Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.04.2025., 20:37   #4081
Quote:
MrBlc kaže: Pogledaj post
U idealnom slučaju bi trebao imati potvrdu da si laptop iznio iz države, u protivnom ti mogu raditi probleme. Ono gdje su problemi zagarantirani jest ako imaš originalnu ambalažu ili, još gore, račun iz Indonezije.

Međutim, čak i bez toga, ako te idu kontrolirati, vidljivo nov uređaj + Indonezijska tipkovnica, teško da ti neće naplatiti carinu.
prošao puno puta s novim stvarima, nitko me ništa nije pitao (pričamo o avionu). zadnji problem imao prije 7-8 godina na granici sa srbijom (prelazak automobilom). srali su oko potvrde o iznošenju elektroničke robe.

vremena su se promijenila. svi nose mobitele i laptope sa sobom. tko će to kontrolirati? mama, tata i dva klinca u džepu nose 7 tisuća eura u vrijednosti mobitela. ne sjećam se kad sam zadnji put vidio da nekog kontroliraju zbog elektroničke robe

Quote:
treći kaže: Pogledaj post
Znaci dolazim na carinu po ulasku u hr. Zelim prijaviti kupnju i koliko mi zaracunavaju?
ovisi koliko košta laptop, odnosno koliko robe unosiš. ako je laptop 400 eura, ne plaćaš carinu
Takva osoba može biti inteligentna, šarmantna, intrigantna, razumna i više ili manje uspješna, ili pak mlitava, nesposobna i uvijek u neprilici. Ono što im je zajedničko, ako nas uopće nešto straši u devijantnom ponašanju, jest nedostatak inklinacije i straha od posljedica.
Lord Master is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.05.2025., 09:29   #4082
Quote:
treći kaže: Pogledaj post
Planiram kupnju apple laptopa u inozemstvu, kakva je procedura po povratku na hr granicu, kakav je prostor za manipulacije?
Koji macbook i koliko kosta?

Ja 15" airbook m4 u malaziji platio 1000 eura.
tigerija is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2025., 13:00   #4083
Kako se FedExu plaćaju uvozna davanja? Unaprijed online kao kod DHL-a ili dostavljač traži cash?
Ako je cash to će bit problem, noga mi nije baš u stanju za hodat do bankomata.
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2025., 14:35   #4084
Zanima me cijena carina na elektroniku s AliExpressa u vrijednosti 235$. Piše AliExpress free shipping. Preko koga to ide, HP-a?
I kolika su davanja osim 25% PDV-a.
Jimmy23 is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2025., 15:13   #4085
Quote:
discoHR kaže: Pogledaj post
Kako se FedExu plaćaju uvozna davanja? Unaprijed online kao kod DHL-a ili dostavljač traži cash?
Ako je cash to će bit problem, noga mi nije baš u stanju za hodat do bankomata.
Da sam sebi odgovorim, ide unaprijed online po ponudi koju sam dobio tek 7 dana nakon što je paket stigao tu kod nas na carinu. Pa im je pobjegao kamion, pa je uletio još jedan vikend, pa ovo, pa ono. Sveukupno će trajat 2 tjedna nešto što je trebalo trajati svega nekoliko dana. U isto to vrijeme mi je mogao paket doći poštom, a i bilo bi jeftinije.
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.06.2025., 15:18   #4086
Quote:
Jimmy23 kaže: Pogledaj post
Zanima me cijena carina na elektroniku s AliExpressa u vrijednosti 235$. Piše AliExpress free shipping. Preko koga to ide, HP-a?
I kolika su davanja osim 25% PDV-a.
Vrlo vjerojatno preko HP-a. Meni su svi AliExpress Free išli preko njih no nisam dugo naručivao. AliExpress Standard pak ide preko Overseas Expressa no znalo mi se i to zalomit preko HP-a.
Ako se ne varam, ide 25% na zbroj proizvoda i shippinga + €4.91 za izradu deklaracije. Carine na elektroniku nema.

Quote:
Naknada za troškove zastupanja pri izradi carinskih deklaracija ovisi o vrijednosti pošiljke:

za pošiljke vrijednosti do 150 eura prispjele bez IOSS broja (H7 deklaracija) - 2,46 €
za pošiljke vrijednosti od 150 eura do 1000 eura (H6 deklaracija) - 4,91 €
za pošiljke vrijednosti veće od 1000 eura (H1 deklaracija) - naknade iznose prema Cjeniku za otpremničke usluge, podnošenje pošiljke na carinski pregled (cijena ovisi o masi: 4,98 €; 6,64 €; 8,30 €), otpremu poziva za dokaz carinarnici i ležarinu.

https://www.posta.hr/medjunarodni-promet
discoHR is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.06.2025., 20:26   #4087
Quote:
discoHR kaže: Pogledaj post
Vrlo vjerojatno preko HP-a. Meni su svi AliExpress Free išli preko njih no nisam dugo naručivao. AliExpress Standard pak ide preko Overseas Expressa no znalo mi se i to zalomit preko HP-a.
Ako se ne varam, ide 25% na zbroj proizvoda i shippinga + €4.91 za izradu deklaracije. Carine na elektroniku nema.
Hvala!
Jimmy23 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 10:52   #4088
Slala bih paket iz UK, uglavnom višak osobnih stvari koje mi ne stanu u kofer, radi se o nekoliko paperback knjiga i vuni za pletenje, znači možda 5 kg težine...vrijednost 30 eura. Mislite da će mi HR pošta zaračunati pdv i carinu?
Ili mi se više isplati platiti dodatni kom.prtljage Ryanairu?😄
Sakura is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 14:04   #4089
Ne znam isplati li ti se uopce slat jer na tu kilazu vjerojatno ces platit postenu postarinu. Ne znam koliko bi te ispalo da uzmes jos jednu prtljagu u Ryana, ali mozda bi cak povoljnije prosla.
be.redy is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:16.