Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Rat u Ukrajini

Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.04.2025., 18:48   #4421
Quote:
Baphomet kaže: Pogledaj post
Normalne stvari u pregovorima. USA misli natjerati ukrajince na pregovore prijetnjama o neisporuci oružja, europa tu "polugu" kvari svojim isporukama...i tako dalje, kako to već ide u pregovorima.
Nisu to nastojanja za pregovaranje, vec podla ucena stabilne budale.
Kakvi su to pregovori u kojima se, vec unapred, pritiska Ukrajina da russija dobije sve, a Ukrajina nista ?
Zasto to stabilni radi jos je nejasno, ali ni jednom Evropljaninu sa gramom mozga to ne bi trebalo biti normalno. Naprotiv, jedina dobra opcija za Evropu je da maksimalno pojaca pomoc Ukrajini i postupno, koliko je to moguce, otkanta USA.
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 18:58   #4422
Quote:
Srebrni-medvjed kaže: Pogledaj post
Nasilnom prekrajanju granica je prethodilo mnogo drugog nasilja prije početka samog rata.
Nije ništa prethodilo, pogotovo tkz ugroženost ruskog naroda u Dombasu.
frane2110 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:13   #4423
Quote:
ivooh1 kaže: Pogledaj post
Nedavno sam slušao intervju sa Zoranom Baković koja godinama izvještava iz Kine, moram reći da sam se poprilično iznenadio na njeno viđenje odnosa Kine i Rusije, u prijevodu, nisu baš Kinezi skloni Rusima na način koji mi europljani doživljavamo.
Kineska država ne daje Rusima streljivo ili tenkove, ali:
Quote:
Vrhovni američki zapovjednik na Pacifiku upozorio je senatore da vojna potpora koju Kina i Sjeverna Koreja daju Rusiji u ratu protiv Ukrajine predstavlja sigurnosni rizik u njegovoj regiji jer Moskva zauzvrat pruža ključnu vojnu pomoć i jednima i drugima.
Admiral Samuel Paparo, šef američkog Indo-pacifičkog zapovjedništva, rekao je senatskom odboru za oružane snage da je Kina Rusiji dostavila 70% alatnih strojeva i 90% komercijalnih čipova kako bi pomogla Moskvi da "ponovno izgradi svoj ratni stroj".
U zamjenu, rekao je, Kina potencijalno dobiva pomoć u tehnologiji kako bi se njezine podmornice kretale tiše, zajedno s drugom pomoći.

https://www.theguardian.com/us-news/...cific-security
Quote:
Strojevi za premotavanje optičkih kabela povećali su brzinu namotavanja vlakana na kolute za ruske FPV dronove na 500 m u minuti. Kinesko-ruska grupa PGI Technology sa sjedištem u Šangaju tvrdi da počinje raditi 24/7.

https://x.com/GrandpaRoy2/status/1912115970648256524
Kinezi ne sprječavaju kinesku "privatnu inicijativu" da bude dio ruskog ratnog stroja. Za sada "privatna inicijativa" ne uključuje streljivo, ili alternativno - ne smije se još javno znati za to - postoji šuškanje o tome, ali ne postoji stvarna potvrda.

Ukrajinci proizvode dronove s vlastitim dijelovima, ako još kupuju nešto iz Kine to su čipovi koje mogu kupiti i drugdje ali nešto skuplje, Kinezi pak do sada nisu dali naznake da ne žele prodavati navedene čipove (komercijalna proizvodnja, ne vojna) Ukrajini.
Dan je primjer rusko-kineska tvrtke koja proizvodi specifičnu opremu koja se doduše može rabiti (u malim količinama) za civilne svrhe, ali ovi proizvode velike količine koje idu direktno na front.

Kinezi imaju puno prostora pokazati nesklonost Rusima puno intenzivnije nego što su to do sada pokazali.
Ako to zaista žele.
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:18   #4424
Bolje pakt nego još 3 godine rata

Quote:
Dragan kaže: Pogledaj post
Nisu to nastojanja za pregovaranje, vec podla ucena stabilne budale.
Ucjena koja vodi miru, bolja je od rata u kojem Ukrajina 3 godine gubi desetke tisuća ljudi i 20-30% teritorija i koji se vodi unedogled ...
Opazio sam da je svaki rat u povijesti završio raznoraznim mirom pa je bolje da i ovaj što prije završi .

Quote:
Kakvi su to pregovori u kojima se, vec unapred, pritiska Ukrajina da russija dobije sve, a Ukrajina nista ?
Moto je očito - bolji je nepravedan mir, nego dugotrajni pravedni rat u kojem svi gube ,a najviše Ukrajina
Npr Krim na kojem živi 97% Rusa očito neće vše nikada biti Ukrajina kao što i Kosovo sa 97% Albanaca neće biti Srbija .
Baj d vej to kaže forumaš i precjednik Milanović

To ne kaže samo parsifal nego npr i ova dvojica uglednih forumaša
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs
(jesi li slušao njegov govor u EU parlamentu.

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer

Quote:
Zasto to stabilni radi jos je nejasno, ali ni jednom Evropljaninu sa gramom mozga to ne bi trebalo biti normalno.
Meni je jasno i normalno je to u životu u svim sferama ..
Cut your loses !
Se la vi . Takav je život.
3 godine smo pomagali i gubimo . Vrijeme je da to stane .

Quote:
Naprotiv, jedina dobra opcija za Evropu je da maksimalno pojaca pomoc Ukrajini i postupno, koliko je to moguce, otkanta USA.
Već 3 godine svi pomažu UKrajinu i kakvi su rezultati ?
Gubitak 20 do 30% teritorija i gubitak desetaka tisuća života.
Ova dvojica gore nam kažu da će nastavak rata donositi Ukrajini samo gubitke sve više više..
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:30   #4425
Quote:
parsifal kaže: Pogledaj post
...
To ce mi zauvek ostati tajna - kako pametni ljudi mogu iz svih dostupnih informacija, sadasnjih i povijesnih, izvuci tako pogresne i glupe zakljucke ?
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:30   #4426
Quote:
memulica kaže: Pogledaj post
Tko je rekao da Rusi imaju svemirski ili nedodirljivi PZO? Realno Rusi imaju jedan od najboljih PZO u svijetu.
Čitajući superlative o ruskom PZO-u na ovoj temi, ranijim nastavcima (tijekom 2022. i 2023.) sam dobio dojam da su neki orgazmirali dok su pisali o ruskom PZO-u, kako je lijep, velik, nenadjebiv, sveobuhvatan, blistav, divan, vrhunski ...

Koja ne bi takvoga?       (I mean PZO, of course)

A skromni ukrajinski dronovi od kojih ništa bez Kineza (tako pisaše neki kolege) pik preko granice i puc na divni ruski PZO i ruski PZO puc u tri pucke materine.
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:31   #4427
Quote:
Ucjena koja vodi miru, bolja je od rata u kojem Ukrajina 3 godine gubi ljude i 20-30% teritorija i koji se vodi unedogled ...
Opazio sam da je svaki rat u povijesti završio raznoraznim mirom pa je bolje da i ovaj što prije završi .

Moto je očito - bolji je nepravedan mir, nego dugotrajni pravedni rat u kojem svi gube ,a najviše Ukrajina
Npr Krim na kojem živi 97% Rusa očito neće vše nikada biti Ukrajina kao što i Kosovo sa 97% Albanaca neće biti Srbija .

To ne kaže samo parsifal nego npr i ova dvojica uglednih forumaša
https://en.wikipedia.org/wiki/Jeffrey_Sachs
(jesi li slušao njegov govor u EU parlamentu.

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Mearsheimer

Meni je jasno i normalno je to u životu u svim sferama ..
Cut your loses !
Se la vi . Takav je život.
3 godine smo pomagali i gubimo . Vrijeme je da to stane .

Već 3 godine svi pomažu UKrajinu i kakvi su rezultati ?
Gubitak 20 do 30% teritorija i gubitak desetaka tisuća života.
Ova dvojica gore nam kažu da će nastavak rata donositi Ukrajini samo gubitke sve više više..
Naprasni prekid pomoći Ukrajini doveo bi brzo do njezinog kolapsa i kapitulacije. To žele putinoidi, zar ne?
Latigo is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:35   #4428
Quote:
Latigo kaže: Pogledaj post
Naprasni prekid pomoći Ukrajini doveo bi brzo do njezinog kolapsa i kapitulacije. To žele putinoidi, zar ne?
Nisam to nigdje rekao .
Pomažimo mi Ukrajinu i dalje ,samo je red da vidimo di smo .
A tu smo da gubimo teritorij, ljude i novac a Rusi dobijaju ..
Dakle, oni koji su za rat su Putinoidi ustvari .
Hebiga bolje se ne bost sa rogatom opasnom jakom mafijaškom državom ka šta je Rusija..

A da pregovaramo o miru malo ??
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 19:38   #4429
Quote:
To ce mi zauvek ostati tajna - kako pametni ljudi mogu iz svih dostupnih informacija, sadasnjih i povijesnih, izvuci tako pogresne i glupe zakljucke ?
To se i ja pitam za tebe , a planiram na duhovnosti otvoriti temu o tome.

Evo moj hint za tebe koji vrijedi uvijek i svagda -

Kaže moj i tvoj Wilber -
Nitko nije 100% u pravu-nitko nije 100% u krivu.

Stvarnost je šarolika a ne crno bijela.
Npr CIA je ošacovala da su za raspad Jugoslavije
krivi 60% Srbi, 30% Hrvati a svi ostali samo 10% .
I entituije, JUge više nema ka šta npr Krim više nikad neće biti Ukrajinski i Kosovo srpsko .

To u praksi znači, hajmo nakon 3 godine rata gurati na mir .

Mir i samo mir !

Hebiga bolji je i nepravedni mir , nego još 3 godine rata u kojem gubimo ..

(hint) to se dogodilo u Bosni ne tako davno
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 16.04.2025., 20:07   #4430
Quote:
na Krimu je živjelo 60% Rusa, 24% Ukrajinaca i 11% Tatara

Quote:
memulica kaže: Pogledaj post

Slikaš trgovačke brodove i onda zamisliš da su u kontejnerima granate. Imaš ti nešto konkretno ili su samo u strahu velike oči?
identična ti je bila priča kao i kad su snimani Sjeverno Korejski vojnici na putu za Rusiju

Mađarove ptice u u periodu od 7 dana od 8 do 14 travnja uništile više od stotinu ciljeva, gomilu vozila i pješadije
https://x.com/i/status/1912557097369080151

i Ruski Uragan uništen, za nega prorusi govore da je bolji od Himarsa
https://x.com/i/status/1912537533910495536
penkalaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 20:14   #4431
Quote:
Dostupne informacije malo sutra.

Svaki dan na dnevniku HRT-a bilježe svaki rusku raketu, a o Izraelu, koji provodi čisti holokaust s ciljem istrebljenja cijelog jednog naroda se spomene jednom tjedno usput.

Ursula i Kaja nisu, koliko sam primijetio, oštro osudile to što radi Izrael
Old 16.04.2025., 20:20   #4432
Quote:
Dostupne informacije malo sutra.

Svaki dan na dnevniku HRT-a bilježe svaki rusku raketu, a o Izraelu, koji provodi čisti holokaust s ciljem istrebljenja cijelog jednog naroda se spomene jednom tjedno usput.

Ursula i Kaja nisu, koliko sam primijetio, oštro osudile to što radi Izrael
Poslednji put kada sam gledao ovo je bila tema o Ukrajini i brutalnom napadu russije.
Dragan is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 20:26   #4433
Quote:
Dostupne informacije malo sutra. Svaki dan na dnevniku HRT-a bilježe svaki rusku raketu, a o Izraelu, koji provodi čisti holokaust s ciljem istrebljenja cijelog jednog naroda se spomene jednom tjedno usput. Ursula i Kaja nisu, koliko sam primijetio, oštro osudile to što radi Izrael
Neki naši mediji su puni Beograda kao da je to grad u Hrvatskoj.

Izrael je Hrvatskoj bitan manje od Argentine ili Čilea, pa očekujem da vijesti iz Izraela budu zastupljene manje ili jednako kao vijesti iz Argentine ili Čilea.

Ukrajina je europska država izvan EU, pa očekujem da vijesti iz Ukrajine budu zastupljene približno kao vijesti iz Srbije ili (Sjeverne) Makedonije, koje su europske države izvan EU.

P.S. Ukrajina ima aktivnu kandidaturu za EU. To je isto bitno.
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 20:27   #4434
Sad više ne želi Trump ni prodati Patriote. Najbolje da im embargo lupi, otme minerale i još neki istočnjački muf pokupi.

Genijalna politika, velikog mirovnjaka i biznismena!?

https://www.index.hr/vijesti/clanak/...zane_vijesti_d
wor is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 20:32   #4435
Quote:
Ucjena koja vodi miru, bolja je od rata u kojem Ukrajina 3 godine gubi desetke tisuća ljudi i 20-30% teritorija i koji se vodi unedogled ...

Nisu li Njemačka i Japan bezuvjetno kapitulirali, dok je Južni Vijetnam pregažen.

Problem je što Rusija ne traži kapitulaciju Ukrajine, nego bi u pregovore uključila i da im se kao 1940 predaju Baltičke zemlje .
Sherman25 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 20:40   #4436
Quote:
justificije kaže: Pogledaj post
Čitajući superlative o ruskom PZO-u na ovoj temi, ranijim nastavcima (tijekom 2022. i 2023.) sam dobio dojam da su neki orgazmirali dok su pisali o ruskom PZO-u, kako je lijep, velik, nenadjebiv, sveobuhvatan, blistav, divan, vrhunski ...

/cut:
Neko svršava na rusku PZO, neko na NATO PZO, neko na izraelsku .... ono obične bajke za malu djecu. Višeslojna PZO obrana se ne može postaviti oko svake zgrade i na cijelom teritoriju neke države, pa onda radiš prioritete. Prazna zgrada nije prioritet ni u jednoj vojsci, pa tako ni u ruskoj.

Usput baš čitam neko žutilo po internetu. Objasnilo bi očiglednu netrpeljivost prema drugu Zelenskom od strane mr. Trumpastičnog.

https://x.com/M_Simonyan/status/1912546188919701880
Quote:
Nikita Casap, the teen who murdered his parents in Wisconsin in February and plotted to assassinate Trump, wasn’t acting alone.

FBI records show he was in contact with Ukrainians, discussing how to carry out the attack and frame it as a Russian operation. He also asked how soon he could flee to Ukraine afterward — and whether he'd be able to have a normal life there.
gugle prijevod:
Quote:
Nikita Casap, tinejdžer koji je u veljači u Wisconsinu ubio svoje roditelje i planirao ubiti Trumpa, nije djelovao sam.

Podaci FBI-a pokazuju da je bio u kontaktu s Ukrajincima, razgovarajući o tome kako izvesti napad i predstaviti ga kao rusku operaciju. Također je pitao koliko brzo nakon toga može pobjeći u Ukrajinu - i hoće li tamo moći imati normalan život.
link na dokument:
https://acrobat.adobe.com/id/urn:aaidc:US:01a052c3-ba0c-4645-8455-11bcaf5e3d91?comment_id=91c7fcd8-c04d-468f-8616-ec67cf31975a

.
memulica is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 21:52   #4437
Ruska 112ta gardijska raketna koja je raketirala Sumy dobila porciju od deset dronova u bazu.
https://x.com/visegrad24/status/1912414584326979686
Old 16.04.2025., 22:09   #4438
Quote:
Imaš jedan staroruski naziv...korisni idioti.
Evincar333 is offline  
Odgovori s citatom Received Infraction
Old 16.04.2025., 22:19   #4439
Quote:
justificije kaže: Pogledaj post
Neki naši mediji su puni Beograda kao da je to grad u Hrvatskoj.

Izrael je Hrvatskoj bitan manje od Argentine ili Čilea, pa očekujem da vijesti iz Izraela budu zastupljene manje ili jednako kao vijesti iz Argentine ili Čilea.

Ukrajina je europska država izvan EU, pa očekujem da vijesti iz Ukrajine budu zastupljene približno kao vijesti iz Srbije ili (Sjeverne) Makedonije, koje su europske države izvan EU.

P.S. Ukrajina ima aktivnu kandidaturu za EU. To je isto bitno.
Baš to....brinu nas stvari u EU i boli nas kuki za Aziju/Bliski Istok/....
Kao što i njih boli kuki za jednu Hrvatsku/BIH ili Ukrajinu. Jednostavno tako svijet funkcionira,svakog zanima njegovo susjedstvo a ne neka svađa u tamo dalekoj zemlji.
Možemo se isto pozivati zašto HRT ne spominje svaki dan ili tjedan šta radi vojna hunta u Mijanmaru....zašto se to ne spominje, recite mi zašto???
Evincar333 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.04.2025., 22:38   #4440
Quote:
Sherman25 kaže: Pogledaj post
Nisu li Njemačka i Japan bezuvjetno kapitulirali, dok je Južni Vijetnam pregažen.

Problem je što Rusija ne traži kapitulaciju Ukrajine, nego bi u pregovore uključila i da im se kao 1940 predaju Baltičke zemlje .
Stvarno ima puno analogija sa današnjim političkim stanjem : https://hr.wikipedia.org/wiki/Sovjet...ih_država

U svibnju 1940., Staljin je imao ideju o izravnoj vojnoj intervenciji, ali je ipak htio vladati kroz marionetske režime.[6] Njegov model je bila Finska Demokratska Republika, marionetski režim uspostavljen tijekom Zimskog rata.[7] Staljin je organizirao novinarsku kampanju protiv navodne pro-savezničke vlade baltičkih država. U svibnju, nacisti osvajaju Francusku, dok su baltičke države optužene za vojnu suradnju na štetu Sovjetskog Saveza. 15. lipnja, Litva je, nakon novog ultimatuma iz Moskve, dopustila ulazak neograničenog broja sovjetskih vojnika.
krena is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:41.