Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 24.03.2025., 20:38   #4001
Quote:
Metuzalem kaže: Pogledaj post
Za ove 4 godine nece napravit nista u tom pogledu osim sta ce se zavadit sa dosadasnjim saveznicima...

Jedino ako produzi mandat, USA postane diktatura, promjene se zakoni, sam Trump nije iskljucio nastavak mandata, Steve Bannon o tome stalno orgija

“I’m a firm believer that President Trump will run and win again in 2028, so I’ve already endorsed President Trump,” Bannon told NewsNation’s Chris Cuomo. “A man like this comes along once every century, if we’re lucky. We’ve got him now.”
https://thehill.com/homenews/campaig...erm-ambitions/

8 godina Trumpa, pa ga naslijedi neko od imberlanih sinova, eto ti Gileada u stvarnosti
Samo ne znam kako bi onda zaustavili, recimo, Obamu da se opet kandidira i obrise pod sa njima?
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
Velo C. Raptor is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 20:48   #4002
Quote:
ElRey1 kaže: Pogledaj post

Ali budi uvjeren , da ce vecina tehnologije biti USA, i da ce vecina novca od 800 milijardi u 5 godina otici u USA, hehe, dobar dio , barem 50%, bez obzira sto plan kaze da samo 40% moze.
najveći udio američkog izvoza oružja u EU su avioni, u F-35 su 25% sustava i dijelova proizvedeni u EU plus Britanija, to važi i na stotine proizvedenih F-35 za američku vojsku, tako da će lova otići u Europu a ne u Ameriku kada nadodamo 1500 planiranih F-35 za Amere
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 20:50   #4003
Quote:
Velo C. Raptor kaže: Pogledaj post
Samo ne znam kako bi onda zaustavili, recimo, Obamu da se opet kandidira i obrise pod sa njima?
Deportiraju ga naravno.
Old 24.03.2025., 20:56   #4004
Ne tako davno republikanci su prozivali H.Clinton radi mailova, a sad će im ovo biti još jedan skandalčić na koji će odmahnuti rukom.
Old 24.03.2025., 20:57   #4005
Quote:
agentRico kaže: Pogledaj post

Najkvalitetniji kadar
GinTonik is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 20:59   #4006
Quote:
Lord Byron kaže: Pogledaj post
Eh, da mi je "ući u glave" i vidjeti kako danas razmišljaju svi oni koji su Trumpa veličali kao mirotvorca koji nikad nije niti će ikad pokrenuti neki rat...
Pa ja bih voljela sada čuti Saleta našeg. I inače bih, a sada posebno! Koje smeće taj JD Vance! Jesam zagrebačka malograđanka, ali taj jebeni hilbili... Gledala sam film, kakav jebeni white trash. Mr. White Trash, može još koji bod, a može i ban?
Gingerina is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 24.03.2025., 21:00   #4007
Quote:
agentRico kaže: Pogledaj post
Komentari ispod Waltzovog tweeta otprije par godina kad Clinton proziva radi mailova su zlato
https://x.com/michaelgwaltz/status/1668278317177356291
Luvre is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:12   #4008
Pomalo naivno je to zanošenje nekim američko europskim prijateljstvom i savezništvom Amerika je dobro nauljena korporacija, njen modus rada je interes i borba za primat na tržištu, sve je podređeno tome. Europu uglavnom gleda kao lijepo mjesto za godišnji u Pariz i Rim.

Europa je sa druge strane skup nacionalno osviještenih, da ne kažem ostrašćenih, država koje savezništvo shvaćaju emotivno, u smislu 'mi' protiv 'njih' itd. Sada kada se globalna utrka zaoštrava sve se više vidi ta razlika u pogledima na savezništvo. Americi je Putin po potrebi ljuti protivnik a drugi put koristan sugovornik, dok Europi takvo ponašanje nikako ne leži. Siguran sam da bi i Kinu proglasili partnerom kada bi od toga imali koristi. Pažljiviji će uočiti da ništa drugačije nije bilo niti nakon WWII, samo je zanemareno izvesti određene zaključke. Europu opterećuje to arhetipsko genetsko svrstavanje na saveznike i neprijatelje što se vidi sada u sukobu sa Rusijom. SAD i Kina su neopterećene tim rakursom i zato su u prednosti. Npr Europa će radije kupovati skuplje energente nego da ih kupuju od mrskog im povijesnog neprijatelja, sa kojim su više puta ratovali, zbog poradi čega ono..ničega..jer nije njihov..

Dakle EU će Americi biti aveznik toliko koliko to bude Americi trebalo a ne Europi. I do sada je bilo tako ali mi zarad dobrog života volimo držati glavu u pijesku, a sada nas Trump tjera da je izvadimo. Jedino što Europu može spasiti je otrežnjenje i uzdanje u vlastite snage, o čemu je i naš narod davno skovao poslovicu use i svoje kljuse. Do toga će se doći prije ili kasnije ali do tada će biti dosta lutanja i posrtanja. Brine me samo da se ne osvijestimo prekasno i dobijemo status nerazvijenog podružja koje kaska za razvijenima. Šef Applea je nedavno izjavio da se u Kinu više ne ide po jeftinu radnu snagu nego po ekspertizu. Kako su kod nas navalili sa uvozom radne snage iz siromašnih zemalja, nije isključeno da je nama namijenjena ta uloga u ne tako dalekoj budućnosti. Osim ako se sami ne pobrinemo za bolje. Ali uz razne Kaje Macrone i Starmere definitivno nećemo.
walden is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:16   #4009
Ali vi svi uvijek pricate o EU kao o jednoj drzavi ,na banalnim primjerima sa opisao kako to nije

ajmo sad cisto ozbiljno. Ako EU ljudi ne dijele ekonomske sudbine i druge zivotne sudbine, onda nema kohezije, to je cinjenica, naveo sam i primjer u Hrvatskoj ljudi za rad dobiju3.5 puta manje nego u Njemackoj, a ocekujes neku koeheziju i zajednistvo

EU je skup drzava s vlastitom kulturom, identitetom, suverenoscu i vlastitim interesima. Nije interes Njemacke niti je briga sudbina Hrvatske itd.

Nema vam tu kohezije, ovo je sve umjetna prica, rasplinuti ce se prije nego pocme, kao balon od sapunice.

Njemacka ne zeli biti Francuska ni obrnuto, svi zele zadrzati svoju suverenost, svoju drzavnost i svoj interes. Niti je Njemacku briga sto je s hrvatskim umirovljenicima, niti je briga zasto je rad toliko malo placen itd, briga je jedino ako moze uloziti da zaradi, ako moze uzeti nesto novca, ljudi ili resursa da pojaca svoju poziciju

Kad se radi o jednoj drzavi, tad njeni građani dijele njenu sudbinu ekonomski prvo, to stvara i koheziju, kao naravno i jezik, kultura, i sve sto iz toga izlazi, ovo vam je prilicno prazna prica. I to znate svi vrlo dobro.
ElRey1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:22   #4010
Trumpovi idioti Pete Hegseth, Waltz, JD Vance ubacili greškom novinara u grupu u kojoj su raspravljali o planovima i napadima na Hutije u Jemenu

seru naveliko po Europi, gamad treba ih odjebati samo tako, krenuli gađati iz čista mira Hutije koji su totalno prekinuli sa primirjem u Gazi napade na brodove, valjda pokrenuli napade na Hutije radi Izraela ili zbog Trumpa da glumi baju

Quote:
JD Vance” uputio je poruku u 8:45 @Peteu Hegsethu: “ako misliš da bismo to trebali učiniti idemo. Samo mrzim ponovno spašavati Europu.”
Quote:
Korisnik identificiran kao Hegseth odgovorio je tri minute kasnije: "VP: U potpunosti dijelim vaše gnušanje prema europskom besplatnom učitavanju. To je JADNO.
https://www.theatlantic.com/politics...-plans/682151/
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:25   #4011
Slobodno ih moze EU odjebati i okrenuti se Putinu , hehe. To bi oni i volio zapravo, to je ideja Kremlja, svađa EU i USA i izlazak USA iz NATO saveza.

Hutiji su sad postali dobri, rade kaos vec dvije godine, mislim da ove teme vise ne treba citati, jer tu ce i Hamas postati dobar

USA ce rjesiti sve te ratove i EU ce profitirati bez da ista radi i to je dobro.Nije lose za nas i nasu ekonomiju.

Neka USA trosi i rjesava problem Hutija i plovnih trgovinskih putova, mi cemo tu iskoristiti i profitirati bez troska, to je odlicno.
ElRey1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:29   #4012
Quote:
Slobodno ih moze EU odjebati i okrenuti se Putinu , hehe. To bi oni i volio zapravo, to je ideja Kremlja, svađa EU i USA i izlazak USA iz NATO saveza.

Hutiji su sad postali dobri, rade kaos vec dvije godine, mislim da ove teme vise ne treba citati, jer tu ce i Hamas postati dobar

USA ce rjesiti sve te ratove i EU ce profitirati bez da ista radi i to je dobro.Nije lose za nas i nasu ekonomiju.

Neka USA trosi i rjesava problem Hutija i plovnih trgovinskih putova, mi cemo tu iskoristiti i profitirati bez troska, to je odlicno.
Amerika se okrenula Putinu.

https://www.politico.com/news/2025/0...tests-00244256
Još malo pa će ljudi početi padati kroz prozore.
Old 24.03.2025., 21:30   #4013
A dobro ... šta sad ... nije toliko strašno... nije im se omaklo da dodaju novinara u grupu s Vljadimirom i dragim Sergejem.
Urpanus is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:31   #4014
Quote:
Ego kaže: Pogledaj post
Amerika se okrenula Rusiji.
Ma nije, niti ce ikad, tu previse emocije rade i u politici i u medijima, ovaj rat u Ukrajini mora zavrsiti, EU ne moze to financirati niti pomagati vojno Ukrajini, niti to vise moze USA , kad ima toliko zarista.

USA ce napraviiti deal kao u Koreji 50ih i to je bilo tad kontroverzno i svi su pricali nikad, rat do kraja itd

pa eto ga, funkcionira.

Svi trebaju stati na loptu i ohladiti malo, biti ce to sve ok. USA kao lider, EU kao partner i ekonomija EU ce se vratiti posebno Njemacke di treba.

A to sto JD Vance prica nekad gluposti nece narusiti dugorocne planove USA, to samo uspaljuje emocije na forumima i u medijima, ozbiljni ljudi ce rjesiti ovu situaciju. Ne brinem ja

Sve informacije koje dolaze iz Britanije su da USA mora odrediti plan i deal, a onda su oni spremni. To mi govori da sve ide po planu i kako treba. USA ce biti taj koji daje tempo i smjer kao i uvijek .
ElRey1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:32   #4015
Quote:
ma ajde kada je Izrael prekinuo totalno promet Crvenim Morem i Suezom na skoro jedno desetljeće osvajanjem Sinaja, onda to nije bio problem, nije se kaznio Izrael već mu se je iz Amerike poslalo još oružja

Sada kada su Hutiji prekinuli sa napadima ide ih idiot Trump bombardirati, valjda da ih potakneš da opet napadaju to samo budale i idioti rade,
kao da je prošlo bombardiranje spriječilo Hutije u tome, koji idioti na vlasti u Americi i još tekstaju sve to sa novinarima, amaterske botine
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:33   #4016
Quote:
Gingerina kaže: Pogledaj post
Pa ja bih voljela sada čuti Saleta našeg. I inače bih, a sada posebno! Koje smeće taj JD Vance! Jesam zagrebačka malograđanka, ali taj jebeni hilbili... Gledala sam film, kakav jebeni white trash. Mr. White Trash, može još koji bod, a može i ban?
Quote:
gubica kaže: Pogledaj post
ti želiš reći da je trump u prvom mandatu pokrenuo neki rat?
ja bih volio da netko kaže koji je to rat trump pokrenuo u prvom mandatu. lord zna, ali šuti...
gubica is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:37   #4017
Quote:
penkalaa kaže: Pogledaj post
ma ajde kada je Izrael prekinuo totalno promet Crvenim Morem i Suezom na skoro jedno desetljeće osvajanjem Sinaja, onda to nije bio problem, nije se kaznio Izrael već mu se je iz Amerike poslalo još oružja

Sada kada su Hutiji prekinuli sa napadima ide ih idiot Trump bombardirati, valjda da ih potakneš da opet napadaju to samo budale i idioti rade,
kao da je prošlo bombardiranje spriječilo Hutije u tome, koji idioti na vlasti u Americi i još tekstaju sve to sa novinarima, amaterske botine
tvoj savjet je da ih puste, jos da pomognu Hamasu uspostaviti teroristicku drzavu

Od toga ce USA profitirati, naravno da Jemen i hutije treba ako ne stanu vojno rjesiti, kao i Hamas, dati im priliku u miru, demilitarizacija i predaja

dakle, i Biden je bombardirao Hutije inace.
ElRey1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:37   #4018
Quote:
Ali vi svi uvijek pricate o EU kao o jednoj drzavi ,na banalnim primjerima sa opisao kako to nije

ajmo sad cisto ozbiljno. Ako EU ljudi ne dijele ekonomske sudbine i druge zivotne sudbine, onda nema kohezije, to je cinjenica, naveo sam i primjer u Hrvatskoj ljudi za rad dobiju3.5 puta manje nego u Njemackoj, a ocekujes neku koeheziju i zajednistvo

EU je skup drzava s vlastitom kulturom, identitetom, suverenoscu i vlastitim interesima. Nije interes Njemacke niti je briga sudbina Hrvatske itd.

Nema vam tu kohezije, ovo je sve umjetna prica, rasplinuti ce se prije nego pocme, kao balon od sapunice.

Njemacka ne zeli biti Francuska ni obrnuto, svi zele zadrzati svoju suverenost, svoju drzavnost i svoj interes. Niti je Njemacku briga sto je s hrvatskim umirovljenicima, niti je briga zasto je rad toliko malo placen itd, briga je jedino ako moze uloziti da zaradi, ako moze uzeti nesto novca, ljudi ili resursa da pojaca svoju poziciju

Kad se radi o jednoj drzavi, tad njeni građani dijele njenu sudbinu ekonomski prvo, to stvara i koheziju, kao naravno i jezik, kultura, i sve sto iz toga izlazi, ovo vam je prilicno prazna prica. I to znate svi vrlo dobro.
Sve to stoji, Europa je ostala zarobjena u nacionalnoj ostrašćenosti iako prikrivenoj dvadesetog stoljeća. Teško će se to mijenjati, a vrijeme zahtijeva brze i odlučne akcije. U više sam navrata uživo gledao bahatost i osjećaj nadmoći njemačkih poslovnih ljudi kada su dolazili ovdje. To im je urođeno, teško je mijenjati mentalitet. Francuzi, Englezi, pa i Talijani imaju iste ili slične karakteristike. Mnogima od njih je bitnije odakle si nego koliko znaš. Ne mogu zamisliti da Francuz Nijemac i Englez dogovore da jedan od njih vodi EU a druga dvojica slušaju. To je praktički nemoguća misija.
walden is online now  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:39   #4019
Quote:
tvoj savjet je da ih puste, jos da pomognu Hamasu uspostaviti teroristicku drzavu

Od toga ce USA profitirati, naravno da Jemen i hutije treba ako ne stanu vojno rjesiti, kao i Hamas, dati im priliku u miru, demilitarizacija i predaja

dakle, i Biden je bombardirao Hutije inace.
Hutiiju su imali samo jedan uvjet za prekid napada a to je primirje u Gazi,
prestali sa napadima onda dan prije Ameri rokaju Hutije a sutra dan masovno bombardira Izrael Gazu,
to je udruženi zločinački poduhvat za nastavak genocida, kao i za nastavak okupacije i apartheida
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.03.2025., 21:40   #4020
Quote:
walden kaže: Pogledaj post
Sve to stoji, Europa je ostala zarobjena u nacionalnoj ostrašćenosti iako prikrivenoj dvadesetog stoljeća. Teško će se to mijenjati, a vrijeme zahtijeva brze i odlučne akcije. U više sam navrata uživo gledao bahatost i osjećaj nadmoći njemačkih poslovnih ljudi kada su dolazili ovdje. To im je urođeno, teško je mijenjati mentalitet. Francuzi, Englezi, la i Talijani imaju iste ili slične karakteristike. Ne mogu zamisliti da Francuz Nijemac i Englez dogovore da jedan od njih vodi EU a druga dvojica slušaju. To je praktički nemoguća misija.
sve si rekao, to je problem koji ovdje na ovim temama ljudi ne prihvacaju niti shvacaju

bez ekonomskih sudbina sto je prvi korak u koheziji sve drugo pada u vodu

Jedinstvena EU bi znacila da u Lici i u Berlinu rad kosta jednako,

ali to nije zelja EU drzava, nego svi grabe sebi, i tu sve pada, na ovom primjeru koji si dao, opisan je glavni razlog zasto EU nikad nece biti jedinstvena.

Jer to vecina vecih drzava ne zeli, a niti manjih realno i to je to.
ElRey1 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:08.