Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Putovanja > Destinacije i putopisi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 02.10.2024., 10:44   #4141
Quote:
VK Girl kaže: Pogledaj post
Za 2 dana možda najbolje u La Defense - od tud idu busevi za Beauvais, plus od tu ide Metro broj 1 do centra. Ne znam kako doći do stadiona, sorry
Busevi za BVA idu sa Saint Denise Universite jer ( bar tako piše na webu) na Porte Mailott sada su radovi rekonstrukcije.

Ako sam dobro pohvatala, trebali bismo uzeti liniju metroa M13 pa razmišljam o smještaju u 8. ili 9. Arr......
saor is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2024., 11:08   #4142
Idu i za Defense ali rjeđe...Jesi vidjela gdje je Saint Denise? Još vam bar sat vremena od tamo treba do centra...najbolje sama znaš
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2024., 11:45   #4143
Wink

Quote:
Idu i za Defense ali rjeđe...Jesi vidjela gdje je Saint Denise? Još vam bar sat vremena od tamo treba do centra...najbolje sama znaš
Hvala na info Ne znam ne, zato i pitam
saor is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2024., 22:26   #4144
Quote:
saor kaže: Pogledaj post
Pozdrav svima!
Evo i meni bi trebala mala pomoć iskusnih...
Biti ćemo u Parizu 2 dana: cilj je vidjeti Aiffelov toranj i stadion Paris Saint germain ( vodimo sina nogometaša ��) i još ćemo hop on-hop off da malo vidi grad jer osim navedenog drugo ga za sad ne zanima.

Sletit ćemo u zračnu luku Beauvais i na povratku let nam je u 06:20 ujutro....gdje mi preporučate smještaj?
Svi savjeti više nego dobrodošli ...HVALA!!!!
Let u 6:20 ujutro ??? Vi znate di je Beauvais ? Do njega tako rano ujutro ne mozete doći metroom jer oni voze tek od 5:30 ujutro. A truckat se sat i po u autobusu u gluvo doba noći je čisti mazohizam.
Ostaje vam taxi
tamara78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.10.2024., 22:33   #4145
Ljudi, nemojte da bi uštedili koji euro uzimati najjeftinije karte sa preranim/ prekasnim odlascima/dolascima, pogotovo sa Beauvais-a. To je daleko u p.m.,
tamara78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2024., 08:15   #4146
Quote:
tamara78 kaže: Pogledaj post
Ljudi, nemojte da bi uštedili koji euro uzimati najjeftinije karte sa preranim/ prekasnim odlascima/dolascima, pogotovo sa Beauvais-a. To je daleko u p.m.,
Veći problem od kojeg eura su slobodni dani.
saor is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2024., 16:56   #4147
Quote:
tamara78 kaže: Pogledaj post
Let u 6:20 ujutro ??? Vi znate di je Beauvais ? Do njega tako rano ujutro ne mozete doći metroom jer oni voze tek od 5:30 ujutro. A truckat se sat i po u autobusu u gluvo doba noći je čisti mazohizam.
Ostaje vam taxi

Nije istina, za Beauvais voze shuttle busevi svakih pola sata. I sama sam putovala jednim takvim u 4 ujutro, tako da bez brige! Metro do tamo svakako ni ne vozi Busom se dođe za sat i 15 minuta otprilike, a dovoljno je satak i pol ranije doći na aerodrom.
Mahunez is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2024., 22:42   #4148
Quote:
Mahunez kaže: Pogledaj post
Nije istina, za Beauvais voze shuttle busevi svakih pola sata. I sama sam putovala jednim takvim u 4 ujutro, tako da bez brige! Metro do tamo svakako ni ne vozi Busom se dođe za sat i 15 minuta otprilike, a dovoljno je satak i pol ranije doći na aerodrom.
Dobro, krivo sam se izrazila, metro ti treba do početne stanice shuttle busa, znači ili do La Defense ili do St Denis, znači ako nisi tu smješten, opet taksi do busa. I onda truckanje 1h30 min ( od La Defense) ili 1h15 id St Denis. I sa današnjim kontrolama na aerodromima, doći 1h i po ranije je malo napeto.
tamara78 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 08:49   #4149
Saor bi trebala krenuti u 3 ujutro za aerodrom...cca
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 13:20   #4150
Quote:
Saor bi trebala krenuti u 3 ujutro za aerodrom...cca
Mislim da će tako i biti...uzela sam u obzir savjet za smještaj u La Defense - Hotel Novotel, pa uzet ćemo taksi od hotela do Terminala J. Verne gdje kreće bus za BVA,...Prvi bus je u 03:30 vožnja max.1:30 ... do leta imamo cca 1:30, valja neće biti toliko gužve kod sigurnosne provjere.
saor is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.10.2024., 16:06   #4151
Quote:
saor kaže: Pogledaj post
Mislim da će tako i biti...uzela sam u obzir savjet za smještaj u La Defense - Hotel Novotel, pa uzet ćemo taksi od hotela do Terminala J. Verne gdje kreće bus za BVA,...Prvi bus je u 03:30 vožnja max.1:30 ... do leta imamo cca 1:30, valja neće biti toliko gužve kod sigurnosne provjere.

To bi ti trebalo biti okej, sretno!
Mahunez is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2024., 09:08   #4152
Pozdrav,

možete li mi preporučiti smještaj u Parizu za jednu osobu - koji okrug, kvart? O Parizu stvarno nemam apsolutno nikakvu ideju i totalno sam izgubljena u pretraživanju...
A tražim smještaj da sestru, bitno mi je da je kvart siguran i da nema previše vožnje metroom i slično.

Dolazi i odlazi sa ovog Beauvais aerodroma, ali nije jako rano/kasno tako da će tipa 2 presjedanja ako treba moći odraditi
buhtlica16 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.10.2024., 09:16   #4153
Dio oko Louvrea - 1.,2., 3., 4. okrug, tu joj neće trebati skoro uopće Metro

Samo da te upozorim to je i najskuplji dio
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 24.10.2024., 22:39   #4154
Quote:
buhtlica16 kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

možete li mi preporučiti smještaj u Parizu za jednu osobu - koji okrug, kvart? O Parizu stvarno nemam apsolutno nikakvu ideju i totalno sam izgubljena u pretraživanju...
A tražim smještaj da sestru, bitno mi je da je kvart siguran i da nema previše vožnje metroom i slično.

Dolazi i odlazi sa ovog Beauvais aerodroma, ali nije jako rano/kasno tako da će tipa 2 presjedanja ako treba moći odraditi
drzi se univerzalne metro/bus/vlak stanice „saint michel“(notre dame) i to je to,
divota
dsvbo is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.11.2024., 23:05   #4155
Molim preporuke za noćni život u Parizu. Neki dobri pubovi ili klubovi?
Je li tko bio na kakvom zanimljivom cabaretu ili burleski?
Moulin Rouge i Crazy Horse su ipak preskupi, tražim neku jeftiniju verziju.
Blast88 is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2024., 08:44   #4156
Hvala puno na pomoći VK Girl i Mahunez

Savjeti su bili i više nego od pomoći! Imali smo lijep vikend u Parizu, sve je prošlo u savršenom redu i mogu vam reći da mi je La Defense super šta se smještaja tiče pogotovo ako stižete sa BVA aerodroma.

Merci et au revoir
saor is offline  
Odgovori s citatom
Old 25.11.2024., 11:32   #4157
Nema na čemu. Drago mi je da vam je bilo lijepo
VK Girl is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 13:23   #4158
Pozdrav,
postoji mogućnost da tijekom proljeća odemo s klincima (7 i 5g)u Disneyland pa pošto smo već tamo svakako odemo na dan/dva razgledat ključne atrakcije u Parizu. Ukupan put ne bi bio duži od ''produženog vikenda'', znači tri do tri i pol dana sve zajedno.

Za one koji su bili oboje, po mogućnosti u istom aranžmanu, pitanja su slijedeća:
- je li bolje bazirati smještaj bliže Disneylandu računajući da ćemo tamo biti 1 do max 2 dana (izglednija opcija je 1 dan) ili je ipak bolje smjestiti se centralnije bliže Parizu pa nekim transferom (vlak?) direktno do Disneylanda? Hoteli u Disneylandu s zgodni, ali mi se čine nepotrebno preskupi pa gledamo kao opciju neki privatni smještaj (osim ako time propuštami neki značajno bitan dio iskustva tamo?).

- je li 1 dan za Disneyland preoptimistično s dvoje relativno male djece ili se može ipak to pristojno odraditi, a da se ne trči uokolo? Propustili bismo u tom slučaju Studio koji mi se čini više ''moderno'' orijentiran (u slučaju da se odlučimo na 2 dana koja je najbolja podjela - dan i pol za park i pola dana za Studio? - pod dan računam da smo odmah ujutro tamo i ostajemo navečer na vatrometu).

- Koliko je komplicirano tramakanje po vlakovima s dvoje djece tamo - imam iskustva s gradovima poput Londona, Berlina i slično, no u Parizu nisam bio pa ne znam kako je organiziran vlak/underground i slično

Neki okvirni plan bi bio (ako nađemo takve letove):
- petak ujutro let pa poslijepodne iskoristiti za Pariz
- subota Disneyland
- nedjelja Pariz (ili u alternativnoj varijanti drugi dio Disneylanda/Studio)
- ponedjeljak prijepodnevni ili eventualno poslijepodnevni let kući tako da tu ne bih ništa previše planirao

Stignu li se proći glavne atrakcije u praktički dan i pol ? Znam da će neki reći da ispod 5-6 dana nema smisla, ali s tim se u pravilu ne slažem jer se dobrom organizacijom može napraviti puno.
Opet mogu usporediti s Londonom, bili smo (doduše bez klinaca) u opcijama 7 dana i opciji (nepuna) 2 dana i mogu reći da smo u opciji s dva dana vidjeli jako puno toga.
Phil_HR is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2024., 15:37   #4159
Ako sam dobro shvatio frendicu, najveća prednost spavanja u Disney hotelu je što možeš ući u park prije ostalih posjetitelja.
Coco_Nut is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2024., 13:01   #4160
Quote:
Coco_Nut kaže: Pogledaj post
Ako sam dobro shvatio frendicu, najveća prednost spavanja u Disney hotelu je što možeš ući u park prije ostalih posjetitelja.
Da, nešto sam čitao o tome i radi se o jednom satu samo što nisam siguran je li to ujutro prije otvaranja ili navečer prije zatvaranja. Ako je navečer onda je skroz nebitno, a za ujutro u principu ovisi o gužvi iako je gužva vjerujem tamo stalno neovisno o danu/praznicima i sl.
Phil_HR is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:56.