Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Film

Film Art, cult and all that trash

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 03.05.2024., 11:41   #401
Quote:
nook kaže: Pogledaj post
Love Lies Bleeding

Ovaj film 2/3 je dosta dobar, lijepo je snimljen, zanimljivi kadrovi i boje, muzika, atmosfera, setting, glumci, sve štima.
Ali zadnji čin, ljudi moji, i ovako je prije film ima nešto surealnih kadrova ili momenata, ali na kraju sve pojača do 11 i postane nenamjerno smiješan i glup, odluke nekih likova nemaju nikakvog smisla, sve je tako glupo i besmisleno, a suptilnost je na kraju bačena kroz prozor. Teško je govoriti što mislim bez spoilera, ali kad vidite onu jednu SCENU ćete znači o čemu pričam...pogotovo ako se počnete smijat i dođe vam da ugasite film jer je dosta bilo pizdarija.
Pamtit ću te glupe scene, ali uništile su mi cijeli film. Šteta.

Spojler incoming

Lagano ženska postaje Hulk cijeli film, ali to nisam očekivao na kraju. Užasno glup film pred kraj, a čak je bio ok na početku.
Old 03.05.2024., 14:04   #402
love lies bleeding. ma film je super od pocetka do kraja.
VII
Old 03.05.2024., 22:09   #403
Unfrosted
Komedija o nastanku Pop Tarts sa Seinfeldom u glavnoj ulozi.
Znao sam i prije gledanja, pa samo da potvrdim: tko nema apsolutno ništa za gledati, neka pogleda.
Dječja interpretacija/satira ključnih povijesnih događaja 60-ih godina, ukratko.
Jedino su zanimljive gostujuće uloge..
Na stranu Burr kao Kennedy, to je bilo tako loše da je dobro
Šokirao sam se kratkom scenom dvojice legendarnih muškaraca iz polja marketinga, kako su ih na to uspjeli nagovoriti

1/10
"If the United States saw what the United States was doing to the United States, the United States would invade the United States to liberate the United States from the tyranny of the United States.”Bockecho
Walkman is offline  
Old 04.05.2024., 22:24   #404
Quote:
Walkman kaže: Pogledaj post
Unfrosted
Komedija o nastanku Pop Tarts sa Seinfeldom u glavnoj ulozi.
Znao sam i prije gledanja, pa samo da potvrdim: tko nema apsolutno ništa za gledati, neka pogleda.
Dječja interpretacija/satira ključnih povijesnih događaja 60-ih godina, ukratko.
Jedino su zanimljive gostujuće uloge..
Na stranu Burr kao Kennedy, to je bilo tako loše da je dobro
Šokirao sam se kratkom scenom dvojice legendarnih muškaraca iz polja marketinga, kako su ih na to uspjeli nagovoriti

1/10
Nisam vidjela ovo i išla sam gledati ovo smeće, stvarno zaslužuje 1 zbog toliko poznatih faca koji su pristali glumiti u ovom sranju
Stvarno nemojte gledati
Old 05.05.2024., 01:41   #405
Crying Freeman - već sam zaboravio koliko je ovo dobar film, za specifičan ukus, film je baziran na manga stripu o hipnotiziranom ubojici koji radi za kinesku mafiju. Sama priča je manje bitna, ali ima toliko bas epskih scena koje sam i zaboravio, scena u restoranu, završni obračun vrhunski. Sad kad bi išao tražiti probleme mogao bi ih naci,ali ovdje to nije bitno meni, ovo je stil ispred svega i stil je predobar. Najbolji Dacascos. 8/10
ElRey1 is offline  
Old 05.05.2024., 14:46   #406
Knox Goes Away (2023)

iznenadio sam se sad kad sam na kraju vidio da ga je režirao sam keaton,
a inače u pravilu uvijek pogledam tko je režiser filma kojeg namjeravam pogledati, eto ovaj put nisam. ili jesam? ne znam više ni sam.

svidjela mi se ova spora krimi noir drama, možda sam se malo i pronašao u njoj (ne bojte se nisam ubojica), imam nekakav feeling da ima i autobiografskih elemenata samog autora, u hipotetičkom i metaforičkom smislu (spoiler alert!!! možda se kaje što je glumac i što ima love )

njuška mi je keaton, sviđa mi se ovaj njegov koncept da je režiser ujedno i gl. glumac

+ + + - -
Ajutokintumi is offline  
Old 05.05.2024., 14:59   #407
Quote:
Ajutokintumi kaže: Pogledaj post
sviđa mi se ovaj njegov koncept da je režiser ujedno i gl. glumac
biće toga sve više, takve revolucionarne promjene paradigme uvijek izazovu masovna oponašanja
Old 05.05.2024., 15:04   #408
Quote:
androlog kaže: Pogledaj post
biće toga sve više, takve revolucionarne promjene paradigme uvijek izazovu masovna oponašanja
pa da, nekidan dev patel, sad on, baš strpljivo čekam tko je sljedeći, navojci?
Ajutokintumi is offline  
Old 05.05.2024., 16:06   #409
Supruga i ja smo imali An 80's music movies weekend:Footloose, Purple rain, Flashdance i Dirty dancing.
Zaključak:Najbolji film je Dirty dancing, a najbolja glavna pjesma je Purple rain
mladjo79 is offline  
Old 06.05.2024., 23:37   #410
Hundreds of Beavers

Ovo je live-action Looney Toones. I posveta starim slapstick filmovima iz nijemog doba. Ali je i razvio vlasitit stil i identitet, nije samo posveta ili kopiranje Chaplina, Keatona i sličnih, mislim da je nešto prilično posebno, sa skoro nepostojećim budžetom pa su morali biti ekstra kreativni.
Nije za svakoga, nakon 20 minuta ćete već znati hoćete li uopće gledati skoro 2h ovoga. Ali jako dobro funkcionira, skoro kao videoigra, i nevjerojatno je smiješan i zabavan.
Moglo se možda 20 minuta skratiti u sredini, ali je zato zadnjih 20 minuta apsolutna ludnica. Film skoro pa nema dijaloga tako da morate gledati cijelo vrijeme jer ima hrpa vizualnih gagova, ne možete biti na telefonu. Glavni lik je iznjeo cijeli film dosta jako.

Nešto drukčije, ali vrlo lako da film nije za vas i da ga nećete moći podnjeti. Meni je zasad vjerojatno najbolji film u 2024.
Old 07.05.2024., 19:01   #411
arcadian. sasvim solidan mali film s cudovistima. nista spektakularno, osim njenih usana.
VI
Old 10.05.2024., 01:33   #412
Monkey Man

Ovaj film je teško razočaranje, prvo što traje 2 sata skoro a ni za koga me nije briga, stalno pokušava s nekim flashbackovima produbiti film i lika, ali samo ga razvlači, toliko dosadnih dijelova gdje me ništa nije zanimalo, samo sam čekala akciju...i onda dođe akcija i kamera je preblizu i previše se trese, sve je prljavo i ružno jer se na takvu atmosferu i stil odlučio redatelj i glavni glumac, i meni jednostavno ništa u ovom filmu ne valja. Režija i kamera su mi očajni, nažalost to moram reći jer sam očekivala barem dobru akciju.
Zadnjih 30 minuta ima par štosnih krvavih brutalnih scena, a preblizu drhtava kamera mi je jedino funkcionirala u dizalu i to je najbolja scena u filmu, a završna 2 negativa su stariji šef policije koji pruži ajde neki otpor, a final boss je stari jadni starac. Loš film, nije me se dojmio.
Oni Extraction filmovi imaju najgori mogući zaplet i 0 likove, ali barem je akcija bila kompetentna, eto to je recimo bolji film od ovoga. O John Wicku da ne pričamo, a o razini The Raida može samo sanjati. Bolje da sam The Raid gledala opet, vidiš
Old 10.05.2024., 07:31   #413
Passengers (2016)

Iskočili mi junkets od Chris Pratta i Jennifer Lawrence na jubitou, pa rekoh ajd da opet pogledam njihov film. Film nije loš, ali nije ni vrhunsko djelo. Nešto mi tu fali, ali ne mogu točno uprijeti prstom. Možda su godinu dana samoće i osuda na smrt preveliki da bi realno mogao procijenit posljedice i reakcije, ne znam. Možda fali nešto u kemiji Pratta i Lawrence. Možda mi smetaju dva plot holea (pardon, tri), ali bez njih ne bi bilo priče, barem ne u ovom obliku. Kraj je veliki upitnik, sudbina glavnih junaka. Možda bih volio nešto konkretnije.

Pada mi napamet usporedba s Pandorum (2009) u kom je sličan zaplet, IMO sve skupa bolje izvedeno, ali stravično, ipak se radi o horroru.
Old 12.05.2024., 17:44   #414
Pat Garret and Bill the Kid - vestern Peckinpaha o zadnjim danima Billy the Kida, meni je fokus filma zbrčkan, režija nije koherentna, recimo otvaranje filma imamo lijepu melankoličnu scenu između Billya i Pata i onda odmah u sljedećoj imamo neku pucnjavu do koje nema nikakvog smislenog bild upa, takvih scena kroz film ima nekoliko. To sigurno kvari i ritam i kvalitetu filma, ali kad film uspije pogoditi zicu onda uspije odlično. Ovo je prljavi Peckinpah vestern opozit 50-ih koji su cisti, ovdje imamo krvi i golotinje, pokazuje se trulost i društva i sustava vrijednosti, surovost i to je jako dobro. Ali naravno ljudi moji glavna zvijezda ovog filma je Bob Dylan premda je cisti visak u filmu i ništa ne glumi soundtrack koji je napravio dan danas je jedno od boljih remek djela, ljudi Knockin' on Heavens Door je napravljen za ovaj film, jedna od najboljih pjesama ikad(premda najbolju izvedbu live ove pjesme imaju Gunsi i najbolju verziju). Ukupno je ovo zabavan vestern koji soundtrack diže na jake razine, film 7.5/10, cijeli soundtrack album 10/10

Shane - primjer kako napraviti odličan film, ovaj film je jako utjecajan i vidimo ga kroz karakter čovjeka koji želi odbaciti stari život i postati novi bolji čovjek, ali situacija i društvo u kojem se nalazi to mu ne da. Završna scena je kopirana puno puta u raznim filmovima. Alan Ladd je Shane tajanstveni stranac koji dođe na farmu obitelji koju veliki rančer želi otjerati s njihove zemlje. Shane želi mirno živjeti, ali odluči se umiješati u sukob. Film polako gradi likove i sukob, tih je i rekao bi vestern bez puno pucnjave do završnog obračuna, ali kad izgradi odnose onda završnica udara jako. Jedan od boljih filmova i boljih filmskih završetaka u povijest. Lijep pejzaž, fina fotografija. Ali kraj kad Shane obuče opet svoju odjeću i ode u salon tu nema ravnoga, "nas problem nije s tobom Shane", "ali moj je s vama" epic. Ovo je vrhunski film koji se ne zaboravlja i koji odolijeva testu vremena jer je jedan od prvih di je moral likova dvojben, Shane nije dobar, on je čovjek koji je los, ali se želi spasiti, on je Jules Winnfield, hehe, film je avangarda bio tad i danas je toliko kopiran, ne smije biti zaboravljen. Ovo kopira i Unforgiven i to očito u završnoj sceni, u sceni salona. 8.5/10

True Grit - original iz 69 je odličan film, scene u remakeu brace Coen su dosta slične, ima nekih par promjena, ali to su isti filmovima, samo sto moram priznati John Wayne ima karizmu i glumi jako dobro, stari šerif sa djevojkom i teksaškim rangerom odlazi u indijansku zemlju da bi priveo ubojicu pravdi. Ističe se uloga mladog Duvalla kao jednog od pljačkaša s kojim ubojica jaše i u čijoj se ekipi skriva. Završni obračun pijanog Waynea i bande je vrh. Jedan od boljih vesterna, moderni, s dobrim likovima, lijepom fotografijom i jakim scenama. 8/10

High Sierra - ovo je standardni Bogie, slick, stil, pljačkaš Earle koji je osuđen na doživotni zatvor pusten je na slobodu, ali za tu uslugu mora obaviti pljačku za čovjeka koji mu je sredio prijevremeno puštanje. Dolazi u Californiu i udružuje se s timom koji s njim treba obaviti pljačku. Ovo je isto jako utjecajan film, a kraj film je dosta kopiran u filmu Hell or High Water, Bogie nosi ovo bez ikakvih problema i njegova karizma i gluma su najvažniji u ovom filmu. 7.5/10
ElRey1 is offline  
Old 12.05.2024., 22:19   #415
rush, pogledao ga opet, sad na hrt1

našao sam i osvrt

super film, stojim pri svemu navedenom i dalje, probably i jedan od najboljih castinga ikad u jednom biografskom filmu.

fotografija/kinematografija (prev. s engl.) u filmu je fenomenalna, jedna od boljih koje sam vidio. Daniel Brühl kao lauda prebio.
Ajutokintumi is offline  
Old 13.05.2024., 08:57   #416
Godzilla Minus One (2023)

Pisao sam već u temi filma, da se ne ponavljam, lošije od onog što sam očekivao nakon komentara na forumu. Japanska gluma je karikaturalna a čudovište onako, fali mu nešto. 5/10
Old 13.05.2024., 09:19   #417
Dèmoni (1985)

Očekivao sam nešto ipak mrvicu sofisticiranije, a dobio sam trešćinu samo takvu

Soundtrack vrh
Old 13.05.2024., 09:23   #418
Gojira -1.0

Šteta da u kinu nisam uhvatila ovaj odličan film, primjer kako s malim budžetom napraviti vrhunski film, vjerojatno najbolji Godzilla film od onog iz '54-e, ovi američki isprdci su stvarno smiješni u usporedbi

Abigail

Da mi nije spoilan twist prva polovica bi bila jako dobra i zanimljiva, objektivno je to dosta dobro napravljeno, ima neki osjećaj napetosti i paranoje, nakon twista film ode malo u trash vode ali i to mi je ok, no par ocjena dolje zbog zadnjeg čina koji nema nikakvog smisla, pogotovo što se nekih likova tiče. Šteta.
Baš sam pomislila kak me film podsjeća na Ready or Not, kad ono to su redatelji tog filma, sad sve ima malo više smisla ali moraju smislit novu foru jer rade jedno te isto stalno

The Ministry of Ungentlemanly Warfare

Potpuno ispodprosječan film za zgodnom (doslovno) postavom, problem je što nema nikakvih uloga ni napetosti, ovi ubiju stotine nacista bez da se oznoje, jest da sve izgleda kul i ima puno krvi i nasilja, ali postaneš imun nakon određenog vremena. Cijeli podzaplet s onom glumicom špijunkom je predvidljivi promašaj i po meni gubitak vremena. Nema ni nikakvog Ritchievog trademarka, mogao je režirati bilo tko. Bezveze
Old 14.05.2024., 08:56   #419
La chimera (Alice Rohrwacher, 2023)

Lazzaro je odrastao, otkrio nove vještine i talente, te proveo i neko vrijeme u zatvoru zbog njih. Da, i usput je postao Englez. Nije baš tako, naravno, ali djeluje tako. Arthur i njegovi “tombaroli” kopaju grobove, ali one od prije dva i pol milenija. Ovaj put je Rohrwacher još više naglasila medij i materiju filma, pa imamo i 35mm format, i Scoopic iz ruke, i više nepreciznih rubova formata, kao i posvetu nijemim komedijama. I neočekivano probijanje četvrtog zida od strane lika fotografkinje, i to Francuskinje. Ali kao da se izgubilo nešto od one čarolije iz divnog Lazzaro felice. Motiv crvene niti je zgodan i na jedan romantičan način zaokružuje film, u čiju je montažu očito uložena golema količina vremena i promišljanja. Hélène Louvart i Nelly Quettier su ovaj put, izgleda, imale više inspiracije od Alice.
baribb is offline  
Old 14.05.2024., 08:58   #420
Halloween Ends (2022)

Pa dokle . Ugasio sam 20 minuta, ali ne od početka, nego pre kraja. Kako bezvezan film Kako istrošena tema. 4/10

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 04:49.