Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Fakulteti i visoka učilišta

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 01.02.2018., 18:46   #381
Quote:
looklo kaže: Pogledaj post
Ove godine sam maturant te kao sto je vidljivo iz naslova zainteresirana sam za Splitski PMF(smjer matematika), pa sam eto pretrazujuci po internetu dosla na ideju da bi mozda najbolje bilo ovdje pitati. Ugl zanimaju me iskustva drugih. Kolika je zainteresiranost i je li tesko upasti, kakvi su profesori i sl. Cijenim svaki komentar i unaprijed hvala!😊
Hej! Nije teško upasti, ali završiti je već nešto teže Na višim godinama ostane petnaestak studenata po godini. Profesori i asistenti su uglavnom pristupačni i spremni pomoći. Samo za nekoliko (starijih) profesora sam čula da znaju biti prestrogi i/ili pristrani na usmenim ispitima, iako to ni od koga nisam osobno doživjela. Mislim da se općenito preveliki naglasak stavlja na teorijske kolegije koji ti kasnije neće trebati (osim ako se ne planiraš baviti znanstvenim radom). Mnogi od njih su bili zanimljivi i razvijaju "matematički način razmišljanja", ali korisnije bi bilo da je više statistike, matematičkog modeliranja, prakse...
Uzmi u obzir da je matematika na fakultetu jako drugačija od matematike u školi. Možeš naći na internetu skriptu za neki kolegij s prve godine da dobiješ dojam na što mislim Ako je to nešto što te zanima, mislim da ti je dalje bitno razmisliti o tome što bi nakon završenog studija radila. Možda najveća mana matematike u Splitu je mali izbor smjerova na diplomskom studiju: nastavnički, računarski i teorijski. Ne kažem da sad odmah moraš znati koji bi smjer odabrala, ali ako te ne privlači nijedan od tih smjerova, možda bi mogla razmisliti o nekim drugim gradovima gdje se nude smjerovi kao što su statistika, financijska matematika i sl.
Slobodno pitaj što te konkretnije zanima.

Btw. Rodiak je u više postova navodio informacije za koje znam da su krive, uzmite to što piše s rezervom.
nekodrugi is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2019., 11:55   #382
PMF biologija

Koliko vam je bodova bilo potrebno za upis i jestw li uzeli AAA razine?
bavLju is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2019., 14:24   #383
Pmf fizika diplomski

Pozdrav! Malo sam zbunjena i imam dosta pitanja, pa ako neko zna bar nes jako bi cijenila pomoc!
Trenutno sam studentica 2. godine ( sad cu upisati 3.) geofizike na PMF-u u Zagrebu, eh sad me zanima jel ja mogu s preddiplomskim sa geofizike upisat diplomski fizike na PMF-u u Splitu, specificno smjerove fizika okolisa ili inzinjerska fizika? Ako da treba li polagati predmete razlike i ako da koliko i koje?
Takoder zanimaju me opcenita iskustva sa ta dva smjera, fizika okolisa i inzinjerska fizika, kakvi su, jesu li teski, zanimljivi? Te kakva je mogucnost daljnjeg zaposljavanja nakon zavrsetka studija? Hvala unaprijed na pomoci!
hedgehogy is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.08.2019., 16:07   #384
Quote:
hedgehogy kaže: Pogledaj post
Pozdrav! Malo sam zbunjena i imam dosta pitanja, pa ako neko zna bar nes jako bi cijenila pomoc!
Trenutno sam studentica 2. godine ( sad cu upisati 3.) geofizike na PMF-u u Zagrebu, eh sad me zanima jel ja mogu s preddiplomskim sa geofizike upisat diplomski fizike na PMF-u u Splitu, specificno smjerove fizika okolisa ili inzinjerska fizika? Ako da treba li polagati predmete razlike i ako da koliko i koje?
Takoder zanimaju me opcenita iskustva sa ta dva smjera, fizika okolisa i inzinjerska fizika, kakvi su, jesu li teski, zanimljivi? Te kakva je mogucnost daljnjeg zaposljavanja nakon zavrsetka studija? Hvala unaprijed na pomoci!
Mislim da bi ti se najbolje bilo obratiti prodekanu za nastavu i studentska pitanja na splitskom PMF-u. Na stranici fakulteta piše da je to Nikola Marangunić, a email adresa je [email protected].

Također, vodi računa da ćeš možda odgovor dobiti tek 22. kolovoza kada završava godišnji odmor za sve zaposlenike splitskoga Sveučilišta.
Eillanna is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2021., 11:40   #385
Informatika i tehnika PMF Split

Lijepi pozdrav,može li netko reći malo više o faksu (kakvo predznanje je potrebno iz informatike,matematike, jeli težak fakultet i tako te neke stvari). Hvala unaprijed
matej129 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2021., 20:48   #386
Quote:
matej129 kaže: Pogledaj post
Lijepi pozdrav,može li netko reći malo više o faksu (kakvo predznanje je potrebno iz informatike,matematike, jeli težak fakultet i tako te neke stvari). Hvala unaprijed
Koji smjer te zanima?

Ja ću pisat o matematici i njoj srodnim studijima.

Općenito ti predznanje nije toliko bitno(bitno je da znaš solidno gradivo iz srednje) jer se matematičko gradivo iz srednje škole koje je potrebno za faks radi u uvodnim matematičkim kolegijima.

Primjerice u kolegiju Matematika 1 (to slušaju fizičari i informatičari) ili Osnove matematike i Uvod u matematičku analizu(to slušaju matematika i mat-inf).

Na prvoj godini kreće se od osnova svega.
Konkretno za matematiku: osim uvodnih matematičkih kolegija koje sam naveo tu su još Elementarna geometrija i Programiranje 1(kreće se od zaista bazičnih stvari) i Programiranje 2, zatim Linearna algebra i Matematička analiza 1( tu se radi deriviranje i integriranje i crtanje grafova funkcija).

Gradivo se dalje komplicira, što težinom što raznovrsnošću - Algebarske strukture, Teorija skupova, Uvod u teoriju brojeva,...

Što se tiče težine - a šta ja znam... Teško je.

Treba redovito radit, posebice programerske kolegije. Bitno je svaki tjedan pogledat šta se radilo prošli tjedan i probat sam riješit neke zadatke(isprogramirat nešto). To bi bio najbolji pristup.

Naglašavam još jednom- redoviti rad. To ne znači da se mora svaki dan pisat zadaće, nego svako par tjedana proć bilježnicu i otić na konzultacije ako je potrebno.
I počet na vrijeme učiti. Znači ne 4 dana prije kolokvija ili ispita. Ponekad je potrebno više vremena nego što ste mislili da prođete kroz bilježnicu. Također je potrebno riješiti nekoliko primjeraka starih kolokvija i ispita kako bi stekli neku rutinu. A sve to oduzme vremena( ponavljam, najčešće više nego što ste u početku mislili).
Najbolje da asistente na vježbama pitate da stave nekoliko primjera ispita i kolokvija na sustav za e-učenje. Susretljivi su.

Ako te još nešto zanima, pitaj.

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
Barometar is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.02.2023., 21:26   #387
Studira li tko bilogiju? Zanima me kakvim ga smatrate u usporedbi sa zagrebačkim i općenito vaš dojam.
Senex is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 18:52   #388
Hello,
zanima me imam li šanse za upast na informatiku tu. Imam prosjek iz srednje 2.84 a polažem drž. maturu ove godine pa me zanima imam li uopće šanse za upisati taj smjer.
Essegg is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.01.2024., 22:57   #389
Quote:
Essegg kaže: Pogledaj post
Hello,
zanima me imam li šanse za upast na informatiku tu. Imam prosjek iz srednje 2.84 a polažem drž. maturu ove godine pa me zanima imam li uopće šanse za upisati taj smjer.
ali ne postoji SAMO smjer informatike

ili u kombinaciji sa matematikom ili fizikom ili tehnikom

ali ti je automatski profesorski smjer

imaš na filozofskom informatologiju
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2024., 09:51   #390
Kako ne postoji samo inf? Imaš čistu informatiku na preddiplomskom i nakon toga nastavnički smjer informatike ili podatkovnu znanost i inženjerstvo(isto diplomski studij).

Poslano sa mog Redmi 5 Plus koristeći Tapatalk
Barometar is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.01.2024., 23:34   #391
Quote:
Barometar kaže: Pogledaj post
Kako ne postoji samo inf? Imaš čistu informatiku na preddiplomskom i nakon toga nastavnički smjer informatike ili podatkovnu znanost i inženjerstvo(isto diplomski studij).
u Zagrebu? nema

ako ima molim link

tek sad vidio da je u pitanju Split
manchild is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2024., 17:52   #392
Question

Dragi kolege, polažem razlikovne predmete (popto sam završila šunarstvo u Zagrebu) na pmf Split, odsjek za biologiju i kemiju. Dakle, ostao mi još jwdan ispit kod prof. Šantek-Animalna fiziologija.
Zna li netko kako je kod njega, traži li puno pošto idem samo na usmeni?
Ps:dao mi mnoštvo literature!
Unaprijed hvala
Tina P is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 21:51.