Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Automobili

Automobili Život na kotačima
Podforumi: Nautika, Motori i skuteri, Autoplin

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 21.03.2025., 13:25   #421
Ćubi je u pravu. Prijepis za taj auto od privatne osobe je preko 800 eura plus prometna, pločice i ostale gluposti. Uostalom, cijena koja je postavljena na oglasu gotovo nikad ne odgovara cijeni koja je na kraju dogovorena, ponekad je to i par tisuća eura manje tak da nikad nećemo znati za koliko je prodan, možemo samo nagađat
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 15:22   #422
Quote:
moviemaker kaže: Pogledaj post
MG ZS sam isto razmatrao, ali mije mi bio niti toliko privlačan izgledom, a najviše me odbilo to što nema podešavanje volana po dubini i ima čudan mjenjač koji u kombinaciji sa tim hibridnim pogonom radi čudne situacije u vožnji. Kada se ubrzava naglije , mašina ruži jako a auto ne krene već ima dugačku pauzu i tek onda potegne. Općenito mi nisu legli hibridni pogoni, jer se non stop nešto događa nad čime nemam kontrolu, auto sam bira kako će kada raditi i to kod vožnje zna stvarati te čudne situacije poput ove opisane kod MG-a
Prethodni model ili ovaj zadnji?

Frend ima ovog drugog. Pa ćemo za vikend vidjeti oba. Taj novi ZS i T5 EVO.

Moramo još samo naći nekoga iz društva tko će kupiti Coolraya pa da onda usporedimo sva tri.

Šogor živi u Austriji i prošle godine kupio BYD Seal U DM PHEV. Odličan auto.

Kinezi sa svakom novom generacijom idu sve bolji i bolji i to rade brže od nekad Južno Koreanaca.

Mi 40+ se još sjećamo onih prvih Daewoo Nexia (Opel Kadett D) ili Hyundai Ponya i Kia Sephia iz početka 90-ih kod nas. A gdje su sada Hyundai i Kia dogurali nakon 30 godina.
Frank Drebin is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 19:28   #423
Quote:
Frank Drebin kaže: Pogledaj post
Prethodni model ili ovaj zadnji?

Frend ima ovog drugog. Pa ćemo za vikend vidjeti oba. Taj novi ZS i T5 EVO.

Moramo još samo naći nekoga iz društva tko će kupiti Coolraya pa da onda usporedimo sva tri.

Šogor živi u Austriji i prošle godine kupio BYD Seal U DM PHEV. Odličan auto.

Kinezi sa svakom novom generacijom idu sve bolji i bolji i to rade brže od nekad Južno Koreanaca.

Mi 40+ se još sjećamo onih prvih Daewoo Nexia (Opel Kadett D) ili Hyundai Ponya i Kia Sephia iz početka 90-ih kod nas. A gdje su sada Hyundai i Kia dogurali nakon 30 godina.

Mislim da ti mg zs i t5 nisu ista kategorija. Zs ide s coolrayem. T5 je dosta veci. Ako cemo usporedivati s t5, onda bismo trebali mg hs i geely atlas ili starray. Ovaj novi hs je navodno brutala. Pogotovo hybrid verzija. Rekao mi prijatelj koji testira aute da su ga ispeglali do savrsenstva.

Byd seal sam gledao, stigao je u srbiju. Cudo od auta. Sjecam se kako su se smijali korejcima, sad je korejac suv nakrcan s opremom na 45 i vise tisuca eura
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 22:05   #424
Quote:
xavi8 kaže: Pogledaj post
Byd seal sam gledao, stigao je u srbiju. Cudo od auta. Sjecam se kako su se smijali korejcima, sad je korejac suv nakrcan s opremom na 45 i vise tisuca eura
i kod nas je stigao

https://www.poslovni.hr/hrvatska/byd...ovniku-4475924

usput ja se stvarno divim vama svima koji ste kupili ili cete kupiti SUV sa benzincem od 160-200 ks... sa ovakvim cijenama goriva...

napisao sam jednom liku, kad je pitao za mazdu... prijatelj mi ima mazdu cx-5, sa 2.0 BENZIN... prednji pogon i rucni mjenajc..13 litara mu je potrosnja prosjecna!

on je dosta na autocesti...
tvrda stina is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 23:07   #425
Quote:
tvrda stina kaže: Pogledaj post
i kod nas je stigao

usput ja se stvarno divim vama svima koji ste kupili ili cete kupiti SUV sa benzincem od 160-200 ks... sa ovakvim cijenama goriva...

napisao sam jednom liku, kad je pitao za mazdu... prijatelj mi ima mazdu cx-5, sa 2.0 BENZIN... prednji pogon i rucni mjenajc..13 litara mu je potrosnja prosjecna!

Nisam znao da je byd kod nas. To je ocito frisko.

A gle, sad imam dizel suv, 2017. god. Potrosnja otvorena cesta 6. Grad oko 8. Ajde spustim na 7 recimo. I zastopa mi se dpf toliko da sam morao kod akrapovica da mi slozi. To me kostalo 700 eura. Origi dpf je bio 2300 eura. Pa racunaj. Na ovom cu potrosit vise love na bengu ali sigurno se necu brinut za kratke relacije, dpf, injektore erg i ostala sranja. Ovih 700 sto sam platio jednako je 3 do 5 god vise za bengu s novim. To je ako gledamo da trosi 10. A ne trosi. U zgu sam bio ispod 8 litara s t5. Tjedan dana. Ali uopce mi se ne racuna. Zelim pouzdan motor za po zgu, dizela mi je dosta.

A mazda, koliko znam oni i dalje forsaju svoju skyactive foru, atmosferski benzinci. Normalno da ce trosit vise, jbg.
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.03.2025., 23:12   #426
Quote:

Ne znam što radi, ali evo potrošnji 78 vlasnika 2.0 CX-5 benzinaca

Fuel type Ø max
Gasoline 7,49 9,85
Mairon is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 13:14   #427
Eto, da malo dođu na svoje ovi skeptici, naletjeh na prvi problem vezan uz auto, a još ga niti nisam dobio. Kako sam u salonu gledao i pitao za gume, auto dolazi s ljetnim gumama nepoznate marke Atlas, pa rekoh idem odmah tražiti riješenja što ću s time. Kako sada koristim cjelogodišnje gume , jer ne volim 2x godišnje čekati u redu kod vulkanizera, mislio sam i ovdje staviti takve, ali sam se sjetio da su mi rekli u salonu da te gume i nisu tako loše, pa mi je glupo da ih nove bacim u smeće. Iduće mi je palo na pamet kako će imati crne felge, koje imam na sadašnjem autu već 9 godina , pa bi možda mogao uzeti neke druge za promjenu, a ove ostaviti za zimske gume pa samo mijenjati kotače.
Našao sam ove krasne felge koje bi odlično išle uz boju auta koju sam naručio
https://www.wheelbasealloys.com/allo...copper/19-inch
i tu sam naišao na manu Forthinga, naime nema ga na spisku postojećih automobila. Onda sam se obratio vulkanizeru Lašić u sloveniji, kod kojeg već 20 godina idem, da pitam za te felge. I od njih sam dobio odgovor da ne znaju ništa o tom automobilu, pa mi ne mogu naručiti felge , niti znati koje bi to bile, jer ne znaju podatke ključne za to. Tako da moram čekati da auto stigne , pa se odvesti k njima da odmjere sve što je bitno , da bih mogao kupiti felge. Eto to je mana kada se kupuje nešto novo, što još nije našlo svoje mjesto na tržištu, ali nije nerješivo i pomiren sam s time da će se dogoditi i u nekoj drugoj situaciji.
moviemaker is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 13:23   #428
Quote:
i kod nas je stigao

Nije potrošnja nebitna, ali nije niti toliko bitna da se o njoj toliko razglaba. Čemu se toliko opterećivati nečim što je neizbježno, ukoliko se želite voziti. Uvijek se može i pješačiti, to je sigurno zdravije i ekonomičnije od vožnje. Ali ako već želite voziti motorno vozilo, morate biti spremni prihvatiti i troškove koje to uključuje, od kojih je benzin, nafra, struja....zapravo samo dio priče. Zar nije osiguranje i registracija vozila, velik i vrlo bolan trošak svakome , najviše što skupo plaćamo nešto što nam je neopipljivo, pa samim time još teže prihvatljivo. Ali to je tako, i jednostavno je samo bitno prihvatiti kao normalno. Nema se tu čemu diviti i sl. Ja se divim ekipi koja se stalno vozi na rezervi, pod izlikom da je skupo točiti do vrha
moviemaker is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 13:41   #429
Quote:
Eto, da malo dođu na svoje ovi skeptici, naletjeh na prvi problem vezan uz auto, a još ga niti nisam dobio. Kako sam u salonu gledao i pitao za gume, auto dolazi s ljetnim gumama nepoznate marke Atlas, pa rekoh idem odmah tražiti riješenja što ću s time. Kako sada koristim cjelogodišnje gume , jer ne volim 2x godišnje čekati u redu kod vulkanizera, mislio sam i ovdje staviti takve, ali sam se sjetio da su mi rekli u salonu da te gume i nisu tako loše, pa mi je glupo da ih nove bacim u smeće. Iduće mi je palo na pamet kako će imati crne felge, koje imam na sadašnjem autu već 9 godina , pa bi možda mogao uzeti neke druge za promjenu, a ove ostaviti za zimske gume pa samo mijenjati kotače.
i tu sam naišao na manu Forthinga, naime nema ga na spisku postojećih automobila. Onda sam se obratio vulkanizeru Lašić u sloveniji, kod kojeg već 20 godina idem, da pitam za te felge. I od njih sam dobio odgovor da ne znaju ništa o tom automobilu, pa mi ne mogu naručiti felge , niti znati koje bi to bile, jer ne znaju podatke ključne za to. Tako da moram čekati da auto stigne , pa se odvesti k njima da odmjere sve što je bitno , da bih mogao kupiti felge. Eto to je mana kada se kupuje nešto novo, što još nije našlo svoje mjesto na tržištu, ali nije nerješivo i pomiren sam s time da će se dogoditi i u nekoj drugoj situaciji.
Eto ga: https://www.wheel-size.com/size/dongfeng/t5-evo/2024/
doncarlos is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 13:44   #430
Quote:

Atlas su sasvim ok gume. Americke, uzela ih kineska korporacija. Malo se brze trose, ali svojstva su im ok. Srednja klasa. Ja sam imao cjelogodisnje, necu vise. Ne isplati se rizik. Druga godina s njima, po kisi su kao na ledu. Uzas.
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 14:48   #431
Opa, svaka čast i hvala, proslijedih vulkanizeru odmah
moviemaker is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 14:53   #432
Quote:
Atlas su sasvim ok gume. Americke, uzela ih kineska korporacija. Malo se brze trose, ali svojstva su im ok. Srednja klasa. Ja sam imao cjelogodisnje, necu vise. Ne isplati se rizik. Druga godina s njima, po kisi su kao na ledu. Uzas.
Svakako da cjelogodišnje gume nisu kao zasebne ljetne ili zimske, ali omogućavaju tu komociju da se ne posjećuje vulkanizer više puta. Ako budu dostupne ove felge , svakako ću ići na varijantu zimskih i ljetnih, i ove Atlas ostaviti na životu bar jednu sezonu tek da ih ne bacim nove u smeće
moviemaker is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 15:18   #433
Quote:
Svakako da cjelogodišnje gume nisu kao zasebne ljetne ili zimske, ali omogućavaju tu komociju da se ne posjećuje vulkanizer više puta. Ako budu dostupne ove felge , svakako ću ići na varijantu zimskih i ljetnih, i ove Atlas ostaviti na životu bar jednu sezonu tek da ih ne bacim nove u smeće

Hebes komociju, cuvaj glavu, vjeruj mi. Ne vrijedi nista te komocije ako te cjelogodisnje bace u ogradu ili u zid. Jednostavno nema tih para. Ja sam isprobao i nikad vise. Nije nista bilo, ali jako se nesigurno osjecam po ljeti i kisi. Jednostavno ne drze dobro. I prebrzo se trose
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 17:27   #434
Quote:
Hebes komociju, cuvaj glavu, vjeruj mi. Ne vrijedi nista te komocije ako te cjelogodisnje bace u ogradu ili u zid. Jednostavno nema tih para. Ja sam isprobao i nikad vise. Nije nista bilo, ali jako se nesigurno osjecam po ljeti i kisi. Jednostavno ne drze dobro. I prebrzo se trose
Ja sam imao cjelogodisnje nove Michelin i po kisi drze bolje od bilo kojih zimskih koje sam probao, zadnje imao Bridgeston blizzak, kisa i onako temperature 5 do 15 stupnjeva kakva je valjda vecina zime ovdje. A po suhom i toplom drze svake pa i skuhane zimske.

Problem veci su stare gume koje su tvrde, po mokrom katastrofa.
gym1307 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 18:30   #435
Kratki osvrt nakon obilaska salona.
Popriličan komad auta ovak u živo. Ne stječe se takav dojam gledajuć slike i videe.
Bijela boja u sport paketu opreme po meni top kombinacija. Nije obična bijela, ima efekta, lijepo to izgleda. Limarijski uredno složena cjelina, zazori uredni.
Mene je najviše zanimala zadnja klupa jer moram smjestit dvije sjedalice i dijete u sredinu i taj uvjet je ispunjen. Ima na zadnjoj klupi i više mjesta nego u sadašnjem autu limunzini.
Za svaki auto do sada sam imao dva kompleta felgi za ljetni i zimski komplet, pretpostavljao sam da će biti ovakva situacija sa izborom kao što je kolega forumaš ranije opisao pa sam pitao za original felge i mogućnost kupovine. Rečeno mi je da se mogu naručiti kao i svaki drugi dio za auto, cijenu nisam saznao.
Sjedala su jako udobna, koža je jako mekana, na izgled djeluje baš premium.
E sad, djelatnik u salonu, koji je btw. bio baš susretljiv i odmah mi je prišao čim sam ušao u salon, mi je rekao da bi to čak mogla bit nappa koža. Malkice mi je nevjerojatno da ne znaju sa sigurnošću kakav je materijal točno, al dobro.
Veli da su prodali blizu 300 primjeraka i da je zanimanje veliko. Dok sam ja bio u salonu još je par ljudi došlo, a i kolegu sam zaintrigirao opisom pa se odmah išao osobno uvjerit o čemu ja to pričam.
Probnu vožnju ću tek odradit, u planu mi je.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk
Ivan3112 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 18:48   #436
Za vas koji ste naručili Forthinga obavezno zatražite/provjerite uz auto da dobijete

2 seta tapeta (tkanina i gumeni)
Aparat za gašenje
Rezervna guma i alat/dizalica
prva pomoć/trokut
Popust na kupovinu guma i besplatnu ugradnju j AH
Old 22.03.2025., 19:46   #437
Quote:
Ivan3112 kaže: Pogledaj post
Kratki osvrt nakon obilaska salona.
Popriličan komad auta ovak u živo. Ne stječe se takav dojam gledajuć slike i videe.
Bijela boja u sport paketu opreme po meni top kombinacija. Nije obična bijela, ima efekta, lijepo to izgleda. Limarijski uredno složena cjelina, zazori uredni.
Mene je najviše zanimala zadnja klupa jer moram smjestit dvije sjedalice i dijete u sredinu i taj uvjet je ispunjen. Ima na zadnjoj klupi i više mjesta nego u sadašnjem autu limunzini.
Za svaki auto do sada sam imao dva kompleta felgi za ljetni i zimski komplet, pretpostavljao sam da će biti ovakva situacija sa izborom kao što je kolega forumaš ranije opisao pa sam pitao za original felge i mogućnost kupovine. Rečeno mi je da se mogu naručiti kao i svaki drugi dio za auto, cijenu nisam saznao.
Sjedala su jako udobna, koža je jako mekana, na izgled djeluje baš premium.
E sad, djelatnik u salonu, koji je btw. bio baš susretljiv i odmah mi je prišao čim sam ušao u salon, mi je rekao da bi to čak mogla bit nappa koža. Malkice mi je nevjerojatno da ne znaju sa sigurnošću kakav je materijal točno, al dobro.
Veli da su prodali blizu 300 primjeraka i da je zanimanje veliko. Dok sam ja bio u salonu još je par ljudi došlo, a i kolegu sam zaintrigirao opisom pa se odmah išao osobno uvjerit o čemu ja to pričam.
Probnu vožnju ću tek odradit, u planu mi je.

Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk
Ma kakva nappa koža? Nema sanse. Eko koza je, nema veze s pravom. Poliuteran ili kaj vec lijepi se na tkaninu. Nikakva nappa koza. Odradi probnu obavezno.
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.03.2025., 21:04   #438
Quote:
spalatinino1988 kaže: Pogledaj post
Za vas koji ste naručili Forthinga obavezno zatražite/provjerite uz auto da dobijete

Aparat za gašenje
prva pomoć/trokut
Ovo je korisno. Ne sjecam se da mi to pise u ponudi nakon sto sam kapario.
xavi8 is offline  
Odgovori s citatom
Old 23.03.2025., 06:14   #439
Quote:
Ovo je korisno. Ne sjecam se da mi to pise u ponudi nakon sto sam kapario.
Treba pitati jer ni meni nije pisalo u ponudi. Neke stvari idu uz auto, a neke ne dok ne pitaš
Old 23.03.2025., 09:55   #440
Quote:
spalatinino1988 kaže: Pogledaj post

Aparat za gašenje
prva pomoć/trokut
Zašto ide aparat za gašenje požara?
Jarvis is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 19:38.