Natrag   Forum.hr > Sport > Nogomet

Nogomet O loptanju nogom u širem smislu.
Podforumi: Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo, Navijači

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 09.05.2020., 12:25   #4341
Ap500S is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 12:25   #4342
drago vabec je izašao na naslovnici studija 11 listopada 1975, četiri dana prije slavnog gola protiv švedske za 3:0

osteology jobs
babunovich is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 12:37   #4343
Quote:
Imran kaže: Pogledaj post
Podsjetilo me na onu: Modrić i Kranjčar ne mogu skupa.
Može tj. moglo se, tako da se splasnu ega kao i klubaštvo, pa i robovanje 442 formaciji. Jedan od njih bi bio povučeniji i više bi igrao po sredini.
Ja pamtim da su se 1990-ih vodile konstantne rasprave i tvrdnje eminentnih strucnjaka da Boban, Prosinecki i Asanovic ne mogu igrati zajedno, jer su kakti isti tipovi igraca pa to ne ide. Na kraju je to sasvim lijepo funkcioniralo, Boban je igrao malo povucenije nesto kao zadnji vezni, i to je bilo ok. Jest da je Prosinecki uvijek imao problema sa kondicijom i trcanjem, pa bi tu onda uvijek netko morao pokrivati njegovo mjesto kada se branimo, ali ja ne vidim nikakav problem da trojica igraca koji su majstori zanata i koji znaju igrati s loptom, igraju zajedno u istoj momcadi.
John_Wayne is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 12:45   #4344
Quote:
Imran kaže: Pogledaj post
Podsjetilo me na onu: Modrić i Kranjčar ne mogu skupa.
Može tj. moglo se, tako da se splasnu ega kao i klubaštvo, pa i robovanje 442 formaciji. Jedan od njih bi bio povučeniji i više bi igrao po sredini.
Modrić je fleksibilniji igrač koji svakog veznog partnera čini boljim, ovi ostali su više igrači koji trebaju vodonoše da bi funkcionirali. Ali da, da Englezi nisu robovali 442 nego da su ubacili još jednog veznog tipa Carrick, to bi vjerojatno bilo bolje. Mogao je netko od njih dvojice igrati i povučenije, ali zašto bi pretvarao Gerrarda ili Lamparda u solidnog do osrednjeg dmc-a ako na klupi sjede bolji igrači za tu ulogu?
Sudden Sid is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 13:04   #4345
Ubacili su Hargreavesa 2006. nakon što se Owen ozlijedio i na kasnijim prvenstvima Barryja pa je svejedno ličilo na ništa.
Old 09.05.2020., 13:24   #4346
Quote:
JollyRoger13 kaže: Pogledaj post
Ubacili su Hargreavesa 2006. nakon što se Owen ozlijedio i na kasnijim prvenstvima Barryja pa je svejedno ličilo na ništa.
Koji je u 4 godina uniteda odigrao 27 utakmica
Pa kupila ga ozlijedjenog,ako se dobro sjecam + bolje je izgledalo svakako prvu tekmu koju je zaigrao, te se potom odmah ozlijedio. Ali svakako, veliki korak naprijed u igri se vidio. Puno su poletniji bili.
Old 09.05.2020., 14:36   #4347
Quote:
Woodgate kaže: Pogledaj post
Taktičar Avram je oksimoron.
zašto?
Old 09.05.2020., 17:42   #4348
David Silva glavom
sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 18:33   #4349
U, dobra je zajebancija bila i za taj euro, ne mogu vjerovati da je 8 godina prošlo. Kako smo Mokija torpedirali s foruma nakon poraza Portugala i "Injusticia"

Poslano sa mog SM-A505FN koristeći Tapatalk
Grupa Queen is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 18:55   #4350
Igor "determinirao" Stimac
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 19:02   #4351
Quote:
Henryj kaže: Pogledaj post
Igor "determinirao" Stimac

Bas sam rekao jednom drugom korisniku, dobro da je postao izbornik, još i danas bi bio sukomentator

Nando uđe u zadnjih 15min i osigura si Zlatnu kopačku
sesve is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 19:10   #4352
Quote:
Grupa Queen kaže: Pogledaj post
U, dobra je zajebancija bila i za taj euro, ne mogu vjerovati da je 8 godina prošlo. Kako smo Mokija torpedirali s foruma nakon poraza Portugala i "Injusticia"

The Jews did this
Old 09.05.2020., 19:25   #4353
Hehehe. Kako se samo odbila od stative u gol. A uvod u utakmicu je nekoliko dana bio na forumu zabavan. Moki

Grupa Queen is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 19:28   #4354
Quote:
sesve kaže: Pogledaj post
Bas sam rekao jednom drugom korisniku, dobro da je postao izbornik, još i danas bi bio sukomentator

Nando uđe u zadnjih 15min i osigura si Zlatnu kopačku
Car hladno veli nakon Matinog gola za 4:0 kako si Talijani sad misle nakon ove sramote da je mozda bilo bolje prepustit mjesto u finalu Njemackoj
Henryj is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.05.2020., 23:44   #4355
Quote:
John_Wayne kaže: Pogledaj post
Ja pamtim da su se 1990-ih vodile konstantne rasprave i tvrdnje eminentnih strucnjaka da Boban, Prosinecki i Asanovic ne mogu igrati zajedno, jer su kakti isti tipovi igraca pa to ne ide. Na kraju je to sasvim lijepo funkcioniralo, Boban je igrao malo povucenije nesto kao zadnji vezni, i to je bilo ok. Jest da je Prosinecki uvijek imao problema sa kondicijom i trcanjem, pa bi tu onda uvijek netko morao pokrivati njegovo mjesto kada se branimo, ali ja ne vidim nikakav problem da trojica igraca koji su majstori zanata i koji znaju igrati s loptom, igraju zajedno u istoj momcadi.
Prosinečki je nakon 26. godine već ozbiljno potonuo s kondicijom zbog pušenja, cuge, ozljeda, tako da više nije mogao pratiti visoke zahtjeve nogometa i ekipe nisu mogle više samo čekati neki njegov dobar potez u napadu i igru samo s loptom; pa su umjesto njega često počinjali Soldo i Jurčić kao balans prema trci i defenzivnim zadacima. Zato Prosinečki nije počeo utakmice protiv Njmačke i Francuske jer je tu bio potreban žestok ritam i intenzitet. Naravno, Ćiro ga je trebao ubaciti ranije kad smo imali igrača više.

Treba pogledati Prosinečkog iz ranije faze, recimo Euro 96 ili utakmice protiv Italije i Španjolske 1994. g., dok je bio vitak i još imao kondicije i davao odlične nastupe. Tada je mogao igrati sa Bobanom i Asanovićem istovremeno. Ali 1998. Robi je bio već prilično fizički oronuo.
day is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2020., 09:18   #4356
Quote:
Od svih svjetskih prvenstava u ovom tisucljecu, po mojem misljenju najbolje je bilo ono 2006. Ima najvise utakmica za pamcenje i najkvalitetniji se nogomet igrao. Takodjer i atmosfera je bila po meni najbolja, jer je odrzano u pravoj nogometnoj zemlji.
meni je 2006 drago prvenstvo jer sam i osobno prisustvovao toj nogometnoj fešti gledajući naše u Berlinu i Stuttgartu , bezbrižno i naravno neumjereno se provodeći po Njemačkoj tih dana, tako da sa te strane od mene o atmosferi sve najbolje

Nogometno ipak 1998 , imho.

Quote:
Ona iz 2002. i 2010. su bila kriminalna, negledljiva i za zaborav. Odnosno, izdanje iz 2002. ce se pamtiti jedino po losemu - losa kvaliteta nogometa, lose sudjenje i lose predstave najvecih favorita.
baš zbog lokacija odigravanja. Samo stara Europa, šaltaj lige petice, ma i dupla organizacijska eu prvenstva su bila odlična. Van Europe, dao bih organizaciju samo južnoameričkim gigantima i Mexico/SAD. Van tog kruga nix, i svako 8 godina turnir u Europi pod obavezno.
Cinque is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2020., 09:34   #4357
euro 2000 je bilo ok.
papirlova is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2020., 13:09   #4358
Quote:
Bajronkovic kaže: Pogledaj post
kako sam i mislio, švabski govnjivci isprovocirali argentinska nevinašca

ma jel bilo na tim kvalifikacijama i tradicionalnog sranja na utakmicama Grčka-Turska

kao da se sjećam teksta u novinama koji izvještava o propasti nada aktualnog europskog prvaka popraćenog slikom Charisteasa sa ogromnom plavicom na oku.

scene sa kvalifikacija Turske i Švicarske su obišle svijet. Dobro se sjećam. Onaj Huggel lik je popio egzemplarnu kaznu zbog svoje uloge u neredima pa je propustio i SP. Ta ekipa Švicarske neizbježno izazove smiješak kad je se čovjek prisjeti. Magnin, Grichting, Frei, Zuberbuhler, Streller. Bili su tvrd orah za sve.
Netko je spomenuo poraz Francuske od Senegala na otvaranju kao najveću senzaciju SP-a, al bome je i švicarska šamarčina što je odsjela na obraščićima Španjolaca 2010-e solidno zazvonila. I izazvala ogromno odobravanje svih onih koji se deklariraju kao mrzitelji drkatake

Švicarci su isto ozbilježili ovaj period na neki način, a toga ljudi kao da nisu baš svjesni. Mislim da od 2004-e nisu propustili nijedan turnir. Puno većih nogometnih nacija se time ne može pohvaliti.
Sigurno je bilo tradicionalnog fuckanja i sve ostalo sto u paketu stize kad su takve utakmice na dnevnom redu. Tu utakmicu nisam nesto posebno upamtio, pogledao sam tad neki sazetak te utakmice ali nisam tad ubrao neki posebni incident izmedu grka i turaka. Iz tog razdoblja mi je u sjecanju ostao nered na tribinama na Malti nakon onog legendarnog 1:1 vatrenih

Svicarska je vec na Euru 96 imala perspektivnu ekipu dostojnu potencijalnog uderdoga. Chappi, Henchoz, Vogel koji je na kraju zavrsio u jakom Milanu a i ptica selica BL Sforza koji je, ni kriv ni duzan, u devedesetim okicen par puta naslovon prvaka BL. Teski backup igrac koji je se uvjek nekako uspjesno doslepao pravovremeno na pravo mjesto.
Tad su malo bolje poceli ulagati u nogometnu infrastrukturu. Imaju danas bogovske uvjete ali velika zarada je u stranim ligama. Sve bolja integracija stranaca im je podignula kvalitetu i mislim da su pogotovo nakon slucaja Rakitic nesto naucili. Zamisli jos Petrica u njihovim redovima koji je vec tad pruzao dobre utakmice u svicarskoj ligi. Tamo zasigurno nebi imao neki toplo-hladni tretman kao kod nase struke.
60 m/s is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2020., 14:04   #4359
Quote:
Od svih svjetskih prvenstava u ovom tisucljecu, po mojem misljenju najbolje je bilo ono 2006. Ima najvise utakmica za pamcenje i najkvalitetniji se nogomet igrao. Takodjer i atmosfera je bila po meni najbolja, jer je odrzano u pravoj nogometnoj zemlji.

Ona iz 2002. i 2010. su bila kriminalna, negledljiva i za zaborav. Odnosno, izdanje iz 2002. ce se pamtiti jedino po losemu - losa kvaliteta nogometa, lose sudjenje i lose predstave najvecih favorita. A u finalu su igrali najlosija Njemacka u zadnjih 50 godina (koja je igrala finale, how ironic), netko je na prethodnim stranicama stavio pocetnu postavu Njemacke koja je zaigrala u finalu, to je da se nasmijes; te jedan sasvim prosjecan i vrlo neizbalansiran sastav Brazila kojeg je do uspjeha vodio prvenstveno magicni trojac RRR.

Ono iz 2014. tek za nijansu bolje, dok ovo zadnje iz 2018. ne mogu jos objektivno ocijenit radi naseg uspjeha. Ali ako maknem nas uspjeh iz jednadzbe, mislim da ni tu nije bilo nesto dobrog nogometa, barem ne u onoj mjeri koliko ga je bilo 2006., a sa prvenstvima 1990-ih se ne moze usporedjivati jer to je do danas nedostizno.
2002. i 2006. po guranju domacina. Loseg sudenja nije bilo kad uzmes u obzir da je se svim sredstvima nastojalo drzati J.Koreju u turniru. Pa ni na Nintendu nebi onakva ekipa pobjedila jednu Italiju i Spanjolsku. Tribine kao isprogramirane, taj sterilni azijatski entuzijazam je bas odusevljavao. Falile su samo medicinske maske da zaokruze sve.

Slicno je bilo 2006. samo sto je to domacin malo lukavije odradio. Bajronkovic je dao hint. Sve je bilo pripremljeno a dode Grosso i prevrne im rostilj sa wurstom u blato. Oni su vec od prve utakmice sa Kostarikom medijski jako napumpali atmosferu i uvelicavali pobjede iako su zapravo bili u "meh" grupi. Imali su jos ekipu u tranziciji koju nisu mogli adekvatno popuniti iako su par godina imali prakticki B-ekipu tzv. team 2006 preko koje su pokusavali regrutirati nove talente za njihov Elf jer im je stari sustav bio totalno u banani. Tek u to vrijeme su reforme saveza sa juniorima poceli djelovati pa su razvili mladice koje ce kasnije uzeti SP 2014.
Do tad su samo psihu bildali na malim ekipama. Pobjede neku ekipu na silu i tijekom kvalifikacija izgrade cvrstu vjeru u sebe iako su po kvaliteti bili dva koplja ispod Francuza i Talijana. Tad nisu bili u stanju pobjediti jedan Island, pa cak dvi godine ranije u Portugalu su se protiv Latvije debelo izblamirali.
Onda kad je krenulo SP 2006. pumpanje medijske pozitive, po prvi put nakon onog rata masovno mahanje zastavicama, javno pracenje utakmica. Hvala del Pieru sto im je tad iscupao kablove.
60 m/s is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.05.2020., 19:38   #4360
Quote:
Cinque kaže: Pogledaj post
meni je 2006 drago prvenstvo jer sam i osobno prisustvovao toj nogometnoj fešti gledajući naše u Berlinu i Stuttgartu , bezbrižno i naravno neumjereno se provodeći po Njemačkoj tih dana, tako da sa te strane od mene o atmosferi sve najbolje
Nogometno ipak 1998 , imho.

Bio sam i ja na prvenstvu 2006., uzivo gledao utakmice u Berlinu i Stuttgartu. Onaj dozivljaj na pocetku utakmice protiv Brazila kada 50 000 ljudi na stadionu koji nije u Hrvatskoj pjeva hrvatsku himnu je neponovljiv.

Mogu potvrditi da je opcenito atmosfera u Njemackoj tih dana bila jako dobra. Sto se tice same organizacije, sve pohvale.

A sto se kvalitete samog nogometa tice, tu se slazem da je prvenstvo iz 1998. bilo dosta bolje.

Quote:
baš zbog lokacija odigravanja. Samo stara Europa, šaltaj lige petice, ma i dupla organizacijska eu prvenstva su bila odlična. Van Europe, dao bih organizaciju samo južnoameričkim gigantima i Mexico/SAD. Van tog kruga nix, i svako 8 godina turnir u Europi pod obavezno.
Tu se apsolutno slazem. Europa bi trebala imati prioritet kod toga, a ne strogo postivati taj princip rotacije za kojeg se iskreno nadam da ce ga ukinuti. Jednostavno su sva prvenstva koja su se odigravala u Europi po pitanju atmosfere daleko iznad svih drugih van Europe. Iznimke bi tu bile SAD i Mexico, kao i Argentina i Brazil. I to je to. Nikakve africke ili azijske zemlje ne bi po meni dolazile u obzir jer su oba prvenstva koja su se organizirala u tim zemalja ispala totalnom katastrofom i po pitanju organizacije i po pitanju atmosfere i po pitanju kvalitete nogometa.

Po meni bi trebalo rotirati ovako:
Europa
Sjeverna/Juzna Amerika
Europa
Sjeverna/Juzna Amerika
John_Wayne is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:03.