Rat u Ukrajini Ruska invazija na najveću europsku i nezavisnu državu |
|
|
19.04.2025., 00:15
|
|
15/JG52 forever
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
... i nepoštivanje tuđeg dvorišta...
|
Da znamo o čemu razgovaramo definiraj to rusko dvorište odn ruski svijet kako sami Rusi kažu.
|
19.04.2025., 00:19
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2025.
|
Quote:
Roy kaže:
FYI instalirani su lanseri i dostavljene atomske bombe na Kubu.
Inače kad je počela povijest u Ukrajini, da vidim što je cassus belli za tebe.
|
Argument oko Kube je dosta izlizan iako ukazuje na jednu vrstu licemjernosti.
Nebitno je jesu li zbilja bojevne glave već montirane na raketu ili ne. Ako postoji delivery method, postoji i doza zabrinutosti.
To ti je kao da osobu sa pištoljem nonšalantno ignoriraš jer nije repetiro, pa je cijev prazna.
Koliko raketa srednjeg dometa sa teoretskim nuklearnim bojevnim glavama može dosegnuti rusiju, a koliko SAD?
Ponovno, nije cassus beli, ali nije ni za pravit se da bi svi trebali biti ravnodušni. Ako ćemo baš cjepati dlake, samo jedna država u povijesti čovječanstva je upotrijebila nuklearno oružje... Ali bolje ne cjepati dlake, mogli bi zakačiti i koji atom.
|
|
|
19.04.2025., 00:24
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Roy kaže:
Da znamo o čemu razgovaramo definiraj to rusko dvorište odn ruski svijet kako sami Rusi kažu.
|
Pa treba pitati Ruse. Slično kako za američko dvorište treba pitati Amere. Eno, u američkom dvorištu, Kuba je i dalje pod embargom i sankcijama 60 godina nakon spomenute krize sa raketama. Možemo uzeti udaljenost od kube do američke obale kao dvorište, 150km? Ili udaljenost od kube do Washingtona DC, 2000km?
|
|
|
19.04.2025., 00:46
|
|
15/JG52 forever
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
Pa treba pitati Ruse.
|
Ja znam što kažu Rusi, s obzirom da znaš da je Ukrajina po principu zapišanog grma rusko dvorište valjda znaš koliko su zapišali. Ne želiš se izjasniti, tvoje pravo.
Quote:
Slično za američko dvorište treba pitati Amere. Eno, u američkom dvorištu, Kuba je i dalje pod embargom i sankcijama 60 godina nakon spomenute krize sa raketama. Možemo uzeti udaljenost od kube do američke obale kao dvorište, 150km? Ili udaljenost od kube do Washingtona DC, 2000km?
|
Amerikanci nisu napali Kubu niti im tri godine raketiraju civile i otimaju kubansku djecu.
|
19.04.2025., 01:09
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
Quote:
Roy kaže:
Inače kad je počela povijest u Ukrajini, da vidim što je cassus belli za tebe.
|
1917. ako je to uopće bitno
Quote:
Roy kaže:
|
Ne ne, dvorište je nešto od kuda te mogu gađati, "svijet" je zona utjecaja, preklapaju se ali "svijet" ima malo šire značenje.
Recimo za SAD, "Američki svijet" - Panama, Izrael, Filipini, pa i EU, eto za Rusiju je bivši SSSR, bez pribaltičkih republika ali recimo plus Srbija.
Nebitno, i opet netko se malo zaigrao i čačkao mečku što je rezultiralo milijunima mrtvih i unesrećenih i sad se toliko zakopalo u tri godine u duboku gnojštinu da je teško van.
A te priče o suverenosti SSSR-republika sa izuzetkom Baltika, okačite mačku o rep. Nikada nisu bile niti će biti.
|
|
|
19.04.2025., 01:12
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
radigosa kaže:
Smiješan si. Teško je voditi diskusiju s tobom kada izmišljaš i interpretiraš kao tebi odgovara. Ja nisam rekao da bi u pitanju bio građanski neposluh niti da je fijasko bio blizu. RuSSia je zemlja koja je okupirala dio državice' Gruzije gdje njoj je stanovništvo 'odano' te jedva drži 20% Ukraine okupiranom. Uz to nije u stanju kontrolrati vlastite granice.
|
Ne razumijem problem, ja sam argumentirao da je Rusija mogla uzeti kompletnu Gruziju vojno koja se predala nakon 6 dana rata. To se nije dogodilo, pa mi nije jasno zašto bi Russija koja navodno širi svoje granice, odustala od okupacije već poraženog protivnika?
Ako tako "jedva" drži 20%, onda bi kontraofanziva 2023 bila malo uspiješnija od onoga što smo vidjeli.
|
|
|
19.04.2025., 01:14
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
Ne baš. Stvari su ipak dosta kompleksnije od toga. Činjenica je da je postojalo stotine prilika prije samog rata koje su mogle dovesti do deeskalacije. Također je činjenica da je "zapad" igrao prljavu igru, ali to nije ništa novo niti posebno, prljavu igru igra i "istok".
Ukrajina se tu našla ko korisni idiot za zapad i kolateralna zrtva za rusiju, ali na kraju dana rusija je ta koja je prva povukla okidač.
Zapad treba osuditi za huškanje i nepoštivanje tuđeg dvorišta, ali to ne razriješuje rusiju odgovornosti započinjanja invazije.
|
Istina, a što su mogli drugo? Pokušali su diplomacijom, nije išlo. Rat je ionako samo produžena ruka diplomacije.
|
|
|
19.04.2025., 01:16
|
|
15/JG52 forever
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
...
Teško je definirati koliko nekome znači "njegovo dvorište" ali rekao bih da znači dosta, ma šta mi moralizirali o tome.
|
Ekšli savršeno je lako definirati što ti pišeš.
|
19.04.2025., 01:21
|
|
15/JG52 forever
|
Quote:
penava kaže:
1917. ako je to uopće bitno
|
FYI Kijevska Rus' je postojala prije moskovske.
Kijevska Rus' (ukr.: Ки́ївська Русь, Kyjivs'ka Rus', rus.: Ки́евская Русь, Kievskaja Rus', bjlrs.: Кіеўская Русь, Kieŭskaja Rus')[1] prva je istočnoslavenska država koja se pojavila pod istočnoslavenskim plemenom Poljanima[2] i Vikinzima[3] u 9. stoljeću na području današnje Ukrajine, Bjelorusije i zapadne Rusije.
https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Kijevska_Rus%27
|
19.04.2025., 01:23
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
penava kaže:
Istina, a što su mogli drugo? Pokušali su diplomacijom, nije išlo. Rat je ionako samo produžena ruka diplomacije.
|
Zatvorit Europi plin, ugljen, naftu, rude, minerale... . Diskutabilno jel bi im uspjelo, ali po meni su imali jos par opcija prije nego su trebali početi pucati.
No rat ima i neke prednosti (ne bi ameri puškarali po planeti da nema), samo treba ignorirati ljudske žrtve... Takvih, koji mogu gledati ljudske zrtve samo kao statistiku ima na pretek na žalost.
|
|
|
19.04.2025., 01:33
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Roy kaže:
Ekšli savršeno je lako definirati što ti pišeš.
|
Slobodno definiraj. Ne znam kako će to promijeniti činjenicu da se svijet slabo pomaknuo od "tko jači taj kači", jedina "novost" je da su došli novi/stari igrači na scenu.
Moralna istina slabo znači kad se ni zapad ne drži onoga što propovjeda.
|
|
|
19.04.2025., 01:36
|
|
korišteni registrator
Registracija: Dec 2012.
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
Za mene je novost da je diskusija o realnom stanju zapravo trolanje. Ne zam samo kako zabadanje glave u pjesak pomaže Ukrajini?
|
Trolanje je kad subjektivno mišljenje predstavljaš kao "objektivnu istinu" iako ničim ne potkrepljuješ tu "istinu", nego je ona istina valjda jer ti tako kažeš.
I cijelu diskusiju dalje gradiš na tim krivo postavljenim temeljima. I ulaziš u pasivno-agresivna nadjebavanja s drugim korisnicima foruma. S accounta napravljenog upravo u tu svrhu. Sve to je definicija trola i trolanja.
|
|
|
19.04.2025., 01:42
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Jul 2011.
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
Slobodno definiraj. Ne znam kako će to promijeniti činjenicu da se svijet slabo pomaknuo od "tko jači taj kači", jedina "novost" je da su došli novi/stari igrači na scenu.
|
Je li ukusan sendvič?
|
|
|
19.04.2025., 01:45
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
|
Naravno, kao što je pojam demokracije samo onaj koji ti ide u prilog. Slučaj rumunjskih predsjedničkih izbora - ja ne sumnjam ni najmanje da su Rusi podvalili kandidata, ali ono hej... pa narod je izabrao na kraju. I što sad, ah ništa poništi.
I tako je svuda, što prije makneš aluzije da postoje neke slobode, demokracije, suverenosti, bit će lakše zaustaviti zlo, a to je da civili i prisilno mobilizirani ginu na obje strane.
To sa zapadnim slobodama, demokracijama i suverenostima me podjeća na onaj stari vic, malo je prost pa ga neću cijelog prepričati, kada Perica pita tatu koja je razlika između teorije i prakse, pa kaže tata evo Perice u teoriji smo milijunaši a u praksi živimo sa dvije k***e.
|
|
|
19.04.2025., 01:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Explorer_HR kaže:
Je li ukusan sendvič?
|
E to sa sendvičima bi trebalo isto sankcionirati, moje mišljenje
|
|
|
19.04.2025., 01:50
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
IceClimber kaže:
Trolanje je kad subjektivno mišljenje predstavljaš kao "objektivnu istinu" iako ničim ne potkrepljuješ tu "istinu", nego je ona istina valjda jer ti tako kažeš.
I cijelu diskusiju dalje gradiš na tim krivo postavljenim temeljima. I ulaziš u pasivno-agresivna nadjebavanja s drugim korisnicima foruma. S accounta napravljenog upravo u tu svrhu. Sve to je definicija trola i trolanja.
|
Acc je napravljen jer drugoga doslovno nemam. Sudjelovati u raspravi mogu samo tako.
Šta točno sam je predstavio kao objektivnu istinu, a da ti misliš da to nije objektivna istina? Jel možda Ukrajina dobiva trenutno rat? Ako da, gdje se to može vidjeti?
|
|
|
19.04.2025., 01:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Explorer_HR kaže:
Je li ukusan sendvič?
|
Naravno, tko sebi radi sendvič koji mu nije ukusan?
|
|
|
19.04.2025., 01:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
penava kaže:
Naravno, kao što je pojam demokracije samo onaj koji ti ide u prilog. Slučaj rumunjskih predsjedničkih izbora - ja ne sumnjam ni najmanje da su Rusi podvalili kandidata, ali ono hej... pa narod je izabrao na kraju. I što sad, ah ništa poništi.
I tako je svuda, što prije makneš aluzije da postoje neke slobode, demokracije, suverenosti, bit će lakše zaustaviti zlo, a to je da civili i prisilno mobilizirani ginu na obje strane.
To sa zapadnim slobodama, demokracijama i suverenostima me podjeća na onaj stari vic, malo je prost pa ga neću cijelog prepričati, kada Perica pita tatu koja je razlika između teorije i prakse, pa kaže tata evo Perice u teoriji smo milijunaši a u praksi živimo sa dvije k***e.
|
Pa svatko svojeg konja hvali. Svi koji mogu, mješaju se tamo di stignu i vide korist. Jedina obrana od toga je jaka (kontra)obavještajna služba. Naivno je misliti da oni koji mogu to ne rade jer su moralni i dobri... To su priče za Hollywood.
|
|
|
19.04.2025., 02:59
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
Uvod i plan s mapama za sljedeće ruske korake, i divljenje o ruskoj nepobjedivosti za debilčeke, sezona ljeto-jesen 2025.
https://x.com/clement_molin/status/1913336811717329093
Quote:
After 4 months of failed offensive in 2025, russian ����armed forces renewed large scale assaults
This is the main russian plan for 2025, battle for northern Donetk oblast. Russia failed to encircle Pokrovsk ���� and advance instead in less strategic areas.
Russian armed forces failed for more than 5 months to push on the eastern and western side of Pokrovsk. They first failed to storm the city and their attempt to encircle it have been pushed back
At the same time, the good defense of Pokrovsk forced the russian armed forces to switch south and attack empty terrain without interest. Ukrainian forces delay russian progress, in particular in the Vovotcha vallay, allowing the preparation of defensive lines on the rivers.
I put in red the most important russian progress of these 4 months. It represents nothing when we think about the objective : Pokrovsk, Kostiantynivka, Kramatorsk...
I can say that Russia's Donbass offensive in 2025 is a failure as of now. If the areas captured are as big as before, no area of interest have been captured and no progress made in the direction of the main objectives, contrary to 2024.
|
|
|
|
19.04.2025., 03:04
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Feb 2010.
|
Quote:
Detelpmoc kaže:
Ne razumijem problem, ja sam argumentirao da je Rusija mogla uzeti kompletnu Gruziju vojno koja se predala nakon 6 dana rata. To se nije dogodilo, pa mi nije jasno zašto bi Russija koja navodno širi svoje granice, odustala od okupacije već poraženog protivnika?
Ako tako "jedva" drži 20%, onda bi kontraofanziva 2023 bila malo uspiješnija od onoga što smo vidjeli.
|
Jel?
Nisu uspjeli "uzet" Grozni iz prve, al bi zato uspjeli uzet Tbilisi 2008.?
Pričamo o debilima koji su krenuli na Kijev s komercijanim radio-uređajima i na kineskim gumama 2022.?
U kojem se to svemiru Gruzija "predala"?
Jes ti normalan?
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 11:39.
|
|
|
|