Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika

Politika Najstariji zanat na svijetu
Podforumi: Politička scena, Europska unija, Svijet, Blisko politici, Rat u Ukrajini

Pogledaj rezultate ankete: Vlada nakon 100 dana
odličan (5) 14 5.98%
vrlo dobar (4) 5 2.14%
dobar (3) 7 2.99%
dovoljan (2) 30 12.82%
nedovoljan (1) 58 24.79%
toliko je loše da nema tako niske ocijene 120 51.28%
Glasovatelji: 234. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 30.05.2017., 01:20   #4001
LNG ako se na Krku izgradi i ako bude služio za američki plin, onda takav plin niko neće ni htjeti kupovati jer će biti preskup u odniosu na konkurenciju.

LNG na Krku nije nikakva opasnost za Rusiju

Tko bi radije kupovao skuplji plin od jeftinijeg ruskog?
Osim ako nema političke prisile i prijetnje revolucije i oružane pobune?
Nedostaje ono najbitnije – kupac.
Pa da zaista postoje potencijal za prodaju tog plina, same bi naftne firme gradile i tako povećale zaradu.
Ovo je čisto bacanje i hrvatskog i europskog novca kroz prozor. U interesu američkog imperijalizma.

Taj projekt može biti financiran od strane poreznih obveznika., jer je cijeli projekt neprofitabilan. A jao si ga nama ako budameo dizali kredite za taj unaprijed propali projekt koji nema nikakve ekonsmske osnovice, nego isključivo (geo)političke.
sunshinestar is offline  
Old 30.05.2017., 01:34   #4002
Zanimljivi člnaci vezani za temu:

Obična europska zima razotkrila američke bajke o LNG -u na Krku
https://www.logicno.com/ekonomija/ob...ochsteina.html

U revolucionarni "fracking", škriljevac, LNG terminale i ostale američke bajke vjeruju samo glupi Europljani,... ali ne baš svi!

http://www.altermainstreaminfo.com.h...rminale-i-1572
sunshinestar is offline  
Old 30.05.2017., 05:30   #4003
Quote:
monkey008 kaže: Pogledaj post
I u pljuvanju ima nešto istine, ako netko izjavi nešto što netreba nužno biti laž a to upakira tako da sva krivnja spadne na određene ljude ili stranke u svrhu skupljanja kojeg političkog poena, klika itd. onda pričamo o nečem što oni svi koriste, zašto biti jednosmjeran i izjave jedne strane po defaultu smatrati pljuvanjem, lažima a svi su oni zapravo isti i u određenim situacijama nastupaju na isti način.
Mjera, u svemu treba imati mjere.
Sjeti se Račana - ako si imao dovoljno godina da te zanimala politika u to vrijeme - uvijek odmjen, argumentiran. U predizbornoj kampanji snažni udarci na pravome mjestu.
Oporba nije dala nijedan argumenat , nepobitan dokaz kojim bi srušila vladu. Sve se temelji na indicijama i na konstrukcijama.

Primjećuješ li da je Bernardić promijenio ton kojim nastupa pred kamerama kada govori o vladi i hdz - u?
JOHABI is offline  
Old 30.05.2017., 07:18   #4004
Znaci, svi drugi nesposobni, a HDZ koji je srusio dvije svoje zadnje vlade je turbo sposoban...

Zasto uopce raspravljate s nekime tko partiju mora braniti pod mus,pa pise samo reda radi?

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
McAucliffe is offline  
Old 30.05.2017., 07:37   #4005
Izvršna i zakonodavna vlast nema ovlasti suditi ikome, pogotovo ne po političkoj osnovi, i pogotovo ne ako su se ljudi držali tadašnjih zakona koji su dozvoljavali svakakvom muljanje.

Ja ne znam koliko tebi zakoni znače, ali si valjda svjestan da zakonima ne rješavaš sve, i zakonima se ne može otuđivati imovina, pogotovo ne ona za koju nije dokazano da je prikupljena protuzakonito, odnosno koji nije osudila sudbena vlast,.

Ja ne znam kakve je to zakone mogla donjetiti Račanova i Milanovićeva vlast da se oduzme Todoriću imovina.

Tuđman je direktno odgovoran za nastanak Todorića i njegovog carstva.
Podsjetimo, Todorić je bio jedan od glavnih finacijera HDZ-a, Tuđmanov je HDZ donosio zakone u interesu Todorića (i da, kasnije su ti zakoni i mijenjani, ali šteta je počinjena i naknadna promjena zakona ne može umanjivati štetu)..

Pogotovo mi nije jasno kakve je o zakone mogla donijeti Milanovićeva vlada kojoj bi se oduzimala imovina neke nizozemske tvrtke.
Pa postoji i EU zakonodavstvo, postoje i drugi međunarodni mehanizmi, koji bi zaštitili Todorićevu inveticiju, čak i da nismo u EU.

A kad bi se tako nešto poduzimalo, sve bismo na kraju morali vratiti s kamatama, plus otjerali bismo strane investitore koji su već tu, tako da mi stvarno nije jasno o čemu se priča.

Kako se promjenom nekog zakona može vratiti odavno otopljeni snijeg, milijarde koje su vani već oprane i/li skrivene u poreznim oazama. Meni stvarno to nije jasno.
sunshinestar is offline  
Old 30.05.2017., 10:20   #4006
https://www.tportal.hr/vijesti/clana...rokor-20170529
Vrijeme je da se postavi pitanje političke odgovornosti za lex Agrokor
Nakon što je Sberbank u ponedjeljak poručio da za nastavak suradnje s Agrokorom po pitanju budućeg financiranja komunikaciju oko trenutačne pozicije i planova za oporavak kompanije treba podići na višu razinu, analitičari u emisiji HTV-a 'Otvoreno' diskutirali su o mogućim scenarijima. Jasnica Garašić s Pravnog fakulteta u Zagrebu upozorila je da su događanja vezana uz lex Agrokor izvan svake etike i svakog prava, stavljajući ih u kontekst 'divljeg kapitalizma'

Odavno je bilo vrijeme za to. Odavno.

Drastične situacije, zahtijevaju drastične mjere!
freelancer is offline  
Old 30.05.2017., 10:24   #4007
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
Znaci, svi drugi nesposobni, a HDZ koji je srusio dvije svoje zadnje vlade je turbo sposoban...

Zasto uopce raspravljate s nekime tko partiju mora braniti pod mus,pa pise samo reda radi?

Inace volim pročitati ponekad hdz trolove ali ovaj je uvjerljivo najgori i nečitljiv.
Takvo bljutavo branjenje i uzdidanje anemicnog tvora u nebesa jos nisam dozivio. Toliko je sposoban da ni maturski rad nije mogao sam napisati.

Dvobojni je barem smiješan ako ništa drugo
don Kacunko is offline  
Old 30.05.2017., 14:55   #4008
Quote:
sunshinestar kaže: Pogledaj post
Izvršna i zakonodavna vlast nema ovlasti suditi ikome, pogotovo ne po političkoj osnovi, i pogotovo ne ako su se ljudi držali tadašnjih zakona koji su dozvoljavali svakakvom muljanje.

Ja ne znam koliko tebi zakoni znače, ali si valjda svjestan da zakonima ne rješavaš sve, i zakonima se ne može otuđivati imovina, pogotovo ne ona za koju nije dokazano da je prikupljena protuzakonito, odnosno koji nije osudila sudbena vlast,.

Ja ne znam kakve je to zakone mogla donjetiti Račanova i Milanovićeva vlast da se oduzme Todoriću imovina.

Tuđman je direktno odgovoran za nastanak Todorića i njegovog carstva.
Podsjetimo, Todorić je bio jedan od glavnih finacijera HDZ-a, Tuđmanov je HDZ donosio zakone u interesu Todorića (i da, kasnije su ti zakoni i mijenjani, ali šteta je počinjena i naknadna promjena zakona ne može umanjivati štetu)..

Pogotovo mi nije jasno kakve je o zakone mogla donijeti Milanovićeva vlada kojoj bi se oduzimala imovina neke nizozemske tvrtke.
Pa postoji i EU zakonodavstvo, postoje i drugi međunarodni mehanizmi, koji bi zaštitili Todorićevu inveticiju, čak i da nismo u EU.

A kad bi se tako nešto poduzimalo, sve bismo na kraju morali vratiti s kamatama, plus otjerali bismo strane investitore koji su već tu, tako da mi stvarno nije jasno o čemu se priča.

Kako se promjenom nekog zakona može vratiti odavno otopljeni snijeg, milijarde koje su vani već oprane i/li skrivene u poreznim oazama. Meni stvarno to nije jasno.
Da, to je i bio razlog pada hdz - a na trećim, ako se dobro sjećam, parlamentarnim izborima i dolaska Račana na vlast.
Hajde, ne može se reći da su se zakoni takvi kakvi su bili radili isključivo samo zbog Todorića niti zbog njega, Tuđman je imao predođbu hrvatske ekonomije u smislu da je vuku jake velike privatne firme, i ostvarenju mogućnosti stvaranja takvih su se ti zakoni napravili. Narod je shvatio da privatizacija ide krivim tokom, da su lopovluci i malverzacije produkt tih zakona i kaznili smo hdz na izborima.
Koliko je Tuđmanova vanjska politika bila dobra, toliko mu je ekonomska bila loša. No, u to su doba sve političke opcije bila uvjerene da je to jedini način - stvaranje megalomanskih poduzeća - koji može razvijati ekonomiju.
Nas u poljoprivredi su uvjeravali isto tako da treba obrađivati stotine hektara oranica za isti financijski učinak kao za dotadašnjih deset, kako bismo bili cijenom konkurentni stranom proizvodu. Desetke tisuća poljoprivrednika je zbog tog megalomanstva, kredita kojima su to pokušali ostvariti nestalo sa proizvodne scene - ma u poljoprivredi je nestalo sto tisuća gospodarstava zbog ekonomske politike koja se tih godina, pa sve do pred nekoliko, vodila - za vrijeme vladavina svih vlada koje su prodifelirale hrvatskom političkom scenom.
U kolikom smo apsurdu bili u to doba pokazuje i to da se sada opet potiču mala gospodarstva, mali obrti, male firme.
I zapravo, taj ponovni uzlet malih poduzeća i gospodarstava nije pamet, zasluga, nijedne političke stranke na hr sceni - jednostavno naši političari slijede eu trendove, jer je spoznaja krivih temelja ekonomije došla odonuda, a mi je i opet samo preuzimamo.
Dobro je barem to da smo preuzeli.
Plenkovićeva vlada moj, poljoprivredni sektor, odrađuje veoma dobro.
Bolje od ijedne druge do sada u ovih dvadesetak godina. Bilo bi šteta da se to sada promijeni.

Da, započelo se veoma loše u minulom vremenu, nastavilo se po istom principu.
Sada se taj negativni trend mijenja.

I da, u pravu si - zakonski put je jedini put kojim se može i smije lopova proglasiti lopovom. I kazniti. Kazna uvijek dolazi na kraju, a mi, nestrpljivi, htjeli bismo da to bude odmah sada.
JOHABI is offline  
Old 30.05.2017., 15:27   #4009
Pad industrijske proizvodnje prvi puta nakon 25 mjeseci...

Pad zaposlenosti u odnosu na proslu godinu...

Daljnja iseljavanja...

Netko se provaljuje da se radi dobro?

McAucliffe is offline  
Old 30.05.2017., 15:45   #4010
Ovo treba svakako pogledati i to do kraja !
Trump i hrvatska javnost

http://vijesti.hrt.hr/390308/sto-je-...tskoj-javnosti
Old 30.05.2017., 18:44   #4011
Prošao plimni val Milanovićeve vlade i sad dolaze rezultati dviju HDZ-Most vlada i odmah sve ode u minus...
Ali neka nadam se da bu brojke još strmoglavije išle u minus jer to je ova Hrvatska zaslužila...
Old 30.05.2017., 18:47   #4012
Eto, trebalo je samo godinu i pol pizdarija pa da se zaustave pozitivni trendovi.
Hvala glasačima HDZMOST-a.

- Bob Dylan
Johnny B. is offline  
Old 30.05.2017., 22:06   #4013
Ma da, a nema šanse da je to direktan utjecaj stanja u Agrokoru koji je distributer tridesetak posto hrvatske prehrambene industrije, koja proizvodi robu sa rokom trajanja i ne može si dozvoliti raditi zalihe za skladišta za koje nije sigurna da će u optimalnom roku završiti na policama i u rukama potrošača. Pa smanjuje proizvodnju.
Ajmo malo smanjiti doživljaj, zluradost, i izraziti nadu da će turistička sezona povući negativni trend i utjecaj krize najvećeg hrvatskog distributera, otkupljivača, preko kojega je proizvod domaće prehrambene industrije odlazio i u izvoz.

Sada se tek vidi koliko je dobar potez Plenkovićeve vlade u odluci da kontrolirano provodi stečaj Agrokora. Da se to nije napravilo, hr prehrambena industrija bi bila u totalnom kolapsu jer treba vremena za pronaći novog distributera svoje robe, ubaciti se na zauzeto tržište na kojem već dominiraju drugi proizvođači. Automatizmom bi i onaj zadnji (ili prvi ) u lancu, proizvođač sirovine potonuo.
JOHABI is offline  
Old 30.05.2017., 22:10   #4014
Quote:
JOHABI kaže: Pogledaj post

Sada se tek vidi koliko je dobar potez Plenkovićeve vlade u odluci da kontrolirano provodi stečaj Agrokora. Da se to nije napravilo, hr prehrambena industrija bi bila u totalnom kolapsu jer treba vremena za pronaći novog distributera svoje robe, ubaciti se na zauzeto tržište na kojem već dominiraju drugi proizvođači. Automatizmom bi i onaj zadnji (ili prvi ) u lancu, proizvođač sirovine potonuo.

Kakav si ti car, ovo je presmiješno što si napisao.
Uljepsao si mi dan.
Old 30.05.2017., 22:11   #4015
Quote:
Ma da, a nema šanse da je to direktan utjecaj stanja u Agrokoru koji je distributer tridesetak posto hrvatske prehrambene industrije, koja proizvodi robu sa rokom trajanja i ne može si dozvoliti raditi zalihe za skladišta za koje nije sigurna da će u optimalnom roku završiti na policama i u rukama potrošača. Pa smanjuje proizvodnju.
Ajmo malo smanjiti doživljaj, zluradost, i izraziti nadu da će turistička sezona povući negativni trend i utjecaj krize najvećeg hrvatskog distributera, otkupljivača, preko kojega je proizvod domaće prehrambene industrije odlazio i u izvoz.

Evo ja ti vjerujem ali šta ako to nije dobar potez?? Šta ćemo onda??
Old 30.05.2017., 22:15   #4016
Quote:

Pa stanje u Agrokoru je posljedica HDZ-a i toga šta se odgađa neminovno a to je stečaj...
Da je proglašen stečaj več sad bi Ledo, Jamnica i hrpa drugih firmi imalo nove vlasnike i uredno bi poslovali. Ovako su osuđeni na tiho polako uništavanje...
Old 30.05.2017., 22:36   #4017
To ne znamo, vidiš da čak niti jedan novinarska crtica nije izašla sve ovo vrijeme oko novih vlasnika(partnera), makar interesenata.

Drastične situacije, zahtijevaju drastične mjere!
freelancer is offline  
Old 30.05.2017., 22:43   #4018
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
Pa stanje u Agrokoru je posljedica HDZ-a i toga šta se odgađa neminovno a to je stečaj...
Da je proglašen stečaj več sad bi Ledo, Jamnica i hrpa drugih firmi imalo nove vlasnike i uredno bi poslovali. Ovako su osuđeni na tiho polako uništavanje...

Zašto hdz - a?
Stanje u Agrokoru nije počelo prije šest mjeseci ili osamnaest koliko je hdz na vlasti u koaliciji sa mostom, ili četiri godine još prije toga koliko je sdp sa koalicijom bio prije toga na vlasti.
Nema ozbiljnije, značajnije stranke na hr sceni za čije se vladavine nije moglo shvatiti šta se u Agrokoru događa.
Ja sam kao nestučna jedinka znala da nešto ozbiljno šepa još prije sedam - osam godina na temelju logike. Agrokorov dobavljač Agrofruktus, jedna od firmi u sklopu koncerna u početku rada plačala je kooperantima robu u roku od trideset dana. Onda se to prolongiralo na devedeset. Nakon godinu dana na sto osamdeset. Zadnjih godinu i pol - dvije na tristo šezdeset pet. Robu koja ima trenutni obrt na policama, povrće i voće koje se prodaju u nekoliko dana kako uđu u skladište maloprodaje. Svakome sa imalo mozga jasno je da je novac nekamo nestajao ako se takva roba nje mogla platiti u trideset dana.
Je da sam ispočetka naivno mislila da Todorić tim novcem širi koncern, kupuje u Srbiji, Sloveniji, šta ti ja znam gdje sve ne firme, širi se na račun proizvođača sa beskamatnim novcem. Ali znala sam da nešto ne štima.
Dakle, nema na hr sceni nekrivca za nevođenje računa i nepraćenja firme koja distribuira trideset posto hrvatske prehrambene industrije. I koja je uz distribuciju i sama prerađivač i proizvođač, a sirovinu uzima sa hrvatskih farmi i hrvatskih ornaica.
Mnogima na ovoj temi nije jasno koliki je to obim cijelokupne poljoprivredne hrvatske proizvodnje, industrije, zašto je panika i zašto se Agrokorov stečaj usmjereno provodi.
JOHABI is offline  
Old 30.05.2017., 22:54   #4019
Quote:
Cuka kaže: Pogledaj post
Evo ja ti vjerujem ali šta ako to nije dobar potez?? Šta ćemo onda??
Katastrofa za hravatsku ekonomiju ako se ništa ne bi poduzelo, katstrofa ako poduzeto neće dati rezultata.
Zato je zluradost i navijanje za loš ishod poduzetih mjera koje vlada provodi neprimjereno i ide na našu štetu.
Realna, promišljena osoba će navijati za uspješno privođenje sanacije.
JOHABI is offline  
Old 30.05.2017., 22:59   #4020
Quote:
koka36 kaže: Pogledaj post
Agrokor je direktna posljedica vlade milanovića.
http://direktno.hr/direkt/teske-optu...e-vlade-81500/
I to je vrlo jasno rečeno na gornjem linku.

Da je proglašen stečaj...
Kako vama nije jasno da mi imamo lošu regulativu za poslovanje i stečaje. To je činjenica od koje treba krenuti.
Je tebi jasno što znači blokada računa i sutra 60 000 nema plaću? Znači čitaj -NEMA!

Di bi ledo, jamnica i ostali uredno poslovali? U blokadi, bez para za sirovinu, bez para za plaće i da nekim čudom uspiju i nešto napravit - recimo sladoled, šta bi on sa tim sladoledom? Razvuko štand ispred pogona i prodavao ga?

I ko bi te "zlatne koke" kupovao? šta će mu? šta ima od toga? dugove i što još dobije? Tapšanje po ramenu?
pa imaju ljudi svoje tvornice koje rade, imaju svoje lance distribucije koji prodaju njihovu robu i sve što bi se desilo jest to da bi se zaposlilo još ljudi u tvornicama po EU koje rade dobro, digli bi proizvodnju i izvezli bi više robe.
A ti bi lagano u lidl po njihov sladoled, ili bi se naviknuo na nove robne marke koje bi se pojavile kao jeftinije, bolje i dostupnije po plodinama, sparu i drugim lancima.

14% BDP-a RH ide pod agrokor. Misliš da je industrijska proizvodnja rasla jer smo gradili nove tvornice? Ili misliš da je ind proizvodnja rasla jer se proizvodilo VIŠE roba koje su išle na tržišta slovenije, srbije i bosne.
noname23 is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:01.