Zagreb Dan i noć u metropoli |
|
|
27.05.2022., 13:37
|
|
8
Registracija: Aug 2005.
|
Isao sam zeti potvrdu za odvjetnika, pa pitam ljude iz uprave, kako je tako cist toalet, a oni mi vele - to uopce nije nas toalet!
Ali je toliko cist, da svi idemo radije tamo, negu u nase toalete u upravi!
Znaci privatna firma odrzava spomenuti toalet na Mirogoju, nema veze s njima! Pitam zenu koja cisti, ima ih vise, veli Mkom ili Mkon, tako nekako naziv firme.
Ta firma bi trebala voditi i javne po gradu, s takvim kriterijima...
...
|
|
|
27.05.2022., 14:42
|
|
u prolazu
Registracija: Mar 2011.
|
nemam pojma tko održava javni zahod na remizi, ali isto je iznenađujuće solidno
|
|
|
05.06.2022., 13:29
|
|
8
|
Trcis u zadnji cas da stignes na Dolac, nekad odu i cuku prije fajrunta, predugo im je novo vrijeme, vele izlagaci.
Ali onda, neplanirano, ostvaris bonus nevidjeni
Sve na slici za 50 kn, fale jos tikvice i banane, te kusur jagoda i paprika, nisam sve uslikao:
Kad te teta na placu moli da uzmes 3 kila jagoda za 10 kn... a iste, vidi koliko deru po ducanima i centrima.
Moras voliti Dolac.
...
|
|
|
05.06.2022., 14:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2015.
|
Quote:
Cat6 kaže:
Trcis u zadnji cas da stignes na Dolac, nekad odu i cuku prije fajrunta, predugo im je novo vrijeme, vele izlagaci.
Ali onda, neplanirano, ostvaris bonus nevidjeni
Sve na slici za 50 kn, fale jos tikvice i banane, te kusur jagoda i paprika, nisam sve uslikao:
Kad te teta na placu moli da uzmes 3 kila jagoda za 10 kn... a iste, vidi koliko deru po ducanima i centrima.
Moras voliti Dolac.
...
|
 Definitivno ne treba “trcati” na trznicu u rano jutro. Ok, pred kraj mozda nema toliko izbora, ali jako snize cijene.
|
|
|
05.06.2022., 14:39
|
|
8
|
Da, vikend je najzahvalniji za taj scenarij. Radni dani isto. Samo, prema petku, znaju se pokupiti i sat vremena ranije. Jer oni koji se dignu u 4 ujutro, da krenu do mjesta izlaganja, vele da im se gadi biti dulje od 14h, da vec padaju s nogu.
S druge strane slusajuci radijski prilog, kako je Dolac znatno izgubio kupaca, pitam domace, gospodju Nedu i sina, koja ima najbolju salatu, veli jednog vikenda - Pa vidi iza mene, pa tamo, pa kad je to ikad bilo prazno?
Veli da jedino ribarnica ne posustaje, ali da plac vidja osjetno manje kupaca. Mada, kad rano dodjes, ne cini se tako, ali nisu bedaci, znaju kaj pricaju.
Tako da produzenje je zgodno, samo se nadam da ce i ostvariti, za dobrobit placa, povecanje kupaca, te kontinuitet interesa.
...
|
|
|
13.08.2022., 20:15
|
|
8
|
Ne znam sto vele statistike trenutne kakvoce zraka u Agramu. No, izgleda da se pogodila idealna temperatura s kisom, te po velikom dijelu grada, osjeca se ugodni miris, kao da sam blizu nasipa na Jarunu. Ne sjecam se godine, da sam takav ugodan miris osjetio u ZG-u. Gotovo "morski" u najrastezvljivijem prenosu znacenja za ZG prilike.
...
|
|
|
13.08.2022., 20:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2013.
|
da, rijetko dobra kombinacija povjetarca, kiše, ugodne temp, ali i znatno manje vozila u gradu, izostanak uobičajene količine ispušnih plinova zbog godišnjih odmora (možda i manje vožnje zbog skupih goriva).
nije toliko 'ugodan miris' koliko izostanak smrada
kad bi bar tako bilo češće.
|
|
|
14.08.2022., 18:07
|
|
8
|
Meni je za Zagrebacke pojmove zraka, bas nasipski mirisao. Jos kad prodjes brze na romobilu, na trenutke kao prozraceni ves na zraku.
Nego, kad smo kod lijepih stvari, neki dan u Oktogon prolazu, dopiru zvukovi akusticne gitare. Timbar gitare i nepogresivi sostenuto drvenog instrumenta. Reverberacije prostora miluju uho. A izvodjac, visoka klasa iznad obicnog ulicnog sviraca. Postura i sjedenje, stalak za nogu, kao da sam gledao koncentnu izvedbu. Preciznost, delikatnost, Segovia po zvuku, uz otvoreni kofer za novce. Ali izvedba, tehnika, kakvo iznenadjenje.
Izvodjaca prvi put vidim. Vitak ima bradicu, godine, kasne 50-te, mozda manje. Nazalost, nisam ostao dulje od koje minute jer sam morao dalje, nadam se da cu ga ponovo sresti i poslusati.
Vidjao sam bendove u Oktogonu, ali nikad kalibar solo izvedbe spomenutog mestra.
...
|
|
|
17.08.2022., 17:31
|
|
Iksica
Registracija: Apr 2009.
|
ahh 8 mjesec u Zagrebu  svi na moru  nema toliko prometa,teretana uvijek prazna,puno opustenije...
|
|
|
17.08.2022., 18:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2016.
|
Od cca 25.7. do 15.8. Zagreb je ugodno mjesto za život.
|
|
|
17.08.2022., 18:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
bobonja kaže:
|
Da, apsolutno, ali sve što je lijepo brzo svrši. Ajde još ovaj tjedan je tak tak. Lošije nego prošli tjedan, ali puno bolje od onoga kaj nas čeka za par dana.
|
|
|
18.08.2022., 07:36
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
bobonja kaže:
|
svake godie kazem da bi 15.8. trebalo zatvoriti vrata i ne pustiti ljude natrag, da ostane ovoliko stanovnika 
|
19.08.2022., 15:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
|
Quote:
SummerNight kaže:
svake godie kazem da bi 15.8. trebalo zatvoriti vrata i ne pustiti ljude natrag, da ostane ovoliko stanovnika 
|
Slažem se
|
|
|
05.11.2022., 10:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Recite vi da sam luda, ali meni se sviđa što je kolodvor živnuo Jučer sam bila na željezničkom i sve je puno ljudi, policije i nešto se dešava. Naravno, žao mi je da je povod tome to što ljudi bježe iz vlastitih zemalja i teško im je. Bilo bi dobro kada bi se dijelio čaj ili nešto tim ljudima sada tijekom zime. Jučer sam spletom okolnosti i razgovarala s jednim migrantom i čovjek prvo kao da nije vjerovao da mu se netko obraća jer se valjda osjećaju nevidljivima i nepoželjnima.
Tako da nije se problem nasmijati ili mahnuti, a njima će popraviti dan bar malo  Pa tim ljudima je najteže sada. Uglavnom, čak bih voljela da neki od njih ostanu ovdje jer Zagrebu fali multikulturalnosti. Volimo se dičiti nekakvom urbanošću i tolerancijom, a zapravo smo u 80% slučajeva strašno diskriminatorni 
|
|
|
06.11.2022., 01:15
|
|
South Col
Registracija: Aug 2007.
|
Rijetko kad imam ovdje nesto napisat nazalost 
Izgleda da su najbolji dani zg prosli,ali...
Zagreb je oduvijek izgledao neobicno velebno...dugacke zgrade,visokogradnje sa golemim dugackim balkonima,to nekako malogdje zapazam.I to sve daleko,dokle pogled seze,na kraj horizonta!
Ponekad mi izgleda kao neki grad iz neke daleke superdrzave,a kad udre oni crveno zuti oblaci na plavom nebu,nastali od smoga,onda kao da si na drugoj planeti,iz ratova zvjezda neki grad 
|
|
|
21.11.2022., 16:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2009.
|
Grijani šatori za migrante kod Paromlina  Neka, kome smeta ne mora ići tamo
Link
|
|
|
24.11.2022., 11:01
|
|
Okajava grijehe
Registracija: May 2011.
|
Ovo je stvarno pohvalno
Nije bogznašto, ali ipak nešto, koliko se može.
|
|
|
24.11.2022., 14:24
|
|
Iksica
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
zacky kaže:
Rijetko kad imam ovdje nesto napisat nazalost 
:
|
pa Hrvatim je uvijek draže srat po necem nego pohvalit tak da ne znam kaj te to čudi 
|
|
|
02.12.2022., 00:10
|
|
8
|
Sluzbenica Dunja u Tvrtkovoj HZMO. Kakva ljubazna zena, za osobu godine po usluznosti. Kad ti netko uzima olovku iz ruke, te ide ispunjavati, skratiti brdo papira, koje iz sustav povuce, ma ostao sam bez rijeci kakva ljubaznost.
Kad bi ovakvih ljudi vise imali, nitko se ne bi bojao birokracije 
|
|
|
02.12.2022., 07:18
|
|
Valar Morghulis
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
Cat6 kaže:
Sluzbenica Dunja u Tvrtkovoj HZMO. Kakva ljubazna zena, za osobu godine po usluznosti. Kad ti netko uzima olovku iz ruke, te ide ispunjavati, skratiti brdo papira, koje iz sustav povuce, ma ostao sam bez rijeci kakva ljubaznost.
Kad bi ovakvih ljudi vise imali, nitko se ne bi bojao birokracije 
|
posalji mail sa zahvalom, lijepo kaj na forumu pises ali bolje da joj sefovi znaju da ju stranke hvale nego forum 
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:25.
|
|
|
|