Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 08.05.2020., 18:18   #4321
Kad se priča o simpatičnosti ne može se ne spomenuti veliki dvojac Robbie Fowler i Stan Collymore.

Inače od tadašnjih engleskih napadača brutalan mi je bio Matt Le Tissier. Kakve je taj golčine trpao.
GojkoVelicanstv is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:22   #4322
Le Tissier nije bio napadač
Woodgate is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:24   #4323
Quote:
Sudden Sid kaže: Pogledaj post
Podsjeća me na legendarnu Trapattonijevu presicu. Na njemačkom je, ali emocija se može razumjeti i bez znanja jezika:

Misliš, na “njemačkom”?
sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:39   #4324
Quote:
sesve kaže: Pogledaj post
Misliš, na “njemačkom”?
Sudden Sid is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:40   #4325
Btw kakva vremena, Nando u shemale fazi, Ramos u fazi Sheldonove cure
sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:42   #4326
Ramos je bio bek na pocetku karijere u Realu, mozda se varam, ali sjecam se da je zubo unistavao njega i Salgada 2005/2006
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:47   #4327
Trapu samo brčići fale.
ronac zg is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 18:58   #4328
Ahhhh... ta nostalgija

Podsjetimo se i na ovaj klasik s tog prvenstva

sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 19:36   #4329
Quote:
John_Wayne kaže: Pogledaj post
Kad malo bolje razmislim... od 1990. naovamo imamo dominaciju tri reprezentacije, svojevrsnu konstantu... 1990. Njemacka je igrala mislim trece finale zaredom, pa onda opet igraju finala 2002. i 2014. Onda imamo Brazil koji je od 1994. do 2002. igrao tri finala zaredom (cudno mi je malo dok to i pisem, ali da tako je bilo...), pa onda Francuska u tom razdoblju igra tri finala doduse ne zaredom nego malo razvuceno, ali opet imaju konstantu... 1998., 2006. i 2018.

Njemacku bih tu posebno istaknuo jer oni osim ta tri finala u 30 godina (odnosno pet finala u 40 godina) imaju jos i polufinala 2006. i 2010.

Ostali dodju pa prodju... Italija, Argentina, Spanjolska i Nizozemska bljesnu jednom i onda ih dugo nema nigdje... Spanjolskoj je 2010. bio jedini bljesak, Italija osvojila 2006. i to je to, Argentina ima finale 1990. pa onda opet tek 2014.... Engleske nema nigdje jos od 1966. (ulazak u polufinala tu nece isticati kao nekakav poseban uspjeh za zemlju koja je izmislila nogomet kao sport) ... Nizozemska je jednom igrala finale 2010. i to je to... uvijek blizu, uvijek u najuzem krugu favorita ali uvijek se dogodi nesto sto ih sprijeci da naprave rezultat...

Sto se tice Brazila kao najvece nogometne sile... oni od 2006. imaju konstantan pad u kvaliteti. Te 2006. su, dobro se sjecam, bili unaprijed proglaseni kao prvi favoriti prvenstva, gotovo da su svi pa i oni sami bili uvjereni da oni to osvajaju, jer imali su stvarno spektakularnu momcad, kako je ispalo posljednju veliku do dana danasnjeg. Medjutim, kako to obicno biva sa velikim najavama, ispalo je lose za njih i od onda se oni ne mogu sastati sa rezultatom, sto i ne cudi jer svaka momcad nakon te im je na svakom slijedecem prvenstvu bila sve slabija i slabija. 2010. jos hajde koliko-toliko ok, ali njihovi sastavi 2014. i 2018. niti ne slice onim momcadima Brazila kakve svi pamtimo. To su bile toliko lose momcadi da je zapravo cudo da su 2014. igrali polufinale, a sjecam se da su visili prije toga protiv Cilea u osmini finala.
Kažeš, Francuzi imaju konstantu, a Talijani jednom bljesnu i onda ih nigdje nema, 2006. prvaci i to je to. Od 1990. na ovamo. da je od 2000. na ovamo, pa ajde de, pogotovo što se zadnja 3 SP-a tiče, koja su talijanima najgora u povijesti valjda. Al od 1990. na ovamo... ajmo vidit i njih i Francuze.

1990. Talijani 3. (u polufinalu ispali na penale), Francuza nema
1994. Talijani 2. (finale, vjerujem, pamtimo), Francuza nema
1998. Francuzi prvaci, Talijani ispali od Francuza na penale u četvrtfinalu
2002. Talijani pokradeni u osmini finala protiv Koreje, Francuzi se osramotili u grupi, gdje gola nisu dali.
2006. Talijani prvaci, Francuzi viceprvaci.
2010. I jedni i drugi se osramotili u grupi
2014. Talijani se opet sramotili u grupi, Francuzi do četvrtfinala
2018. Talijani se osramotili i bez grupe, Francuzi prvaci.

Znači, od 1990. do 2006. Talijani imaju zlato, srebro i broncu, jedno ispadanje u četvrtfinalu od kasnijih prvaka i jedno u osmini kad su očito bili pokradeni i to ti je "jednom bljesnu i onda ih dugo nema nigdje", a Francuzi imaju konastantu iako im nakon gotovo svakog uspjeha slijedi jako bolno prizemljenje...
Old 08.05.2020., 19:42   #4330
Quote:

Kako sam mrzio ovog idiota, frajer je na Camp Nou dao drugi zuti Van Persieju zato kaj je pucao na gol 1 sekund nakon zvizduka za zalede. Uvijek se preseravao na tekmama, sminkercic

Govno preseratorsko, svaki put kad je davao kartone igracima radio je gadljive face.
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 19:50   #4331
Quote:
Bajronkovic kaže: Pogledaj post
ja se nešto sjećam da su neki Portugalci, na čelu s Figom, dosta žustro protestirali zbog penala, čak se prijetili da će se pokupiti van s terena, da neće dozvoliti da se izvede, sakrivali loptu. Tako je meni barem ostalo u sjećanju, ne znam jesam li nešto zatripao

Jbt Manitou, bili su toliko uvjerljivi sa protestima da su i mene kao klinca uvjerili da su oštećeni

toga nema naći nigdje na jutjubu, te scene s penalom, FIFA I UEFA imaju tendenciju uljepšavati stvarnost. Isto tako se nigdje ne može naći masovna šora Argentinaca i Švaba nakon raspucavanja penala 06-e, kao da se nikad nije dogodila. Samo fair, samo pošteno, korektno natjecanje i dugine boje i jednorozi i sportaši bez ljudskih mana postoje u šizo-svemiru krovnih nogometnih organizacija .
https://youtu.be/cI-KsX3gsNc?t=532

Izvol`te

Najjebenija utakmica u kvalifikacijama za SP 2006. definitivno Turska-Svica. Turcima falio jedan gol za turnir u svojoj drugoj domovini a Svicarci jako naceti od turaka zestoko krali vrijeme.

Evo festival turske nesposobnosti u zadnjim minutama igre i bezanija Svicaraca u katakombe gdje su cak i svapski reporteri fasovali:

https://www.youtube.com/watch?v=CsSQj9KNpNc

My game
is fair playTM

60 m/s is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 20:16   #4332
Quote:
Podsjeća me na legendarnu Trapattonijevu presicu. Na njemačkom je, ali emocija se može razumjeti i bez znanja jezika:
Trap definitivno najdrazi trener iz tog doba. Strast, emocije i mahanje iskupljenim prstima...mamma mia

Za hladne germane su to kolericni ispadi ali covik im je definitivno objasnio jer su u tom razdoblju igrali negledljiv nogomet. I danas mu se smiju a i danas isti taj klub vodi politiku nedodirljivih pulena.

Sjecam se kad je na klupici squadre na jednom turniru prolivao svetu vodicu Ima hrpu tekstova na netu o tome ali nisam nasao tu scenu na yt.

Inace kad je RB Salzburg krenuo malo kao ozbiljnije u nogomet struka je im opet objasnjavala u svom stilu:

https://www.youtube.com/watch?v=YkKHdniFMQ8
60 m/s is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 20:19   #4333

Kad smo kod pressica
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.05.2020., 21:30   #4334
Quote:
60 m/s kaže: Pogledaj post
kako sam i mislio, švabski govnjivci isprovocirali argentinska nevinašca

Quote:
Najjebenija utakmica u kvalifikacijama za SP 2006. definitivno Turska-Svica. Turcima falio jedan gol za turnir u svojoj drugoj domovini a Svicarci jako naceti od turaka zestoko krali vrijeme.

Evo festival turske nesposobnosti u zadnjim minutama igre i bezanija Svicaraca u katakombe gdje su cak i svapski reporteri fasovali:

https://www.youtube.com/watch?v=CsSQj9KNpNc

My game
is fair playTM

ma jel bilo na tim kvalifikacijama i tradicionalnog sranja na utakmicama Grčka-Turska

kao da se sjećam teksta u novinama koji izvještava o propasti nada aktualnog europskog prvaka popraćenog slikom Charisteasa sa ogromnom plavicom na oku.

scene sa kvalifikacija Turske i Švicarske su obišle svijet. Dobro se sjećam. Onaj Huggel lik je popio egzemplarnu kaznu zbog svoje uloge u neredima pa je propustio i SP. Ta ekipa Švicarske neizbježno izazove smiješak kad je se čovjek prisjeti. Magnin, Grichting, Frei, Zuberbuhler, Streller. Bili su tvrd orah za sve.
Netko je spomenuo poraz Francuske od Senegala na otvaranju kao najveću senzaciju SP-a, al bome je i švicarska šamarčina što je odsjela na obraščićima Španjolaca 2010-e solidno zazvonila. I izazvala ogromno odobravanje svih onih koji se deklariraju kao mrzitelji drkatake

Švicarci su isto ozbilježili ovaj period na neki način, a toga ljudi kao da nisu baš svjesni. Mislim da od 2004-e nisu propustili nijedan turnir. Puno većih nogometnih nacija se time ne može pohvaliti.
Old 08.05.2020., 23:47   #4335
Očekivao sam od Švicaraca nešto u Rusiji, ali ništa. Dobro odigraju na turniru, ali rano ispadnu da bi ostavili trag.

Sljedeće Euro i SP bi mogla tako neka manja ekipa napravit rezultat, zbog termina očekujem čudne rezultate. Općenito u sportu mislim, ne samo ta dva turnira.
Woodgate is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 00:30   #4336
Quote:

sad kliknuo na ovo. Bolje da nisam . Popizdio zbog nepoštivanja grčke desetke.

Pa što taj olinjali peško zalizane kose sebi umišlja pa si dozvoljava tako razgovarati sa Karagounisom (ustanite na noge dok čitate ovo ime).

jbt da ima kulture oslovljavao bi ga sa don Giorgios.
Old 09.05.2020., 11:42   #4337
Quote:
B52 kaže: Pogledaj post
Ovo prvenstvo 2018. je meni bilo možda najjače od kako pratim nogomet.. i to ne samo zbog Hrvatske kao underdoga, al je svježe, pa se, eto, ne gleda tako. Samo utakmica Belgije i Japana meni spada u jedne od najboljih ikada..
i Španjolska - Portugal i Francuska - Argentina i drame produžetaka, i underdog. Stoji, ima elemenata da se proglasi jednim od boljih kupova...treba vremena da malo odleži u memoriji i da se počne ispravno valorizirat.
Pogotovo danas kad imaš hiperinflaciju vrhunskog nogometa na klik daljinskog, zbilja te treba nešto oduševit da iskoči od gomile.

Sa druge strane, najjači su mi ovi šta tvrde da je sp 2002 bilo najbolje ikad

tu odmak vidiš da je u pitanju ova nova generacija, nogometnog terena vidili nisu osim na playstationu , a sudeći po količini emitirane histerije vjerojatno imaju višak estrogena i muške sisice
Cinque is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 11:59   #4338
Quote:
Cinque kaže: Pogledaj post
i Španjolska - Portugal i Francuska - Argentina i drame produžetaka, i underdog. Stoji, ima elemenata da se proglasi jednim od boljih kupova...treba vremena da malo odleži u memoriji i da se počne ispravno valorizirat.
Pogotovo danas kad imaš hiperinflaciju vrhunskog nogometa na klik daljinskog, zbilja te treba nešto oduševit da iskoči od gomile.

Sa druge strane, najjači su mi ovi šta tvrde da je sp 2002 bilo najbolje ikad

tu odmak vidiš da je u pitanju ova nova generacija, nogometnog terena vidili nisu osim na playstationu , a sudeći po količini emitirane histerije vjerojatno imaju višak estrogena i muške sisice
Od svih svjetskih prvenstava u ovom tisucljecu, po mojem misljenju najbolje je bilo ono 2006. Ima najvise utakmica za pamcenje i najkvalitetniji se nogomet igrao. Takodjer i atmosfera je bila po meni najbolja, jer je odrzano u pravoj nogometnoj zemlji.

Ona iz 2002. i 2010. su bila kriminalna, negledljiva i za zaborav. Odnosno, izdanje iz 2002. ce se pamtiti jedino po losemu - losa kvaliteta nogometa, lose sudjenje i lose predstave najvecih favorita. A u finalu su igrali najlosija Njemacka u zadnjih 50 godina (koja je igrala finale, how ironic), netko je na prethodnim stranicama stavio pocetnu postavu Njemacke koja je zaigrala u finalu, to je da se nasmijes; te jedan sasvim prosjecan i vrlo neizbalansiran sastav Brazila kojeg je do uspjeha vodio prvenstveno magicni trojac RRR.

Ono iz 2014. tek za nijansu bolje, dok ovo zadnje iz 2018. ne mogu jos objektivno ocijenit radi naseg uspjeha. Ali ako maknem nas uspjeh iz jednadzbe, mislim da ni tu nije bilo nesto dobrog nogometa, barem ne u onoj mjeri koliko ga je bilo 2006., a sa prvenstvima 1990-ih se ne moze usporedjivati jer to je do danas nedostizno.
John_Wayne is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 12:12   #4339
Meni je SP iz 2002 daleko najgore, bez ikakve konkurencije. Ne zna se šta je bilo gore, igra ili suđenje. Totalni promašaj od prvenstva.
ravno do dna is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 12:15   #4340
Quote:
Meni se čini da je Engleska imala previše svetih krava koje se nije smjelo izostaviti, a zajedno nisu funkcionirali. Lampard i Gerrard su stoput pokazali da zajedno nisu dobri jer su sličan tip igrača. U klubovima su bili s vodonošama koji su im čuvali leđa i donosili loptu. U repki nijedan od njih dvojice nije htio biti vodonoša. Ali nijedan izbornik nije imao muda staviti jednog od njih na klupu. Nije ni čudo da je repka doživjela procvat kad su otišli u penziju.
Podsjetilo me na onu: Modrić i Kranjčar ne mogu skupa.
Može tj. moglo se, tako da se splasnu ega kao i klubaštvo, pa i robovanje 442 formaciji. Jedan od njih bi bio povučeniji i više bi igrao po sredini.
Imran is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 00:15.