Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.10.2020., 14:44   #401
Quote:
kajzen kaže: Pogledaj post
"Akcija Oluja je bila nužna i opravdana upravo sa stajališta ljudskih prava, jer je prije svega eliminirala tvorevinu koja se zvala Republika Srpska Krajina, a koja je počivala na sustavnom nijekanju ljudskih prava svih koji su tamo živjeli’"

Evo ovo što je rekao puhovski je npr. dobrim dijelom laž...nekim srbima jesu tamo kršena prava ali većini nisu
Da, jos ce ispasti da su tamosnji Srbi koji su izglasali tu RSK bili nekakve zrtve, a ne stotine tisuca protjeranih i tisuce pobijenih hrvatskih civila sa tih podrucja.

Kakava je to definicija: "... Republika Srpska Krajina, a koja je počivala na sustavnom nijekanju ljudskih prava svih koji su tamo živjeli..." ?

Da je posten izjavio bi da je ta paradrzava genocidna tvorevina, koja je iskorijenila Hrvate na tom podrucju. A ovako umanjuje stvari. Nekakve neutralne termine podvaljuje. "RSK je nijekala ljudska prava tamosnjih Srba".
Umjesto da je jasno izjavio sto je bila ta RSK.
SergioM is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 14:48   #402
Quote:
epidemix kaže: Pogledaj post
Zbog takvih kao on koji su lažima htjeli iskonstruirati UZP je toliko dugo i trajala čitava trakavica s generalima. Dva suđenja i sedam godina nevini u zatvoru, a Hrvatska talac Carle del Ponte. I na kraju optužnica pala po svim točkama, a dokazi tužiteljstva prokazani kao gomila laži. Kakva gamad. Takvog nečeg svijet nije vidio nikad u povijesti.
potpuno si u pravu

npr. šešelja su držali u zatvoru 10 godina bez osude i na kraju ga pustili

bez obzira što je on naš neprijatelj i ludi četnik,
činjenica da ga drže u ćorki 10 godina bez presude je nečuvena

toliko o tom sudu...svima u sudu plaća ide a što duži procesi to bolje

jesu li ustali borci za ljudska prava?

o jes
kajzen is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 14:52   #403
Quote:
kad bi sad ovo prenio na komuniste i dužnosnike Jugoslavije koji su u zatvor slali one koji su zucnuli o njihovim zločinima, kakvi monstrumi su tek oni bili i kakvi su to domoljubi bili ha?

kako se lako sam nasanjkaš
Jbg. Za komunisticku Jugoslaviju vaze drugacija pravila. Dok se u DR gleda svaki metak i svaka granata ispaljena sa hr polozaja, za komunisticki rezim koji je pobio stotine tisuca ljudi... njima se sve gleda pod prste. Zalosno ali istinito. I upravo po tome se vidi kako nekima smeta sto RH postoji. I sto je RH i rrvatski narod pobjednik u nametnutom ratu. Na srecu biologija je to pocela rjesavati i za koju godinu ce to sve doci na svoje. Hrvati su napravili svoju drzavu i neka kukaju oni koji su to pokusali sprijeciti. Piskaranjem i zlonamjernim podvalama nece promjeniti stvarnost. HR postoji.

A sto se tice Puha... Ponovno kazem da je doticni inteligentan. Nije Puh glupan kako neki misle. Inteligentan je ali i zlonamjeran.
SergioM is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 14:55   #404
Koje govno od čovjeka moraš biti da nekoga na temelju rekla kazala optužiš za ratne zločine. To se zove aktivizam. Dakle, bez neposrednih saznanja (koliko je meni poznato Puhovski NIJE bio svjedokom niti jednog od ubojstava sa popisa HHO-a koji je potpisao) i za koji je svjedočio u Hagu. Gomila lažnih konstrukcija usmjerena na blaćenje i diskreditaciju. Haški sud je ustanovio upravo to: predočeni popis je nevjerodostojan, a svjedočenje Puhovskoh bezvrijedno. Zločestoća ili neinteligencija? Čovjek je FAKE. Ono što kaže i napiše je FAKE. Čovjek je AKTIVIST, dakle, čistokrvni FAKE: bez potvrde u činjeničnoj stvarnosti agresivno drži neku stranu ili stav. Doseg civilizacijskog neoboljševizma, "progresivno", negdje između Hitlera i Staljina.
Kao i ovi koji brane svjedočenje lažima.
Old 20.10.2020., 14:57   #405
točno, inteligentan, elokventan, obrazovan, jugoslaven, zlonamjeran, puhovski

kao takav vrlo rado viđen kao nepristran analitičar u ovoj državi na svim medijima

takav narod, voli ga
kajzen is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 14:58   #406
Quote:
mozak_free kaže: Pogledaj post
Koje govno od čovjeka moraš biti da nekoga na temelju rekla kazala optužiš za ratne zločine. To se zove aktivizam. Dakle, bez neposrednih saznanja (koliko je meni poznato Puhovski NIJE bio svjedokom niti jednog od ubojstava sa popisa HHO-a koji je potpisao) i za koji je svjedočio u Hagu. Gomila lažnih konstrukcija usmjerena na blaćenje i diskreditaciju. Haški sud je ustanovio upravo to: predočeni popis je nevjerodostojan, a svjedočenje Puhovskoh bezvrijedno. Zločestoća ili neinteligencija? Čovjek je FAKE. Ono što kaže i napiše je FAKE. Čovjek je AKTIVIST, dakle, čistokrvni FAKE: bez potvrde u činjeničnoj stvarnosti agresivno drži neku stranu ili stav. Doseg civilizacijskog neoboljševizma, "progresivno", negdje između Hitlera i Staljina.
Kao i ovi koji brane svjedočenje lažima.
koje govno od države moraš biti da ga kao takvog promoviraš u najvažnijeg analitičara i u državnim medijima?

al ako urednik na htv može povodom 5 kolovoza dana oluje napisati sretan vam dan plječke i paleži...i mi to plaćamo...kakvi smo mi?
kajzen is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 15:01   #407
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
ukratko, pričaš samo o svojim predrasudama bez ikakve činjenične podloge - kako kad je riječ o dvoličnosti, tako i kad je riječ o terorizmu.

Pa i ne baš.

Table 2.Comparing terrorist groups, 1998 to 2005

stranica 67.

https://www.tandfonline.com/doi/pdf/...46550802544698

Bolesna je ta silna potreba da se bude politicki korektan prema svim nedesnicarskim i "ugrozenim" skupinama.

Umjesto da ih se pozove da se skockaju i izbace kukolj izmedju sebe, vi forsirate pricu "mir, mir, mir, niko nije kriv".

Quote:
A Željka Sačića, da uzmemo jedan primjer, SKJ nikad nije lustrirao. .

Željko Sačić se lustrirao zapovjednom pozicijom u Oluji. Nije sramota biti u KPJ. Sramota je ostati na tom kursu nakon što je komunizam propao u Evropi.

Quote:
"Kadrovi" su u ono doba bili uža kategorija, nisu obuhvaćali sve članove Saveza komunista. A inače, kao što vjerojatno znaš, bivših članova SKH je već do kraja 1990. bilo daleko najviše u HDZ-u.
.
Ne. Ne znam za to. Radi se o još jednom mitu i 500 referenci od tvrdnje jednog novinara koju ničim, baš ničim nije potkrijepio. Tko je i kad došao do evidencije KPH i usporedio je sa evidencijom HDZ?

Ajmo, sad vadi literaturu na koju se voliš pozivati, vidjet ćeš da pričaš napamet?

Radi se o još jednom "wishfull thinking-u" ili vijestima kako bi netko htio da jesu a ne kako stvarno jesu.

Quote:
Puhovski pak, nakon što je istupio iz SKH, nije bio član nijedne političke partije. Nije bilo razlika između njegovih misli, riječi i djela.
Nije točno. Puhovski se predstavlja kao zaštitnik ljudskih prava te kao takav pretendira na poziciju "savjesti društva". Drago mi je da smo zajednički zaključili da je lik lažov te kao takav ne može biti "savjest društva".

Quote:
"Kadrovi" su bili oni na vodećim pozicijama. Nekad davno, kad je Partija bila ilegalna ili u ratu, svi su bili "kadrovi". Ali u miru, postala je masovna i većina nije spadala pod taj pojam.
Sve dok nema službeno definiranog statusa "kadra" od strane partije sve je stvar tumačenja.

Quote:
Međutim - nije lagao, kako napisah gore. Potražite zapisnik i pročitajte ga! Niti je nekako svjedočio protiv Republike Hrvatske niti joj otežavao položaj (jer njoj nije ni suđeno), kao što ga optužuje nova ikona radikalne desnice, moj nažalost imenjak.

Nemojmo se praviti neuki. Posljedice osude za udruženi zločinački pothvat bi otvorili Pandorinu kutiju četničkih zahtjeva za naknadama i na mala vrata uvelo reaktivaciju pokojne Krajine.
BarkerCode is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 15:04   #408
Quote:
mozak_free kaže: Pogledaj post
Koje govno od čovjeka moraš biti da nekoga na temelju rekla kazala optužiš za ratne zločine.

I to je suština svega.

Jebote, čovjeku visi 40 ili više godina nad glavom na robiji i ti preuzmeš podatke od njegovog osvjedočenog neprijatelja, staneš iza njih svojim imenom i prezimenom i titulom eksperta.
BarkerCode is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 15:15   #409
Fascinantno kako emisije koje su pljuvanje po Škori Budnica i Demokracija nakon Milanovićeva kritiziranja ugošćuju Žarka Puhovskog.

Tajana i gledanje su se zgražavali nad Puhovskim, ali onda kada ga je Milanović kritizirao, eto njega u gostima kod Tajane.

gareton is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 15:20   #410
Quote:
BarkerCode kaže: Pogledaj post
I to je suština svega.

Jebote, čovjeku visi 40 ili više godina nad glavom na robiji i ti preuzmeš podatke od njegovog osvjedočenog neprijatelja, staneš iza njih svojim imenom i prezimenom i titulom eksperta.
suština svega je da je on takav kakav jest cjenjeni analitičar u rh i to godinama

i da ga takvog hr ljevičari cijene kao relikviju

on treba biti prezren, a on je cijenjen

jer je hrvatska nesposobna to vrednovati

ali tako je sto godina...matoš to vrhunski opisao
kajzen is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 15:25   #411
Quote:
BarkerCode kaže: Pogledaj post
I to je suština svega.

To je jedna nevjerojatna količina MRŽNJE prema ljudima koje lažno optužuje.
Old 20.10.2020., 15:43   #412
Quote:
suština svega je da je on takav kakav jest cjenjeni analitičar u rh i to godinama

i da ga takvog hr ljevičari cijene kao relikviju

on treba biti prezren, a on je cijenjen

jer je hrvatska nesposobna to vrednovati

ali tako je sto godina...matoš to vrhunski opisao

Red je da se sjetimo i ostalih koji su jahali na tom valu iskrivaljavanja činjenica. Evo čitam na netu pa se jedan sjetio Denisa Latina i njegovog uratka "Kao je i zašto Tuđman izdao Vukovar".

Dakle, ne "da li je", nego "kako" i "zašto je". Dakle optužba koja već kontemplira i o uzrocima i nudi "odgovore".

Stvar je duboka kod nas. Objektivno imamo većinski čitave regije koje ne daju pišljiva boba za Hrvatsku (Rijeka, Istra), imamo ljude ogorčene na privatizaciju te na kraju te simpatizere bivšeg režima i države. Tu se stvorio taj mix potrebe da se povijest ispriča drugačijim narativom. Međutim, stvar je otišla predaleko. Ne da Denis Latin i njegovi novinari nemaju pojma o ratu, vojsci, vojnoj taktici, tehnici i inom, ne da oni nisu dali i drugoj strani da se izjasni (misleći valjda da su se dugo čuli) nego oni sa svojim obrazovanjem iz "društvenih znanosti" popuju i dociraju ljudima koji su zapovjedno iznijeli rat gotovo besprijekorno.

Taj njihov rad nije bio stvoren dokumentaristički nego je smišljeno išao na nekakav poziv na svrgavanje vlasti i revoluciju.

Suma sumarum: revolucija se nije desila a mi smo ostali vječito posvađani i zadrti.

Jad i bijeda. Ima li ovaj narod pameti?
BarkerCode is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 17:05   #413
Quote:
brojni drugi ljudi su isto tako sve pratili, a puhija drže za zlonamjernog gada
Ne znam tko je "Puhi". Govorio sam o prof.dr.sc. Žarku Puhovskom.

Vrlo je tšeko objektivno diskutirati o karakterizacijama kao "zlonamjerni gad". Obično su kriteriji nejasni. Naravno, neki od tih ljudi će i za mene reći da sam zlonamjerni gad, kao i ja za neke od njih.

Quote:
znači to nije istina što je puhi govorio, nego je samo tvoje mišljenje (što bi rekao veliki lebowski) da je govorio istinu
Oprosti, stvarno ne znam tko je Puhi.

O svjedočenju prof.dr.sc. Žarka Puhovskog rekoh gore dovoljno. Ako želiš inzistirati na "to je samo tvoje mišljenje", OK.

Quote:
...ti znaš o tome više nego zoki koji ga svrstava u gadove?
Pod "Zoki" misliš mog imenjaka, trenutnog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića?

Pa, po mom sudu, on je zlonamjerni gad. Slabosti svojeg karaktera prigušio je u kampanju, a u posljednjih nekoliko tjedana dozvolio je da se razmašu.

s druge strane, prof.sr.sc. Žarko Puhovski je prije svega intelektualac, dakle savjestan i neprisrtran iako sa svoje točke gledište, te neke slabosti njegovog karaktera manje dolaze do izražaja. I u tome se može učiti od njega (što i ja činim, iako se s njime u svemu ne slažem).
Old 20.10.2020., 17:10   #414
Jeben je to intelektualac kada lažno svjedoči, koristi nevjerodostojne podatke i onda ih lagano prilagođava po potrebi...

Ali, što i očekivati od komunjarskog kadra ispalog s politologije...

Vrh je ipak predavanje na VERN-u...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 17:14   #415
Quote:
"Akcija Oluja je bila nužna i opravdana upravo sa stajališta ljudskih prava, jer je prije svega eliminirala tvorevinu koja se zvala Republika Srpska Krajina, a koja je počivala na sustavnom nijekanju ljudskih prava svih koji su tamo živjeli’"

Evo ovo što je rekao puhovski je npr. dobrim dijelom laž...nekim srbima jesu tamo kršena prava ali većini nisu
Ma ćuj ovu logiku…

Mislio je također i na one koji su ranije živjeli tamo, a nisu za vrijeme RSK, dakle Hrvata koji su protjerani. Sjećam ga se i iz tog doba i on je vrlo jasno govorio o tome kad je bilo aktualno, za vrijeme Domovinskog rata.

A za vrijeme tzv. Republke Srpske Krajine tamo nije bilo nikakvih slobodnih izbora, nije bilo slobode medija, slobode osnivanja od valsti neovisnih organizacija itd.. Time se krše ljudska prava svih. I to sam imao prilike pratiti u ono doba, još 1990.: nakon početka pobune, postavljanja balvana te nakon što je JNA intervenirala protiv intervencije hrvatske policije i time osigurala neometani rad srpskim ekstremistima, njihov prvi zadatak bio je onemogućiti one koji su bili protiv oružane pobune, protiv protjerivanja Hrvata isl.. Bilo je premlaćivanja, ubojstva, progona. Jedan moj poznanik, Srbin iz Knina, morao je krajem 1990. pobjeći u Beograd, onda je otišao u Švedsku, pa se krajem 1990-ih vratio u Hrvatsku, a onda nakon par godina opet otišao, ovog puta više kao ekonomski migrant, kao i brojni drugi iz Hrvatske. Takvih je slučajeva bilo više, u tzv. RSK kao i u nažalost ne-samo-takozvanom Republici Srpskoj.
Old 20.10.2020., 17:16   #416
Vidim da su se neki jako ostrvili oko toga. Rekao sam vam neke objektivne činjenice i istine, a vi ako mislite drugačije, od volje vam je! Za to smo se - za slobodu misli - neki od nas borili kad je trebalo!
Old 20.10.2020., 17:20   #417
Da, na kojim terenima ste se ti i Zarkec borili?

Ne sjecam vas se bas nesto, a bilo me od Slavonije do Dubrovnika...

Do tada, stanoviti ZP je sve rekao svojim svjedocenjima...

Zalosno je da sveucilisni profesori podlijezu takvim neprovjerenim glupostima i manipulacijama...
McAucliffe is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 17:24   #418
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post

Do tada, stanoviti ZP je sve rekao svojim svjedocenjima...

Zalosno je da sveucilisni profesori podlijezu takvim neprovjerenim glupostima i manipulacijama...
Ne podliježu. Kreiraju ih. To je puno gore.
doc_1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2020., 18:03   #419
Quote:
McAucliffe kaže: Pogledaj post
Točno na ovim tu, sinak.

Quote:
Aha, ček - ti pod "borba" računaš samo oružanu? Istina, većina onih koji su sudjelovali u ratu nisu par godina ranije razmišljali da bi se trebali boriti protiv onoga što se spremalo. I također boriti se u nenaklonjenom represivnom režim (doduše u opadanju) za slobodu misli, za slobodu medija, za slobodne izbore… Neki od nas smo se za to borili 1980-ih (npr. Žarko Puhovski, Vladimir Šeks, Dobroslav Paraga, ja…).
Old 20.10.2020., 18:08   #420
Quote:
Zoran Oštrić kaže: Pogledaj post
Točno na ovim tu, sinak.

Aha, ček - ti pod "borba" računaš samo oružanu? Istina, većina onih koji su sudjelovali u ratu nisu par godina ranije razmišljali da bi se trebali boriti protiv onoga što se spremalo. I također boriti se u nenaklonjenom represivnom režim (doduše u opadanju) za slobodu misli, za slobodu medija, za slobodne izbore… Neki od nas smo se za to borili 1980-ih (npr. Žarko Puhovski, Vladimir Šeks, Dobroslav Paraga, ja…).
Ah da, kako je izgledala ta borba, ako smijem pitati?

Gdje i kada vi spominjete "slobodne izbore" izrijekom ili se opet radi o nekim apstraktnim, mimirkijom zamagljenih tekstova koje možeš tumačiti na X načina?
BarkerCode is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:21.