|
|
06.06.2025., 15:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
To je moguće ako nemaš dozvolu za trajni pogon.
|
|
|
06.06.2025., 15:26
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Malo mi je neobično da si dozvolu za trajni pogon dobio prije nego je FNE puštena u rad.
Obično ljudi puste elektranu čim je gotova (na crno) pa onda predaju papire i čekaju neko vrijeme da im stigne dozvola za trajni pogon. Ili bar krenu s danom dobivanja dozvole. A ti si čekao još 4 dana...
Ako stvarno imaš dozvolu od 26.04. onda trebaš poslati prigovor ili još bolje (i brže) nazvati nekog ili otići na šalter i to riješiti.
|
|
|
06.06.2025., 15:27
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Zvon kaže:
To je moguće ako nemaš dozvolu za trajni pogon.
|
Pa bez dozvole za trajni pogon ne bi mogao pristupiti mjernim podacima, a on može.
|
|
|
06.06.2025., 15:29
|
|
The Titanodur Master
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
robimarko kaže:
S obzirom da su samo za FNE, i da ima 10 milijuna EUR bit će vremena za prijavu, napisali su da ako bude veliki interes će osigurati i dodatna sredstva.
BTW, bit će retroaktivni i za FNE puštene 2024-te na jesen:
Nakon provedene analize dosadašnjih programa financiranja te dostupnih informacija o potrebama građana, Fond će najesen objaviti i drugi poziv, kojim će se financirati fotonaponske elektrane ugrađene i puštene u pogon u 2024. godini. Sve je to nastavak programa sufinanciranja fotonapona započetog 2023. godine, a nastavljenog i kroz Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća iz 2024. godine, s budžetom od rekordnih 120 milijuna eura.
https://www.fzoeu.hr/poticaji-za-kuc...-putem-e-fzoeu
|

eto, tko ne riskira ne profitira
ajd da i ja budem parazit na državnoj sisi, pardon, pipi 
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
|
|
|
06.06.2025., 15:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
laguna808 kaže:
Malo mi je neobično da si dozvolu za trajni pogon dobio prije nego je FNE puštena u rad.
Obično ljudi puste elektranu čim je gotova (na crno) pa onda predaju papire i čekaju neko vrijeme da im stigne dozvola za trajni pogon. Ili bar krenu s danom dobivanja dozvole. A ti si čekao još 4 dana...
Ako stvarno imaš dozvolu od 26.04. onda trebaš poslati prigovor ili još bolje (i brže) nazvati nekog ili otići na šalter i to riješiti.
|
Da, kolega je krivo pročitao - imam dozvolu za trajni pogon. Nisam elektranu pustio u pogon dok nisam dobio obavijest od HEP-a, a ona je putovala našim dragim HP-om te došla kod mene tek par dana nakon što je potvrda već izdana (od tuda razlika od par dana). Čim sam otvorio poštu i vidio odobrenje sam je pustio u pogon. Razlog zašto je nisam pustio prije jer mi je izvođač rekao da to ne radim dok nemam dozvolu. Na aplikaciji od ENNE vidim proizvodnju.
|
06.06.2025., 15:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Dakle, ti si kod ENNE?
Onda je tu vjerojatno nesporazum jer ćeš možda dobiti poseban račun od ENNE za proizvedeno?
|
|
|
06.06.2025., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
Quote:
laguna808 kaže:
Dakle, ti si kod ENNE?
Onda je tu vjerojatno nesporazum jer ćeš možda dobiti poseban račun od ENNE za proizvedeno?
|
ENNA mi je prodala solarne panele, njihov podizvodac ih je ugradio. Imam neku aplikaciju AP System gdje mogu pratiti koliko proizvode paneli svaki dan / mjesec.
Račune dobivam od HEP elektre. Jedino što mi pada na pamet da nisu dobro povezali sustav mjerni podaci (ODS) i hep elektra. Poslao sam prigovor, pa javim čim dobijem odgovor u čemu je problem (ako ga dobijem).
|
06.06.2025., 17:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
laguna808 kaže:
|
Tko spada pod HEP Zabok, nema puštanja elektrane u pogon prije dobivanje potvrde o trajnom pogonu. Onemogućeno je, ali se zato potvrde izdaju brzo. Ne znam ima li još takvih mjesta z HR. Meni je trajalo od petka oko podne do utorka prije podne. Da se izbjegnu problemi sa sporošću poštara, treba kod predaje dokumentacije za trajni pogon navesti/zamoliti da obavijest pošalju na e-mail.
|
|
|
06.06.2025., 18:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Jucer upalili a danas prvi dan da je testiram cijeli dan …

|
|
|
06.06.2025., 20:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2008.
|
Solarna energija II
Quote:
leano kaže:
I ta suglasnost je navodno dovoljna da se napravi do kraja ove godine kako bi netiranje sljedećih 10 godina bilo kao što je sad tj mjesečno
|
Ja sam pitao početkom tjedna FZOE da li se mogu prijaviti ako mi još samo fali Potvrda o trajnom pogonu. Dobio sam odgovor da prema točki x za prijavu mi treba Potvrda o trajnom pogonu iliti laički bez Potvrde kifla.
Srećom sam potvrdu dobio prije 2 dana. 
|
|
|
06.06.2025., 20:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2012.
|
Quote:
KoSi kaže:
Ja sam pitao početkom tjedna FZOE da li se mogu prijaviti ako mi još samo fali Potvrda ontrajnom pogonu. Dobio sam odgovor da prema točki x za prijavu mi treba Potvrda o trajnom pogonu iliti laički bez Potvrde kifla.
|
Za prijavu za dobijanje poticaja od fonda treba potvrda o trajnom pogonu ali to nije bilo pitanje.
Potvrda o mogućnošću priključenja je potrebna da bi netiranje bilo sljedećih 10 godina po ovom sistemu.
|
|
|
06.06.2025., 20:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Solarna energija II
Quote:
Rijeka555 kaže:
Jucer upalili a danas prvi dan da je testiram cijeli dan …

|
Solar web app?
Obzirom da se na grafu vidi consumption koji Smart meter imaš?
|
|
|
06.06.2025., 21:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2012.
|
Quote:
KoSi kaže:
Solar web app?
Obzirom da se na grafu vidi consumption koji Smart meter imaš?
|
To je Froniusov Solar.web (app) a smart meter isto Fronius 65A-3 (za 3f struju)
|
|
|
Jučer, 00:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2022.
|
Je li ovaj paket proizvoda dovoljno dobar za prosječnog korisnika?
Inverter: Sungrow SH10.0RT (hibridni, 3F, baterijski-ready)
Smart meter: Chint DTSU666-20
Solarni paneli: HaiTai Double Glass 450W N-Type (Tier 1)
Ima li neka od ovih stavki očitih mana i problema?
|
|
|
Jučer, 18:09
|
|
Propali Amigaš
Registracija: Mar 2007.
|
Quote:
KoSi kaže:
Ja sam pitao početkom tjedna FZOE da li se mogu prijaviti ako mi još samo fali Potvrda o trajnom pogonu. Dobio sam odgovor da prema točki x za prijavu mi treba Potvrda o trajnom pogonu iliti laički bez Potvrde kifla.
|
A potvrda o trajnom pogonu se može dobiti samo kad je elektrana već izgrađena? Znači ovo je retroaktivan natječaj, tj samo za one koji su već izgradili elektranu?
|
Jučer, 18:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
segregator kaže:
A potvrda o trajnom pogonu se može dobiti samo kad je elektrana već izgrađena? Znači ovo je retroaktivan natječaj, tj samo za one koji su već izgradili elektranu?
|
Po njihovom odgovoru ja sam tako shvatio jer u potrebnim dokumentima je trebalo učitati i Potvrdu o trajnom pogonu.
Srećom... Dobio sam ju 2 dana prije
Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk
|
|
|
Jučer, 21:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
80,4 kWh danas, uz ograničenje predaje na 9kW, i uz samo 2 nadnaponska ispada.
@iwanho i ostali 10kW "boys-i", kak je bilo pri vama?
|
|
|
Jučer, 22:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Kod mene 62kw na 10kw elektrani.
|
|
|
Jučer, 22:45
|
|
The Titanodur Master
Registracija: Nov 2006.
|
55 kwh na 8,28kw
361kwh u mjesecu, fino fino...
Edgar The Titanodur Master i Titanodur su zaštičena imena Edgar Investa. Edgar Consulting OPG za proizvodnju krastavaca, distribuciju toplote i optimizaciju duvanja dio je Edgar Investa. Edgar invest je podružnica Edgar Solar Power Inc. Sva prava pridržana
|
|
|
Jučer, 23:10
|
|
Registrirani korisnik
|
33.0 kWh danas iz 5.4 kWp panela / 4.56 kW mikroinv / s ograničenjem exporta na 3.6 kW
216.7 kWh ovaj mjesec
Poslano sa mog SM-S921B koristeći Tapatalk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 08:05.
|
|
|
|