|
|
02.10.2024., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2013.
|
Quote:
VK Girl kaže:
Za 2 dana možda najbolje u La Defense - od tud idu busevi za Beauvais, plus od tu ide Metro broj 1 do centra. Ne znam kako doći do stadiona, sorry
|
Busevi za BVA idu sa Saint Denise Universite jer ( bar tako piše na webu) na Porte Mailott sada su radovi rekonstrukcije.
Ako sam dobro pohvatala, trebali bismo uzeti liniju metroa M13 pa razmišljam o smještaju u 8. ili 9. Arr......
|
|
|
02.10.2024., 11:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Idu i za Defense ali rjeđe...Jesi vidjela gdje je Saint Denise? Još vam bar sat vremena od tamo treba do centra...najbolje sama znaš
|
|
|
02.10.2024., 11:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
VK Girl kaže:
Idu i za Defense ali rjeđe...Jesi vidjela gdje je Saint Denise? Još vam bar sat vremena od tamo treba do centra...najbolje sama znaš
|
Hvala na info  Ne znam ne, zato i pitam 
|
|
|
02.10.2024., 22:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2021.
|
Quote:
saor kaže:
Pozdrav svima!
Evo i meni bi trebala mala pomoć iskusnih...
Biti ćemo u Parizu 2 dana: cilj je vidjeti Aiffelov toranj i stadion Paris Saint germain ( vodimo sina nogometaša ��) i još ćemo hop on-hop off da malo vidi grad jer osim navedenog drugo ga za sad ne zanima.
Sletit ćemo u zračnu luku Beauvais i na povratku let nam je u 06:20 ujutro....gdje mi preporučate smještaj?
Svi savjeti više nego dobrodošli ...HVALA!!!!
|
Let u 6:20 ujutro ??? Vi znate di je Beauvais ? Do njega tako rano ujutro ne mozete doći metroom jer oni voze tek od 5:30 ujutro. A truckat se sat i po u autobusu u gluvo doba noći je čisti mazohizam.
Ostaje vam taxi
|
|
|
02.10.2024., 22:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Ljudi, nemojte da bi uštedili koji euro uzimati najjeftinije karte sa preranim/ prekasnim odlascima/dolascima, pogotovo sa Beauvais-a. To je daleko u p.m.,
|
|
|
03.10.2024., 08:15
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tamara78 kaže:
Ljudi, nemojte da bi uštedili koji euro uzimati najjeftinije karte sa preranim/ prekasnim odlascima/dolascima, pogotovo sa Beauvais-a. To je daleko u p.m.,
|
Veći problem od kojeg eura su slobodni dani. 
|
|
|
03.10.2024., 16:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2024.
|
Quote:
tamara78 kaže:
Let u 6:20 ujutro ??? Vi znate di je Beauvais ? Do njega tako rano ujutro ne mozete doći metroom jer oni voze tek od 5:30 ujutro. A truckat se sat i po u autobusu u gluvo doba noći je čisti mazohizam.
Ostaje vam taxi
|
Nije istina, za Beauvais voze shuttle busevi svakih pola sata. I sama sam putovala jednim takvim u 4 ujutro, tako da bez brige! Metro do tamo svakako ni ne vozi  Busom se dođe za sat i 15 minuta otprilike, a dovoljno je satak i pol ranije doći na aerodrom.
|
|
|
03.10.2024., 22:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Mahunez kaže:
Nije istina, za Beauvais voze shuttle busevi svakih pola sata. I sama sam putovala jednim takvim u 4 ujutro, tako da bez brige! Metro do tamo svakako ni ne vozi  Busom se dođe za sat i 15 minuta otprilike, a dovoljno je satak i pol ranije doći na aerodrom.
|
Dobro, krivo sam se izrazila, metro ti treba do početne stanice shuttle busa, znači ili do La Defense ili do St Denis, znači ako nisi tu smješten, opet taksi do busa. I onda truckanje 1h30 min ( od La Defense) ili 1h15 id St Denis. I sa današnjim kontrolama na aerodromima, doći 1h i po ranije je malo napeto.
|
|
|
04.10.2024., 08:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Saor bi trebala krenuti u 3 ujutro za aerodrom...cca
|
|
|
04.10.2024., 13:20
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
VK Girl kaže:
Saor bi trebala krenuti u 3 ujutro za aerodrom...cca
|
Mislim da će tako i biti...uzela sam u obzir savjet za smještaj u La Defense - Hotel Novotel, pa uzet ćemo taksi od hotela do Terminala J. Verne gdje kreće bus za BVA,...Prvi bus je u 03:30 vožnja max.1:30 ... do leta imamo cca 1:30, valja neće biti toliko gužve kod sigurnosne provjere.
|
|
|
05.10.2024., 16:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2024.
|
Quote:
saor kaže:
Mislim da će tako i biti...uzela sam u obzir savjet za smještaj u La Defense - Hotel Novotel, pa uzet ćemo taksi od hotela do Terminala J. Verne gdje kreće bus za BVA,...Prvi bus je u 03:30 vožnja max.1:30 ... do leta imamo cca 1:30, valja neće biti toliko gužve kod sigurnosne provjere.
|
To bi ti trebalo biti okej, sretno!
|
|
|
16.10.2024., 09:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Pozdrav,
možete li mi preporučiti smještaj u Parizu za jednu osobu - koji okrug, kvart? O Parizu stvarno nemam apsolutno nikakvu ideju i totalno sam izgubljena u pretraživanju...
A tražim smještaj da sestru, bitno mi je da je kvart siguran i da nema previše vožnje metroom i slično.
Dolazi i odlazi sa ovog Beauvais aerodroma, ali nije jako rano/kasno tako da će tipa 2 presjedanja ako treba moći odraditi
|
|
|
16.10.2024., 09:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Dio oko Louvrea - 1.,2., 3., 4. okrug, tu joj neće trebati skoro uopće Metro
Samo da te upozorim to je i najskuplji dio
|
|
|
24.10.2024., 22:39
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
buhtlica16 kaže:
Pozdrav,
možete li mi preporučiti smještaj u Parizu za jednu osobu - koji okrug, kvart? O Parizu stvarno nemam apsolutno nikakvu ideju i totalno sam izgubljena u pretraživanju...
A tražim smještaj da sestru, bitno mi je da je kvart siguran i da nema previše vožnje metroom i slično.
Dolazi i odlazi sa ovog Beauvais aerodroma, ali nije jako rano/kasno tako da će tipa 2 presjedanja ako treba moći odraditi
|
drzi se univerzalne metro/bus/vlak stanice „saint michel“(notre dame) i to je to,
divota
|
|
|
03.11.2024., 23:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Molim preporuke za noćni život u Parizu. Neki dobri pubovi ili klubovi?
Je li tko bio na kakvom zanimljivom cabaretu ili burleski?
Moulin Rouge i Crazy Horse su ipak preskupi, tražim neku jeftiniju verziju.
|
|
|
25.11.2024., 08:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Hvala puno na pomoći VK Girl i Mahunez
Savjeti su bili i više nego od pomoći! Imali smo lijep vikend u Parizu, sve je prošlo u savršenom redu i mogu vam reći da mi je La Defense super šta se smještaja tiče pogotovo ako stižete sa BVA aerodroma.
Merci et au revoir 
|
|
|
25.11.2024., 11:32
|
|
Registrirani korisnik
|
Nema na čemu. Drago mi je da vam je bilo lijepo
|
|
|
02.12.2024., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Pozdrav,
postoji mogućnost da tijekom proljeća odemo s klincima (7 i 5g)u Disneyland pa pošto smo već tamo svakako odemo na dan/dva razgledat ključne atrakcije u Parizu. Ukupan put ne bi bio duži od ''produženog vikenda'', znači tri do tri i pol dana sve zajedno.
Za one koji su bili oboje, po mogućnosti u istom aranžmanu, pitanja su slijedeća:
- je li bolje bazirati smještaj bliže Disneylandu računajući da ćemo tamo biti 1 do max 2 dana (izglednija opcija je 1 dan) ili je ipak bolje smjestiti se centralnije bliže Parizu pa nekim transferom (vlak?) direktno do Disneylanda? Hoteli u Disneylandu s zgodni, ali mi se čine nepotrebno preskupi pa gledamo kao opciju neki privatni smještaj (osim ako time propuštami neki značajno bitan dio iskustva tamo?).
- je li 1 dan za Disneyland preoptimistično s dvoje relativno male djece ili se može ipak to pristojno odraditi, a da se ne trči uokolo? Propustili bismo u tom slučaju Studio koji mi se čini više ''moderno'' orijentiran (u slučaju da se odlučimo na 2 dana koja je najbolja podjela - dan i pol za park i pola dana za Studio? - pod dan računam da smo odmah ujutro tamo i ostajemo navečer na vatrometu).
- Koliko je komplicirano tramakanje po vlakovima s dvoje djece tamo - imam iskustva s gradovima poput Londona, Berlina i slično, no u Parizu nisam bio pa ne znam kako je organiziran vlak/underground i slično
Neki okvirni plan bi bio (ako nađemo takve letove):
- petak ujutro let pa poslijepodne iskoristiti za Pariz
- subota Disneyland
- nedjelja Pariz (ili u alternativnoj varijanti drugi dio Disneylanda/Studio)
- ponedjeljak prijepodnevni ili eventualno poslijepodnevni let kući tako da tu ne bih ništa previše planirao
Stignu li se proći glavne atrakcije u praktički dan i pol ? Znam da će neki reći da ispod 5-6 dana nema smisla, ali s tim se u pravilu ne slažem jer se dobrom organizacijom može napraviti puno.
Opet mogu usporediti s Londonom, bili smo (doduše bez klinaca) u opcijama 7 dana i opciji (nepuna) 2 dana i mogu reći da smo u opciji s dva dana vidjeli jako puno toga.
|
|
|
02.12.2024., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Ako sam dobro shvatio frendicu, najveća prednost spavanja u Disney hotelu je što možeš ući u park prije ostalih posjetitelja.
|
|
|
03.12.2024., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2007.
|
Quote:
Coco_Nut kaže:
Ako sam dobro shvatio frendicu, najveća prednost spavanja u Disney hotelu je što možeš ući u park prije ostalih posjetitelja.
|
Da, nešto sam čitao o tome i radi se o jednom satu samo što nisam siguran je li to ujutro prije otvaranja ili navečer prije zatvaranja. Ako je navečer onda je skroz nebitno, a za ujutro u principu ovisi o gužvi iako je gužva vjerujem tamo stalno neovisno o danu/praznicima i sl.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:56.
|
|
|
|