Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Kupovanje na internetu

Kupovanje na internetu Shopping iz fotelje

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 27.05.2024., 07:08   #421
Quote:
bond007 kaže: Pogledaj post
Ti koji imaju hrpu pitanja,a sve im je objašnjeno,zapamtite jako dobro,takvi niti ne planiraju kupit
Odjebi to i ne šalji ništa jer će te zajebati
Istina. Za takve vise nemam zivaca. Sve ti pise u vidi se na slikama ali ne, moze li jos slika sa lijevog kuta pod 34 stupnja ali da je okrenuto prema sjeveru i slikano oko 16.34 minute. Daj odj....... Ono sto sam primijetio cim stavim neku stvar jeftinije da se brze proda odma dolete takvi likovi i pocne ples. Najbolji su mi kad imam takvu cijenu onda jos nude 50% manje i svadaju se zasto im ne spustim.

Sent from my SM-S908B using Tapatalk
markotornic is offline  
Odgovori s citatom
Old 27.05.2024., 11:46   #422
Meni je najbolje kad napisem u oglasu gdje se nalazim tj ime kvarta i onda kad me nazove i pita a gdje se vi nalazite
Old 27.05.2024., 12:13   #423
Njuškalo

A ja volim da me netko nazove i pita neku glupost. Bar imam osjećaj da je netko i otvorio moj oglas
Jbg, ne prodajem nikad aute, mobitele i tablete, to valjda jedino jako dobro ide po oglasnicima.
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.05.2024., 08:34   #424
a da, makar ja na njuskalu više prodajem nego kupujem.

Kupim jedino mobitel ali mora bit tvornicki vakumiran jer takve stvari ne volim kupovat rabljene kad vidim ekipu da prakticki spava sa mobitelom ili ne moze bez njega ic na wc
Old 28.05.2024., 21:32   #425
Quote:
markotornic kaže: Pogledaj post
Istina. Za takve vise nemam zivaca. Sve ti pise u vidi se na slikama ali ne, moze li jos slika sa lijevog kuta pod 34 stupnja ali da je okrenuto prema sjeveru i slikano oko 16.34 minute. Daj odj....... Ono sto sam primijetio cim stavim neku stvar jeftinije da se brze proda odma dolete takvi likovi i pocne ples. Najbolji su mi kad imam takvu cijenu onda jos nude 50% manje i svadaju se zasto im ne spustim.

Kod mene u svakom oglasu:
"Molim vas da ne tražite telefon (ne radim telefonom), ne nudite manji iznos (fiksno) i ne pitate da li je dostupno."

Može li se pogoditi kako ide početni dogovor?
Poštovani. Da li je dostupno?
Dostupno je.
Pošaljite kontakt telefon.
Telefon mi upao u WC, možemo li se dogovoriti preko maila ili poruka?
Nudim 10 eura.
Svaki oglas ima navedenu cijenu i još sam na dva mjesta napisao da je fiksno...

Završetak je prestanak javljanja (bolji slučaj) ili se naljuti na mene i napiše neku gadost.
Old 29.05.2024., 12:17   #426
Ja uvijek stavim da me zamjene ne zanimaju te da u obzir dolazi samo osobno preuzimanje. Bez obzira na to, cesto mi se javljaju i nude (ako prodajem mobitel) zamjenu za inferiornije mobitele, trenirke, pitaji dal mogu poslat postom, svi uvijek pitaju koja je zadnja cijena, a neli bahato ponude 50% iznosa kojeg sam stavio u oglas (za taj iznos kojeg nude, ne mogu pronaci ni znatno starije i losije mobitele, a kamoli takav kakav prodajem). Uglavno, zbog takvih jazavaca ponekad ni ne prodajem stari mobitel kad kupim novi. Ili ga poklonim nekome ili mi ostane.

Vrhunac kretenizma kod jednog kupca je bio - on nije iz Zagreba (ja jesam), nego iz nekog mjesta udaljenog 100km. Pa trazi da mu spustim cijenu i dovezem doma. Kao, ne isplati mu se dolazit po to u Zagreb. Kaj, meni se isplati napravit 200km za nesto sto bi on platio 500kn, pola cijene koju sam trazio (nije u pitanju bio mobitel)? Pa bi se on nasao na pol puta...

I jos jedan. Imao sam visak screenprotectora (kupio za jedan mobitel, tada flagship). Tip iz Dubrave zica popust (10kn za screenprotector) te da mu jos dostavim doma. Vise bi me kostao benzin do Dubrave nego kaj bi on dao za screenprotector. Covjek kupi flagship, zica 50% popusta za SP i da mu jos dostavim doma. Trebao sam ga pitat dal zeli jos i cevape da mu donesem, kao poklon u SP. Moron.
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.06.2024., 16:11   #427
Quote:
genius_one kaže: Pogledaj post
Ja uvijek stavim da me zamjene ne zanimaju te da u obzir dolazi samo osobno preuzimanje. Bez obzira na to, cesto mi se javljaju i nude (ako prodajem mobitel) zamjenu za inferiornije mobitele, trenirke, pitaji dal mogu poslat postom, svi uvijek pitaju koja je zadnja cijena, a neli bahato ponude 50% iznosa kojeg sam stavio u oglas (za taj iznos kojeg nude, ne mogu pronaci ni znatno starije i losije mobitele, a kamoli takav kakav prodajem). Uglavno, zbog takvih jazavaca ponekad ni ne prodajem stari mobitel kad kupim novi. Ili ga poklonim nekome ili mi ostane.

Vrhunac kretenizma kod jednog kupca je bio - on nije iz Zagreba (ja jesam), nego iz nekog mjesta udaljenog 100km. Pa trazi da mu spustim cijenu i dovezem doma. Kao, ne isplati mu se dolazit po to u Zagreb. Kaj, meni se isplati napravit 200km za nesto sto bi on platio 500kn, pola cijene koju sam trazio (nije u pitanju bio mobitel)? Pa bi se on nasao na pol puta...

I jos jedan. Imao sam visak screenprotectora (kupio za jedan mobitel, tada flagship). Tip iz Dubrave zica popust (10kn za screenprotector) te da mu jos dostavim doma. Vise bi me kostao benzin do Dubrave nego kaj bi on dao za screenprotector. Covjek kupi flagship, zica 50% popusta za SP i da mu jos dostavim doma. Trebao sam ga pitat dal zeli jos i cevape da mu donesem, kao poklon u SP. Moron.
Potpuno iste stvari i kod mene. Spusti cijenu sa 2 eur na 1.5 eur, spusti cijenu sa 200 eur na 50 eur. Donesi mi u S.Brod, Zagreb, Dubrovnik.
Neće Tiskom (gratis poštarina) jer sam vjerovatno lopov. A nitko ne konta da sam član od 2009. godine i da imam 150 oglasa. Pa valjda bi me već izbacili da sam ikoga prevario.
Nemogući, uvredljivi i zahtjevi van granica razuma. I uvijek ono početno "poštovani" što sugerira na neku bečku školu, a iduća poruka već "jebem ti ..... majmune".
Ne spuštam se nikada na njihovu razinu, držim se svojih pravila, nikada pouzećem i nikada telefonom pa makar ne prodao ništa (a proda se, samo treba strpljenja). Duševni mir je bitniji od novca.
Old 02.06.2024., 07:37   #428
Quote:
ivanaj kaže: Pogledaj post
Kod mene u svakom oglasu:

"Molim vas da ne tražite telefon (ne radim telefonom), ne nudite manji iznos (fiksno) i ne pitate da li je dostupno."

Može li se pogoditi kako ide početni dogovor?

Poštovani. Da li je dostupno?

Dostupno je.

Pošaljite kontakt telefon.

Telefon mi upao u WC, možemo li se dogovoriti preko maila ili poruka?

Nudim 10 eura.

Svaki oglas ima navedenu cijenu i još sam na dva mjesta napisao da je fiksno...

Završetak je prestanak javljanja (bolji slučaj) ili se naljuti na mene i napiše neku gadost.

markotornic is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.06.2024., 12:18   #429
Quote:
ivanaj kaže: Pogledaj post
Potpuno iste stvari i kod mene. Spusti cijenu sa 2 eur na 1.5 eur, spusti cijenu sa 200 eur na 50 eur. Donesi mi u S.Brod, Zagreb, Dubrovnik.

Neće Tiskom (gratis poštarina) jer sam vjerovatno lopov. A nitko ne konta da sam član od 2009. godine i da imam 150 oglasa. Pa valjda bi me već izbacili da sam ikoga prevario.

Nemogući, uvredljivi i zahtjevi van granica razuma. I uvijek ono početno "poštovani" što sugerira na neku bečku školu, a iduća poruka već "jebem ti ..... majmune".

Ne spuštam se nikada na njihovu razinu, držim se svojih pravila, nikada pouzećem i nikada telefonom pa makar ne prodao ništa (a proda se, samo treba strpljenja). Duševni mir je bitniji od novca.
Ovo zadnje (a i sve prije) potpisujem. Zato ni ne stavim na Njuskalo sve sto bi mogao (a vjerojatno ima dosta toga sto bi nekome dobro doslo). Jednostavno mi je zlo od raznih "kupaca"..
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.06.2024., 14:19   #430
Da ne kopam po cijeloj temi, jedno pitanje. Dali se prilikom prve registracije na njuskalo i dalje trazi oib?
orion1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.07.2024., 15:22   #431
Znači kad vam šalju preko email ili njuškalo poruka hrpu pitanja,od prodaje sigurno neće biti ništa. Evo moja situacija prošli tjedan.
Prvo pita jel dostupno - Da,jer i u oglasu piše da je dostupno sve do prodaje i redovito ažuriram oglase
Drugo pitanje jel bi dovezli do nekog sela u okolici Zg - Računam 30 km od mene,ali budući da nije neki predmet od par eura,ajde može,pristanem.
Treće pitanje jel bi mogao popust - Može,zašto ne
Četvrto ... On bi uzeo još jednu stvar jel može i na to popust - Ok,kad već uzimate više stvari,može
Peto ..... Kad bi se mogli naći - Možemo večeras ili sutra ili bilo koji dan sljedeći tjedan
Šesto... Dogovoreno da će se javiti za nedjelju navečer ili ovaj tjedan - Nedjelja i ovaj tjedan skoro prošli od kupca i dogovora ni traga ni glasa više......
bond007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2024., 13:30   #432
Takve je najbolje u startu odj.
Slicno iskustvo imam i ja s takvima. Kad pita jel moze dostava - ne. Moze doci po to.

Najgori su mi ti koji bi popust (i to najcesce prilicno velik) i dostavu u 100km udaljeno mjesto. Ok, kpd tebe je u pitanju 30km. Racunaj da je to 60km, da ces potrosit i benzina i vremena, a vrlo vjerojatno, na kraju, neces prodat. Cak i da prodas, uz popust i trosak, pitaj se da li ti se isplati.

Zbog takvih u oglas pisem odmah da ne saljem, ne dostavljam (moze doci po to), ne zanimaju me zamjene, a moram i dignut cijenu jer bas svi traze popust (a znao sam prodavat nove stvari puno jeftinije nego u ducanu).
U bez obzira na to, nadje se jazavaca koji bi zamjenu, odmah ponude 50% moje cijene, pitaju za dostavu, pitaju jel dostupno, postave 100 pitanja (takvi na kraju ne kupe, meni se cini da samo trolaju prodavace).
Npr, sad imam Galaxy A55, novi (osvojen na nagradnoj igri) i nisam ga stavio na Njuskalo. Nemam zivaca za poruke tipa - Jel moze za 150€? Jel moze zamjena za trenirku? Jel moze zamjena za Huawei P10lite? Jel mogu donijeti u pripizdinu gornju udaljenu 200km (jer nije iz mog mjesta) i dal mu jos mogu spustit cijenu s 300€ na skoro pa besplatno. Jel, eto, on mi zapravo cini uslugu . Kupac je Bog makar imao 5 centi u dzepu i s tih 5 centi bi uzeo to sto prodajem za 300€. Pa onda - garancija ne vrijedi 24 mjeseca (jer je u medjuvremenu proslo mjesec dana otkako sam to osvojio), nego manje pa onda bi da spustim cijenu opet na skoropabesplatno.

I sad mi mobitel stoji doma, zapakiran. Zlunetrebalo. Nemam zivaca za (uglavnom) debile s Njuskala
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 21.07.2024., 19:56   #433
Stavio sam jednom jednu igru na njuskalo (dobio na poklon, ali nisam igrao). Prva poruka koju sam dobio vezano uz igru je bila je li moze za 80 Kn (cijena je bila 100kn). Da se razumijemo, igra je bila zapakirana, neotvorena, netaknuta i naravno original. Prodavao sam za manje novaca nego u ducanu. A pitali su me je li im mogu dostaviti doma. Ne kuzim takve ljude. Ja sa uzeo neke stvari sa njuskala, no bome sam dosao po njih sam, a ne da jos pitam dostavu. Covijek se stvarno zapita ponekad.
Roronoa7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2024., 11:11   #434
I ja sam, kad sam kupovao preko oglasnika (svejedno kojeg), isao po to.

Zato malo toga dam u oglasnik. Jednostavno, ne zelim imat posla s lijenim kretenima (vrhunac je bio jedan koji htio da mu nesto, ciju cijenu sam spustio s 20kn na 10kn, donesem doma.. vise bi me kostao benzin).
Da se odmah ogradim, nisu svi takvi... al ih je dosta (previse).
genius_one is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.07.2024., 11:14   #435
Ja uglavnom ne odgovaram ako pitaju za snizit cijenu (jer uvijek budu nebulozne ponude). Obicno stvari koje prodajem su vrlo dobro ocuvane, ako ne i odlicno, a dosta ih izgleda kao da nikad nisu koristene jer pazim na stvari. Stavim postenu cijenu naspram ostalih oglasa ako ima slicnih, ne pokusavam opljackat nikoga. Spustit mogu eventualno 5% ako ce to zadovoljit nekoga i ako je skuplja stvar. Ali vec unaprijed stavim OK cijenu i to je to. Nema dostave, dodi po sto ti treba. Ili ti mogu poslat na koji god nacin zelis, ali onda sam placas jos taj trosak slanja i stvar unaprijed.

Najjaci su mi kad se nakon par dana opet jave nakon sto su ispilali sa milijun pitanja i kao ipak bi uzeli sad im odjednom sve pase. Mrtav hladan kazem ne. Pa i pod cijenu da ne prodam oglas nikad.
be.redy is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2024., 17:16   #436
Navlakuša

Pozdrav ,
evo još jednog "poštenog" kupca..

freerock0 is offline  
Odgovori s citatom
Old 10.08.2024., 18:38   #437
Quote:
freerock0 kaže: Pogledaj post
Pozdrav ,
evo još jednog "poštenog" kupca..
Ponosno javljam da se i meni taj javio
A prodavao predmet koji ne stane ni u Caddy.
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 22:04   #438
jedno tehničko pitanje: kupio sam proizvod na njuškalu, a stigao je neki lošijih performansi.... nakon izmotavanja prodavač prekinuo komunikaciju ( zaboravio da znam gdje stanuje ) ... koji je proces dalje.... dosta kupujem na njuškalu i NIKADAA problema....
thrgovi5 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.08.2024., 22:11   #439
Njuškalo

Quote:
thrgovi5 kaže: Pogledaj post
jedno tehničko pitanje: kupio sam proizvod na njuškalu, a stigao je neki lošijih performansi.... nakon izmotavanja prodavač prekinuo komunikaciju ( zaboravio da znam gdje stanuje ) ... koji je proces dalje.... dosta kupujem na njuškalu i NIKADAA problema....

Mogućnost 1: Pomiriš se s time što nisi pri susretu provjerio kakav je proizvod. Ako je bila dostava, što nisi ispitao sve detalje prije slanja i zatražio dodatne slike, opise,..

Mogućnost 2: Pozvoniš mu na vrata i pitaš ga za zdravlje

Predlažem mogućnost 1. Jebiga.

Ako je bio PayProtect, možda imaš više opcija no nisam upoznat s time jer nisam nikad koristio. Možda ti netko da treću mogućnost, a možeš pitati i njihovu podršku za savjete.
mezzzzzo is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2024., 18:58   #440
Quote:
mezzzzzo kaže: Pogledaj post
Mogućnost 1: Pomiriš se s time što nisi pri susretu provjerio kakav je proizvod. Ako je bila dostava, što nisi ispitao sve detalje prije slanja i zatražio dodatne slike, opise,..

Mogućnost 2: Pozvoniš mu na vrata i pitaš ga za zdravlje

Predlažem mogućnost 1. Jebiga.

Ako je bio PayProtect, možda imaš više opcija no nisam upoznat s time jer nisam nikad koristio. Možda ti netko da treću mogućnost, a možeš pitati i njihovu podršku za savjete.
Nisam poslušao tvoj defetistički stav pod 1 ni agresivni pod 2 već pod 3
Obratio sam se korisničkoj službi, prijavio lažno oglašavanje i prijevaru i stavio cijelu korespodenciju na raspolaganje....

Uputili me na policijsku postaju s kojom imaju odlčnu suradnju u slučajevima prijevara na njuškalu

Dakle treba prijavljivati.... prevaranti računaju na defetizam i malodušje ....
thrgovi5 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:25.