|
|
10.01.2011., 17:16
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
meni se najviše svidjela Toskana oko Siene.
Firenza je dosta urbanizirana i nemaš trankvilitija kao kad se odmakneš od većih turističkih gradova i manjih komercijaliziranih gradova tipa San Gimignano.
Strašno lijep film koji mi je draga preporučila je Heaven s Cate Blanchett.
|
15.01.2011., 22:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2008.
|
Quote:
Caribou kaže:
Bok Ekipa,
trazim smjestaj za svibanj. Zelio bi nekakav seoski turizam, sa doruckom i mozda vecerom. Pretrazivao sam ali ima hrpa vila pa trazim preporuku od vas.
Bilo gdje u toskani, selo, naglasak na dobroj klopi i lijepoj okolini
cijena nije bitna
tnx
|
jel bas mora bit Toskana?? Ja sam bio ovo proslo ljeto na najljepsem godisnjem ikad. Mjesto se zove Ogliastro Cilento i nalazi se u nacionalnom parku istog imena kraj veceg grada Agropoli, juzno od Napulja. To je uglavnom staro talijansko selo na brdu s kojeg se pruza prekrasan pogled na Tirensko more. U blizini je stari grčki grad Paestum. Uglavnom puno domaceg vina, cuvena mozzarella di bufala koja je tipicna za tu regiju - Campania. Ja sam odsjeo u jednoj renoviranoj kući (apartman) iz 19 stoljeca koja je uredjena u starom talijanskom stilu na vrhu tog Cilento brda, ma predobro. A tu ti je i Coast of Amalfi (uguglaj), Pompei, Ravello, Napoli nije los za vidjet...
Ma samo da si u tom selu ti je dosta... i citav taj dio je okruzen brdima gdje je na svakom brdu drugo selo ili manji gradic, ma stvarno prekrasno.
|
|
|
28.01.2011., 11:07
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Toskana u vlastitom aranžmanu - preporuke molim
Dragi svi,
molim vas za malu pomoć. Sredinom ožujka planiram sa dragim ić u Toskanu autom. Dajte mi predložite: mjesto koje bi bilo na sredini svih bitnijih gradića za vijdeti (možda firenca?), dobar pansion u istome, što sve vidjeti a što ne.
Vi koji ste išli u vlastitom aranžmanu, kolko vas je otprilike došlo? mi planiramo 5 noćenja uzeti..
Kako je sa parkingom?
puno, puno hvala 
|
|
|
28.01.2011., 11:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2007.
|
Quote:
ivchica kaže:
Dragi svi,
molim vas za malu pomoć. Sredinom ožujka planiram sa dragim ić u Toskanu autom. Dajte mi predložite: mjesto koje bi bilo na sredini svih bitnijih gradića za vijdeti (možda firenca?), dobar pansion u istome, što sve vidjeti a što ne.
Vi koji ste išli u vlastitom aranžmanu, kolko vas je otprilike došlo? mi planiramo 5 noćenja uzeti..
Kako je sa parkingom?
puno, puno hvala 
|
najpotpunije informacije ćeš dobiti ako se vratiš unatrag i čitaš redom postove.
|
|
|
28.01.2011., 17:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2003.
|
Quote:
ivchica kaže:
mjesto koje bi bilo na sredini svih bitnijih gradića za vijdeti (možda firenca?), dobar pansion u istome, što sve vidjeti a što ne.
kolko vas je otprilike došlo? mi planiramo 5 noćenja uzeti..
Kako je sa parkingom?
|
"Bitnijih" gradica ima 83...otprilike.Mozda bi dobra baza bila oko Siene,
blizu pruge tako da mozes u veca/bolja mjesta vlakom bez brige
o guzvi,parkingu i (de)blokadama pristupa centru (ZTL)
Glavna stanica u Firenzi se krije pod sifrom SMN .
Karte u Italiji se moraju ponistiti prije voznje.
Manja/sladja mjesta ces obici autom.
Jedno od mogucih brloga moze biti i Sinalunga.Imaju hostel.
(Mada 2krevetna tamo i cimer fraj drugdje ne mora biti drama razlika.
Spavam di stignem ( hostel,camp,livada..) ne znam tocno tocni trosak.
Ostavi si 150eura za povratak.Ostalo placaj dok ima.
|
|
|
07.03.2011., 10:55
|
|
Retroroman
Registracija: Oct 2008.
|
pozz ljudi
postoji ideja da za onaj uskršnji vikend skočim s curom do Firenze. našao sam vlak iz Trsta preko Udina do tam. zanima me samo može li se karta normalno prek neta kupit?
|
|
|
07.03.2011., 17:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2003.
|
Moze se kupiti preko neta ali ako dodjes ranije u Trst nemas problema sa kupovinom na salteru ili sa automata.
Kartu obavezno ponistiti prije ulaza u vlak ( detalji na forumu...vlakovi etc.)
Ides iz Trsta preko Udina?Ako toliko volis vlakove mozes u Firenzu preko Genove.
Obicno se ide Trst-Mestre-Bologna-Firenza.
|
|
|
08.03.2011., 16:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Evo, odluka je pala:
krećemo u subotu, dva noćenja u firenci za 45€/noćenju za nas oboje.uspjeli smo dogovoriti parking do ponedjeljka u 14h za 10€, što se prema onome kaj sam pročitala čini super!
Zatim u ponedjeljak krećmo prema sieni-san gimignano-volterra, spavanje u sienni
Sad vas molim, zadnje dvije noći ne znam da li nam je bolje noćiti u lucci ili u pisi?
|
|
|
08.03.2011., 17:04
|
|
A Million Ticket, Baby
Registracija: Apr 2010.
|
U Pisi ćeš teže naći smještaj ako ideš preko hostela.
Meni je Lucca zanimljivija za razgledavanje iako je Pisa fascinantnija.
|
09.03.2011., 09:04
|
|
Waffen-NN
Registracija: Jul 2009.
|
Quote:
ivchica kaže:
Evo, odluka je pala:
krećemo u subotu, dva noćenja u firenci za 45€/noćenju za nas oboje.uspjeli smo dogovoriti parking do ponedjeljka u 14h za 10€, što se prema onome kaj sam pročitala čini super!
Zatim u ponedjeljak krećmo prema sieni-san gimignano-volterra, spavanje u sienni
Sad vas molim, zadnje dvije noći ne znam da li nam je bolje noćiti u lucci ili u pisi?
|
Plan se čini ok, samo kaj bih ja umjesto nakon Siene i okolice krenuo na jug prema Maremma regiji po običnim (zavoj na zavoj cestama)...
Mene osobno nisu niti Pisa niti Lucca fascinirale. Znam da ima onih koje jesu, ali mene osobno ne... Uz to Lucca je i prilično skupa. Općenito sjeverna Toscana je skuplja, bogatija od južne Toscane.
Ako je izbor između Pise i Lucce izaberite Luccu, iako ponavljam grad ko grad ništa tako ekstra ili kaj čovjeku oduzima dah.
Na jugu je priroda ljepša, a ima i par čarobnih gradova. Dobro je da spavate u Sieni jer grad i okolica su vrlo lijepi..Ak niš bar probajte bbiti u Sieni dva noćenja, pa onda jedno uzet za Luccu (to je dosta tamo), ak nećete dalje na jug...
Btw, ne brini kaj ste s autom jer Talijani svugdje idu autom, shodno tome ima i parkinga i nisu preskupi (obzirom na nas i na neke druge cijene u Toscani).
|
|
|
16.03.2011., 12:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
Evo procitala sam cijelu temu, stekla neku osnovnu sliku oko putovanja u Toskanu, pa da ipak ponesto i pitam 
Planiramo Toskanu pocetkom ljeta vjerovatno, u vlastitom aranzmanu, autom, pa sad, vidim da dlap, Franceska, Toma S. i neki drugi su isli na taj nacin i da su zadovoljni svojim turama pa da vidim, da li je ok planirati nekoliko nocenja npr u Firenci i jos par u npr Sieni ili nekom drugom od gradica o kojima ste pisali, a ostatak regije obici u dnevnim izletima lokalnim cestama i pri tome svracati u neke restorancice i podrume vina i sl, mislim koliko je sve to tako lako izvodivo, ne bih da na kraju samo letimo od grada do grada kao po rasporedu.
Dalje jeste li unaprijed rezervirali smjestaj ili (npr Fran ti si rekla da ste imali ljepsi smjestaj, cijen 60-80 eura, to mi se cini ok skroz).
Sto se tice same obale, je li neko kombinovao i to u putovanju, znaci jos par dana na moru, ta Maremma regija, kakvog su tipa mjesta i plaze, ne bih one kilometarske hotelske plaze..
Od dragog sestra je isla kombinaciju 7 dana Toskan + 7 daa Korzika, pa cu morati i nju malo ispitati o toj verziji, je li jos neko takvo nesto kombinovao?
|
|
|
16.03.2011., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nadinka kaže:
Evo procitala sam cijelu temu, stekla neku osnovnu sliku oko putovanja u Toskanu, pa da ipak ponesto i pitam 
Planiramo Toskanu pocetkom ljeta vjerovatno, u vlastitom aranzmanu, autom, pa sad, vidim da dlap, Franceska, Toma S. i neki drugi su isli na taj nacin i da su zadovoljni svojim turama pa da vidim, da li je ok planirati nekoliko nocenja npr u Firenci i jos par u npr Sieni ili nekom drugom od gradica o kojima ste pisali, a ostatak regije obici u dnevnim izletima lokalnim cestama i pri tome svracati u neke restorancice i podrume vina i sl, mislim koliko je sve to tako lako izvodivo, ne bih da na kraju samo letimo od grada do grada kao po rasporedu.
Dalje jeste li unaprijed rezervirali smjestaj ili (npr Fran ti si rekla da ste imali ljepsi smjestaj, cijen 60-80 eura, to mi se cini ok skroz).
Sto se tice same obale, je li neko kombinovao i to u putovanju, znaci jos par dana na moru, ta Maremma regija, kakvog su tipa mjesta i plaze, ne bih one kilometarske hotelske plaze..
Od dragog sestra je isla kombinaciju 7 dana Toskan + 7 daa Korzika, pa cu morati i nju malo ispitati o toj verziji, je li jos neko takvo nesto kombinovao?
|
Dobar je plan s dnevnim izletima.
Sva noćenja smo rezervirali skoro dva mjeseca unaprijed.
U Toscani smo bili u više navrata i nismo kombinirali ništa jer se svaki boravak u Toscani pokaže prekratak.
U drugim dijelovima Italije smo boravili,ali uvijek ciljano.
Jedino di smo išli " na paf" je bila Aosta jer nam se jako svidjela na povratku iz Francuske.
Što se Lucce tiče ne slažem se s trotterom - mis mo tamo boravili u unamjeljnoj kući i bili smo oduševljeni i okolnim brdima i blizinom Carrare,Vincija,Camaiorea,Pise...obale,prekrasnih planina i jezera.
I nismo primjetili da je skuplje nego u ostatku regije.Smještaj i najam je bio jeftiniji nego u regiji Siena ili Chianti.
|
|
|
16.03.2011., 13:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
trotter je bio i u regiji Maremma, vidio je i plaze tamo pa bude i on napisao o tome.
I ja bih tako kombinirala- kupanje u Maremmi a obilazak gradica po cijeloj Toscana regiji.
|
|
|
16.03.2011., 13:38
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2010.
|
dlap i nebo, imate li neke prijedloge za smjestaj, znaci apartmani , hoteli, tako da je normalna cijena kao sto je fran spominjala i da se vama svidjalo
Sta mislite o opciji da se cijelo vrijeme boravi npr u Firenci, a odatle obilazi ostalo, je li to moguce da se ne seljaka po hotelima 
Zadnje uređivanje Nadinka : 16.03.2011. at 14:00.
|
|
|
16.03.2011., 15:25
|
|
Asgard
|
Pozdrav svima
Planiram put u Toskanu, pa molim preporuku za neku dobru slastičarnu 
Našla sam na netu neke pohvaljene, ali opis fenomenalne slastičarne kao "genuine and original American pastry shop" me baš i ne privlači
Zatim, postoji li vegetarijanska ponuda (ikakva) u nespecijaliziranim restoranima u gradu i u seoskim restoranima?
|
|
|
16.03.2011., 17:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
kakva je cesta od zagreba do toskane? koliko dugo uopce traje taj put? isplati li se ici sa autom na put 3-4 dana?
|
|
|
17.03.2011., 08:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Nadinka kaže:
|
Moj ti je savjet iz prve ruke ovaj hotel, cijena s doručkom je oko 60€. Stvarno dobar hotel s bazenom i genijalnim pogledom. Nalazi se u jednom malom toskanskom mjestu, pa od tamo radite jednodnevne izlete do Firence, Pise, Lucce, ligurskog mora... /sve je oko 45-60 min autom/. Pogledaj na booking.com, ako se predomisliš imaš opciju besplatnog otkazivanja.
Moja preporuka, za te novce jako dobro!
http://www.booking.com/hotel/it/albe...room=RD8340601
|
|
|
17.03.2011., 10:44
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
zabica171 kaže:
kakva je cesta od zagreba do toskane? koliko dugo uopce traje taj put? isplati li se ici sa autom na put 3-4 dana?
|
Od ZG do Toscane ti je cijelo vrijeme autoput. Mozes i ici loklanim cestama, ali ta varijanta ti puno duze traje ali i puno zanimljivija.
Isplati se ici, sestra lani isla s muzem i 3 djece (da djeca vide) na 4 dana do Toscane s autom i puno toga su obisli s tim da su na nogama bili od jutra do navecer, sa samo jednim sjedenjem za rucak (i to brzinski rucak). Ali bilo im je super. Spavali su samo u Firenci u nekom dvosobnom apartmanu unutar hotela u centru -100 eura dnevno ih je to kostalo (ali isli su sredinom 8.mj. kad su najvise cijene!) .pa su neke toskanske gradove obilazili vlakom a neke autom.
|
|
|
17.03.2011., 10:49
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Nadinka kaže:
dlap i nebo, imate li neke prijedloge za smjestaj, znaci apartmani , hoteli, tako da je normalna cijena kao sto je fran spominjala i da se vama svidjalo
Sta mislite o opciji da se cijelo vrijeme boravi npr u Firenci, a odatle obilazi ostalo, je li to moguce da se ne seljaka po hotelima 
|
Ja se ne bih odlučila za bazu u Firenci zato jer je parking prava muka,a ako BB ili hotel imaju osiguran parking dodatno se plaća.
Mi smo odsjedali u Firenci nekoliko puta ,ali to je bio boravak samo u Firenci i dolazak avionom.
Ako želiš zujiti po cijeloj regiji Firenca nije dobar izbor.
Što se smještaja tiče u Firenci smo unajmili dvosobni stan jer smo bili s djecom,a drugi put je bio stručni skup pa smo bili u hotelu.Jednom smo odsjeli u BB blizu željezničkog kolodvora i bilo je dobro.
U ostalim mjestima (Lucca,Cortona,Empoli) smo bili u unajmljenim kućama.
|
|
|
17.03.2011., 13:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Mi osobno nismo imali nikakvih problema sa parkingom u Firenci. Hotel u kojem smo bili smjesteni imao je besplatan parking , a ugodno me iznenadio i besplatan parking na Piazzale Michelangelo.
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:16.
|
|
|
|