Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.01.2024., 11:28   #4241
Pozdrav svima, trebam pomoć.
Želim kupiti duži HDMI kabel (2-3m) za Xiaomi mi box s 2nd, vidim da ima raznih HDMI kablova pa trebam savjet koji da uzmem da odgovara karakteristikama postojećeg kabla kojeg sam dobio sa uređajem?
deuximachina is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 13:31   #4242
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
Znači, radi Atmos preko Kodija?

Budući u Stremiu vuče i druge titlove osim ugrađenih, očito imaš instaliran Open subtitles plugin. Moraš instalirati adekvatni addon i u Kodiju

Ne vidim zašto bi trebao account osim kod Addonova koji to eksplicitno traže, bio je jedan subtitle servis koji je to bio zahtijevao, ne sjećam se je li Open subtitles.
Instalirao sam u Kodiju addonse OpenSubtitles.org i OpenSubtitles.Com i ne povlaci titlove.Idem ma download subtitle ,odaberem OpenSubtitles.org izbaci mi poruku error searching for subtitles.Your open subtitles.org username or paasword is empty or not valid.Opcija dva OpenSubtitles.com poruka Error searching for subtitles
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 13:44   #4243
A probaj napraviti account onda... ali palo mi je sad na pamet: može biti da Stremio ne lifra originalni naziv videa Kodiju nego nekav kriptični, tako da addon u Kodiju ne može naći titlove....
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 13:53   #4244
Puno bolje radi Stremio preko Kodi player nego Exo.Jedino problem su subtitlovi.Cini mi se da Kodi player ne podrzava Dolby Vision.Recimo Oppenheimer mi Exo pokrece u DV Kodi u HDR-U.Na Nokiji ako disablam HDR gasi se i Dolby Vision.
Kodi player prijavljuje rezoluciju filma 1920x1080,dok tv pod info ispisuje 2160p HDR BT.2020.
Tko je tu lud?
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 15:22   #4245
Za titlove u Kodiju guglaj a4KSubtitles. Traži addon na više servisa.
Old 13.01.2024., 17:26   #4246
Hvala.
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 17:43   #4247
Quote:
teac-tascam kaže: Pogledaj post
Puno bolje radi Stremio preko Kodi player nego Exo.Jedino problem su subtitlovi.Cini mi se da Kodi player ne podrzava Dolby Vision.Recimo Oppenheimer mi Exo pokrece u DV Kodi u HDR-U.Na Nokiji ako disablam HDR gasi se i Dolby Vision.
Kodi player prijavljuje rezoluciju filma 1920x1080,dok tv pod info ispisuje 2160p HDR BT.2020.
Tko je tu lud?
Ah, da, zaboravih, ne podržava Kodi Dolby Vision, na mi sticku 4K ista stvar...međutim, to obično rezultira ljubičasto-zelenom slikom...što opet znači da film vjerojatno ima i HDR10+ u sebi (ne obični HDR10 nego plus)... Da li ti TV javi HDR10 ili HDR10+?

Niti kod mene ne povlači titlove s tim open subtitles addonovima ali mi se ne da sad istraživati, uglavnom, nije zbog naziva, naziv nije kriptičan, nego je kako treba biti.
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 18:26   #4248
Opensubtitles.com rade odlično , isto kao i Titlovi.com i a4kSubtitles

Za opensubtitles i titlovi.com potrebno se registrirat na stranici , pa te podatke za logiranje kasnije unijet u postavkama addona

Opensubtitles.org traži donaciju , koliko i šta nisam istraživao, ova 3 dostupna odrađuju posao i više nego zadovoljavajuće
kamacnik1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 18:52   #4249
Quote:
kamacnik1 kaže: Pogledaj post
Opensubtitles.com rade odlično , isto kao i Titlovi.com i a4kSubtitles

Za opensubtitles i titlovi.com potrebno se registrirat na stranici , pa te podatke za logiranje kasnije unijet u postavkama addona

Opensubtitles.org traži donaciju , koliko i šta nisam istraživao, ova 3 dostupna odrađuju posao i više nego zadovoljavajuće
Za open subtitles sam na web stranici napravio account i upisao u Kodi pod open subtitles addon,medjutim ne povlaci HR titlove Jel bi trebao sam povlaciti ili ih treba downloadati unutar kodija?
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.01.2024., 19:45   #4250
jesi u Kodiu označio koje jezike želiš da ti skida ?
isto tako jesi li postavio character set , za naše znakove - Central Europe windows
za download titlova , pokreneš film , klikneš na ikonu subtitles- pa download subtitles
kamacnik1 is online now  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2024., 09:50   #4251
Jesam.Mislio sam da ide kao sa Exo playerom da sam ponudi HR titlove ako ih ima.
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2024., 12:46   #4252
Kupio na kraju LEAP-S3 u Chipoteci (akcija je nažalost prošla, tako da je cijena sada 65 eura, a ne 55).
Ukratko - zadovoljan. Mislio sam da će 2GB RAM-a za Google TV OS (Android 11) biti knap, ali OK je.
Netflix radi, HBO max radi, HRTi radi, Disney+ radi, ništa ne trza, sučelje je fluidno.
Zamjerka - box ne dolazi s nikakvim sistemskim video playerom, tako da je trebalo naći alternativu - open source NOVA Video Player. Playback sa HDD-a radi bez zatrzavanja.
mladen1982 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2024., 16:53   #4253
Quote:
mladen1982 kaže: Pogledaj post
Kupio na kraju LEAP-S3 u Chipoteci (akcija je nažalost prošla, tako da je cijena sada 65 eura, a ne 55).
Ukratko - zadovoljan. Mislio sam da će 2GB RAM-a za Google TV OS (Android 11) biti knap, ali OK je.
Netflix radi, HBO max radi, HRTi radi, Disney+ radi, ništa ne trza, sučelje je fluidno.
Zamjerka - box ne dolazi s nikakvim sistemskim video playerom, tako da je trebalo naći alternativu - open source NOVA Video Player. Playback sa HDD-a radi bez zatrzavanja.
Nijedan čisti Android TV uređaj ti ne dolazi s plejerom, koliko znam.
Dobar je Nova plejer, vidi i MX plejer.
Neće ti zatrzavati niti jedan plejer koji koristi sistemske video dekodere.
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2024., 20:33   #4254
Quote:
MytByte kaže: Pogledaj post
Nijedan čisti Android TV uređaj ti ne dolazi s plejerom, koliko znam.
Iznenadilo me to, zato što moja draga ima Philips Android TV koji ima sasvim pristojno sučelje - uštekam HDD i odmah se pojavi na ekranu sadržaj HDD-a.
Uštekam HDD u Stronga, i dobijem samo notifikaciju da je spojen USB HDD. I ništa drugo.
MX Player nažalost u free verziji ima oglase, a to mi je neprihvatljivo.
mladen1982 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.01.2024., 23:53   #4255
Očekujemo neku recenzijicu kad ga malo upoznaš....
MytByte is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 14:32   #4256
Quote:
IgorVG kaže: Pogledaj post
Za titlove u Kodiju guglaj a4KSubtitles. Traži addon na više servisa.
Jedno pitanje..našao sam upute za instalaciju a4KSubtitles.Moram li addon fizički skinuti li je dovoljno upisati link?
https://a4k-openproject.github.io/a4kSubtitles/packages
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 15:19   #4257
Upisati link, a onda ići kroz instalaciju ZIP-a gdje odeš na link koji si upisao. Uglavnom slijedi ove upute i nemožeš mašiti https://kodibeginner.com/install-a4ksubtitles-kodi/
Old 15.01.2024., 15:52   #4258
Tnx.Po tim uputama radim

To radim na PC-u ili na Android boxu?
teac-tascam is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 19:03   #4259
ljudi molim pomoc,
imam xiaomi mi tv stick koji koristim za iptv i sl. i
jako sam nezadovoljan.Otkako sam ga kupio
uvijek nakon nekog vremena daljinski prestane funkcionirat
i onda moram strujni adapter odstekat iz zida i ponovo ga
ustekat pa onda radi i onda opet isto, moram napomenut da nije problem u daljinskom
novi je i nove su baterije u njemu, radi toga sam otkazao i eon tv pretplatu
a i zna se brzo pregrijat stick.
Koji da si android tv prijemnik nabavim da mogu biti siguran
da mi se ovakvo sto vise nece dogadjat znaci da mi daljinski i android tv box
budu ko ovaj od a1 da mi znaci radi bez problema ikakvih,
mozda da kupim neki stabilniji univerzalni daljinski
pozdrav
markodern7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.01.2024., 19:22   #4260
ne valja taj stik, vrati ga ako mozes u trgovinu ili zamjeni pa nadoplati za 4K model..on lijepo radi..

... navedeni stik ima problem sa wi-fi prijemom, grijanjem i rebootanjem sam od sebe ponekad, vjerojatno losa serija ili sl. prije kupnje trebao si ovdje pitat za savjet

Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 22:17.