Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
05.02.2024., 17:06
|
|
Čmrlj batler
Registracija: Feb 2012.
|
Quote:
dr.mabuse kaže:
Najbolje ti je da uzmeš 8K stick, nije bitno jel ti treba bitno ja da ga uzmeš.
Jebote, koji snobovski savjeti. Čovjeku treba najobičniji stick za sheranje/castanje slike a vi mu preporučujete 4K stickove.
Evo, ovo ti je sasvim dovoljno (i previše) za ono kaj trebaš. Nećeš požalit, sigurno!
https://makromedia.hr/proizvod/mecoo...ogle-tv-stick/
Ugrađeni Chromecast, podrška za Google Assistant, 4K HDR, Prime Video, Youtube 4K
4K je potupno nepotreban ali izgleda da nema više velikog izbora običnih HD stickova.
|
Imao davnih dana mecool box, zaboravih koji. Iako nije loš i još radi kod frenda nakon 8 godina ne bih preporučio njihovu marku. Nekako je bugovit. Iako je fs za malo educiranije korisnike pa je i mene batjerao da učim o njem i nakon 4 godine korištenja uvjek bi ga preporučio. Do sad nisam vidio glađe navigiranje cak ni usporedno s Mi box S
|
05.02.2024., 22:08
|
|
smotani adrenalin dzanki
Registracija: Dec 2005.
Lokacija: location: just a few neurosis away from a complete disassembly into a proper Dr. Jekyl/Mr. Hyde type of split personality
|
Potaknut temom sam krenio vidit jesu smislili neki novi nacin za zamjenit launcher na shieldu a da se boota u njega, nakon sta sam lani probao nekoliko nacina koji su ili bili neuspjesni ili se nije bootao u njega. I bome izgleda da je izasao nacin koji pali na mome. ADB-om se posalje ova naredba:
pm uninstall -k --user 0 com.google.android.tvlauncher
Nakon toga se ode u postavke, apps, show system apps, nadjes 'Android TV home' i disejblas ga. Ne bi bilo lose da u tom trenutku imas instaliran neki drugi launcher, jeli.
Mislim da sam ovu naredbu koristio i kad sam inicijalno ovo pokusavao, ali izgleda da je trik u disejblanju sistemske aplikacije za stock launcher.
Eto, ako nekome koristi...
|
|
05.02.2024., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2013.
|
Ima netko iskustva sa minisforum mini PC?
|
|
|
05.02.2024., 23:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
mekerica kaže:
Meni nije jasno zašto itko uopće kupuje TV-ove sa tim proprietary OS-ovima? Po meni je to isključivo za one koji TV koriste za gledat antenske programe i ostalo. Ako vam treba smart, SAMO I ISKLJUČIVO ATV, ništa drugo. Ne bi nikad uzeo TV sa Tizenom, Web OS-om, VIDAA-om ili kako se već zovu.
|
Kao sto ti je kolega rekao, ja kad bi sad kupovao TV isto bi prvo gledao sliku i sto nudi, a za sustav me se kako bi rekao hebe. Ne bi sigurno izbacio neki TV koji ima odlican ekran, ali nije ATV. Za to imam box.
|
|
|
06.02.2024., 08:09
|
|
Svakom loncu poklopac
Registracija: Oct 2007.
|
Quote:
be.redy kaže:
Kao sto ti je kolega rekao, ja kad bi sad kupovao TV isto bi prvo gledao sliku i sto nudi, a za sustav me se kako bi rekao hebe. Ne bi sigurno izbacio neki TV koji ima odlican ekran, ali nije ATV. Za to imam box.
|
Apsolutno se slažem s vama dvojicom, i ja isto razmišljam o tom smjeru i nedavno sam na drugoj temi tupio kako je za mene TV = panel, a sve drugo manje bitno.
No aludirao sam na ovu ekipu koja pljuje Samsung ili određenog proizvođača radi limitiranog OS-a. Na njih sam mislio. Ako ti je bitan OS, a nećeš vanjski box, onda se ne kupuje TV sa svojim OS-om već isključivo ATV.
Uostalom, ne vjerujem da su svi najbolji paneli na proprietary OS-u, baš suprotno, ATV su uglavnom skuplji pa nekako mislim na najboljim modelima dolazi i ATV.
|
06.02.2024., 09:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Ma ljudi kad kupuju televizore samo žele mobitel s velikim ekranom, jebeš kvalitetu.
Jedino Sony na europskom tržištu nudi vrhunske TV-e s ATV. Svi ostali slikom vrhunski modeli nemaju ATV. A Sony će vrlo brzo prijeći na nešto drugo zbog tih reklama.
I ne stvara dobru sliku samo panel, mora biti i procesinga jer nativne karakteristike panela ne odgovaraju svim izvorima signala, treba adaptirati.
|
|
|
06.02.2024., 10:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2012.
|
Ja cijenim kada netko uzme Tv samo gledajući kvalitetu slike i eventualno zvuka, ali 99% ljudi uzimaju paket gdje je bitna cijena,veličina,kvaliteta zvuka/slike, uporabljivost I još ponešto. Danas hrt novu RTL i ostale gluposti rijetko tko prati, ja npr većinom YouTube imam upaljen, pa me Samsung udavi sa svojim glupim aplikacijama koje dave reklamama, i da bih to zaobišao moram kupovati dodatnu opremu za nešto što sam već platio... Pa ne bi da je slika savršenstvo bez mane..Pogotovo kad ima konkurencije koja nudi bolje mogućnosti, i to minimalno deset godina unazad.
Nego, neka preporuka za smartbox? Bitno mi je da je koliko toliko brz a ostalo nisam niti upoznat što mi treba, iz razloga što nisam imao Samsunga nego normalan Android TV kojem box nije bio potreban... Jbni Tv iz 2016 upotrebljiviji je miljama od Samsunga.
Ne bih stick pogonjen usbom jel mi uzima mjesto na USB portu, Samsung nema niti tipkovnicu na daljinskom tak da Ce vjerojatno i to trebati.. miš ovo ono, tako da bih neki box.
|
|
|
06.02.2024., 10:53
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Što će ti USB port ako pretvoriš TV u ATV? Onda ti više ni ne treba Samsungov OS. Mada ako koristiš USB često, svakako ti je box bolja opcija jer ih većina ima USB na sebi. I na stick se može preko OTG-a ali onda ti treba OTG kabel, hub i ostale gluposti.
Inače, koliko znam, YT Premium ne prikazuje reklame na Samsungovom OS-u. Znam jer ima frend. E sad ako ti smetaju reklame, uzmi premium jbg  ja nisam nikad ni isprobavao Vanced i te gluposti, imam Premium iako ne koristim previše YT ali je barem jeftin. 6 nas je u paketu i plaćamo neku siću. Dobiješ i Youtube Music odmah, iako ja koristim radije Spotify ali tu i tamo u autu zavrtim neki DJ mix s Youtubea pa pustim da roka u pozadini.
Mene je osobno dosta oduševio Tizen kad sam kod frenda nedavno gledao. Nisam nikako fan tih proprietary OS-ova i uvijek bi ATV uzimao ili vanjski box ali brzina rada i fluidnost su me oduševili (doduše ja sad već imam dosta zastario Mi Box 4k 1st gen pa sam naviknut na nešto manju fluidnost) a vidio sam i da ima solidan izbor appova.
A to da si platio, ne znam baš. Non ATV TV-ovi su u startu jeftiniji, bar bi trebali biti jer se ATV/GTV prodaje kao nekakav feature. Ja sam mislio da svi proizvođači nude ATV u skupljim varijantama, ali sam se prevario. Stvarno, Samo Sony i pokoji Philips iskaču od ovih premium brandova. A ništa, biti će Sony kad budem ja uzimao. Ionako imam samo vrhunska iskustva s njihovim TV-ovima i traju godinama.
|
06.02.2024., 11:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Pa ne mora se stick napajati iz USB -a od TV-a, dolazi i adapter s njim na kojeg se spaja tim istim USB kabelom. Dakle može taj USB kabel i u TV i u adapter, kao kod mobitela.
|
|
|
06.02.2024., 11:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
U čipoteci je xiaomi mi box 2gen na akciji za 50 eura ,eto ako netko traži.
|
|
|
06.02.2024., 11:29
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
MytByte kaže:
Pa ne mora se stick napajati iz USB -a od TV-a, dolazi i adapter s njim na kojeg se spaja tim istim USB kabelom. Dakle može taj USB kabel i u TV i u adapter, kao kod mobitela.
|
Može raditi normalno i preko usba od tva, ali ne bih preporučio jer to može dovesti do zbrickanja uređaja...a zašto ?
Zato što proizvođači pošalju update firmwarea, korisnici to prihvate bez razmišljanja yes yes yes , napon koji dolazi od usba tva u većini slučajeva nije dovoljan da pokrije flashanje i dešava se da se uređaji zbrickaju zbog toga usred postupka.
Naravno da se može ispraviti kasnije, ali postupak je jako složen pogotovo ako pričamo o korisnicima koji ne znaju sideloadati apk
Znači preporuka je da bude na originalnom napajanju sa kojim je i došao uređaj.
|
|
|
06.02.2024., 11:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
Klodovik2 kaže:
Imao davnih dana mecool box, zaboravih koji. Iako nije loš i još radi kod frenda nakon 8 godina ne bih preporučio njihovu marku. Nekako je bugovit. Iako je fs za malo educiranije korisnike pa je i mene batjerao da učim o njem i nakon 4 godine korištenja uvjek bi ga preporučio. Do sad nisam vidio glađe navigiranje cak ni usporedno s Mi box S
|
Preach brother, preach 
|
|
|
06.02.2024., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
|
@Mauna Loa: točno, veliki broj portova je na za USB 3.0 specificiranih 900 mA, što je dosta rizično i kod nekih operacija restarta stick, ali ima TV-a koji doslovno daju taj 1A kao i adapter i nije mi se desilo da se stick resetira. Jedini mi je problem što, za razliku od Panasonic TV-a, Hisense ne nudi opciju da daje struju na USB port dok u stand byu pa se stick potpuno gasi s TV-om i treba vremena da se boota svaki put kad palim TV. 
|
|
|
06.02.2024., 16:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2008.
|
Quote:
mekerica kaže:
Meni nije jasno zašto itko uopće kupuje TV-ove sa tim proprietary OS-ovima? Po meni je to isključivo za one koji TV koriste za gledat antenske programe i ostalo. Ako vam treba smart, SAMO I ISKLJUČIVO ATV, ništa drugo. Ne bi nikad uzeo TV sa Tizenom, Web OS-om, VIDAA-om ili kako se već zovu.
|
Ja sam kupio LG OLED zbog izuzetne kvalitete slike i prikaza. Sve ostalo riješio sam Firestickom 4K MAX i Tivimate i Stremio aplikacijama na njemu.
Sve zajedno dodatnog troška cca. 50 EUR-a za Firestick i još 25 EUR-a za doživotnu licenceu za Tivimate.
I sad nemoj da mi kažeš da TCL Android TV ima sve to jer se (ipak) još uvijek ne može mjeriti sa LG OLED-om.
|
|
|
06.02.2024., 20:57
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Quote:
lava72 kaže:
Ja sam kupio LG OLED zbog izuzetne kvalitete slike i prikaza. Sve ostalo riješio sam Firestickom 4K MAX i Tivimate i Stremio aplikacijama na njemu.
Sve zajedno dodatnog troška cca. 50 EUR-a za Firestick i još 25 EUR-a za doživotnu licenceu za Tivimate.
I sad nemoj da mi kažeš da TCL Android TV ima sve to jer se (ipak) još uvijek ne može mjeriti sa LG OLED-om.
|
My bad jer sam mislio da svi proizvođači nude ATV kao "doplatu" odnosno na skupljim modelima. Danas saznao da to nije tako. Tako da evo da si me jučer pitao, bio bi ti odgovorio da bi ja uzeo taj isti OLED TV od LG-a samo sa ATV. Tek danas skužio da LG nema ATV uopće u ponudi. Ah.
U tom slučaju bi išao vjerojatno istim putem kao i ti, ili bi jednostavno zavirio i džep dublje i kupio Sony za kojeg, na temelju dosadašnjih iskustava, držim da je top što se tiče TV-a. Baš sam malo bacio oko, ima u Pevexu 55" OLED Sony sa ATV za 1450 €. I sve me kopka nešto
Sent from my SM-S906B using Tapatalk
|
08.02.2024., 12:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2012.
|
Ako netko koristi strong stick Google Tv, znate li kako provjerim ima li dostupnih ažuriranja aplikacija?
Nemam klasičnu ikonu trgovina play, već samo tražilicu aplikacija.
Nigdje ne nalazim kako provjeriti ima li ažuriranja...
Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk
|
|
|
08.02.2024., 12:14
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
lucy85 kaže:
Ako netko koristi strong stick Google Tv, znate li kako provjerim ima li dostupnih ažuriranja aplikacija?
Nemam klasičnu ikonu trgovina play, već samo tražilicu aplikacija.
Nigdje ne nalazim kako provjeriti ima li ažuriranja...
Poslano sa mog 2109119DG koristeći Tapatalk
|
Ako ne možeš drukčije odi u postavke i traži aplikacije koje su pokrenute i tamo negdje imaš apk sistema i tu mora biti store apk.
|
|
|
08.02.2024., 13:13
|
|
Timski igrač
Registracija: Feb 2006.
|
Quote:
ivooh1 kaže:
U čipoteci je xiaomi mi box 2gen na akciji za 50 eura ,eto ako netko traži.
|

Ima li ikakve (bitne) razlike između boxa i sticka ? Osim u obliku.
Dosadilo mi je mučenje s tv boxom (MaxTV togo app).
A kako HT sad prelazi (prešao je već) na aplikaciju, ovo vidim kao ubijanje više muha jednim udarcem (i laka prenosivost i jedan prijemnik manje ...).
U specifikacijama piše da čita iso fileove, ima li netko da mi to potvrdi ?
|
|
|
08.02.2024., 13:21
|
|
🅼🅴🅿🅷🅸🆂🆃🅾
Registracija: May 2010.
|
Quote:
Clark kaže:

Ima li ikakve (bitne) razlike između boxa i sticka ? Osim u obliku.
|
Da, box ima jači chipset od sticka.
|
|
|
08.02.2024., 13:29
|
|
Svakom loncu poklopac
|
Nije baš tema, ali već neko vrijeme vidim da se spominju neke promjene oko Max TV-a tu, a znam da mi je brat govorio da će Max TV To Go biti ugašen. O čemu se točno radi?
Ako sam dobro skužio, izlazi nova app koja će zamijeniti staru i više neće isporučivati receiver već Android Box s app-om?
Jedino me brine hoće li i dalje podržavati više uređaja, ako gase "to go". Jer recimo moji doma imaju Max TV i imaju onaj legacy receiver, a ja uopće nisam na T-Comu već na Iskonu ali se šlepam jer moji imaju Magentu i automatski dostupan Max TV To Go na mobitelima, ja koristim njihove credentialse i na svom boxu vrtim Max TV To Go For TV i radi super. Hoću li i dalje to moći?
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:16.
|
|
|
|