Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
02.10.2023., 17:30
|
|
¯\_(ツ)_/¯
Registracija: May 2013.
|
Quote:
Silence. kaže:
Što se više bliži moj rođendan sve sam sigurnija u svoju odluku i u tome pronalazim mir. Odustajem, to je to. Nisam spašena. Nigdje nisam sigurna, ni u vlaku. Drugi imaju što ja nemam i do toga dolaze bez ikakvog napora. A ja koliko god pokušavam ne ide. To je to kao što rekoh.
|
Možda neprekinuta fokusa pokušavaš nešto što ne bi trebala niti pokušati jednom ili nekoliko puta, a kamo li od toliko broja ponavljanja nema poznatog broja pokušaja, pokušavati? Dogodi se ponekad ta, takva čvrstina održavanjem ne sretno nego spretno, vješto održana fokusa. Zbilja je zaista za zbilja tamo, i onakva, gdje je kakav fokus. Jednom davno ili ne toliko davno, nekim brainfart-om uzrokovano možda, zagledala si se u to što svi oko tebe imaju, a komparativno, promatrajući sebe, ti nemaš. Fantazija, mašta, za pozavidjeti na.
Svi ti eksterni koji raskošno uživaju sve tebi potrebno, — koje kako nemaš ne znaš da li ti je uopće potrebno, no to te ne sprječava za time patiti tragično intenzivno — uživaju i sve ono posve skriveno oku javnosti. I oni su sjebani, moguće i nemoguće si predložiti koliko i kako, daleko više od tebe. No to, ta ideja takve mogućnosti ne sprječava te u tome da za time što oni zamišljajući ih takvima uživaju, patiš tragično intenzivno.
Ako pokušaš preusmjeriti fokus na ono što ti bogomdano uživaš, a oni možda sanjaju o tome, možda primijetiš kako i koliko zapravo uživaš raskošnije bogatstvo od njih, koji su kao takvi kakvi jesu, plod tvoje moguće raskošne, za pozavidjeti na, mašte. Fokusiranjem se na ne forsiranje, na odustajanje od pokušavanja ("samosilovanje") svojevoljna izrastanja si druge glave, možda uspiješ održati nešto kvalitetniji fokus. Na temelju fantazije, manje autodestruktivan fokus ako ništa drugo.
Falabogu da po onoj čini se možda moguća ponekad, zaista kroničnosti kronična umora od svega, nakon iskušavanja čini se sviju opcija preživljavanja fantastičnog sebe ovim ili onim omjerom (možda ovisno o kakvom fokusu na što) podijeljenog na konstruktivnog i destruktivnog, "to je to, to je ono, to je ovo, to je sad" odustajanje kao opcija postoji. Bilo bi i više nego stravično, da je vječnost besmrtnosti, neupitna garancija nepodnošljive istosti. Nije milostivi bog toliko okrutan, ipak.
Prije odustajanja koje je čini se kao moguće uvijek opcija, ja bi uvida u čini se neimanje ičega za izgubiti, pokušao biti izvrstan u neimanju ičega u čemu sretnici raskošno uživaju. Možda tim modelom pokušaja samoostvarenja, aktualizacije, pronalaska "kamena mudraca" smislenosti vlastita postojanja... mogu biti izvrstan. Najizvrsniji ikada. Biti izvrstan, misija je. Sasvim svejedno možda kako i u čemu. Onaj koji takvom izvrsnosti nema išta što oni imaju, moguće je "do bola" maksimalno bogat. Minimalizam.
Čni!
|
02.10.2023., 18:00
|
|
samoizolirana
Registracija: Feb 2018.
|
Lijep post, Desc!
|
|
|
02.10.2023., 21:56
|
|
empty luciferian soul
Registracija: Aug 2011.
|
Ne znam. I dalje se poistovjećujem s moljcem u zadnjem stadiju života kada izađe iz kukuljice. Još samo da osjetim ljubav i onda mogu onako pretučena ići.
|
|
|
03.10.2023., 16:00
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
"Nije mazohizam, nego autoagresija. S razlogom, jel?"
Osjeti ljubav, pruženu si, s razlogom, jel.
"But the worst enemy you can meet will always be yourself; you lie in wait for yourself in caverns and forests. Lonely one, you are going the way to yourself! And your way goes past yourself, and past your seven devils! You will be a heretic to yourself and witch and soothsayer and fool and doubter and unholy one and villain. You must be ready to burn yourself in your own flame: how could you become new, if you had not first become ashes? Become who you are! The last super(wo)man."
― F.N., Thus Spake Zarathustra: A Book for All and None
|
13.11.2023., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Quote:
Silence. kaže:
Ne znam. I dalje se poistovjećujem s moljcem u zadnjem stadiju života kada izađe iz kukuljice. Još samo da osjetim ljubav i onda mogu onako pretučena ići.
|
Dozivjela sam takvu ljubav jednom...od osobe koja je isto bila ocajnicki gladna ljubavi i pruzila mi je nesto najsvrsenije... Ali u borbi s sobom sam ostala bez te osobe i tesko je .. pretesko
|
|
|
13.11.2023., 22:59
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Cherry girl kaže:
Dozivjela sam takvu ljubav jednom...od osobe koja je isto bila ocajnicki gladna ljubavi i pruzila mi je nesto najsvrsenije... Ali u borbi s sobom sam ostala bez te osobe i tesko je .. pretesko
|
Dvoje koji skapavaju, koji su "glad kao fizička bolest, kao uzrok bolesti (i u konačnici, smrti)" bolesno gladni ljubavi, požderat će jedno drugo? Netko od dvoje možda će, s koščicom u ustima, preživjeti. Neko kraće vrijeme. Što je dovoljno, kako je uvijek, ako je, preostalo samo neko kraće vrijeme. Ili će, možda, hraneći se ljubavlju, koja u neoptimalnim uvjetima konzumacije je nije baš hranjiva, dvoje (ili više) ljubavnika zagrljeni glađu, zajedno otploviti u zaborav vječnosti? Bitno je da sam sa sobom ili sa sobom sam, čovjek nije sam, u bitnim trenutcima samovanja.

|
15.11.2023., 12:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2023.
|
Prijateljica se zaljubila u ovisnika. Prije je brinula o sebi,izgledu,bila vesela,naivna opustena osoba... U sebi se borila s depresijom i soc.anks cijeli zivot,majka je odgajala pod staklenim zvonom.
Njih dvoje su se upoznali ko klinci ali ona je odselila. Kasnije su se opet sreli i zaljubili. Spojili u jedno,oboje nesigurni u sebe i drugog,puni ljubomore,opsjednuti jedno drugim.
Ona pocela dramit on nju tuc jer ga ne slusa i radi krive odluke... Sve islo naopako... Sad se zatvorila u sebe,nema vokje za zivotom samo pati... Ta veza od pocetka je svima smetala jer je on problematican i to se odrazilo na nju ..srce joj je puklo od tuge jer su svi bili kontra a nije imala hrabrosti odj svih i otic s njim...
Razmislja o suicidu jer nemize podnjet da su unistili tu ljubav i odnos a bez njega kao da ne zivi... Samo on joj je u glavi... Neznam sto radit,ne slusa savijete,nije je briga za nista samo zeli u njegovoj blizini bit... Pokuslaa je neke dejtove ali nitko nije on a on nije vidio da samo njega zeli... Uzasna situacija
Ta velika ljubav ih je unistila jer nisu imali samopouzdanja ... Oboje su popunili prazni e jedan drugome i kao da vise nitko ne postoji... U svom au svijetu,svadaju se,vole se...
Jeli moguce da psih manipulacije i fizicko nasilje je dovelo do tog da je suicidalna?
Imala je tih misli.i.prije al privremeni hobiji bi je okupirali,sad niti zeli hobije,niti hranu nista samo njegovu blizinu a ciuena je izgubit svih oko sebe jer je on problematican...nemoze se pomirit s sudbinom te ljubavi i klone iz dana u dan...
|
|
|
16.11.2023., 03:18
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Without her royal ties, Ophelia would have been buried in the unsanctified ground.
|
23.11.2023., 21:18
|
|
empty luciferian soul
|
Puno toga se promijenilo u mom životu ali i dalje razmišljam o samoubojstvu i vjerojatno nikad neću ni prestati.
|
|
|
23.11.2023., 21:58
|
|
samoizolirana
Registracija: Feb 2018.
|
Quote:
Silence. kaže:
Puno toga se promijenilo u mom životu ali i dalje razmišljam o samoubojstvu i vjerojatno nikad neću ni prestati.
|
Nije toliko problematično ukoliko samo razmišljaš (radim to i ja kad mi se ne živi - u depresivnim epizodama). Problem je ako imaš poriv da ostvariš svoje zamisli, a to je najčešće kad je osoba u totalno očajnom stanju u kojem joj baš ništa više nema smisla.
Razmišljanje o samoubojstvu je nekad samo misaona kompulzija s kojom se olakšava anksioznost, pa čak i opsesivne depresivne misli. Nije uvijek ozbiljna namjera.
Probaj razlučiti što od toga ti radiš. Planiraš li ozbiljno ili samo maštaš?
Ako je ovo prvo, onda pravac na hitnu psihijatriju.
|
|
|
24.11.2023., 17:03
|
|
empty luciferian soul
|
Nekad maštam jer me takve misli smiruju, nekad imam poriv iz čista mira skočiti kroz prozor, nekad planiram.
|
|
|
24.11.2023., 17:15
|
|
¯\_(ツ)_/¯
|
Quote:
Silence. kaže:
Nekad maštam jer me takve misli smiruju, nekad imam poriv iz čista mira skočiti kroz prozor, nekad planiram.
|
Iz čista mira, ili iz čista nemira? Bitno je da je čisto — čistoća je pola zdravlja, kažu.
Čitao netko? Što (tl,dr) piše?
|
26.11.2023., 18:31
|
|
empty luciferian soul
|
Ako se netko ubije njegova patnja prestaje a nastaje patnja onoga koga je briga za njega (ako je ikoga) ali ne može se predvidjeti trajanje i intenzitet te patnje. Tko je sad tu sebičan? Nitko.
|
|
|
26.11.2023., 18:39
|
|
David Rudisha
Registracija: Jan 2007.
|
Quote:
Silence. kaže:
Ako se netko ubije njegova patnja prestaje a nastaje patnja onoga koga je briga za njega (ako je ikoga) ali ne može se predvidjeti trajanje i intenzitet te patnje. Tko je sad tu sebičan? Nitko.
|
Ni ja ne smatram sebičnim samoubojstvo. Pogotovo ako iza pokojnoga ne ostaju dugovi npr., ili puno nesretnih ljudi. Ako je netko imao nesretan život, njegova smrt nije nesreća, već spas.
|
29.11.2023., 18:27
|
|
corpse without soul
Registracija: May 2018.
|
što imam za izgubiti ako se ubijem?
|
29.11.2023., 18:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Gubis mogucnost promjene. Ako se ubijes, patnja nece nestati.
|
|
|
29.11.2023., 18:49
|
|
corpse without soul
Registracija: May 2018.
|
Quote:
Staromodan kaže:
|
imao sam više susreta sa smrti
bio sam u komi i doslovno je gašenje filma. crnina.
nikakva magična sranja s one strane. bullshit
|
29.11.2023., 19:35
|
|
David Rudisha
|
Quote:
Staromodan kaže:
|
Nestati će patnja (tvoja osobna), ali nestati će i radost, patnja i radost su sastavni dijelovi života.
|
29.11.2023., 19:38
|
|
David Rudisha
|
Quote:
mali kaže:
imao sam više susreta sa smrti
bio sam u komi i doslovno je gašenje filma. crnina.
nikakva magična sranja s one strane. bullshit
|
Pa eto, baš zato se nemoj ubiti. Ni ja ne vjerujem u išta s one strane života, ali ipak, kad već živiš i ionako ćeš umrijeti kad-tad, gledaj da iskoristiš to vrijeme što imaš, i koje polako istječe. da nešto korisno napraviš, ili jednostavno beskorisno uživaj...
|
29.11.2023., 21:32
|
|
𝖜𝖆𝖓𝖉𝖊𝖗𝖊𝖗
Registracija: Apr 2017.
|
Quote:
mali kaže:
što imam za izgubiti ako se ubijem?
|
Glazbu.
Quote:
Staromodan kaže:
|
Quote:
Diego Rivera kaže:
Nestati će patnja (tvoja osobna), ali nestati će i radost, patnja i radost su sastavni dijelovi života.
|

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:12.
|
|
|
|