Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
06.03.2024., 08:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
Quote:
Jerry_nidžo kaže:
Jesam li ja izoliran slučaj ili je to postao pravilo.
Imam 2 android boxa
Jedan je android 9, drugi je android 11.
Na oba boxa pokrećem iste apk za strimanje filmova (beeTV, teatv, Film plus)
Na oba boxa apk jednako podešena, dana dopuštenja za pregled svih medija ista verzija, pokrećem isti film za usporedbu
Ovaj prvi box android 9 uredno prikazuje film povlači titlove, no ovaj drugi android 11 nikako da povuče odabrane titlove.
A osim toga ovaj s android 11 ne mogu nikako otvoriti android-->data fajlove. Odnosno otvorim data fajlove pomoću file managera ali su fajlovi prazni.
Ne pomaže ni kad se uključi prikaz skrivenih fajlova
|
Za otvaranje data filova instaliraj apk : files iz stora ,piše ti ispod Marc & software . Taj menager mi jedini prikazuje filove iz data sekcija na mobu.
|
|
|
07.03.2024., 07:35
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2009.
|
Quote:
ivooh1 kaže:
Za otvaranje data filova instaliraj apk : files iz stora ,piše ti ispod Marc & software . Taj menager mi jedini prikazuje filove iz data sekcija na mobu.
|
Ne znam koji je u tebe android no to mi nije baš ni bitno
Izmjenjao sam dosta file managera i usprkos dopuštenju za pregled svih fileova svi file manageri nisu dozvoljavali pristup data fajlovima,
No na kraju sam ipak našao jedan koji to ipak koliko toliko može raditi (Zarchiver)
Data fajlovi su mi važni iz više razloga.
Ali problem sa učitavanjem titlova u aplikacijama za strimanje filmova.
Kodi i kodi forkovi s tim nemaju problema.
Android box se uglavnom i kupuje radi strimanje.
To znači da će onda ovaj tek kupljeni box završiti na njuškalu (iako ima dobre ostale performanse) ili ću ga nekomu pokloniti i nabaviti drugi s android om 9 ili 10 jer novije androide ne triba ni pokušavati jer su vjerojatno još više zaštićeni, a čujem nešto da na android 14 nećeš moći instalirati ništa iz vanjskih izvora samo iz trg playa
|
|
|
07.03.2024., 15:00
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Jerry_nidžo kaže:
I da oba su Kineza zašto to danas nije iz Kine ili se sklapa u Kini ili sličnih daleko istočnih zemalja.
Imam TV Philips i na njemu piše made in china.
Iphone za siromašnije zemlje kao što smo mi se takodjer sklapa u Chini (gledao sam prije 10ak godina dokumentarci o tome
|
Nije bitno gdje se sklapa, svi smo svjesni da se vecina toga proizvodi u Kini, ali kineski (ubaci random ime) boxovi su problematicni iz vise razloga, a medu bitnijima:
- nisu certificirani, pa aplikacije koje zahtjevaju certifikate poput Netflixa/HBO Max/Disney+ itd. ili ne rade ili ako rade onda ne plejaju kako treba (najniza rezolucija, nema zvuka itd.)
- vrlo cesto ono sto platis nije i ono sto dobijes. Npr. box ti moze pokazivat Android 11, ali to mozes bit i niza verzija jer su fejkali sto da ti box prikazuje. Mozes rec da si platio 8 GB radne memorije i iako ti sustav to pokazuje oni su i to fejkali i imas zaparavo 2 ili 4 GB. Imas video recenzije gdje cak i otvaraju te boxove i na cipsetu jesu moduli ukupnog iznosa 8 GB, ali testovi pokazu da to nije stvarno stanje stvari. Toliko daleko idu.
U principu kupujes macka u vreci sa kojim ne znas sto ces dobit. Moze sve radit, mozes naici na problem (kao ti sada) gdje iz nekog razloga nesto ne radi - a zasto? Jer je u pitanju manje vise piratski box sa nepodrzanim ROMom koji je sklepan da ga bude, a ne da bude dobar.
A da ne govorimo o potencijalnome malwareu.
|
|
|
10.03.2024., 21:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Quote:
zvir12 kaže:
|
A što te zanima?
|
|
|
11.03.2024., 15:33
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2011.
|
Konkretno, da li se na njega može instalirati Youtube revanced.
|
|
|
11.03.2024., 15:50
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Jerry_nidžo kaže:
Jesam li ja izoliran slučaj ili je to postao pravilo.
Imam 2 android boxa
Jedan je android 9, drugi je android 11.
Na oba boxa pokrećem iste apk za strimanje filmova (beeTV, teatv, Film plus)
Na oba boxa apk jednako podešena, dana dopuštenja za pregled svih medija ista verzija, pokrećem isti film za usporedbu
Ovaj prvi box android 9 uredno prikazuje film povlači titlove, no ovaj drugi android 11 nikako da povuče odabrane titlove.
A osim toga ovaj s android 11 ne mogu nikako otvoriti android-->data fajlove. Odnosno otvorim data fajlove pomoću file managera ali su fajlovi prazni.
Ne pomaže ni kad se uključi prikaz skrivenih fajlova
|
Za android 11 moraš odobrit sva ovlaštenja
|
|
|
20.03.2024., 13:02
|
|
Korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
Quote:
Intel_85 kaže:
Za android 11 moraš odobrit sva ovlaštenja
|
Ovaj problem, da ne mogu vidjeti određene fileove u nekom exploreru (iako je uključena opcija show hidden files) se i meni javlja na Xiaomi TV Box 2nd gen. Htio sam si kopirati favourite.xml file iz Kodija sa starog uređaja na ovaj Xiaomi, ali kada odem putem explorera u određenu datoteku, jednostavno ne vidim dalje od prvog koraka, a moram ući u još barem 3 mape i pejstati tamo ovaj favourites.xml file.
Što i gdje točno treba odobriti u ovom Xiaomi TV boxu, kako si naveo, da bi evtl. funkcioniralo? Isto je Android 11 na njemu ? 
|
|
|
21.03.2024., 12:42
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Mali tehnički problem sa Xiaomi TV Box 2nd gen.
Box izgubi ton, sve radi uredno samo nema tona. Sve san pokušava (novi hdmi kabel,postavke .....) i jedino pomaže factory reset.
Problem je šta se ovo ponovilo drugi put pa me zanima jeli neko ima riješenje za ovi problem bez da moran radit factory reset.
|
|
|
21.03.2024., 13:12
|
|
Je ustvari MEDO!!
Registracija: Nov 2003.
|
restart il iskapčanje i ukapčanje u struju da se restartira? Meni kad pocne gluposti radit box, obicno mi restart (ne reset, baš restart) boxa rjesi problem.
|
21.03.2024., 16:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Pokušava, nepomaže.
|
|
|
21.03.2024., 17:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
dok pojačavaš ton na daljincu od box-a jel reagira? na 15 je?
|
21.03.2024., 20:19
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma ništa, skroz mrtav ton. Neradi na nijednoj aplikaciji.
|
|
|
21.03.2024., 20:45
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2021.
|
Rođak je imao sličan problem, nakon što je daljinski otpario i ponovno spario s uređajem sve je proradilo. Probaj tako
Poslano sa mog moto g(60) koristeći Tapatalk
|
|
|
21.03.2024., 21:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Probaću, mada daljinski reagira i na display se vidi podizanje tona.
|
|
|
22.03.2024., 11:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
a taj tv/monitor koji koristiš, na njemu normalno šljaka ton mimo box-a?
|
22.03.2024., 20:48
|
|
Registrirani korisnik
|
...
|
|
|
22.03.2024., 20:50
|
|
Registrirani korisnik
|
TV radi uredno, box jednostavno izgubi ton  . Sve na boxu radi normalno osim šta nestane zvuk. Čin ga vratin na tvorničke odma se vrati ton. Ako se ovo bude ponavljalo letit će kroz ponistru.
|
|
|
23.03.2024., 07:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2006.
|
Može biti da neka aplikacija pošemeri stvari. Prati malo trenutak se to počne dešavati.
|
|
|
30.03.2024., 15:36
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Hallucinogen kaže:
Ovaj problem, da ne mogu vidjeti određene fileove u nekom exploreru (iako je uključena opcija show hidden files) se i meni javlja na Xiaomi TV Box 2nd gen. Htio sam si kopirati favourite.xml file iz Kodija sa starog uređaja na ovaj Xiaomi, ali kada odem putem explorera u određenu datoteku, jednostavno ne vidim dalje od prvog koraka, a moram ući u još barem 3 mape i pejstati tamo ovaj favourites.xml file.
Što i gdje točno treba odobriti u ovom Xiaomi TV boxu, kako si naveo, da bi evtl. funkcioniralo? Isto je Android 11 na njemu ? 
|
Apps>App permissions>files and media>kodi/explorer>allow all the time
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:04.
|
|
|
|