicu belgijanca u krvi, ali sad kad raste sumnjam da je čistokrvna brzo uči, sad izgleda sve više ko belgijanac, neumorna, obožava duge šetnje i voli grickati i snapati.
to mi je i dilema, ako je belgijanac i ako je to dio karaktera + još je štene, neću ići previše kontra prirode i osim kosti i grana, mora grickat moje ruke. shvaća kad pretjera i reagira na au ali moram napomenuti da to radi kad je vesela, a ne iz straha ili agresije.

i ja se nadam da će se javiti netko od vlasnika belgijanaca jer znam kak je kad imaš "normalno" štene, ovo je stepenica više.
Complicated is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 15:34   #385
Quote:
Complicated kaže: Pogledaj post
udomljena iz udruge s 4-5 mjeseci. prije toga nađena negdje u šumi. bilo je nekih naznaka da vjerojatno ima mrvicu belgijanca u krvi, ali sad kad raste sumnjam da je čistokrvna brzo uči, sad izgleda sve više ko belgijanac, neumorna, obožava duge šetnje i voli grickati i snapati.

to mi je i dilema, ako je belgijanac i ako je to dio karaktera + još je štene, neću ići previše kontra prirode i osim kosti i grana, mora grickat moje ruke. shvaća kad pretjera i reagira na au ali moram napomenuti da to radi kad je vesela, a ne iz straha ili agresije.

i ja se nadam da će se javiti netko od vlasnika belgijanaca jer znam kak je kad imaš "normalno" štene, ovo je stepenica više.
Ja sam imala na čuvanju cca 6mj belgijanca malinois. Ovo sve što si opisao su apsolutno karakteristike te pasmine. A snapaju stalno, ko krokodili su. Pametni, prava radna pasmina, hiperaktivni.
Što se tiče grickanja, prestati će, ali što kaže Didi, čekiraj si temu o štencima. Moraš ga naučiti. Zapravo stalno ga moraš nešto učiti jer oni to žele, ak se s njima ne radi, doslovno poglupe. Najgore za belgijanca je staviti ga u dvorište, koliko god veliko bilo i ostaviti ga tako. Otupiti će. Treba mu rad, rad, zadaci, istrčavati, druženje s vlasnikom.
Super pasmina, al za mene ipak nije.
Sretno.
Inače, "au" nemoj koristiti kao komandu, radije "ne".
-skyfall- is online now  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 15:55   #386
Potpisujem, moja snaucerica ima par frendova belgijanera i bas si pasu karakterno.... zaigrani do besvijesti, krcati energije i zeljni rada i ucenja. I prekrasno ih je vidjeti odskolovane kako slusaju u paru Tako da poslusaj sto ti cure pisu i radi, radi, radi (bilo da upises neki tecaj, bilo da probas sam).

Zanimljivo.... moju vise izmori kad mora negdje biti mirna, nego bilo koje planinarenje ili trcanje. Jedan dan je bila s nama na sastancima u gradu, dosada ziva - morala je bit mirna, poslusna, zavezana i sjedat uz stolicu i promatrat prolaznike. Nakon sto se vratila doma prespavala je ostatak dana koliko ju je psihicki to premorilo
Lei is online now  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 16:17   #387
Quote:
-skyfall- kaže: Pogledaj post
Ja sam imala na čuvanju cca 6mj belgijanca malinois. Ovo sve što si opisao su apsolutno karakteristike te pasmine. A snapaju stalno, ko krokodili su. Pametni, prava radna pasmina, hiperaktivni.
Što se tiče grickanja, prestati će, ali što kaže Didi, čekiraj si temu o štencima. Moraš ga naučiti. Zapravo stalno ga moraš nešto učiti jer oni to žele, ak se s njima ne radi, doslovno poglupe. Najgore za belgijanca je staviti ga u dvorište, koliko god veliko bilo i ostaviti ga tako. Otupiti će. Treba mu rad, rad, zadaci, istrčavati, druženje s vlasnikom.
Super pasmina, al za mene ipak nije.
Sretno.
Inače, "au" nemoj koristiti kao komandu, radije "ne".
nikad ne bi uzela belgijanca da sam znala da je to jer koliko toliko sam i prije znala o pasmini, ali sad je gotovo
donekle smo se privikli na nove rutine iako malo posao pati , al ide. najviše me muči to da nikad nisam bila za treniranje pasa iako sad ne ide drugačije. da mogu, prvo bi ja išla na treniranje, a onda pas + malo sam na tanko s vremenom

s "au" pokušavam gradit empatičnost prema drugima imamo mačke, savjetovali su mi da ju naučim da ih ignorira, ali teško je ignorirati životinju s kojom dijeliš životni prostor tak da nek se igra i nek malo "gnjavi" druge, ali nek jako dobro zna granice. stane i na ne, s tim da na au više pazi a s ne potpuno prekine s grickanjem. e sad, ako sam u krivu, rado bi to popravila.
Complicated is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2022., 17:21   #388
@Complicated

Kao prvo, oprosti što sam te "pomuškila". Kao drugo, praktički je svejedno koju naredbu upotrebljavaš - bitno je da ista riječ uvijek ima isto značenje, a nije manje važan ni ton glasa. Važno je i da riječi budu što kraće, najbolje od jednog sloga.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2024., 17:05   #389
Zimus sam od jedne udruge udomila štene belgijskog ovčara (tj. s obzirom na to da joj nisam vidjela roditelje niti ima rodovnik službeno je križanac u tipu BO, ali fizički i karakterno je 100% belgijanka). Iz te udruge mi nisu rekli apsolutno ništa o njezinom podrijetlu ni kako je dospjela k njima. Sad kako joj se bliži 1. rođendan (barem ako je suditi po datumu štenjenja koji joj piše u putovnici - ne znam je li veterinar koji je to upisivao znao pravi datum ili je to procjena) palo mi je na pamet da joj potražim siblinge ili roditelje i eventualno saznam kako je provela prvih par tjedana života i došla baš k meni (udruga od koje sam ju uzela je oglašavala samo nju, ne znam koliko ih je bilo u leglu i što je s ostatkom).

Gledala sam legla prijavljena HKS-u i nema nijedno baš na taj datum. Moguće je da datum u putovnici nije točan, ali opet valjda bi registrirani uzgajivač pokušao ostati u kontaktu s vlasnikom svog šteneta, tako da pretpostavljam da joj barem jedan od roditelja nema rodovnik/uzgojnu dozvolu/... (što se mog pseta tiče mi to naravno nije bitno, samo mi je otežavajuća okolnost u potrazi jer ne znam gdje i kako da tražim dalje)

U svakom slučaju, znam da je mala šansa, ali ako ovaj post slučajno pročita netko čiji BO ovih dana slavi rođendan ili ako je nečija kuja prije godinu dana imala leglo, a s jednom curicom ste izgubili kontakt javite se da pokušamo utvrditi jesu li nam pseta u rodu
Kate Libby is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2024., 18:21   #390
Kate Libby, zašto naknadno ne pitaš u udruzi? Teško ćeš ovako išta utvrditi.
Didi is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.08.2024., 21:13   #391
Quote:
Kate Libby, zašto naknadno ne pitaš u udruzi? Teško ćeš ovako išta utvrditi.
Jesam, ali su me izignorirali. I za neke stvari koje su trebali oni odraditi nakon udomljenja sam ih jedva dobila da ih odrade i to nakon roka koji su naveli, tako da mi se ne da opet prolaziti isto zbog ovoga. Pretpostavljam da imaju previše pasa i premalo ljudi i da stvari koje nisu životno važne (koliko god meni bile zanimljive) jednostavno nikad ne dođu na red
Kate Libby is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2025., 08:26   #392
Belgijski ovčar Malinois da ili ne

Tražimo psa koji bi bio dobar s djecom, voli aktivnosti i igru, ali se može prilagoditi našem dnevnom ritmu.

Imamo dvoje djece (9 i 14 godina), ja radim od 7 do 16/17 h. Kad dođem s posla, psu mogu posvetiti 30–60 minuta, a na dane kad ne idem biciklom, mogu ići u šetnju 1–2 sata. Djeca bi se svakodnevno igrala s njim oko sat vremena, a starije dijete bi možda išlo i u šetnje.

Vozim brdski bicikl 2–3 puta tjedno (15–20 km), a vikendom 30–40 km i želim da pas ide sa mnom.

Imamo ograđeno dvorište od oko 800 m². Pas neće ulaziti u kuću, ali imat će pseću kućicu i zaklon za sve vremenske uvjete.

Sviđa mi se pasmina Belgijski ovčar Malinois, ali nisam siguran imam li dovoljno vremena i iskustva za njega.
Prije sam imao njemačku dogu, tako da imam osnovnog iskustva sa psima, ali ne i s radnim pasminama ovog tipa.
Također me brine hoće li Malinois dovoljno slušati moju ženu i djecu ako se prvenstveno veže za mene.

Zanima me:

Je li Malinois dobar izbor u ovom slučaju?

Postoji li neka druga pasmina koja bi bolje odgovarala našem životnom stilu?

Hvala unaprijed na svakom savjetu!
Bulence is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.04.2025., 21:18   #393
A gle, ja ga osobno ne bih nabavila osim ako se ne planiram aktivno bavit nekim sportom poput mondioringa, IGP-a itd u kojima pas grize markiranta. Već se desetljećima uzgaja za posao griženja ljudi, bilo to za vojsku, policiju ili ovako "sportski". Plijenski nagon im je u nebesima, kao i potreba za radom i nekim poslom. Osim ako ne planirate svaki dan trenirati nešto odn zaposliti psu mozak a ne samo tijelo, bolje ne. Ja bih se na vašem mjestu prije raspitala o nekakvoj vižli ili pointeru.
karla1215 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.04.2025., 19:15   #394
Quote:
Bulence kaže: Pogledaj post
Tražimo psa koji bi bio dobar s djecom, voli aktivnosti i igru, ali se može prilagoditi našem dnevnom ritmu.

Imamo dvoje djece (9 i 14 godina), ja radim od 7 do 16/17 h. Kad dođem s posla, psu mogu posvetiti 30–60 minuta, a na dane kad ne idem biciklom, mogu ići u šetnju 1–2 sata. Djeca bi se svakodnevno igrala s njim oko sat vremena, a starije dijete bi možda išlo i u šetnje.

Vozim brdski bicikl 2–3 puta tjedno (15–20 km), a vikendom 30–40 km i želim da pas ide sa mnom.

Imamo ograđeno dvorište od oko 800 m². Pas neće ulaziti u kuću, ali imat će pseću kućicu i zaklon za sve vremenske uvjete.

Sviđa mi se pasmina Belgijski ovčar Malinois, ali nisam siguran imam li dovoljno vremena i iskustva za njega.

Prije sam imao njemačku dogu, tako da imam osnovnog iskustva sa psima, ali ne i s radnim pasminama ovog tipa.

Također me brine hoće li Malinois dovoljno slušati moju ženu i djecu ako se prvenstveno veže za mene.

Zanima me:

Je li Malinois dobar izbor u ovom slučaju?

Postoji li neka druga pasmina koja bi bolje odgovarala našem životnom stilu?

Hvala unaprijed na svakom savjetu!
Rekao bih da šetnja, trčanje uz bicikl, igra s djecom i slično nisu dovoljni za BO. To je radna pasmina koja treba rad, zadatke. Svakodnevno. Nešto što ih I mentalno umori, ne samo fizički.
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 13:07.