Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Kućni ljubimci > Plava šapa (Udomljavanje)

Plava šapa (Udomljavanje) Udomljavanje kućnih ljubimaca

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.10.2013., 00:59   #381
Preslatka Nika i dalje traži dom ili barem privremenog udomitelja!

Bila je predodređena za hranu, ali volonterka Ivana ju je spasila i dala joj šansu za bolji život. Na žalost, kod nje ne može ostati.

Nika je kunićica srednjeg rasta, stara oko 7 mjeseci. Jako je umiljata i pametna, voli se družiti i istraživati. Više možete pročitati u njenom oglasu, a tu su i nove fotke.

Zainteresirani se mogu javiti na broj mobitela: 091 3671 258
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.10.2013., 22:02   #382
Ajme koja dugouha ljepotica
black leather is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.10.2013., 21:34   #383
"Zovem se Doktor. Već sam 10 godina u Utočištu... Možda imam 11-12 godina, no kažu volonteri da imam minimalno 10 godina. Dobro mi je ovdje, imam svu zdravstvenu skrb i hranu svih ovih godina. U zadnjih par mjeseci živim malo povučenije nego inače, iako sam i dalje živahan, ali ne toliko poletan kao nekoć kada sam bio mlad. Imam pravu pravcatu curu, jeste li znali? Da da, oduvijek sam volio najveće i najdeblje uhonjice, dok sam ja ovako sitan, ni 2 kile u meni nema!

Mislim da sam poluslijep na jedno oko. To vam je starost. Malo sam i ukočeniji kad trčkaram uokolo, ali noge me i dalje služe da dođem do cilja. No, ako poželim, mogu potrčati i brže od znatno mlađih uhonja koji žive samnom! Obožavam jesti travu, sijeno, peletiranu hranu, jabuke, mrkvice... pa i gdjekoju poslasticu iz donacija. Imam dobar apetit, iako sam sve mirniji i osjećam da sam star, prvi put u životu.

Skrbnici me svaki dan promatraju da vide je li sve OK samnom. Kažu da se odlično držim, s obzirom na svoju dob. U ovih 10 godina, svašta se događalo. Katkad sam umoran od svega pa odmaram, no držim se najbolje što mogu radi svojih prijatelja koji me trebaju. A drži se i udruga, zbog mene i još mnogih kunića i zečića.

Neke događaje i akcije volonteri ne uspijevaju objaviti na fejsu, pa kažu da se moraju ispričati podržavateljima. Ipak im je najbitnije da odrade maksimalno koliko mogu i da meni za zimu izgrade novu kućicu, a ja se slažem s tim. Nadam se da ću uživati cijeeeeele ove jeseni! Pored kišnih, ima i prekrasnih sunčanih dana, zbog kojih vrijedi dočekati svako jutro. Tko zna, možda ću na ovoj zelenoj livadici, uz svoju voljenu i svoje prijatelje, dočekati još jednu jesenju priču, onu iduće godine.

Držite mi fige da me zdravlje posluži još dugo, dugo…

Vaš,
najstariji štićenik utočišta, djedica Doc"

Zadnje uređivanje Nightshadow : 31.10.2013. at 21:39.
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2013., 17:12   #384
Sjećate se Mimi i Pike, dvije sestrice nađene u ožujku ove godine, u veterinarskoj stanici u Zaprešiću?

Mimi je nedavno sterilizirana i prešla u svoj zauvijek-dom. I, što nam je posebno drago, njena udomiteljica je nova i vrijedna volonterka i aktivistica, predraga Livija koja odnedavno na brojne načine pomaže potrebitim uhonjama i udruzi.

Objavljujemo sliku Mimi (lijevo) i Gizma, da vidite kako su se složili već prvih dana nakon udomljenja. Želimo im svu sreću ovoga svijeta!

Pika još uvijek traži dom, a njen oglas možete pogledati ovdje.

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.11.2013., 12:36   #385
Poslije berbe ostalo je dosta jabuka koje bi vam željeli donirati.No potrebna bi bila pomoć da se ih pokupi i naravno prijevoz.
Mi smo u Koprivnici.Na 098/9068527 možemo sve dogovoriti.
nina.73 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.11.2013., 14:15   #386
Hvala Vam!

Proslijedila sam broj mobitela voditeljici pa ćete se dogovoriti.
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.11.2013., 21:42   #387
Nina.73, imate privatnu poruku.

A Šiško na slici poziva sve svoje ljudske prijatelje da se upišu na obrazac kako bi bili obaviješteni o novostima i potrebom za donacijama za kuniće i divlje zečeve iz njegovog Utočišta.

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.11.2013., 22:47   #388
Prije 10-ak dana kontaktirao nas je g. Mijo, sa željom da nam donira jabuke - samo neka javimo jesmo li zainteresirani, da može krenuti s branjem. Ovog vikenda, 3 auta sa 4 volontera uputila su se u okolicu Zagreba i usprkos jakom pljusku i vjetru donijeli u utočište TarraLand 3 auta krcata jabukama!
Jabuke su uskladištene u prethodno donirane kištrice (hvala i anonimnom donatoru kištrica!).

Uhonje od sveg srca zahvaljuju dobrim ljudima volonterima-aktivistima na veeeelikom angažmanu, a posebice donatoru Miji - neizmjerno dragom i dobrom čovjeku - na gotovo pola tone jabuka za uhonje!!

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2013., 19:54   #389
Monika i Nika su dvije sestrice koje smo preuzeli nakon što je njihova vlasnica ostala paralizirana. Sada su na skrbi udruge.
Odlično se slažu međusobno, čak i sa ženkicom volonterke kod koje su privremeno smještene - sve tri curke žive zajedno. Monika i Nika bi se rado udomile zajedno, da ih ne moramo razdvajati; možda čak i kod trećeg uhonje koji bi ih obje rado prihvatio.
Zainteresirani neka nam se jave na e-mail udruga[at]mrkvica.hr.
Pojedinačni oglasi:
Monika
Nika

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2013., 20:17   #390
"Evo nas malo se javljamo sa slikom, da podsjetimo podržavatelje kako uživamo ljeti. I ova je jesen bila topla, tek zadnjih dana se skrivamo od kiša i vjetrova; u toplim nastambicama koje su nam naši ljudeki pažljivo pripremili."

[NAPOMENA] Trenutno imamo dug od oko 2211,55 kuna kod veterinara za liječenje kunića pod skrbi udruge, koji moramo podmiriti.
MOLIMO POMOĆ U DONACIJAMA.
Novi oblik žiro računa za donacije: IBAN: HR5524020061100542705 (stari oblik: 2402006-1100542705). Sve uplate donacija možete uplaćivati navodeći broj IBAN-a; te kao i do sada uz poziv na broj 3662 ili navodeći samo datum uplate. Svrha: za pokrivanje vet. duga. Hvala svima od srca!

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.11.2013., 20:43   #391
[PRIVREMENO UDOMLJENJE]
Dragi podržavatelji, neki naši štićenici imaju potrebu za privremenim smještajem do udomljenja, kod građana - volontera. Kunići se smjeste kod privremenog udomitelja (kod tete ili stričeka čuvalice) i kod njih se nalaze od par dana ili tjedana do nekoliko mjeseci, ovisno o dogovoru. Sve potrepštine za čuvanje pokriva Udruga (gajbica, hrana, sijeno, stelja itd.). Molimo istinske ljubitelje kunića koji na kraće ili čak dulje vrijeme žele pomoći uhonjama, da ispune ovaj obrazac
Hvala svima unaprijed!

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.11.2013., 19:25   #392
Ponovno molimo pomoć u donacijama za pokrivanje trenutnog veterinarskog duga u iznosu od 2211,55 kn. Uplaćeno je tek 250 kn od našeg prvog apela koji je bio prije 7 dana, od 2 donatorice kojima ovim putem zahvaljujemo. Molimo da im se priključite, svaka kuna nam puno pomaže.

Novi oblik žiro računa za donacije: IBAN: HR5524020061100542705 (stari oblik: 2402006-1100542705). Sve uplate donacija možete uplaćivati navodeći broj IBAN-a; te kao i do sada uz poziv na broj 3662 ili navodeći samo datum uplate. Svrha: za pokrivanje vet. duga. Hvala svima od srca!

SPECIFIKACIJE::
-> kunić Kika - Benzapen dugotrajna terapija, Zylexsis terapija: 785,86 kn.
-> Maja - liječenje upale oka i uha, lijekovi: 161,54 kn
-> Siba - operacija slomljene prednje šape; lijekovi, dugotrajna terapija, previjanja, RTG-ovi, pregledi, materijal: 1.037,48 kn
-> kunić Mimi - sterilizaicja 326,50 kn (ovaj trošak je donacijom pokrila udomiteljica Mimi )
-> kunić Nevi - kastracija i postoperativni lijekovi: 226,67 kn
-> u cijene su uključeni popusti vet. amb. Buba prema Udruzi.
-> divlji zeko, i kunić Crni: gratis troškovi RTG-a, liječenja za divljeg zeku i pregleda zubića

Naš ukupni dug prema vet. amb. (= 2538,05 - 326,50) = 2211,55 kn.
Također, već smo ranije uplatili za prvu operaciju Sibe na vet. fakultetu u iznosu 711,41 kn. HVALA svima koji stalnim donacijama pomažu da pokrijemo hitne troškove.

Ukupan vet. trošak neplaćenog i plaćenog dijela: (2211,55 kn + 711,41 kn) = **2922,96 kn**

Uz vašu pomoć možemo nastaviti dalje
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.11.2013., 11:20   #393
Dragi prijatelji i podržavatelji!

Kao što znate imamo aktualni veterinarski dug, a uz njega i stalne tekuće troškove za spašene uhonje pod našom skrbi. Volonterke su stoga na fan pageu Utočišta TarraLand otvorile aukciju, kako bi prikupljenim sredstvima mogli nastaviti rad udruge. Ovaj krug aukcije završava u četvrtak, 5.12.2013., u 23:59 h, kako bi predmeti nakon vaše uplate bili poslani najkasnije u ponedjeljak, 16.12.2013., i stigli do vas prije Božića. Nadamo se da ćete na aukciji naći predmete za sebe, a tako i predmete koji će postati pokloni za vaše najbliže.

Ovim putem bismo htjeli zahvaliti svima koji su donirali predmete za aukciju; te svima koji će njihovom kupnjom pomoći uhonjama.

Link na aukciju

(Zbog postavki Facebooka, možete davati svoje ponude za predmete samo ako ste prije toga označili da Vam se sviđa naša stranica TarraLand Utočište kunića i divljih zečeva).

Hvala još jednom svima! Uz vas svijet uhonja činimo ljepšim.
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2013., 21:02   #394
Prije gotovo 3 tjedna zaprimili smo prijavu da se na Remizi uz Fallerovo šetalište nalazi napušteni kunić, koji izlazi na slijepu cestu i zadržava se među garažama i u dvorištu susjedne zgrade na par minuta, da bi pojeo nešto svježe trave i hrane što mu okolni stanari ostave.

Izlazio bi iz svog skrovišta pod smećem i starim madracima, iz rupe zapuštene šupe, kada bi procijenio da nema opasnosti od pasa, mačaka i ljudi koji svakodnevno hodaju duž potoka. Raspitujući se po susjedstvu saznali smo da ga bivša vlasnica više ne želi, da ga je ostavila u dvorištu prazne kuće. Naime, radi se o već poznatom problematičnom stanaru, koji je pod skrbi Centra za socijalnu skrb i iz čije je kuće prije 10-ak godina odveden pas zbog nebrige i zbrinut u udruzi Noina arka. Kunićeva neizvjesna sudbina počinje kada je prije mjesec dana gospodin koji je tu živio odveden iz kuće u pratnji policije. S njim je u posljednje vrijeme živjela gospođa koja je sa sobom dovela kunića. Gospođa je otišla iz te kuće na nepoznatu adresu i susjedi rekla da napušta kunića, jer ga ne može voditi sa sobom i neka ga uzme tko god hoće.

Znali smo da kunić sam u tim uvjetima neće još dugo preživjeti, pogotovo ne zimu i stalne posjete mačaka i pasa, te nedostatak hrane. Zbog prevelikog smeća i brojnih rupa u tom dvorištu, nismo uspjeli ograničiti njegovo kretanje i nismo ga uspjeli uloviti gotovo 3 tjedna, a dodatna otegotna okolnost bila je i njegov velik oprez (koji mu je vjerojatno spasio život, jer se dobro čuvao i skrivao).

Napokon smo ga u noći s ponedjeljka na utorak uspjeli uloviti uz pomoć lovilice za mačke azila Dumovec. Lakiki je dobio ime po firmi svoje nalaznice i drage gospođe Renate koja ga je budno imala na oku i nosila mu mrkvice i jabuke zadnjih tjedana, te napravila sve po uputama i time nama omogućila da ga ulovimo. Lakiki je sad na odmoru kod tete čuvalice i za 10-ak dana ući će u program udomljavanja.

Budući da se radi o kuniću većeg rasta, male su šanse za udomljenje, no u tom slučaju bit će trajno smješten u Utočištu TarraLand. Ipak, nadamo se da će nekome prirasti k srcu. Njemu treba mnogo slobode u stanu ili čak i dvorište, a detalje i procjenu ćemo znati kroz idućih nekoliko dana. Ima već dogovorenu kastraciju u vet. amb. Buba u srijedu 4.12.2013. Ukoliko netko želi sponzorirati Lakikijevu kastraciju (te lijekove koje preventivno dobiva: protiv kožnih i crijevnih nametnika, pošto je živio vani); može to učiniti donacijom na žiro račun Udruge.

Veliko hvala svima koji su sudjelovali u spašavanju Lakikija, nalaznici teti Renati, volonterkama Mrkvice Matei, Tini, Sanji, Zoranu, Ivani - na izvidnicama i hranjenju, Dariji i dečku Matiji koji ga sada privremeno maze i paze, teti Heleni iz Noine arke na preporuci i azilu Dumovec na lovilici, bez koje ova akcija ne bi imala ovako sretan kraj; i svima ostalima koji sudjeluju u udruzi volontiranjem/doniranjem i drugim oblicima podrške, jer bez navedenoga sve ovo ne bi bilo moguće. Lakiki bi, da nema svih nas ovdje, i dalje bio zatrpan pod smećem, zaboravljen dočekao zimu, no vjerojatno ne i proljeće... a sada, mali bivši beskućnik Lakiki je na sigurnom, gdje više neće trebati brinuti zbog hrane, više neće maštati o kućici obloženoj sijenom, o voću i povrću i čistoj vodi; o veterinarskoj skrbi ukoliko mu zatreba... jer će sve to imati.

Zadnje uređivanje Nightshadow : 28.11.2013. at 21:10.
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2013., 21:41   #395

PRENOSIMO UZ DOPUŠTENJE GĐE RENATE:

Renata:

Pozdrav svima tamo (i ljudima i životinjicama). Imam jedno pitanje. Radim u Zg-u na Trešnjevci i već neko vrijeme, kad dođem po mraku u ured, zateknem uz moju zgradu nekog velikog zeca (bijeli sa smeđim mrljama), pa me zanima da li vi imate informaciju da je zeko možda izgubljen (moj prijatelj pretpostavlja da je bio kućni ljubimac), a ako ne, da li netko može doći nekad po njega, jer mi kažu da on neće preživjeti zimu, ako ostane vani. Nemam pojma kome da se obratim, pa se javljam vama i nadam se da ćete mi pomoći, tj. zeki.
Lijepi pozdrav od Renate

Udruga Mrkvica Volonteri:

Pozdrav Renata,
nije nam poznato da je kunić sličan opisanom izgubljen. Najčešće se radi o napuštenom ljubimcu pa vjerujemo da je to i ovdje slučaj, posebice ako kažete da je veći rastom (male bebe narastu, postanu "manje atraktivne" i budu napuštene, nažalost).
Vama ću za sada zahvaliti na dojavi ali i pitati par pitanja:
Treba mi vaš broj mobitela da ga imamo, pa mi ga možete napisati ovdje.
Zatim, javite nam punu točnu adresu, a možete nam dodatno poslati i link na google karti.
Za dulji prihvat vjerujem da bi došao k nama u Utočište kunića, no prvotno svakako mora imati osiguran privremen prihvat na par dana ili tjedana; što nam ovisi o dostupnosti volontera/pronalasku smještaja. Shodno tome, navedeno ovisi o poslovnim i obiteljskim obvezama volontera i njihovoj dostupnosti; te zauzetosti životnog prostora s drugim kunićima kod naših članova (ili čak i ne-članova tj ostalih građana, koji svejedno pomažu udruzi s privremenim smještajem). Uvijek pitamo i ljude koji dojave, da li žele pružiti privremen smještaj, posebice jer smo mi prekrcani; a uz to nudimo svu hranu, stelju, pojilicu, gajbicu i sve potrebno na to kraće vrijeme pa tako pitam i vas; jer samo u međusobnoj suradnji s građanima možemo pomoći što većem broju uhonja.
I slike su svakako dobrodošle (ukoliko imate fotoaparat/mobitel), uz naravno vašu procjenu "plašljivosti" kunića, da znamo kako ga uloviti.
Također vrrrrrrlo važno (zaista izuzetno važno) je da kunić dobije povjerenje u ljude tako da ga se ne smije loviti dok nema smještaja, a kada ga se bude lovilo, to se mora napraviti s oprezom.
Dapače, preporučujem da ponesete jabuke i mrkve, te mu bacate/dajete iz ruke male komadiće. Čak ponesite tost, to jest suhi kruh, i ukoliko je riječ o odraslom kuniću, možete dati male komadiće - na taj način će ga idući put privući zvuk trljanja kruha-o-kruh (suhog) koji je vrlo sličan zvuku koji proizvode njihovi zubići dok ga jedu.
Također, obavezno pogledajte gdje se zavlači i gdje mu je "skrovište", te proučite da li se skrovište može "ograditi" i tako napraviti zamka da ga uhvatimo.
Službeni broj od udruge je 092 2478 248 pa slobodno SMS-nite; a čim sam slobodna za razgovor (najčešće navečer, zato tad SMS-nite) čujemo se za više detalja i u vezi savjeta koji dodatno mogu pomoći.
Sanja

Renata:

Draga Sanja...
Ja stvarno nemam pojma o zekama, ali volim životinje i neće mi biti problem da mu svaki dan (to jest ja ga samo po noći viđam) na mjestu na kojem sam ga vidjela ostavim nešto hrane. Da li ima negdje sklonište, ne znam, ali pratit ga ne mogu, jer mi ode između garaža koje se tu nalaze.
Mogu ga tako neko vrijeme hraniti, pa ako mi dozvoli da mu se približim, javim vam se, pa ga onda vi pokušajte uloviti ili mu na tom mjestu postavite neku zamkicu, tj. krletkicu s hranom kojom bi ga možda namamili. Ne znam stvarno kak to radite, pa pišem kak mislim, a ako vi mislite da trebam nešto drugo, javite mi. Moj privatni broj je 091 xxxxxxx, a ovdje dolje su vam podaci od ureda gdje radim i gdje se viđa zeko.
Šaljem vam i slikicu, ali morate znati da je slikan mobitelom po mraku, a i zeko je bio među travkicama, pa se baš i ne vidi najbolje.
Lijepi pozdrav od mene, Renata

Udruga Mrkvica Volonteri:
Draga Renata hvala puno na informacijama, prenijet ću volonterima pa će se vjerujem nešto organizirati
Vi ga samo nemojte loviti da se ne splaši dodatno, a hrana je dobrodošla kako sam iznad napisala.
Čujemo se vjerujem uskoro;
Sanja

(Tekst prenešen uz dopuštenje gđe Renate)
Gđa Renata je nastavila surađivati sa nama idućih 2 i pol tjedna, hranila mališana zajedno s nama i dojavljivala viđenog kunića; a kako je sve teklo, pročitajte dalje u albumu
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2013., 21:58   #396
14.11.2013 - Krenula je prva izvidnica. To je bila Tina, koja je između posla, odlaska u bolnicu i puta izvan grada; zaista puno uskakala i obavila najveći dio posla u hranjenju i lovu.

14.11.2013 - Ulaz u kuću:

14.11.2013 - Tu nema baš travki, raste samo smeće

14.11.2013 - Još smeća:

14.11.2013 - Dvorište kuće:

14.11.2013 - Potencijalno rupa za izlaz iz dvorišta:

14.11.2013 - Rupa kroz koju kunić najvjerojatnije izlazi po noći u potrazi za hranom. Vjerojatno se tu negdje krije. Tog dana ga još uvijek nismo uspjeli locirati.

14.11.2013 - Garaže, koje su mu izlaz u bolji svijet i hranu:

21.11.2013 - Onda ga nismo vidjeli nekoliko dana - ni mi, ni susjedi. Mislili smo, nastradao je. Vikend je prošao, volonterka Ivana ga je tražila. I Tina. I Sanja i Zoran. I zove teta susjeda taman kad je Matea uspjela uskočiti s dečkom. Tog dana ovdje je bio kunić, negdje pri kraju prolaza; nažalost nismo ga uspjeli uslikati. Dečko je probao proći preko drugog prolaza (koji se nalazi desno od ovoga) do kunića (tako da mu dođe straga, jer je kunić gledao prema nama), ali se kunić prepao i pobjegao.

Zadnje uređivanje Nightshadow : 28.11.2013. at 22:46.
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2013., 22:30   #397
21.11.2013. - Rupa kroz koju prolazi. Dosta je velika pa zapravo može hopsnuti bilo gdje, ali baš je pri dnu pobjegao unutra... negdje duboko u smeće bivšeg vlasnika.

21.11.2013. - Prolaz desno od rupe, dakle iza garaže koja je desno od prolaza u kojem je viđen uhonja. Do ovoga se može doći preko onog desnog prolaza (tu je dečko prošao, ali kako je sve puno granja i smeća, stao je na nešto i prepao uhonju toga dana)

22.11.2013. - Ovo su sve Matejine jabuke od prethodnog dana. Izgleda da kad se prepadne više ne izlazi neko vrijeme. Zato smo nekoliko dana mislili da mu se nešto možda dogodilo. Bili smo sretni kada se opet pojavio.

22.11.2013. - Pod gdje živi:

22.11.2013. - Ovo je ta šuma s druge strane gdje zekan živi. To jest, dvorište bivšeg vlasnika:

22.11.2013. - Živi ispod ovog smeća:

Zadnje uređivanje Nightshadow : 28.11.2013. at 22:48.
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.11.2013., 22:42   #398
23.11.2013. Postavljena lovilica !!!!!

Noć sa 23. na 24.11.2013... UHVAĆEN SAM!!!!!!!

Jutro 24.11.2013... To sam ja - lijep sam, velik, snažan i jak. Očito imam jako dobar imunitet i dobru snalažljivost.
(Dečko je preživio mjesec dana sam vani u onom smeću, a ranije je imao više tjedana ili čak mjeseci onakve "vlasnike".)

Jutro 24.11.2013... Beba

Jutro 24.11.2013... Čekam prijevoz do privremene skrbnice Darije.

Nastavak slijedi!
Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.11.2013., 02:19   #399

Ma BRAVO!!!
Medenjak veliki,borac veliki
Preživio je sve,čak i lovilicu,hehehe...
Old 30.11.2013., 21:28   #400
Jesen je, pa ima ponešto blata. Ali zato imamo i fiiiinih jabuka. Hmmm…. ajde, bar dok ne dođe jedan od pesonja koji nas čuva i ukrade nam poneku jabuku iz grmlja! Srećom, imamo ih dosta pa im naši ljudski skrbnici dopuste; a mi odmah dobijemo dvije nove. Eto zato volimo jesen, i naše peseke!
(donacija g. Mije, studeni 2013.)

Nightshadow is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:17.