Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.12.2023., 16:18   #4061
Quote:
lux3320 kaže: Pogledaj post
imam običan lg daljinac i na xiaomi mi sticku 4k mogu samo gasit/palit i glasnoću regulirat s njim

s daljincem od xiaomi-a mogu na tv-u isto gasit/palit i glasnoća

drugo ništa
Ovo zadnje glasnoćom možeš samo ako postaviš ono "setup Buttons on remote", mislim.

Ja s daljinskim od Panasonica preko HDMI CEC-a mogu na 4K sticku:

koristiti strelice, OK, back/return i exit tipke jednako kao na originalnom od sticka, mijenjati glasnoću (od TV-a, ne od sticka)a u Eonu i Iskon playu mijenjati kanale sa CH+/-...i još mnogu ući u setup i content od sticka
preko "option" tipke....

Inače, svaki TV daljinac koji ima mikrofon u sebi mora se upariti s TV-om, to mi je logično, a LG-jev Magic remote vjerojatno i zbog airmouse funkcionalnosti ali nisam siguran jer nemam LG.
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2023., 16:54   #4062
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
Ovo zadnje glasnoćom možeš samo ako postaviš ono "setup Buttons on remote", mislim.

Ja s daljinskim od Panasonica preko HDMI CEC-a mogu na 4K sticku:

koristiti strelice, OK, back/return i exit tipke jednako kao na originalnom od sticka, mijenjati glasnoću (od TV-a, ne od sticka)a u Eonu i Iskon playu mijenjati kanale sa CH+/-...i još mnogu ući u setup i content od sticka
preko "option" tipke....

Inače, svaki TV daljinac koji ima mikrofon u sebi mora se upariti s TV-om, to mi je logično, a LG-jev Magic remote vjerojatno i zbog airmouse funkcionalnosti ali nisam siguran jer nemam LG.
Nevjerojatno, meni ništa ne radi. Probao sam i s uparivanjem i bez, ali ništa. Čak mi ni daljinski od sticka ne gasi/pali TV, nego samo soundbar.
Ivanmaster is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2023., 17:33   #4063
Treba pročačkat malo po opcijama, možda je nešto isključeno. Znam da moj "fosil" od Sony LCD-a ima čitav posebni menu koji se zove Bravia Sync i tamo mogu paliti/gasiti CEC, odlučivati hoće li se TV paliti/gasiti s ostalim uređajima, hoće li TV paliti/gasiti ostale uređaje i hoće li se kontrole s daljinskog prenositi ili tako nešto, nisam davno dirao taj menu.

Mene taj daljinski od TV-a spašava, jer recimo s daljinskim od boxa ne mogu nikako u Max TV aplikaciji na pojedinom kanalu doći do onog dodatnog menija di je program za taj kanal, pa da ponovno pogledam neke serije koje su već prikazane ili pokrenem ispočetka ovu koja se trenutno vrti. I super mi je što u Max TV aplikaciji možeš sa brojkama i sa CH-, CH+ tipkama upravljati normalno kanalima. Pa mogu recimo ukucat brojku nekog kanala, što ne mogu s daljinskim od boxa.
Old 02.12.2023., 18:07   #4064
Quote:
mekerica kaže: Pogledaj post
Treba pročačkat malo po opcijama, možda je nešto isključeno. Znam da moj "fosil" od Sony LCD-a ima čitav posebni menu koji se zove Bravia Sync i tamo mogu paliti/gasiti CEC, odlučivati hoće li se TV paliti/gasiti s ostalim uređajima, hoće li TV paliti/gasiti ostale uređaje i hoće li se kontrole s daljinskog prenositi ili tako nešto, nisam davno dirao taj menu.

Mene taj daljinski od TV-a spašava, jer recimo s daljinskim od boxa ne mogu nikako u Max TV aplikaciji na pojedinom kanalu doći do onog dodatnog menija di je program za taj kanal, pa da ponovno pogledam neke serije koje su već prikazane ili pokrenem ispočetka ovu koja se trenutno vrti. I super mi je što u Max TV aplikaciji možeš sa brojkama i sa CH-, CH+ tipkama upravljati normalno kanalima. Pa mogu recimo ukucat brojku nekog kanala, što ne mogu s daljinskim od boxa.

Ne znam, sve sam probao. Ne znam je li do TV-a ili sticka, ali jednostavno ne radi.
Ivanmaster is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2023., 20:34   #4065
dupli post

Zadnje uređivanje MytByte : 02.12.2023. at 20:39. Reason: dupli post
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2023., 20:36   #4066
Quote:
Ivanmaster kaže: Pogledaj post
Ne znam, sve sam probao. Ne znam je li do TV-a ili sticka, ali jednostavno ne radi.
Dakle, ne radi niti najosnovnije, strelice, OK i return? Nisi dobio i obični daljinski, neki LG modeli dobiju oba?

Ili,da li se može negdje u meniju isključiti ta opcija airmousea, da radi isključivo kao infrared?

Meni, recimo, kad je isti stick spojen na Hisense, ne rade brojevi niti CH+/- dok rade na Pansonicu, i one opcije su potpuno drugačije, ovdje mi nudi Standby, Start i Device Root Menu .... taj CEC jest kao neki box of chocolates, nikad ne znaš što ćeš dobiti....
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2023., 01:02   #4067
Quote:
Ili,da li se može negdje u meniju isključiti ta opcija airmousea, da radi isključivo kao infrared?
Ne treba. Daljinski komunicira sa TV, pa dalje preko HDMI.

Meni Samsung airmouse radi sa satelitskom i android box-om.
Tipke sa strelicama, OK... Radi i airmouse dio: pozovem virtualni daljnski i poklikam brojeve, ili dodatne funkcije.
negativna nula is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2023., 02:07   #4068
Quote:
Dakle, ne radi niti najosnovnije, strelice, OK i return? Nisi dobio i obični daljinski, neki LG modeli dobiju oba?

Meni, recimo, kad je isti stick spojen na Hisense, ne rade brojevi niti CH+/- dok rade na Pansonicu, i one opcije su potpuno drugačije, ovdje mi nudi Standby, Start i Device Root Menu .... taj CEC jest kao neki box of chocolates, nikad ne znaš što ćeš dobiti....
Nažalost, apsolutno ništa. Imam i MAXtv Sat prijemnik, tu sve radi, ali njega sam podesio preko tih LG postavki univerzalnog upravljača, nije radio bez toga.
Ivanmaster is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 15:11   #4069
Quote:
jakes789 kaže: Pogledaj post
Imam ja. Pisao sam u temi nesto kratko o njemu. Uglavnom, koristim ga vec 2 mjeseca i ne mogu se pozaliti. Jedino mi je onaj njihov launcher isao na zivce pa sam ga disableao i instalirao wolf launcher, a trenutno testiram i projectivity launcher.

Ako te zanima jos nesto, pitaj.
Imaš možda problema s gubitkom sinkronizacije slike i zvuka, odnosno da zvuk počne kasniti za slikom? Meni se to događa često, obično kad pauziram stream pa nastavim, ali nekad i u toku gledanja. Događa se na SkyShowtime, ali ne znam je li vezano uz app ili općeniti problem, jer za sada nisam testirao druge appove. U svakom slučaju, kad se dogodi, problem se nastavlja i nakon što izađem iz appa. Način da se to popravi je da promijenim HDMI ulaz na drugi pa vratim ili da u postavkama sticka isključim podršku za višekanalni zvuk pa ponovno uključim.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 15:33   #4070
O kojem uređaju jer riječ? I ja imam taj isti problem na mi sticku 4K, isto u skyshowtime ali i stremiu. ja promijenim rezoluciju, to očito resetira HDMI.
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 15:56   #4071
waipu tv stick (iste iznutrice kao Xiaomi stick).
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 16:25   #4072
Quote:
Mephisto kaže: Pogledaj post
Imaš možda problema s gubitkom sinkronizacije slike i zvuka, odnosno da zvuk počne kasniti za slikom? Meni se to događa često, obično kad pauziram stream pa nastavim, ali nekad i u toku gledanja. Događa se na SkyShowtime, ali ne znam je li vezano uz app ili općeniti problem, jer za sada nisam testirao druge appove. U svakom slučaju, kad se dogodi, problem se nastavlja i nakon što izađem iz appa. Način da se to popravi je da promijenim HDMI ulaz na drugi pa vratim ili da u postavkama sticka isključim podršku za višekanalni zvuk pa ponovno uključim.
Nemam.. doduse ne gledam puno streaming servise na njemu. Vise IPTV preko Tivimatea i Plex. Ali evo budem otvorio Sky pa isprobam. Koliko vremenski pauziras, par min ili sat-dva?
Old 10.12.2023., 16:28   #4073
Par minuta. Dogodilo se u dva dana koliko ga imam sigurno barem 5 puta, i više.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 16:28   #4074
Zapravo za Stremio mislim da je drugi uzrok sa sličnim nuspojavama, ali to da je Showtime zajednički nazivnik govori mi da oba sticka koriste Amlogic SDK kakvog su dobili i da do sada nije prijavljen taj problem.
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 16:33   #4075
Zanimljivo je da mi se isto događa na Fire TV Cube-u, ali isključivo u Kodiju i puno rjeđe.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 17:58   #4076
Quote:
Zanimljivo je da mi se isto događa na Fire TV Cube-u, ali isključivo u Kodiju i puno rjeđe.
U Kodiju je nešto oko passthrough, ne mogu se sjetiti, uglavnom zvuk uvijek kasni kad se to nešto aktivira. Joj kako sam zakrečio, moram čekirati a ne stignem sada
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 18:55   #4077
Quote:
Par minuta. Dogodilo se u dva dana koliko ga imam sigurno barem 5 puta, i više.
Provjerio na vise servisa, drukcije postavke zvuka, duze i krace pauze. Nista, sve ok.
Old 10.12.2023., 18:59   #4078
Imaš u postavkama sticka uključenu podršku za surround zvuk (pitam zato jer je meni kad sam prvi put uključio stick to bilo isključeno, pa sam morao prebaciti)?
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 20:01   #4079
Upravo sam probao Disney+ i dogodilo mi se odmah na prvom pokretanju, ali nešto drugačije, lagana desinkronizacija, vidi se da govor i usne nisu usklađene, dok je SjyShowtimea drastično, kasni tipa sekundu.
Mephisto is online now  
Odgovori s citatom
Old 10.12.2023., 21:46   #4080
Quote:
Imaš u postavkama sticka uključenu podršku za surround zvuk (pitam zato jer je meni kad sam prvi put uključio stick to bilo isključeno, pa sam morao prebaciti)?
Imam na automatski. Nemam opciju odabiranja konkretnijih formata. I dalje je ok sve. Budem jos detaljnije isprobao.
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:42.