Quote:
matej129 kaže:
Lijepi pozdrav,može li netko reći malo više o faksu (kakvo predznanje je potrebno iz informatike,matematike, jeli težak fakultet i tako te neke stvari). Hvala unaprijed
|
Koji smjer te zanima?
Ja ću pisat o matematici i njoj srodnim studijima.
Općenito ti predznanje nije toliko bitno(bitno je da znaš solidno gradivo iz srednje) jer se matematičko gradivo iz srednje škole koje je potrebno za faks radi u uvodnim matematičkim kolegijima.
Primjerice u kolegiju Matematika 1 (to slušaju fizičari i informatičari) ili Osnove matematike i Uvod u matematičku analizu(to slušaju matematika i mat-inf).
Na prvoj godini kreće se od osnova svega.
Konkretno za matematiku: osim uvodnih matematičkih kolegija koje sam naveo tu su još Elementarna geometrija i Programiranje 1(kreće se od zaista bazičnih stvari) i Programiranje 2, zatim Linearna algebra i Matematička analiza 1( tu se radi deriviranje i integriranje i crtanje grafova funkcija).
Gradivo se dalje komplicira, što težinom što raznovrsnošću - Algebarske strukture, Teorija skupova, Uvod u teoriju brojeva,...
Što se tiče težine - a šta ja znam... Teško je.
Treba redovito radit, posebice programerske kolegije. Bitno je svaki tjedan pogledat šta se radilo prošli tjedan i probat sam riješit neke zadatke(isprogramirat nešto). To bi bio najbolji pristup.
Naglašavam još jednom- redoviti rad. To ne znači da se mora svaki dan pisat zadaće, nego svako par tjedana proć bilježnicu i otić na konzultacije ako je potrebno.
I počet na vrijeme učiti. Znači ne 4 dana prije kolokvija ili ispita. Ponekad je potrebno više vremena nego što ste mislili da prođete kroz bilježnicu. Također je potrebno riješiti nekoliko primjeraka starih kolokvija i ispita kako bi stekli neku rutinu. A sve to oduzme vremena( ponavljam, najčešće više nego što ste u početku mislili).
Najbolje da asistente na vježbama pitate da stave nekoliko primjera ispita i kolokvija na sustav za e-učenje. Susretljivi su.
Ako te još nešto zanima, pitaj.
Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk