|
|
27.05.2025., 16:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2015.
|
Mozes popiti 2 dcl vode nakon gela
Ja sam gel osjetio samo u ustima i kroz jednjak kad je prolazio, al u zeludcu ne. Mislim da se i brzo razradi pa nebi trebao imati osjecaj tezine... cudno...
Ja sam uzimao Refllustat nakon jela kad sam bio siguran da ce biti refluksa npr. cevapi, ili kad vec probije al jbga onda. Onda pomognu antacidi (npr. Rennie), oni uklone visak kiseline. I jos sam uzimao gelo revoice pastila jer mi je kiselina przila grlo
Ima svakakvih rijesenja i generalnih pravila za gerb sto kombinirano zaustavi simtopme
Ja sam dobio nisen operaciju za hiatalnu herniju i baj baj kiselini, jedino jos da se priviknem jesti krutu hranu jer je malo proslo od operacije ali vec vidim stvari kako idu na bolje
|
|
|
12.06.2025., 11:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2008.
|
pozdrav,
dijagnosticirana mi je 2 cm hijatalna hernija.
Zanima me barem po vasim iskustvima, smijem li vjezbati? Gastroentrolog mi je bio nekako dvosmislen..i da i ne i pazi...ne pricam o benchu 150 kg itd, vise onako kuci s bucicama od 15 kg, elasticne trake, sklekovi...ugl dok vjezbam ne osjecam nikakve probleme osim kod vjezbe kada se malo moram nagnuti prema naprijed i tako sjtajati...onda osjetim blago pecenje na podrucju srca (1 od 10).
|
|
|
12.06.2025., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
elektrokon kaže:
Mozes popiti 2 dcl vode nakon gela
Ja sam gel osjetio samo u ustima i kroz jednjak kad je prolazio, al u zeludcu ne. Mislim da se i brzo razradi pa nebi trebao imati osjecaj tezine... cudno...
Ja sam uzimao Refllustat nakon jela kad sam bio siguran da ce biti refluksa npr. cevapi, ili kad vec probije al jbga onda. Onda pomognu antacidi (npr. Rennie), oni uklone visak kiseline. I jos sam uzimao gelo revoice pastila jer mi je kiselina przila grlo
Ima svakakvih rijesenja i generalnih pravila za gerb sto kombinirano zaustavi simtopme
Ja sam dobio nisen operaciju za hiatalnu herniju i baj baj kiselini, jedino jos da se priviknem jesti krutu hranu jer je malo proslo od operacije ali vec vidim stvari kako idu na bolje
|
Mogu dobiti operaciju za gerb? Ja imam te napadaje zapaljenja, gdje mi sprzi jezik, grlo, nos.
Pijem ipp ares prije spavanja, prolom vodu.
Nisam ni znala da se to može operirati.
Na gastro mi nisu spominjali herniu samo gerb gastritis, I biljarni gastritis nakon operacije zucnjaka.
|
|
13.06.2025., 15:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kymatica kaže:
Mogu dobiti operaciju za gerb? Ja imam te napadaje zapaljenja, gdje mi sprzi jezik, grlo, nos.
Pijem ipp ares prije spavanja, prolom vodu.
Nisam ni znala da se to može operirati.
Na gastro mi nisu spominjali herniu samo gerb gastritis, I biljarni gastritis nakon operacije zucnjaka.
|
Hernia se vidi na snimci gastroskopije, kao i na rengenu i tek onda se moze pricati o operaciji. Kazem za normalne gerbovce da ih ne dozivljavaju previse kirurzi dok nije sve jasno na papiru...
Za oporavak grla imas Gelorevoice tabletice
Imao sam sve simptome gerba, a ares mi nije pomagao niti sve promjene u prehrani. Ja trebam lezati na lijevom boku, pa sam se i na to naviknuo + nagnuo krevet za nekih 35cm, ubacio drvene kockice da drze pa barem preko noci gravitacija vuce kiselinu prema dole
|
|
|
13.06.2025., 16:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2023.
|
Moj lijek za hietalnu herniu
Ljudi dragi, nikakve tablete, samo Dijafragmalno disanje tj. trbušno disanje..
potpuno Otvara trbušnu šupljinu, i daje mu kako se kaze ... da diše..da se krece.. kroz par dana ili ubrzo osjetiti cete više podrigivanja. Što je prvi znak oporavka.
Prvenstveno jedna od nastanka hietalne hernije je nepravilno disanje i stezanje trbušnih i okolnih mišića. zbog stresa, napetosti ili cega vec.
Druga stvar.. popiti casu vode i poskakivati na petama ili trcanje, da gravitacija ucini svoje i pogurne hranu tamo gdje joj je mjesto.
Te dvije stvari radim i meni osobno je 3 puta bolje. Sretno. 
Ako želite još informacija, napišite mi poruku.
|
|
|
13.06.2025., 21:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Trebao si vidjeti na sta mi je zivot licio sa hijatalnom hernijom, nebi mi onda preporucio skakutanje s vodom.
Nastanak hernije nije definiran
Operacija se dobija dosta tesko, na temelju visestrukih pregledavanja raznim metodama
Meni je evo 3.mj. nakon operacije i odluka to operirati mi je jedna od pametnijih.
Ugl ovisi kakva je hernija, meni je klizna bila. Velivlcina je naravno uvijek bitna 3,5 cm x 3,5 cm (neka srednja vrijednost za herniju)
U kratko meni je ta bolest izdominirala zivot i da neidem u detalje l. Ako tko to ima neka ide obavezno pregledati sve sto treba, i doktori ce znati jesi ili nisi za operaciju
Ovi ostali sto skakucu s vodom u ustima ako vam pomaze odlicno, skakucite i to je to
|
|
|
14.06.2025., 07:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
elektrokon kaže:
Trebao si vidjeti na sta mi je zivot licio sa hijatalnom hernijom, nebi mi onda preporucio skakutanje s vodom.
Nastanak hernije nije definiran
Operacija se dobija dosta tesko, na temelju visestrukih pregledavanja raznim metodama
Meni je evo 3.mj. nakon operacije i odluka to operirati mi je jedna od pametnijih.
Ugl ovisi kakva je hernija, meni je klizna bila. Velivlcina je naravno uvijek bitna 3,5 cm x 3,5 cm (neka srednja vrijednost za herniju)
U kratko meni je ta bolest izdominirala zivot i da neidem u detalje l. Ako tko to ima neka ide obavezno pregledati sve sto treba, i doktori ce znati jesi ili nisi za operaciju
Ovi ostali sto skakucu s vodom u ustima ako vam pomaze odlicno, skakucite i to je to
|
Ja nemam herniju, tj išla sam na gastro prije operacije zucnjaka, pisalo mi je gerb I gastritis. Onda nema operacije, tj samo za herniju postoji.
|
|
16.06.2025., 17:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Nije Gerb ali jeste zeludac
Malo duzi post, pa se unaprijed izvjnjavam ali nadam se vasoj pomoci jer sto se tice lijecnika, specijalista gastroenterologa smatram da sam zavrsio.
Od prije 15 god imam dijagnozu iritabilnog kolona (bez terapije), od prije par godina grc/spazam jednjaka (lijek koji sam nasao da pomaze kod grca ulje paprene metvice), imao sam prije 5-6 godina bolove zeludca, zgaravicu i tada prvi put radio gastroskopiju, tada klasicno gerb, erozije, uzeti uzorci, dy. Blagi gastritis antruma i gerb, terapija ipp i tako. Anksiozan sam inace, pa uvijek imam neke tegobe u zeludcu i crijevima. Zbog jednog takvog radim i potpunu kolonoskopiju, uredna naravno. Tada radim i MRI abdomena, osim masne jetre sve ostalo uredno. Povremeno mi se zna desit kruljenje u zeludcu, crijevima, mucnina, bol u zeludcu ili desnom rebarnom luku (uzv i mri zuci uredan mada je zucna kesa dvostruko presavijena), koje traje par dana, pa se smiri i tako u krug.
Prije 2 mjeseca vadio neki zub hiruski, i 10 tak dana uzimao Brufen 600 za bolove koji su zaista jaki bili pa sam morao.
Nakon prestanka bola rane od zuba, par dana poslije, javlja se bol u zeludcu, ali ne kao klasican bol, vec kao da kamen stoji dole i neko ka gura, i osjecaj kao da sam gladan pa mi mucnina od toga i neki vibrirajuci osjecaj u stomaku,koji mi stvara mucninu koja je nekad jaca nekad slabija ali stalna skoro vecinom dana.
Naravno idem svom lijecniku dobijam Controloc 20mg 2x1 dnevno, Itomed 2x1. Mogu reci da se kroz 20 tak dana situacija stabilizovala ali cim sam prestao sa terapijom isto se ponavlja. Tad idem gastricu i radim gastroskopiju na moje insistiranje, jer on nije vidio indikaciju za isto. Nalaz, jednjak, zeludac uredan nalaz, nekoliko malih svjezih erozija u bulbusu duodenuma , zakljucak: blagi znaci duodenitisa. On meni kaze da je nalaz u potpunsti uredan, i saljem me kuci bez ikakve terapije osim dijete, zabrane kafe, gaziranog, masnog kaze cim smrsas nestat ce problemi (gojazan sam oko 110kg na 1.84 visine). Pitam za komentar za duodenitis, kaze to svako ima, usputan nalaz.
Pokusavam sam uvesti ipp te uzimam Rabeprazol mjesec dana, 2x1 od 20mg, ali ne osjecam da mi pomaze. Ja ustvari cijelo ovo vrijeme i prije terapije nikada nisam imao zgaravicu, pa pretpostavljam da zato i ne pomaze. Radim opet stolicu na helicobakteriju (uradio pauzu sa ipp 14 dana) negativan nalaz. Nalazi krvi uredni, krvna slika, crp, jetreni enzimi, amilaze, urea, sve uredno. Odem na UZV abdomena, masna jetra, masna gusteraca, zucna kesa, i sve ostalo uredno. Nalaz krvi na celijakiju, negativan.
Idem drugom gastru, profesor, koji se takodje ne obazire na nalaz pocetnog duodenitisa, vec pominje da cu te probleme sa zeludcem imati cijeli zivot, veza mozak-crijeva, da moram nauciti zivjeti sa tim, korigovati ishranu, izbaciti kavu, gazirano, masno, te da po potrebi kad imam mucnine i bolove uzimati par dana Itomed ili Reglan (reglan probao par dana nista ne pomaze).
Stomak mi je cesto naduven, podrigujem cesto, povremeno taj osjecaj kamena i mucnine, kao da mi trazi da cesto jedem iako nisam gladan, nekad smrdljivi vjetrovi, grcevi u crijevima.
Molim Vas, da li se neko susreo sa ovim, ima li kakve pomoci, ja istrazujuci google, dolazim do funkcionalne dispepsije, ali ustvari kad nista ne pronadju onda kazu to, mada meni ni to nisu napisali.
Uzeo sam probiotike i prebiotike, Iberogast, pijem neki napitak od salep-a, kazu dobar za zeludac....ima li ko kakav prijedlog preporuku....hvala
|
|
|
16.06.2025., 20:17
|
|
Registrirani korisnik
|
Da ki si ikada probao staviti anksioznost pod kontrolu? Tipa antidepresive ili xanaxe, tipa dva ili tri mjeseca.
Ako je uzrok a sigurno je, anksioznost, probaj. Nemaš sto izgubiti.
|
|
16.06.2025., 20:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2019.
|
https://www.ivantic.info/Ostale_knji...lje/elaine.pdf
Meni je ova knjiga otvorila oči u mnogim stvarima. O GERB-u piše u poglavlju 3 ali cijela je knjiga vrijedna. Pročitajte i sami donesite zaključke.
|
16.06.2025., 21:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kymatica kaže:
Da ki si ikada probao staviti anksioznost pod kontrolu? Tipa antidepresive ili xanaxe, tipa dva ili tri mjeseca.
Ako je uzrok a sigurno je, anksioznost, probaj. Nemaš sto izgubiti.
|
Pod terapijom Velafax 2x̌ 75mg vec 8 mjeseci. Moram reci da prije velafaxa nisam imao ovako izrazene simptome zeludca
|
|
|
17.06.2025., 09:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
syntr kaže:
Pod terapijom Velafax 2x̌ 75mg vec 8 mjeseci. Moram reci da prije velafaxa nisam imao ovako izrazene simptome zeludca
|
Mjenjaj ad. Ne pasu ti onda.
|
|
17.06.2025., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Znaci da zanemarimo ovu upalu i erozije duodenitisa, onda nije uzrok bolova, mucnine, slabog varnjenja, ispade sve psiha.....tesko za povjerovat, a ovoliko stvarnih tegoba...nadam se da ce se nko javit sa slicnim problemima da je imao i prosao kroz ovo...
|
|
|
18.06.2025., 10:55
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
syntr kaže:
Znaci da zanemarimo ovu upalu i erozije duodenitisa, onda nije uzrok bolova, mucnine, slabog varnjenja, ispade sve psiha.....tesko za povjerovat, a ovoliko stvarnih tegoba...nadam se da ce se nko javit sa slicnim problemima da je imao i prosao kroz ovo...
|
Odi na reddit i traži grupe. Psiha je izvor 90 posto problema sa probavom.
Kad smire psihu, smiruje se i probava.
|
|
18.06.2025., 22:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima jedna novina. Jutros radio nalaze Glukoza 14. Tromjececni 8,2. Moj lijecnik kaze da je mucnina od stalne fluktacije glukoze u krvi koja utice na zeludac. Dobio sam upute i terapiju za dm2 pa cemo vidjeti. Ipak, nije uvijek psiha.....
|
|
|
19.06.2025., 10:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
syntr kaže:
Ima jedna novina. Jutros radio nalaze Glukoza 14. Tromjececni 8,2. Moj lijecnik kaze da je mucnina od stalne fluktacije glukoze u krvi koja utice na zeludac. Dobio sam upute i terapiju za dm2 pa cemo vidjeti. Ipak, nije uvijek psiha.....
|
Ima veze I sa prehranom.
Koja nekima je losa, meni, opet zbog anksioznosri.
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:31.
|
|
|
|