|
|
01.06.2025., 22:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2025.
|
Navijaci Barcelone o pravdi …
Dinamovac sam skoro pedeset godina i zbog Dinama sam plakao i od srece i od tuge. To sto sam dinamovac nije me sprijecilo vidjeti sto se dogadjalo i u Tudjmanovoj i u Mamicevoj eri. Ne kazem da je Barcelona u Dinamovom polozaju, tek ukazujem na to da i subjektivnost ima granice.
Barcelona mi nikad nije bila simpaticna (ni u vremenu prije negoli sam zavolio Real), a narocito mi je nesimpaticna njena sirotinjska i nepovlastena furka.
Trenutno ste klasicni prevaranti koji (jedini u ligi!) ne postujete pravila natjecanja. 
|
|
|
01.06.2025., 22:36
|
|
Registrirani korisnik
|
PSG ima dosta domacih igraca, a nema vise razvikanih stranih megazvijezda. Nema im se sto traziti dlaku u jajetu za ovu sezonu.
|
|
|
01.06.2025., 23:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Madrono kaže:
|
Dry fit oprema 
|
|
|
01.06.2025., 23:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
yeosol kaže:
Navijaci Barcelone o pravdi …
Dinamovac sam skoro pedeset godina i zbog Dinama sam plakao i od srece i od tuge. To sto sam dinamovac nije me sprijecilo vidjeti sto se dogadjalo i u Tudjmanovoj i u Mamicevoj eri. Ne kazem da je Barcelona u Dinamovom polozaju, tek ukazujem na to da i subjektivnost ima granice.
Barcelona mi nikad nije bila simpaticna (ni u vremenu prije negoli sam zavolio Real), a narocito mi je nesimpaticna njena sirotinjska i nepovlastena furka.
Trenutno ste klasicni prevaranti koji (jedini u ligi!) ne postujete pravila natjecanja. 
|
Ne navijam za Barcelonu, fulao si kao kada si u potrazi za pravdom odabrao Real.
|
|
|
02.06.2025., 08:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2010.
|
Čestitam i ja parižanima. Dočekali su svoj trenutak. Luis Enrique  .
Ekipa je mlada i potentna i može da se nada još jednoj LP u sledeće dvije godine.
Sramota je šta rade migranti među navijačima. Stoka koja samo čeka neko slavlje da počne da uništava. Sve bih ja to...  ..neću dalje.
Inter je maksimum postigao u polufinalu i znalo se da ne može više.
|
02.06.2025., 08:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2017.
|
Sad kad ih doma izjebe FC Paris
|
|
|
02.06.2025., 22:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2009.
|
Quote:
Delvecchio kaže:
“I would like to sincerely praise Inter, all their players, and staff members,” Luis Enrique said at a post-match press conference. “They respectfully waited for our title celebrations, despite their pain. I think it’s a big lesson for the kids. In life and football, you win and lose. And you must know how to lose. Many people only know how to win. No, you must know how to lose and show respect for the rivals as Inter did.”
talijanska gospoda 
|
Uvijek Inter to tako. Sjećamo se i tješenja igrača Barcelone nakon pobjede. I još je hrpa situacija bila zadnjih sezona da ne nabrajam uopće. I u pobjedi i u porazu. Čekamo da se jednom vrati.
Drago mi je i da je baš Enrique osvojio kad već nije Inter.
Inače,ulaganja od dolaska Inzaghija u Inter:
https://pbs.twimg.com/media/GsYsds0b...jpg&name=large
|
03.06.2025., 13:18
|
|
Mister Jackpots
Registracija: Nov 2002.
|
Quote:
IFAB say that accidental double-touch penalties are not covered in the rules, and was intended only to penalise deliberate double-touch penalties. Thus they say that from the first of July onwards, if an accidental double-touch penalty is scored, it will be retaken, and if it is missed, then it will be recorded as so in a shoot-out or an indirect free-kick will be awarded if it is during the game.
|
Evo, imamo i formalno potvrđeno da se Real proguzio protiv Atletica zbog toga što su suci i VAR tendenciozno shvatili pravila igre. Srećom pa je Arsenal stao na kraj toj nepravdi, ali Atleticu nitko neće vratiti ukradeno raspucavanje penala.
|
|
|
03.06.2025., 13:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2015.
|
Quote:
Axl rose kaže:
Nikada mi nije bilo jasno kako dođe do ubojstva nožem na proslavi naslova.
Tko uopće nosi bilo kakvo oružje na proslavu.
|
sjeti se proslava naslova u americi ili u europskim velikim gradovima. takva masovna okupljanja na ulicu izmame opcu populaciju neke zajednice, ne samo navijace. a onda bude svega. netko destrukcijom izbacuje unutarnje frustracije i nezadovoljstvo, drugi vide priliku u pljacki i provalama, treci uzivaju samo u prizorima nasilje i destrukcije. bilo je jasno kako ce ovaj naslov donijeti nevolje gradu partizu i da ih ceka vruca noc. u francuskoj bilo kakva masovna okupljanja ujedno znace i izbijanje nereda kad se pojave momci iz geta.
|
|
|
03.06.2025., 13:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sudden Sid kaže:
Evo, imamo i formalno potvrđeno da se Real proguzio protiv Atletica zbog toga što su suci i VAR tendenciozno shvatili pravila igre. Srećom pa je Arsenal stao na kraj toj nepravdi, ali Atleticu nitko neće vratiti ukradeno raspucavanje penala.
|
https://www.youtube.com/watch?v=Xxu7Ko2JSlI
|
|
|
03.06.2025., 13:53
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
yeosol kaže:
|
Quote:
yeosol kaže:
|
Florentino jači od Tuđmana i Mamića skupa 
|
|
|
03.06.2025., 13:55
|
|
TOP1 pundit
Registracija: Nov 2010.
|
Primjenjivali pravilo i kako piše i kako se uvijek primjenjivalo u takvim situacijama = ''tendenciozno shvatili pravila igre''
Bože 
|
|
|
03.06.2025., 13:57
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Primjenjivali pravilo i kako piše i kako se uvijek primjenjivalo u takvim situacijama = ''tendenciozno shvatili pravila igre''
Bože 
|
Primijenili ste ga toliko nakaradno da je međunarodno tijelo moralo izaći s objašnjenjem pravila da ne bi nikom drugom palo napamet ponoviti takvu pizdariju 
|
|
|
03.06.2025., 14:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Sudden Sid kaže:
Florentino jači od Tuđmana i Mamića skupa 
|
Pa nije Florentino godinama plaćao čovjeka povezanog sa sudačkom organizacijom niti je Florentino posljednje dvije godine izmišljao prihode kako bi prevarom registrirao igrače (i tako prekršio pravila natjecanja).
Florentino je u tvojoj analogiji prošao malo bolje od Hrvoja Maleša ... 
|
|
|
03.06.2025., 14:11
|
|
TOP1 pundit
|
Ni prvo ni zadnje pravilo koje se mijenja zbog javnog mnijenja, odnosno zato što je primijenjeno na nekoj utakmici pod lupom javnosti. Mijenjalo se i nakon što je Karimov gol u finalu LP poništen zbog ''ofsajda''.
Gađat ću naslijepo - tad vjerojatno nisi kenjuckao o ''tendencioznom shvaćanju pravila igre''
Btw, ovo je tipičan primjer kako se zbog odreska ubija krava. Primjerice, kad pucaš penal i lopta se odbije od stative pucaču, ako bi on prvi dirao loptu to je indirekt za obranu (isto pravilo - double touch). Tko gađa stativu s namjerom da mu se odbije lopta? Nitko. Dakle, good luck sucima kod odluke je li dvostruko diranje namjerno ili nenamjerno. 
|
|
|
03.06.2025., 14:29
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
yeosol kaže:
Pa nije Florentino godinama plaćao čovjeka povezanog sa sudačkom organizacijom niti je Florentino posljednje dvije godine izmišljao prihode kako bi prevarom registrirao igrače (i tako prekršio pravila natjecanja). 
|
Tako si mogao u ono vrijeme pravdati Tuđmana i Mamića time da nisu kao Fredi Fiorentini.
|
|
|
03.06.2025., 14:32
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Ni prvo ni zadnje pravilo koje se mijenja zbog javnog mnijenja, odnosno zato što je primijenjeno na nekoj utakmici pod lupom javnosti. Mijenjalo se i nakon što je Karimov gol u finalu LP poništen zbog ''ofsajda''.
Gađat ću naslijepo - tad vjerojatno nisi kenjuckao o ''tendencioznom shvaćanju pravila igre'' 
|
Pravilo nije promijenjeno, nego je elaborirano.
Quote:
Btw, ovo je tipičan primjer kako se zbog odreska ubija krava. Primjerice, kad pucaš penal i lopta se odbije od stative pucaču, ako bi on prvi dirao loptu to je indirekt za obranu (isto pravilo - double touch). Tko gađa stativu s namjerom da mu se odbije lopta? Nitko. Dakle, good luck sucima kod odluke je li dvostruko diranje namjerno ili nenamjerno.
|
Pa glupo je što se u tim situacijama sudi indirekt. Ako će ovo voditi i toj promjeni, super 
|
|
|
03.06.2025., 14:47
|
|
TOP1 pundit
|
Naravno da je pravilo promijenjeno (hoće li biti promijenjeno promjenom teksta pravila ili interpretativnim uputama, svejedno, to je samo tehnika promjene).
Do sad se svaki dupli kontakt sankcionirao indirektom za obranu, bez obzira je li namjeran ili slučajan (to proizlazi iz gramatičkog tumačenja pravila, koje ne radi razliku između namjernog i slučajnog drugog dodira).
Od sad se neće svaki dupli kontakt sankcionirati indirektom, odnosno neće oni kad bi to bilo ''protivno duhu igre''.
IFAB radi promjenu od gramatičkog ka teleološkom tumačenju pravila.
Nisam načelno fan, što je više toga u domeni sudačke procjene to gore.
|
|
|
03.06.2025., 14:54
|
|
Mister Jackpots
|
Quote:
ZinedineZidane kaže:
Naravno da je pravilo promijenjeno (hoće li biti promijenjeno promjenom teksta pravila ili interpretativnim uputama, svejedno, to je samo tehnika promjene).
Do sad se svaki dupli kontakt sankcionirao indirektom za obranu, bez obzira je li namjeran ili slučajan (to proizlazi iz gramatičkog tumačenja pravila, koje ne radi razliku između namjernog i slučajnog drugog dodira).
Od sad se neće svaki dupli kontakt sankcionirati indirektom, odnosno neće oni koji su ''protivni duhu igre''.
IFAB radi promjenu od gramatičkog ka teleološkom tumačenju pravila.
Nisam načelno fan, što je više toga u domeni sudačke procjene to gore.
|
Quote:
The IFAB wishes to clarify Law 10 – Determining the Outcome of a Match and Law 14 – The Penalty Kick regarding the situation when the penalty taker accidentally kicks the ball with both feet simultaneously or when the ball touches the penalty taker’s non-kicking foot or leg immediately after they have taken the kick.
This situation is rare, and as it is not directly covered in Law 14, referees have understandably tended to penalise the kicker for having touched the ball again before it has touched another player, thus awarding an indirect free kick to the opposition or, in the case of penalties (penalty shoot-out), recording the kick as missed.
However, this part of Law 14 is primarily intended for situations where the penalty taker deliberately touches the ball a second time before it has touched another player (e.g. when it rebounds from the goalpost(s) or crossbar without touching the goalkeeper). This is very different from the penalty taker accidentally kicking the ball with both feet simultaneously or touching the ball with their non-kicking foot or leg immediately after they have taken the kick, which usually occurs because they have slipped when taking it.
Not penalising an accidental double touch would nevertheless be unfair, as the goalkeeper can be disadvantaged by the altered trajectory of the ball.
Therefore, The IFAB would like to clarify the procedures in the following situations.
(...)
|
Dakle IFAB je razjasnio pravilo i preciznije opisao prekršaj i sankcije, ali nije mijenjao samo pravilo ni duh pravila. Od starta pravilo nije doneseno da bi se sankcionirale ovakve situacije. Ako želimo biti blagi i naivni (kao IFAB), možemo reći da su se suci u LP zabunili kad su poništili Julianov penal, ali u svakom slučaju pravilo je krivo primijenjeno u toj situaciji.
|
|
|
03.06.2025., 15:04
|
|
TOP1 pundit
|
To što oni pišu ''to clarify'' mogu okačiti mačku o rep.
Ništa oni ne ''pojašnjavaju'' (nemaju što, jer je pravilo gramatički posve jasno i nedvosmisleno*), već mijenjaju način kako se pravilo tumači, to jest uvode iznimke od općeg pravila koje će biti primjenjivane kroz ''interpretaciju'' (a koja se više ne temelji na gramatici pravila, već na nekakvom krajnjem cilju koji se želi postići).
*If, after the penalty kick has been taken the kicker touches the ball again before it has touched another player an indirect free kick (or direct free kick for a handball offence) is awarded.
Dakle, čak ne piše ni ''plays'' (što bi indiciralo namjeru), već ''touches''.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:51.
|
|
|
|