|
|
20.06.2024., 16:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2020.
|
Sutra počinju USA trilasi ,ali prava bomba je vijest da je USADA progledala kroz prste
Knightonu koji je pao na doping testu prije par mjeseci i dopustit će mu nastup na
USA trialsima , ovo će mu biti prvi nastup u sezoni i valjda se zbog toga nije pojavljivao
nigdje. Nadam se da će WADA biti rigoroznija i zabranit mu nastup na OI te ga propisno
kazniti ,jer ameri na svom terenu često prelagano prelaze preko neki stvari.
Očito sam bio u krivu u vezi Jacobsa 
On na svakom novom mitingu sve brži , 9.92(+1,5) istrčao na miting Paavo Nurmi,dok
je i drugi "talijan" Chituru Ali trčao sub -10s , uz njihovu odličnu uigranost u štafetama
opet su jak kandidat za velike stvari na 4x100m,ali možda bi i WADA i njih mogla
malo češće pogledati.
A M.Johnson najavio da pokreće Grand Slam Track natjecanje gdje će samo biti utrke
bez tehnički disciplina . 
|
|
|
22.06.2024., 02:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Quincy Wilson (16god) je strašan ,44.66s novi U18 WR ,mnogi seniori mogu samo
sanjati ovo vrijeme. Od ostali bitni stvari prvog dana trialsa treba izdvojiti napokon
pojavljivanje MU na 800m i povlačenje Jacious Sears sa stotke zbog ozljeda ,a ona je
do sada imala najbrži rezultat sezone.
Napokon dobra utrka Sambe na 400mH s 47,97s nakon brojni ozljeda i operacija,realno
teško da se vrati na neki nivo prije ozljeda,ali fino je ga vidjeti u dobrom izdanju.
Solidno izdanje tradicionalnog mitinga Irene Irena Szewinska, gdje je opet Fabri bacio
jako dobri 22,38m, Obiena u motki 5.97m(SB) dok je Karalis s 5.92m postavio novi NR.
Ovaj tjedan je i Afričko prvenstvo u atletici.
|
|
|
23.06.2024., 05:00
|
|
Registrirani korisnik
|
Sha Carri je moćna na stotki ,ali ne mogu njeno prenamaganje.
Fals start u Parizu. 
|
|
|
23.06.2024., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Molly Caudery u Toulouse 4.92m u skoku s motkom.
Neloš rezultat Wayde van Niekerk na 200m - 20.29 (-0.5m/s). Nadam se kako će uzet medalju na OI
Quote:
Branimir85 kaže:
Sutra počinju USA trilasi ,ali prava bomba je vijest da je USADA progledala kroz prste
Knightonu koji je pao na doping testu prije par mjeseci i dopustit će mu nastup na
USA trialsima , ovo će mu biti prvi nastup u sezoni i valjda se zbog toga nije pojavljivao
nigdje. Nadam se da će WADA biti rigoroznija i zabranit mu nastup na OI te ga propisno
kazniti ,jer ameri na svom terenu često prelagano prelaze preko neki stvari.
|
stalno govorim: teški licemjeri
bome, Sha'Carri 10,71 s +0,8m/s, Melissa Jefferson 10.80. Šesti ispod 11sek
|
|
|
24.06.2024., 02:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Očekivao sam da Long prođe na stotki,ali užasna utrka u polufinalu .
Broke Andersen najbolja u kladivu ove sezone bez ispravnog pokušaja,by bye Pariz.
|
|
|
24.06.2024., 16:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2020.
|
Quote:
Branimir85 kaže:
Očekivao sam da Long prođe na stotki,ali užasna utrka u polufinalu .
Broke Andersen najbolja u kladivu ove sezone bez ispravnog pokušaja,by bye Pariz.
|
Slabo su bacale, možda neće napraviti sweep s Kanađankom.
Lightfoot nije prošao ni kvale. Ne ide mu na trialsima. Bojao sam se i za Nilsena. Nije imao neku sezonu, ali su ipak prošli Kendricks i on.
Crouser se vratio kao stari, Kovacs suvereno, a treće ime Otterdahl. Svi preko 22 m.
Coleman otpao, ali može u štafetu. Lyles prvo američko ime, triple je moguć. Prošao Kerley i zanimljivo Bednarek, specijalist za pola kruga.
|
|
|
24.06.2024., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
TweetyTheBird kaže:
Slabo su bacale, možda neće napraviti sweep s Kanađankom.
Lightfoot nije prošao ni kvale. Ne ide mu na trialsima. Bojao sam se i za Nilsena. Nije imao neku sezonu, ali su ipak prošli Kendricks i on.
Crouser se vratio kao stari, Kovacs suvereno, a treće ime Otterdahl. Svi preko 22 m.
Coleman otpao, ali može u štafetu. Lyles prvo američko ime, triple je moguć. Prošao Kerley i zanimljivo Bednarek, specijalist za pola kruga.
|
Gledao sam jutros i malo mi bude žao kladivašica koje ne bacaju na stadionu ,već na
nekoj livadi,više pozornosti su dobili majka od Lylesa i klaun Snoop ,ali to je standard
kod debilni amera i njihovi prijenosa.
Ameri bi možda trebali razmisliti da trialsi nisu jedina mogućnost da se plasira na OI,jer
već sada imaju par sigurni medaljaša koji neće vidjeti OI, a prva je Andersen koja je i
po rankingu prva na svijetu.
Na 400m Ž imaju veliku širinu ,ali vrlo je izgledno da prvi put nakon Atene 04" ne osvoje
medalju jer se SML povukla ,Brown podbacila ,Wilson ozlijeđena,Thomas odustala....
Zato kod M 400m su vrlo jaki ,sjajan je opet bio "mali " Wilson koji je ponovno rušio
WR U18 i ušao u finale ,Norman đžogirao u SF ,dok mi i Hall izgleda jako dobro.
Koplje im i dalje loše,samo Thompson preko 80m.
|
|
|
25.06.2024., 04:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Ode i Mu na hlađenje,šteta pada ...
|
|
|
26.06.2024., 01:57
|
|
Registrirani korisnik
|
Malo mi je prošlo ispod radara da je Tausaga iznenađujuća prvakinja iz Budimpešte
imala tri pogrešna hitca u kvalama, ali ona bi trebala proći preko rankinga jer samo
tri amerikanke imaju normu za OI,
Allman bacila preko 70m / 70.89m ,dok je Holloway u prvoj rundi na 110m prepona
istrčao super brzi 12.92s, WL .
Nevjerovatno je kako su ameri propali u skoku u dalj ,disciplina koja je bila jedan od
njihovi zaštitni znakova ,došla je do toga da danas ovi skaču na trialsima kao Owens
prije 100 god.  A usputna moja kritika da bi ameri trebali razmisliti o načinu odabira
olimpijaca nakon što je B.Andersen imala tri pogrešna hitca u kladivu ,još više je dobila
na značanju nakon pada Mu na 800m.
|
|
|
27.06.2024., 15:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Bez Elaine Thompson na OI,odustala od svih utrka na JAM prvenstvu ...
Ne vjerujem da ćemo ikada više vidjeti ETH u pravom izdanju zbog kronični problema
s ozljedama koje ima godinama.Danas počinje prvenstvo Jamajke kao i mnogo ostali
važni prvenstava diljem svijeta,ovo je i zadnji tjedan kad se može ispuniti norma za OI.
SMU se pojavila na prvenstvu Bahama i trčala je prvu rundu sa sporim vremenom,ona
mora istrčati normu da bi je vidjeli u Parizu ,bila bi velika šteta da kraljica 400m i
dvostruka olimpijska prvakinja na 400m ne vidi Pariz, jer već imamo par veliki imena
koja sigurno neće braniti naslov .
Katzberg na prvenstvu Kanade bacio opet sjajan hitac u kladivu 82.60m. 
|
|
|
28.06.2024., 04:09
|
|
Registrirani korisnik
|
SAFP dosta dobra u prvoj rundi, ispod 11s sa usporenjem . 
|
|
|
28.06.2024., 17:10
|
|
Registrirani korisnik
|
Allman i u finalu diska preko 70m / 70,73m i opet izgleda kao glavni favorit za zlato,
pitanje je tko će u Parizu imati lucky throw.
Holloway opet i u SF ispod 13s ,dok je Crittenden izgledao jako dobro s 13.05s ,bit će
opako finale na 110mh i borba za dva mjesta jer Grant izgleda kao zaključan.
Ali kakva je tek konkurencija na 100mH ,16 cura ima olimpijski standard ,plus vraća se
Tia Jones nakon ozljede ,a u prvoj rundi će nastupiti i legendarna Lolo Jones.
Sha Carri i na 200m izgleda odlično sub 20 u 1.rundi ,ona i G.Thomas su mi dvije
izgledne opcije,dok za 3. mjesto ima dosta kandidatkinja,a šta reći za SML na 400mH
koja u laganom đžogingu istrči 53.07 , nadam se da će Dalila opet izboriti OI.
Lyles i Knighton lagano prošli prvu rundu na 200m ,dok mi je Bednarek jako izgledan
da i ovdje uzme mjesto na OI,Kereley se nije ni pojavio na 200m.
Već sam spomenuo mommy rocket ,a i Shericka puno bolje izgleda nego prije mjesec
dana sub-11 u laganom ritmu. Zato kod M u prvoj rundi nije bilo đžogiranja ,a posebno
je bio impresivan Thompson s 9.82s
A još jedna velika karijera se bliži kraju,Y.Black nije prošao prvu rundu i čini se da je
vrijeme da okači sprinterice od klin, po meni TOP 10 sprintera ALL Time ,šteta što
su ga ozljede uništile kad je bio na vrhuncu. Večeras(ujutro) su 1/2 i finale na stotkama
na JAM prvenstvu.
|
|
|
29.06.2024., 14:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Očekivano puno jakih rezultata na trialsima.
Nisam siguran hoće li Tausaga ići jer ova Ulrich koja je završila druga nema normu, ali upada preko renkinga.
Holloway nadmoćan i ne vjerujem da će mu opet izbjeći najsjajnije zlato, 12.86 s, 4. najbrže vrijeme ikada, WL  Critteden i Roberts, obojica ispod 13 s za plasman na OI.  Ludo!
Već u heatsima divljanja, Russell i Johnson, 12.35 odnosno 37, Marshall i Kendra ispod 12 i pol.
Gabby Thomas brzih 21.78 WL, Sha'Carri izjednačila osobni s 21.92.
Na muških 200, uz glavni trojac, Coleman jako brz iako uz vjetar. Bilo bi veliko iznenađenje da to izbori.
Na OI idu Shericka, Tia Clayton i SAFP. 10.84 pobjedničko vrijeme s blagim vjetrom u prsa, ostale dvije ispod 11 s. Bojim se da je Sha'Carri nedodirljiva, ali nadam se, iako jako teško, medalji za SAFP. Ne vjerujem u američki sweep uz Shericku, Alfred, DAS...
Ovaj vikend je i PH, nastupaju apsolutno svi osim Sandre. Vidio sam da je Jana odradila neki krnji sedmoboj tako da ništa od OI. Nastupit će u visu danas/sutra.
|
|
|
29.06.2024., 14:58
|
|
Moderator
Registracija: Aug 2007.
|
Quote:
TweetyTheBird kaže:
Ovaj vikend je i PH, nastupaju apsolutno svi osim Sandre. Vidio sam da je Jana odradila neki krnji sedmoboj tako da ništa od OI. Nastupit će u visu danas/sutra.
|
Svi žele normu, mislim da je Tolj gotovo pa sigurna, Sara Kolak je za sada in, ali sigurno joj treba dobar rezultat. Možda još netko iznenadi (Marković, Bloudek?).
|
|
|
29.06.2024., 15:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Luyindula kaže:
Svi žele normu, mislim da je Tolj gotovo pa sigurna, Sara Kolak je za sada in, ali sigurno joj treba dobar rezultat. Možda još netko iznenadi (Marković, Bloudek?).
|
Tolj je 100%, Sara i bez ovoga prilično sigurna, ali Gregurić i Marković su zadnji koji upadaju i tu love važne/zadnje bodove jer je rok 30.6. Ostali, na žalost, nemaju šanse.
|
|
|
30.06.2024., 01:34
|
|
Registrirani korisnik
|
Highlights 1. dana PH:
-dvostruka pobjeda Wild na 100 prepone i flat: 13.22 i 11.63, čime je još malo (2 stotinke) poboljšala vlastiti U20 rekord
-pobjeda Farkaša na 100 s rezultatom 10,2! (mjereno ručno iz nekog vjerojatno tehničkog razloga, šteta) i senzacionalno srebro u dalju! 7.72 m, što je osobni od 21 cm, veselim se njegovom višeboju ove sezone
-pobjeda Justicea sa 7.98, a Čeko i Ćurković 7.70, jako natjecanje, vjerojatno najjača muška hrvatska disciplina u ovome trenutku
-pobjeda Tolj sa 61.62, Leko 56.44, ovo bi onda bila vjerojatno najjača ženska hrvatska disciplina u ovome trenutku
-pobjeda Mihaljevića sa skromnih 20.64, ne obećava, ali ima još, mislim, dva mitinga do OI, dijamantna u Londonu i zlatna serija u Mađarskoj
Sutra iščekujemo Gregurića u kladivu, Markovića u disku, Kolak i Barbić (nema Šokote ove sezone) u koplju, Bloudeka i Vuković na 800, Janu u visu, Farkaša na 200, motkaše i Kišak na 400 prepone.
|
|
|
30.06.2024., 02:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Opa ,Sha Carri podbacila na 200m,puno sporija nego u polufinalu,
A još jedno veliko ime nećemo gledati na OI, Miller-Uibo zbog ozljede se povukla
sa prvenstva Bahama .
|
|
|
30.06.2024., 07:46
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Ne znam kako stoje "tablice", ali po reakcijama mi se činilo da je i Čeko imao šansu za OI, jer je bio poprilično shrvan nakon raspleta, Farkaš ga je dolazio tješit.
Bloudek nema nikakve šanse da uleti?
Wild i Farkaš jučer sigurno top imena, šteta da Pravdica nije doskočio 8 metara, bilo je blizu.
Iz domaće perspektive središnja točka danas 3000 metara sa zaprekama - višestruki prvak Bruno Belčić ozlijeđen, ali zlato bi mogao uzeti najmlađi brat Matko.
|
|
|
30.06.2024., 12:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Dao sam si truda. Čeko je morao pobjediti sa skokom 8.17 m da bi bio zadnji koji ulazi, uz uvjet da ga nitko ne prestigne od ovih koji su ispod. Dakle, san snova. Na oko izgleda da je blizu jer je to samo 6 ljudi, ali puno je bodova. To je isto razlog zašto je Kolak, iako 28./32, itekako sigurna za OI cijeli 6. mj.
|
|
|
30.06.2024., 17:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2018.
|
Trialsi u atletici i plivanju su ponekad zanimljiviji od svjetskih natjecanja 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:34.
|
|
|
|