Natrag   Forum.hr > Društvo > Gospodarstvo

Gospodarstvo Novac, profit, blagostanje. Kako doći do toga?
Podforumi: Kriptovalute, Dionice, Ostali oblici investiranja, Banke, osiguranja, krediti, Poduzetništvo, računovodstvo i porezi

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 06.06.2025., 15:24   #4161
To je moguće ako nemaš dozvolu za trajni pogon.
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 15:26   #4162
Malo mi je neobično da si dozvolu za trajni pogon dobio prije nego je FNE puštena u rad.
Obično ljudi puste elektranu čim je gotova (na crno) pa onda predaju papire i čekaju neko vrijeme da im stigne dozvola za trajni pogon. Ili bar krenu s danom dobivanja dozvole. A ti si čekao još 4 dana...
Ako stvarno imaš dozvolu od 26.04. onda trebaš poslati prigovor ili još bolje (i brže) nazvati nekog ili otići na šalter i to riješiti.
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 15:27   #4163
Quote:
Zvon kaže: Pogledaj post
To je moguće ako nemaš dozvolu za trajni pogon.
Pa bez dozvole za trajni pogon ne bi mogao pristupiti mjernim podacima, a on može.
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 15:29   #4164
Quote:
robimarko kaže: Pogledaj post
S obzirom da su samo za FNE, i da ima 10 milijuna EUR bit će vremena za prijavu, napisali su da ako bude veliki interes će osigurati i dodatna sredstva.

BTW, bit će retroaktivni i za FNE puštene 2024-te na jesen:
Nakon provedene analize dosadašnjih programa financiranja te dostupnih informacija o potrebama građana, Fond će najesen objaviti i drugi poziv, kojim će se financirati fotonaponske elektrane ugrađene i puštene u pogon u 2024. godini. Sve je to nastavak programa sufinanciranja fotonapona započetog 2023. godine, a nastavljenog i kroz Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz 2024. godine, s budžetom od rekordnih 120 milijuna eura.

https://www.fzoeu.hr/poticaji-za-kuc...-putem-e-fzoeu

eto, tko ne riskira ne profitira

ajd da i ja budem parazit na državnoj sisi, pardon, pipi
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
Edgar is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 15:35   #4165
Quote:
laguna808 kaže: Pogledaj post
Malo mi je neobično da si dozvolu za trajni pogon dobio prije nego je FNE puštena u rad.
Obično ljudi puste elektranu čim je gotova (na crno) pa onda predaju papire i čekaju neko vrijeme da im stigne dozvola za trajni pogon. Ili bar krenu s danom dobivanja dozvole. A ti si čekao još 4 dana...
Ako stvarno imaš dozvolu od 26.04. onda trebaš poslati prigovor ili još bolje (i brže) nazvati nekog ili otići na šalter i to riješiti.
Da, kolega je krivo pročitao - imam dozvolu za trajni pogon. Nisam elektranu pustio u pogon dok nisam dobio obavijest od HEP-a, a ona je putovala našim dragim HP-om te došla kod mene tek par dana nakon što je potvrda već izdana (od tuda razlika od par dana). Čim sam otvorio poštu i vidio odobrenje sam je pustio u pogon. Razlog zašto je nisam pustio prije jer mi je izvođač rekao da to ne radim dok nemam dozvolu. Na aplikaciji od ENNE vidim proizvodnju.
Old 06.06.2025., 15:49   #4166
Dakle, ti si kod ENNE?
Onda je tu vjerojatno nesporazum jer ćeš možda dobiti poseban račun od ENNE za proizvedeno?
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 16:21   #4167
Quote:
Dakle, ti si kod ENNE?
Onda je tu vjerojatno nesporazum jer ćeš možda dobiti poseban račun od ENNE za proizvedeno?
ENNA mi je prodala solarne panele, njihov podizvodac ih je ugradio. Imam neku aplikaciju AP System gdje mogu pratiti koliko proizvode paneli svaki dan / mjesec.

Račune dobivam od HEP elektre. Jedino što mi pada na pamet da nisu dobro povezali sustav mjerni podaci (ODS) i hep elektra. Poslao sam prigovor, pa javim čim dobijem odgovor u čemu je problem (ako ga dobijem).
Old 06.06.2025., 17:34   #4168
Quote:
Tko spada pod HEP Zabok, nema puštanja elektrane u pogon prije dobivanje potvrde o trajnom pogonu. Onemogućeno je, ali se zato potvrde izdaju brzo. Ne znam ima li još takvih mjesta z HR. Meni je trajalo od petka oko podne do utorka prije podne. Da se izbjegnu problemi sa sporošću poštara, treba kod predaje dokumentacije za trajni pogon navesti/zamoliti da obavijest pošalju na e-mail.
iwanho is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 18:34   #4169
Smile

Jucer upalili a danas prvi dan da je testiram cijeli dan …

Rijeka555 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 20:31   #4170
Solarna energija II

Quote:
leano kaže: Pogledaj post
I ta suglasnost je navodno dovoljna da se napravi do kraja ove godine kako bi netiranje sljedećih 10 godina bilo kao što je sad tj mjesečno

Ja sam pitao početkom tjedna FZOE da li se mogu prijaviti ako mi još samo fali Potvrda o trajnom pogonu. Dobio sam odgovor da prema točki x za prijavu mi treba Potvrda o trajnom pogonu iliti laički bez Potvrde kifla.

Srećom sam potvrdu dobio prije 2 dana.
KoSi is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 20:36   #4171
Quote:
KoSi kaže: Pogledaj post
Ja sam pitao početkom tjedna FZOE da li se mogu prijaviti ako mi još samo fali Potvrda ontrajnom pogonu. Dobio sam odgovor da prema točki x za prijavu mi treba Potvrda o trajnom pogonu iliti laički bez Potvrde kifla.

Za prijavu za dobijanje poticaja od fonda treba potvrda o trajnom pogonu ali to nije bilo pitanje.
Potvrda o mogućnošću priključenja je potrebna da bi netiranje bilo sljedećih 10 godina po ovom sistemu.
leano is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 20:36   #4172
Solarna energija II

Quote:
Rijeka555 kaže: Pogledaj post
Jucer upalili a danas prvi dan da je testiram cijeli dan …

Solar web app?
Obzirom da se na grafu vidi consumption koji Smart meter imaš?
KoSi is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.06.2025., 21:15   #4173
Quote:
Solar web app?
Obzirom da se na grafu vidi consumption koji Smart meter imaš?
To je Froniusov Solar.web (app) a smart meter isto Fronius 65A-3 (za 3f struju)
Rijeka555 is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 00:21   #4174
Je li ovaj paket proizvoda dovoljno dobar za prosječnog korisnika?

Inverter: Sungrow SH10.0RT (hibridni, 3F, baterijski-ready)
Smart meter: Chint DTSU666-20
Solarni paneli: HaiTai Double Glass 450W N-Type (Tier 1)

Ima li neka od ovih stavki očitih mana i problema?
Negeri is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 18:09   #4175
Quote:
Ja sam pitao početkom tjedna FZOE da li se mogu prijaviti ako mi još samo fali Potvrda o trajnom pogonu. Dobio sam odgovor da prema točki x za prijavu mi treba Potvrda o trajnom pogonu iliti laički bez Potvrde kifla.

A potvrda o trajnom pogonu se može dobiti samo kad je elektrana već izgrađena? Znači ovo je retroaktivan natječaj, tj samo za one koji su već izgradili elektranu?
Old Jučer, 18:56   #4176
Quote:
segregator kaže: Pogledaj post
A potvrda o trajnom pogonu se može dobiti samo kad je elektrana već izgrađena? Znači ovo je retroaktivan natječaj, tj samo za one koji su već izgradili elektranu?
Po njihovom odgovoru ja sam tako shvatio jer u potrebnim dokumentima je trebalo učitati i Potvrdu o trajnom pogonu.
Srećom... Dobio sam ju 2 dana prije

Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk
KoSi is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 21:42   #4177
80,4 kWh danas, uz ograničenje predaje na 9kW, i uz samo 2 nadnaponska ispada.
@iwanho i ostali 10kW "boys-i", kak je bilo pri vama?
Zvon is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 22:11   #4178
Kod mene 62kw na 10kw elektrani.
KoSi is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 22:45   #4179
55 kwh na 8,28kw
361kwh u mjesecu, fino fino...
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
Edgar is offline  
Odgovori s citatom
Old Jučer, 23:10   #4180
33.0 kWh danas iz 5.4 kWp panela / 4.56 kW mikroinv / s ograničenjem exporta na 3.6 kW
216.7 kWh ovaj mjesec

Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
laguna808 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:05.