|
|
29.11.2014., 18:43
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2006.
|
|
|
|
30.11.2014., 12:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2010.
|
Ovako,kupio bi zeni za poklon neki pekac kruha za cca 1000 kn,moze malo i gore cijena pa koji bi mi preporucili,ne razumijem se u te stvari pa dajte pomozite.
|
|
|
30.11.2014., 13:29
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
Pekač kruha
Prouci zadnjih par stranica teme. Moulinex izbjegavati u sirokom luku.
Ako se mozes rastegnuti jos par stotina kuna onda Panasonici s gornjih linkova, daleko najbolji uredaji.
|
|
|
30.11.2014., 14:08
|
|
Dreams are forever..
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
AndrejX kaže:
Prouci zadnjih par stranica teme. Moulinex izbjegavati u sirokom luku..
|
.. i onaj za 1300kn? ja sam bas nekako zapela za njihov pekac..
procitala sam zadnjih desetak stranica teme, u svezi njihovih motora i sl. Je li to pravilo za sve njihove pekace?
je li Panasonic ili Tefal dostojna zamjena?
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
|
|
30.11.2014., 14:17
|
|
Na porodiljnom
|
Najjaci Moulinex model od prije par godina je po kvaliteti izrade ispod Lidl i inih modela od par stotina kuna, nedavno zavrsio u smecu nakon sto je nakon visegodisnjeg raspadanja (uz minimalnu upotrebu) samo zasmrdio i ugasnuo.
Panasonic je skup ali vrijedi, ako se nece previse koristiti onda gledati jeftine modele o kojima se pisalo u ovoj temi.
|
|
|
01.12.2014., 17:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2014.
|
Pozdrav svima,
25.10. sam naručila Panasonic SD-ZB2502 pekač kruha, odlučili smo se za taj model nakon poduljeg istraživanja po netu, forumi, video isječci, raznorazne usporedbe itd..
I stvarno smo bili prezadovoljni, nekih 10 dana je kruh bio besprijekoran. Radili smo po receptima iz knjižice recepata na hrvatskom, vidim da su upute izuzev par greškica identične onima na engleskom.
Najčešće korišten recept;
program 01, obično bijelo brašno tip 550(Podravka), M veličina;
400 g brašna
1,5 žličica soli(koristili smo žličicu koju smo dobili s uređajem)
1 žlica šećera(isto koristili žličicu koju smo dobili),
20g maslaca
280 ml vode - prvi put, kasnije smo stavljali 240 ml jer smo primijetili da je kruh mrvicu kompaktniji s manje vode
ili s raženim brašnom,
program 04, omjeri isti kao i gore, samo je brašno Farina, tip 1250
e da, koristili smo digo instant kvasac i stavljali točno koliko u receptu piše(za 400g 1 žličica - koristili smo mjericu iz pribora kojeg smo dobili sa aparatom). sve sastojke smo stavljali u redoslijedu točno po uputama..
Nakon 10tak dana, kruh je unatoč korištenju identičnog brašna i istih recepata odjednom počeo izlaziti napola dignut, tvrd ko kamen(kompletna kora je bila tvrda ko kamen neovisno o namještanju tvrdoće kore), iznutra mljackast.
Tad smo krenuli smanjivati par mililitara količinu vode, povećavati količinu vode, međutim, nikako da dobijemo "normalan" kruh kakav je izlazio u početku(u početku je to izgledalo kao na slikama forumaša sa Panasonic pekačem).
Poslali smo aparat na servis, vratili su ga natrag s informacijom da sve radi i da su oni pekli na programu 01 i da je kruh ispao dobro(priložili su slike gdje je vidljivo da je ispečen dobar kruh).
Zvala sam ljude, kažu da su radili po receptu na hrvatskom jeziku sa glatkim brašnom i da su na brzom i normalnom programu pečenja pod 01 dobili OK kruh.
Ja ne znam koju kombinaciju omjera da isprobam više kao ni tip brašna..
Možete li mi dati savjet oko tih omjera, što bi bilo najbolje isprobati a da ne mogu nikako faliti?
Dodatan problem je što mi servis ne želi reklamirati aparat na Panasonic jer dok god njima kruh ispada dobro, problem je do mene.. Poslat ću aparat radi dispenzera za grožđice ponovno(uređaj ne povlači grožđice u kruh), međutim, nikako mi nije jasno kako je moguće da smo 10 dana imali OK kruh, pa onda katastrofalno loš kruh a da ništa nismo mijenjali u načinu rada, nakon povratne informacije sa servisa više ne znam što radim krivo..
Eto hvala unaprijed.... i isprike na poduljem postu 
|
|
|
01.12.2014., 17:55
|
|
Na porodiljnom
|
Hoce cijela pojedina serija kvasca biti preslaba ili mrtva, a ovo vuce u tom smjeru.
|
|
|
01.12.2014., 18:39
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
AndrejX kaže:
Hoce cijela pojedina serija kvasca biti preslaba ili mrtva, a ovo vuce u tom smjeru.
|
Hvala, znači misliš da bi bilo dobro kupiti novi kvasac? Uzeli smo Digo instant suhi 4+1..
probat ću promijeniti kvasac.
Ovo je link na slike kako taj ubogi kruh izgleda u zadnjih nekoliko pokušaja..
https://www.dropbox.com/sh/qp5lgwp5z...LF48Lw-Ga?dl=0
Ako ima netko još nekakav prijedlog, samo javite 
|
|
|
01.12.2014., 19:44
|
|
Na porodiljnom
|
Ovdje uopce kvasac nije odradio.
Digo je mene previse puta tako zeznuo, drazi mi je Oetker.
Vise se ne sjecam programa na Panasonicu, ali meni onaj brzi nikad nije bio dobar, jedini pouzdan je onaj cetverosatan.
|
|
|
01.12.2014., 21:40
|
|
alkohol i blud
Registracija: May 2008.
|
Quote:
AndrejX kaže:
Ovdje uopce kvasac nije odradio.
Digo je mene previse puta tako zeznuo, drazi mi je Oetker.
|
to, plus meni to izgleda kao kruh od 100% razenog brasna. na panasonicu to nije program 4, treba promijeniti metlicu i generalno razeni puno bolje ispadne ako je bar pol-pol
|
|
|
02.12.2014., 08:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2010.
|
Imam pekač kruha neki xy marke iz Njemačke dobiven jos prije 13ak godina. Većinom sluzio samo za umjesiti tjesto, kasnije ni to
Ali sada za povremeno napraviti nesto sitno pozeljela sam pekac. Koliko sam shvatila Silvercrest iz Lidla kada dođe biti će mi sasvim dobra investicija? Koja mu je cijena?
Znači stvarno za povremeno koristenje mi treba. Ali opet da to koristenje je ok...
|
02.12.2014., 12:32
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
ja koristim Lidlov svako drugi dan ... vec par mjeseci i skroz je OK
|
|
|
02.12.2014., 15:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
maydizza kaže:
Najčešće korišten recept;
program 01, obično bijelo brašno tip 550(Podravka), M veličina;
400 g brašna
1,5 žličica soli(koristili smo žličicu koju smo dobili s uređajem)
1 žlica šećera(isto koristili žličicu koju smo dobili),
20g maslaca
280 ml vode - prvi put, kasnije smo stavljali 240 ml jer smo primijetili da je kruh mrvicu kompaktniji s manje vode
ili s raženim brašnom,
program 04, omjeri isti kao i gore, samo je brašno Farina, tip 1250 
|
Zasto s razenim brasnom program 4?? Za 100% razeno ide program 7. 4 je za integralno. Jeste promijenili metlicu za razeno?
I kako mislis ne radi disp. za sjemenke/grozdjice? Da niste i tu krivi program stisnuli?
|
|
|
03.12.2014., 12:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Pozdrav
@ AndrejX - hvala, probat ćemo s Oetkerom  Što se trajanja pečenja tiče, koristimo uvijek standardno trajanje od 4-5 sati(ovisno o programu), s tim da namjestimo timer da kruh bude gotov ujutro.
@ gmit - mijenjali smo metlicu kod rada s raženim brašnom prema uputama. Nismo eksperimentirali s miješanjem brašna(50-50) do sad(držali se uputa ko pijan plota)
@ Maritoma - stavljali smo program 4 s raženim brašnom, za grožđice program 06.
Hvala vam svima, planiramo izvrtit obično bijelo glatko s 01 klasičnim programom i Oetker kvascem, te jedno raženo sa i bez grožđica. Mislimo snimit sve pa spržit momku na servisu ako opet bude problema... i naravno javim povratno
btw kad sam se čula sa servisom, momak je spomenuo da dosta ljudi u zadnje vrijeme šalje ovaj model na servis sa istim pritužbama, međutim on je tu nemoćan dok god njemu kruh ispada OK(moguće da nas ima više koji ili krivo koristimo uređaj ili je ovaj model preosjetljiv na kvalitetu sastojaka)... Čisto na info kupcima Panasonica, ekipa na servisu je susretljiva, momak je sam dao direktan broj telefona na kojem ga se može dobiti, rekao je da će poslati dostavu po pekač ako bude opet problema..
Inače što se samih pekača kruha tiče, imali smo najbolju namjeru kupiti famozni model iz Lidla koji je cjenovno bolji a i nisam naišla na negativne ocjene, međutim ubost akciju u Lidlu i pogodit količine u riječkim Lidlima je praktički nemoguće  čekali smo ga 2 g... i nismo dočekali 
|
|
|
03.12.2014., 12:26
|
|
Na porodiljnom
|
Ako koristite odgodene programe svakako se drzite pravila da se prvo stave tekucine (voda, ulje, mlijeko), sol, pa tek onda brasno i na kraju kvasac (ako ovaj model ne ubacuje sam kvasac)
|
|
|
03.12.2014., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
AndrejX kaže:
Ako koristite odgodene programe svakako se drzite pravila da se prvo stave tekucine (voda, ulje, mlijeko), sol, pa tek onda brasno i na kraju kvasac (ako ovaj model ne ubacuje sam kvasac)
|
Hvala, mi smo stavljali po redoslijedu brasno, sol, secer, maslac, voda, kvasac na kraju (streberski po uputama).
|
|
|
03.12.2014., 12:53
|
|
Na porodiljnom
|
Pekač kruha
Bit price je da kod odgodenih programa kvasac mora biti dalje od vode ili soli.
|
|
|
03.12.2014., 12:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Meni se baš svaki put kad je bio problem s kruhom pokazalo da je u pitanju brašno. Ponekad i od istog proizvođača a loša serija. Uglavnom, moj najtopliji savjet bi bio promijeniti brašno. Za test aparata da li je u redu probati običan bijeli kruh na normalnom programu s novim pakiranjem brašna.
|
03.12.2014., 13:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2010.
|
Mislim da ovaj model ima poseban dispenzer za kvasac tako da joj to ne bi trebalo biti problem.
|
03.12.2014., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
keksić2 kaže:
Mislim da ovaj model ima poseban dispenzer za kvasac tako da joj to ne bi trebalo biti problem.
|
da, ima poseban dispenzer za kvasac i za grožđice. U kalup se stavlja voda, maslac, brasno, sol i secer a kvasac zasebno kao i grožđice(ako se radi kruh s njima).
moguće da smo imali nesreću i kupili lošu varijantu kvasca i/ili brasna.. problemi su krenuli kad smo se osilili i kupili vece količine kvasca i brašna(ponesla nas je kvaliteta kruha prvih 10tak dana pa smo odlučili kupiti veću količinu brašna u Metrou - do tad smo uzimali kilu po kilu u Plodinama/Metrou..)
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:25.
|
|
|
|