Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija > Psihokauč

Psihokauč Prozac Nation

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.06.2024., 20:52   #4121
Ljeto nam se napokon vratilo.

Svaki ekstrem šteti psihi, ali ja se ipak bolje osjećam ljeti. Doduše, ima hrpu stvari koje me živciraju jer nemam klimu u sobi, a lipanj i prva polovica srpnja je vrijeme kada sam stalno u sobi i u pripremi za kolokvije i ispite. Pogotovo visoka vlaga koja digne lijep miris čarapa. Ah, čarolije ljeta.

No, dan je dug, a noći kratke i romantične. Meni dobar trade.
Old 19.06.2024., 15:28   #4122
Quote:
Mathematicar kaže: Pogledaj post
Ljeto nam se napokon vratilo.

Svaki ekstrem šteti psihi, ali ja se ipak bolje osjećam ljeti. Doduše, ima hrpu stvari koje me živciraju jer nemam klimu u sobi, a lipanj i prva polovica srpnja je vrijeme kada sam stalno u sobi i u pripremi za kolokvije i ispite. Pogotovo visoka vlaga koja digne lijep miris čarapa. Ah, čarolije ljeta.

No, dan je dug, a noći kratke i romantične. Meni dobar trade.
Ah, tvoj “lijep miris čarapa” je tako poetičan… dođe mi da ga stavim na našu temu.

Danas je dan za slavlje?
zlica od opanka is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.06.2024., 15:59   #4123
Quote:
zlica od opanka kaže: Pogledaj post
Danas je dan za slavlje?
Jest! Ipak, bio bi još bolji kad bi se Kockasti posložili jer ova slagalica izgleda razmontirano...
Old 19.06.2024., 16:04   #4124
Quote:
Jest! Ipak, bio bi još bolji kad bi se Kockasti posložili jer ova slagalica izgleda razmontirano...
Znaš da ne pratim nogoš, ali čini se da ti je danas sretan dan pa pokušaj s držanjem figa?
zlica od opanka is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.06.2024., 21:31   #4125
meni od nečeg budu trnci u nogomama i rukama,mravinjanje ne znam jel proizvod mog tijela (anksioznost) ili Adepresiva...?

Anksioznost sam imala i prije i napade panike ali tek od ove godine imam i taj simptom. Znate li o tome šta?
hay is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.06.2024., 16:59   #4126
Bit će. I meni isto (ne uzimam antidepresive) pa sam prestala obraćati pozornost.
sanimarine is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 11:43   #4127
Jutros me zvala LOM ica, da me mora upozoriti da ne smijem voziti dok pijem praxiten i da mora upisati u karton upozorenje. Pa bar vi vidite koliko (malo) toga rabim, kažem. Znam, ali novi je zakon i ja moram tako, kaže. Pa prije nekoliko godina mi je neki neuropsihijatar rekao da su to samo bomboni, da meni trebaju AD (budala, pisala sam o tome). A ona kaže da se za AD ne upozorava ni ne upisuje ( i njoj smiješno). Sad, čemu to, kad to ionako piše na lijeku, fuckin' EU.
sanimarine is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 18:53   #4128
Quote:
sanimarine kaže: Pogledaj post
Jutros me zvala LOM ica, da me mora upozoriti da ne smijem voziti dok pijem praxiten i da mora upisati u karton upozorenje. Pa bar vi vidite koliko (malo) toga rabim, kažem. Znam, ali novi je zakon i ja moram tako, kaže. Pa prije nekoliko godina mi je neki neuropsihijatar rekao da su to samo bomboni, da meni trebaju AD (budala, pisala sam o tome). A ona kaže da se za AD ne upozorava ni ne upisuje ( i njoj smiješno). Sad, čemu to, kad to ionako piše na lijeku, fuckin' EU.
Ne sekiraj se uopće. Mene je moja zvala tamo prije korone i morala me poslat na vandredni liječnički pregled. Obavio sam ga, a psihjatrica i psihologica na tom vandrednom su mi dale pozitivno mišljenje unatoč tome šta sam pio pola Xanax-a 0.25 i AD. Doktor med.rada je onda napisao da mogu vozit bez ogranicenja i mup mi vratio 400kn. Ja sam od 20g.života na ad i nikada hvala Bogu nisam imao udes niti sam svjesno nekoga ugrozio. Nadam se da će tako ostati
Jbg.takvi su zakoni i ne moš protiv toga
Vjerojatno će i moja mene zvat jer sam pred mjesec dana narucio Xanax od 0.25 budući da mi je skoro cijela kutija staroga stajala skoro 3g.i nisam je potrošio
Nek se nađe Xanaxić. Srce moje
Old 28.06.2024., 22:44   #4129
Nije to besmisleno. AD ne uzrokuju somnolenciju ni približno u mjeri benzodiazepina i lijekova za nesanicu. To su za mozak generalno sigurni lijekovi – to stoji, ali se ne bi smjeli piti prije vožnje (ja položio na Rivotrilu ).

Meni moja nije ništa poslala (formalno imam vozačku), ali doći ću i ja na red. Uzeti još jednu bočicu Rivotrila za crne dane i reći jatrici da me službeno skine sa nj.
Old 28.06.2024., 22:45   #4130
To je od početka 5. mj. ove godine.
https://www.maxportal.hr/auto-moto/n...-smiju-voziti/

Liječnici se samo ograničavaju da su obavijestili ljude o tome.
Ne samo za ad i anksiolitike, nego i za mnoge druge tablete koje npr. sadrže malu količinu tramadola.

Ne prijavljuju sve policiji, ali moraju upisati u karton da su upozorili.
Neke prijavljuju, ali to oni odlučuju koga.
Old 28.06.2024., 23:15   #4131
Question

Zanima me jer ima tko zbog anksioznosti problema sa stolicom, tipa dva dana ok, a onda proljev i tako naizmjenično, jel moze biti anks. Ili nešto gore
spider100 is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.06.2024., 23:53   #4132
Quote:
spider100 kaže: Pogledaj post
Zanima me jer ima tko zbog anksioznosti problema sa stolicom, tipa dva dana ok, a onda proljev i tako naizmjenično, jel moze biti anks. Ili nešto gore
Možda sindrom iritabilnog kolona (IBS). Meni je svojevremeno Spasmex pomogao kad sam radio ljetni posao na blagajni. Još uvijek ga nosim u torbi (uz Rivotril i Pregabalin), zlu ne trebalo, mada sam ga možda dvaput uzeo u posljednje dvije godine.
Old 29.06.2024., 16:28   #4133
Quote:
sanimarine kaže: Pogledaj post
Benzo na voznju djeluju kao i alkohol pa ti vidi.
Ovdje u Irskoj benzo se propisuju na 2 tj max.
Lawna Dell Ray is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.06.2024., 17:27   #4134
Jel ima tko od vas napadaje overthinkanja koji vas dovedu do iscrpljenosti?
Maatt8919 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 10:13   #4135
Quote:
Stik kaže: Pogledaj post
Ne sekiraj se uopće. Mene je moja zvala tamo prije korone i morala me poslat na vandredni liječnički pregled. Obavio sam ga, a psihjatrica i psihologica na tom vandrednom su mi dale pozitivno mišljenje unatoč tome šta sam pio pola Xanax-a 0.25 i AD. Doktor med.rada je onda napisao da mogu vozit bez ogranicenja i mup mi vratio 400kn. Ja sam od 20g.života na ad i nikada hvala Bogu nisam imao udes niti sam svjesno nekoga ugrozio. Nadam se da će tako ostati
Jbg.takvi su zakoni i ne moš protiv toga
Vjerojatno će i moja mene zvat jer sam pred mjesec dana narucio Xanax od 0.25 budući da mi je skoro cijela kutija staroga stajala skoro 3g.i nisam je potrošio
Nek se nađe Xanaxić. Srce moje
Šta nisi ti imao problema sa spavanjem velikih a sad ti dosta 0.25 xanaxa ..ili sam te zamijenila za nekog
Valllentina is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 10:17   #4136
Quote:
Možda sindrom iritabilnog kolona (IBS). Meni je svojevremeno Spasmex pomogao kad sam radio ljetni posao na blagajni. Još uvijek ga nosim u torbi (uz Rivotril i Pregabalin), zlu ne trebalo, mada sam ga možda dvaput uzeo u posljednje dvije godine.
Dal' je taj oregabalin dobar za anksioznost? Meni ga jednom dala i ja sam vratila te dvije kutije bez da sam probala zbog nus pojava
Valllentina is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 11:31   #4137
Quote:
Maatt8919 kaže: Pogledaj post
Jel ima tko od vas napadaje overthinkanja koji vas dovedu do iscrpljenosti?
Misliš na nešto poput intruzivnih misli ili nešto drugo?
Iksbrown is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 14:26   #4138
Quote:
Iksbrown kaže: Pogledaj post
Misliš na nešto poput intruzivnih misli ili nešto drugo?
Intruzivne misli.
Maatt8919 is offline  
Odgovori s citatom
Old 30.06.2024., 14:44   #4139
Quote:
Valllentina kaže: Pogledaj post
Šta nisi ti imao problema sa spavanjem velikih a sad ti dosta 0.25 xanaxa ..ili sam te zamijenila za nekog
Jesam, ali ni onda nisam uzimao Xanax zbog toga. Možda par puta.Vjerovao sam šrinki koja mi je rekla da će se spavanje vratit u normalu kada anksioznost popusti. I tako je bilo.Xanaxić drmnem eve.pola od 0.25 jednom u par mjeseci kada mi se zbog necega ispolji anksioznost. Tek toliko da se ne patim. Obićno mi kutiji istekne rok
Neka tako i ostane
Old 30.06.2024., 14:45   #4140
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:30.