Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Stanovanje

Stanovanje Gdje i kako stanujete, i kako uopće doći do vlastita stana
Podforumi: Vrt, Sam svoj majstor, Interijeri

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 22.05.2024., 10:23   #3981
Wink

Quote:
oskar 33 kaže: Pogledaj post
Da li pionir prima dio keša (znači ne preko računa)? Pitam zbog toga da dobijem veći popust od onih 6% što sada nude? Ima li prostora za pregovore da se dobije većinu popust?
Dosta je sve službeno , mi jesmo iskoristili taj popust,
ali evo idemo danas na potpis ugovora u kojem je sve navedeno i njihova 3 žiro računa u 3 različite banke po kojima moramo u roku 30 dana uplatiti cijeli iznos ..
Probajte pitati ništa vas ne košta ..tete su vrlo ljubazne
Suza1008 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2024., 10:32   #3982
Quote:
Da li pionir prima dio keša (znači ne preko računa)? Pitam zbog toga da dobijem veći popust od onih 6% što sada nude? Ima li prostora za pregovore da se dobije većinu popust?
Je bas su ludi da se idu ciganit i krsit zakon za par hiljada eura manje poreza da plate.
Yoho is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2024., 14:57   #3983
Quote:
Yoho kaže: Pogledaj post
Je bas su ludi da se idu ciganit i krsit zakon za par hiljada eura manje poreza da plate.
I to još s osobom koju prvi puta u životu vide
KR003 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2024., 15:49   #3984
Niti jedna normalna firma neće na taj način prodat stan.

Možda neki manji muljator hoće ali taj će izmuljat i tebe.
Pablo is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2024., 19:31   #3985
Quote:
Pablo kaže: Pogledaj post
Niti jedna normalna firma neće na taj način prodat stan.

Možda neki manji muljator hoće ali taj će izmuljat i tebe.
A da to ste u pravu , mislim da se ne zezaju bas sa time pogotovo pionir ,odnosno mi smo sklopili sad ugovore sa Tehnikagradnjom oni su izvođači ..
Suza1008 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.05.2024., 19:51   #3986
Quote:
KR003 kaže: Pogledaj post
I to još s osobom koju prvi puta u životu vide
Vjeruj I mene je sokiralo, od isto velikih graditelja I projekta. Kad sam to prepricavala, skuzila da puno ljudi to koristi, samo se ja sokirala.

Sent from my SM-A137F using Tapatalk
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 00:10   #3987
Evo osvanula je i F3 poslovna zgrada na Savici
https://pionir.hr/prodaja-nekretnina/savica/objekt-f3/
blok is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 09:29   #3988
Cool Lovinciceva/borongajska

Pozdrav,

Malo citam komentare ovdje jer cura i ja razmisljamo o kupnji stana u lovincicevoj [manje u borongajskoj].
Zanima me vase misljenje o tempu prodaje i postoji li mohucnost pada cijena [bar nekakva korekcija ne ocekujem cuda] s obzirom da sam malo pogledao broj prodanih stanova za objekte E1 i E3 gdje je od ukupno cca 260 stanova prodano cca 80 ili u postotku oko 30%.
No s obzirom da je useljenje 05/25 meni to cak ok

izgleda. A ne znam kakav je tempo bio prije?

Sto se borongajske tice, tu je situacija da je od cca 190 stanova prodano cca 40 ili u postotku oko 21% a rok useljenja je 12/24? Ovdje su mi akcijske cijene izgledne?

Evo ako netko ko je pratio 2022/2023 moze usporediti tempo prodaje bilo bi super
Perki11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 10:54   #3989
Tempo prodaje ne mozes uspoređivat jer su prije sve prodavali preko keša i odlazilo je sve bez pardona...
Međutim, kako su kamate narasle i pare su se utopile prije dolaska eura, tako je i ovo usporilo.
onda su taman dodali jos da surađuju s bankama, pa su jos i kamate osle gore, to je brutalno usporilo.
znaci, prosli smo iz jedne krajnosti u drugu u jako kratkom roku

Mislim, presli smo iz 2022 gdje je vecina otisla za kes, u 2024 gdje je vecina otisla (po mom misljenju) na kredit sa kamatom 3.5-4%.

Ti stanovi su oglašeni 2023 u 5-6mj. Tada je isto koštalo 3060, inflacija od tada do danas 3.2%, a od 1.2023 do danas je 6%,,a od 7.2022 do danas 10%.
Uz to sve, plaće su narasle u državnim i slicnim sluzbama i po 20-30-40%, što ti je mnogo ljudi u Zagrebu koji su postali "bogatiji" a cijene stanova su iste, znaci pool kupaca se povećao.
Također, ovo su valjda najjeftiniji kvadrati u tramvaj zoni.

Građevinski biznis je spori biznis, na duge staze, oni u E bloku prodaju 2-3 stana tjedno, do izgradnje je jos 50 tjedana, znaci mozda prodaju 100-150 (ilitiga po tom, prodat ce bar 70-80%).

Ako od 6mj padnu kamatne stope, povećat će se prodaja, a ako od 1.2025 još više padnu kamatne stope, možda će pionir povećat i cijene.
Rebbit is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 12:45   #3990
Quote:
Perki11 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

Malo citam komentare ovdje jer cura i ja razmisljamo o kupnji stana u lovincicevoj [manje u borongajskoj].
Zanima me vase misljenje o tempu prodaje i postoji li mohucnost pada cijena [bar nekakva korekcija ne ocekujem cuda] s obzirom da sam malo pogledao broj prodanih stanova za objekte E1 i E3 gdje je od ukupno cca 260 stanova prodano cca 80 ili u postotku oko 30%.
No s obzirom da je useljenje 05/25 meni to cak ok

izgleda. A ne znam kakav je tempo bio prije?

Sto se borongajske tice, tu je situacija da je od cca 190 stanova prodano cca 40 ili u postotku oko 21% a rok useljenja je 12/24? Ovdje su mi akcijske cijene izgledne?

Evo ako netko ko je pratio 2022/2023 moze usporediti tempo prodaje bilo bi super
Tesko da ce cjene padati!Malo je usporilo.Oni ce do roka useljenja prodati 80 posto stanova u zgradi.Kao sto je neko naveo ovo su najeftiniji kvadrati novogradnje u tramvaj zoni.Pogotovo borongajska caviceva u blizini centra a imas donekle mir i tisinu i dosta zelenila.A stan mozes iznajmiti za 2 minute studentima!
Pero121 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 13:22   #3991
Upit

Što bi preporučili za najam Lovincicevu ili Cavicevu?
Lovicniceva malo bolje povezna sa gradom, a Caviceva ima borngaj kampus?
oskar 33 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 13:27   #3992
Quote:
Caviceva ima bus ispod prozora i 300 metara od tramvaja.Stim da ima par skola i kampus u krugu.Mislim da je tu puno lakse izrentat stan.
Pero121 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 16:09   #3993
Wink

s obzirom da bi kupio stan da u njemu zivimo (naravno razmatramo i starogradnju al tu cesto i krševe prodaju po ovim cijenama) ipak nije malo 3060x55 plus GPM to je cca 185 000 za stan s jednom sobom... tako da koliko god mi pricali o inflaciji i cijenama generalno ne mislim da su ovo prihatljive cijene vecini hrvatskoga puka a pogotovo mladima. sto se tice ovog o povecanju placa za 20% 30%, to su ljudi kojima place nisu rasle doslovno 15god pa ovo sto pricas o inflaciji mozemo reci da su oni tek nadosli na nekakvu prihvatljivu placu s obzirom na inflaciju i da su prividno bogatiji. Znam po sestri koja je radi na sudu iz prve ruke...jer doslovno da nisu dizali place nitko nebi ni htio radit za 700 800e s obzirom na cijene hrane a kamoli nekretnina

Svakako se slazem da su ovo najjeftiniji kvadrati koji su mogu kupiti pa mozda zato ljudi i ,,srljaju,, u kupnju od straha da ce se rasprodati pa ni ne dolazi do pada cijena, a mnogo se zaduze za stan sa jednom spavacom sobom.

Stvarno mi nije do rasprava evo iznosim neko svoje misljenje i eventualne argumente zasto bi mi pad cijena pa makar i 10% bio logican s obzirom na prosjecne i medijalne place u Hrv.
Perki11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 16:17   #3994
Ako dosad nisi primjetio da je kod nas sve naopako, onda imas problem

ljudi nemaju novaca, stanovi se prodaju, na svakom raskrizju poršei, mercedesi, audiji, bmwi, zagrebacki eventi na otvorenom sa preskupom hranom su puni.
Zagreb je jedan paralelan svemir, a s obzirom da hrpa novca i ulaganja gravitira zagrebu, tu prosječna pravila ne vrijede..

Ta tvoja ideja i zamišljanja vrijede u Sisku, Osijeku, Slavonskom Brodu, u Zagrebu ne.
Ja se slažem s tobom da to nije za mlade i "običan" puk, ali to jednostavno nije tako.

Ako ti smeta, kupiš stan u Sisku, V.Gorici, Samoboru i putuješ

Probaj sad nać za malo para u okolici, pa ćeš vidjet da nema + još moraš i putovat ili imat 2 auta novijeg datuma za putovanja, pa ćeš vidjet jel si financijski šta uštedio ako si kupio u gorici za 2500€.

To definitivno nije malo novaca, donedavno smo živjeli sa time da je 2000 po kvadratu previše, sad odjednom je 2000€ premija.

Kaže mi jučer kolega da je na Ferki prije 18god, kupio stan za 1400 i misli da je dobro proša (nakon toga prije 10god se prodavalo na Ferki svašta za 1100€).
Ali ako uzmeš u obzir prije 18god i danas, taj čovjek vjerojatno ima 3x veću plaću nego danas, pa po tim parametrima je onda brutalno skupo a sad prihvatljiv.
U tu cifru također uzmi u obzir da je tada kamata bila preko 6-7%, ako ne i više...
Rebbit is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 16:42   #3995
Pa upravo o tome pricam, do jucer je (2021) kvadrat u lovincicevoj bio cca 1900(tad nisam bio u mogućnosti kupovati nista) a sad je normalno da je 3000? Pa to je 50 000e na 55m2, a potraznja se digla sa euron i rjesavanjen kesa (mahon crnoga).Nije nama standard toliko rasta to su obicne floskule... al ocito je da je jedan dio naroda pun ko brod i ima novaca pa im je i 3000 nista...al generalno imamo cijene nekretnina u odnosu na standard nebi da smo las vegas. Ja se samo pitan di to sve vodi. Ocito u masono iseljavanje..al da ne sirimo temu vise...
Perki11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 17:32   #3996
Quote:
Nista, odjebi sa najmom, ulozi pare u vwce, i nemoj biti dio problema.
Yoho is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 17:36   #3997
Quote:
Perki11 kaže: Pogledaj post
Pa upravo o tome pricam, do jucer je (2021) kvadrat u lovincicevoj bio cca 1900(tad nisam bio u mogućnosti kupovati nista) a sad je normalno da je 3000? Pa to je 50 000e na 55m2, a potraznja se digla sa euron i rjesavanjen kesa (mahon crnoga).Nije nama standard toliko rasta to su obicne floskule... al ocito je da je jedan dio naroda pun ko brod i ima novaca pa im je i 3000 nista...al generalno imamo cijene nekretnina u odnosu na standard nebi da smo las vegas. Ja se samo pitan di to sve vodi. Ocito u masono iseljavanje..al da ne sirimo temu vise...

Pa ja sam tad bio u mogućnosti kupiti, ali ne od pionira jer su primali samo keš, a išlo je preko kredita samo ako si se ti uspio dogovorit sa bankom da ti banka da kredit, a to njih nije bilo briga kako si ti to sredio, oni su htjeli keš na računu u roku od 30 dana (bar su tako meni rekli kad sam se raspitivao 2019te).

U međuvremenu sam i kupio nešto drugi i odradio sve šta treba.

A to što tebi nije standard narastao, jbg, to Pionir nije briga, isto kao što ih nije briga šta su mrknili pare za Žičaru, poso ide, ovaca ima, šišaj dalje.
Ja ti samo hoću reći da to što tebi nije standard narastao ne znači da drugima nije.
Zagrebu gravitira cca 1mil ljudi, od toga jos hrpa dalmatinaca hoće tu investirat + stranci sa kešom, i ponuda novogradnje gdje bude 500 stanova, se u takvom okruženju brzo rasproda, jer nije problem naći 500 ljudi u 1mil ljudi, uvijek par % ljudi ima keš u nekom trenutku, a kod nas se ulaže u nekretnine a ne u fondove i dionice, pa eto.

Trebaš uzet u obzir da u hrvatskoj novogradnje praktički nije bilo 20-30godina... pa stoga nema nekog prijelaza, ili imas brutalno stare nekretnine, ili poslijeratnu novogradnju upitne kvalitete ili današnju novogradnju (upitne kvalitete). Život izvan grada je loš jer je organizacija grada i prometa loša, i nitko ne želi biti izvan grada i ovisiti o prometu, svi žele biti negdje gdje im auto mozda ne treba (iako svi i tada koriste auto).

Uglavnom, Zagreb je žrtva mnogih problema, a građevinci su na tom pobrali pare jer sad je očito vrijeme za to...

Ali, nije ni vani bolje, u svim "metropolama" ti parovima odlazi 25-30% primanja na stanarine/kredite. pa tako i kod nas. Možeš živjet u minhenu i imat 5000€ primanja, i trebat će ti 1500 za stan i režije...

Uglavnom, žao mi je da ti skupo, i tebi i mnogima, i meni je bilo skupo, i sad mi je skupo (rata kredita mi je pun k, al kad uzmem u obzir primanja, nesmijem se žalit).
Ja bih rado da je svijet pravedniji i da svi imaju mogućnost za sve, ali nažalost to tako ne funkcionira.

Suma sumarum, čisto sumnjam da će cijene padati, mogu ostat iste, ali da će past, teško, to se nigdje baš ne događa. (dabogda da ja bio u krivu)
Pa mešić prodaje za istu cifru već godinu dana i ne prodaje ništa a cijene ne padaju.
Rebbit is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 18:12   #3998
ma gledaj generalno se slazem, ovo oko standarda li la jer sam okruzen ljudima i mogu rec da generalno poslodavci nisu nesto velikodusni i prave se blesavi...al da ne ulazin u detalje sad....evo gledat cu pratit...pa ako kroz par miseci vidim da im prodaja ide...vjerojatno cu i ja rezervirat stan...svakako hvala na misljenju
Perki11 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 21:40   #3999
Quote:
Rebbit kaže: Pogledaj post
Zagrebu gravitira cca 1mil ljudi, od toga jos hrpa dalmatinaca hoće tu investirat + stranci sa kešom, i ponuda novogradnje gdje bude 500 stanova, se u takvom okruženju brzo rasproda, jer nije problem naći 500 ljudi u 1mil ljudi, uvijek par % ljudi ima keš u nekom trenutku, a kod nas se ulaže u nekretnine a ne u fondove i dionice, pa eto.

Trebaš uzet u obzir da u hrvatskoj novogradnje praktički nije bilo 20-30godina... pa stoga nema nekog prijelaza, ili imas brutalno stare nekretnine, ili poslijeratnu novogradnju upitne kvalitete ili današnju novogradnju (upitne kvalitete). Život izvan grada je loš jer je organizacija grada i prometa loša, i nitko ne želi biti izvan grada i ovisiti o prometu, svi žele biti negdje gdje im auto mozda ne treba (iako svi i tada koriste auto).
U Zagrebu prema popisu postoji nešto manje od 400 tisuća stambenih jedinica, tu je Pionirovih 500 ili 700 stanova godišnje tek nešto više od jednog promila postojećeg stambenog fonda. Ukupno je Zagrebu 2022. završeno 3641 stanova (uključujuči sve oblike stanogradnje, od obiteljskih kuća do velikih stambenih zgrada), to povećanje od ispod 1% postojećeg broja.

Samo za usporedbu, 1970-ih se gradilo po 7000 stanova godišnje u Zagrebu, još smo daleko od toga.
NorthCascades is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.05.2024., 22:25   #4000
Da ma nista od pada cijena. Ja sam pratio lovincevicevu od 2500, i svi govorili ma prosao apn, euro je tu, oprala se lova. Sad ce pad bar 10,20% i eto 2700,3000.. Spansko je vec 2700. Bude i tam 3000. Samo vjerojatnije je da ce stagnirati sad cijene malo, bar ne dizu za svaku novu zgradu. Al da je ovo prije par godina bio super period za kupnju je. Male kamate, "jeftini" stanovi.

Mozda se dogodi i da neki stanovi ostanu kad se zgrada izgradi ali onda bu otislo po istim cijenama. Ljudi vole vec izgrađeno-opipljivo. Ali sta bu ostalo na izbor.

Da vidite tek navalu na polovne stanove kad se pojavi neki dost dobar. Malo se takvih pojavi al onda plane u danu doslovno.

Poslano sa mog SM-S928B koristeći Tapatalk
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:37.