Serije U nastavcima, a nisu sapunice |
|
|
16.02.2021., 12:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
ratni profiter kaže:
|
Gledam ovaj spot i zaključujem: meni Sreten Mokrović nikad neće biti Jura, a odlučno glumi. On je poštar Duje. Ne znam zakaj... Kao što je Slavica Knežević Ejti. Samo je pokojni Đorđe Rapajić i Pero i Nosonja... Imam feler u glavi, nemrem si pomoći
|
|
|
16.02.2021., 13:00
|
|
4 TD's in a single game
Registracija: May 2008.
|
Quote:
Ord Mantel kaže:
A ja se ne sjećam da se Potočnjak uopće pojavljuje u toj seriji, a posebice u takvoj sceni.
|
Quote:
Ord Mantel kaže:
Iako on kaže da je u seriji imao manju ulogu, ja ga se ne sjećam. Davno je bilo.
|
Ne znam jer se ne sjećam te serije
Quote:
Ord Mantel kaže:
Vidim, ali tu su pogriješili sa Ali MacGraw, pa sad u što vjerovati.
A moguće je da je ta scena još jedna mala umjetnička sloboda autora CBS-a.
|
S obzirom da je serija zapravo iz 1983., a ovdje je kao snimano 1986. ne mora niti biti točno. Iako ne vjerujem da bi Potočnjak lagao kako je tamo glumio 
|
16.02.2021., 13:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tomi kaže:
Ne znam jer se ne sjećam te serije
S obzirom da je serija zapravo iz 1983., a ovdje je kao snimano 1986. ne mora niti biti točno. Iako ne vjerujem da bi Potočnjak lagao kako je tamo glumio 
|
Ne. serija se snimana 1986., ako se ne varam, prikazana je 1988., ti brkaš Vjetrove rata i Rat i sjećanja. (da bude jasnije)
|
|
|
16.02.2021., 13:07
|
|
Nešto
Registracija: May 2006.
|
Sad se ne mogu sjetit jesu u seriji izrijekom spomenuli da je riječ o "Vjetrovima rata"?
Jer "Vjetrovi rata" jesu iz 1983. ali 1986. je snimano "Rat i sjećanja" što je kao neki nastavak i tu je i bila Jane Seymour.
|
|
|
16.02.2021., 13:10
|
|
Na porodiljnom
Registracija: Mar 2008.
|
Onda laze i drzavni arhiv:
Quote:
11. Film Vjetrovi rata
HR-DAZG-bb Državni arhiv u Zagrebu, spis br. 203/1981
Jadran film traži dopuštenje za korištenje prostorija Historijskog arhiva u Zagrebu za potrebe snimanja američka TV serije Vjetrovi rata. Poplarna serija snimana je u koprodukciji s Paramount Pictures tijekom 1981. i 1982. u Hrvatskoj, a u glavnim ulogama pojavile su se zvijezde holivudske A produkcije Robert Mitchum i Ali MacGraw. Za vrijeme snimanja bilo je angažirano i nekoliko hrvatskih glumaca od kojih je najpoznatiji Žarko Potočnjak. Radnja serije prati život dvije američke obitelji uvučene u globalne događaje nastale ulaskom SAD-a u 2. svjetski rat. Vjetrovi rata su 1983. osvojili tri televizijske nagrade Emmy među kojima i onu za najbolju seriju.
|
Ocito su malo miksali.
|
|
|
16.02.2021., 13:11
|
|
4 TD's in a single game
|
Quote:
Tratin20 kaže:
Ne. serija se snimana 1986., ako se ne varam, prikazana je 1988., ti brkaš film i mini-seriju.
|
Nisu mi uopće poznati niti film niti serija (pogledao danas na imdb), ali ovdje se navodi da je 1983. godine snimano u Hrvatskoj, na to sam se referirao:
Quote:
KLCCLK kaže:
|
Veliko zanimanje Zagrepčana izazvalo je i snimanje američke TV serije “Vjetrovi rata” 1983. U glavnim ulogama bile su zvijezde holivudske A produkcije Robert Mitchum i Ali MacGraw. Mitchum je nakon snimanja volio odlaziti u restorane, a nije mu smetalo ni kad bi ga netko zamolio za autogram.
Tog se snimanja prisjeća i Žarko Potočnjak, koji je imao manju ulogu. – Nismo se baš družili s tim velikim zvijezdama, ali atmosfera je bila odlična. Honorar je bio četiri puta veći nego u domaćem filmu, a strogo se pazilo da se ne prekorači radno vrijeme. Ako bi se snimanje oduljilo, a voditelju snimanja je bilo stalo da završimo posao, pitao bi sve na setu imaju li što protiv da nastavimo raditi. Ako su svi bili za, snimali bismo dalje, a za to prekoračenje dobili bismo 200 ondašnjih maraka po satu. To je bilo odlično – kaže Potočnjak.
Na imdb za oba naslova piše da je riječ o mini seriji:
https://www.imdb.com/title/tt0085112...nm_flmg_act_30
https://www.imdb.com/title/tt0096725...nm_flmg_act_17
|
16.02.2021., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
KLCCLK kaže:
Sad se ne mogu sjetit jesu u seriji izrijekom spomenuli da je riječ o "Vjetrovima rata"?
Jer "Vjetrovi rata" jesu iz 1983. ali 1986. je snimano "Rat i sjećanja" što je kao neki nastavak i tu je i bila Jane Seymour.
|
da! A Una je u jučerašnjoj epizodi pomogla zavezati maramu Jane Seymour...
|
|
|
16.02.2021., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tomi kaže:
Nisu mi uopće poznati niti film niti serija (pogledao danas na imdb), ali ovdje se navodi da je 1983. godine snimano u Hrvatskoj, na to sam se referirao:
Veliko zanimanje Zagrepčana izazvalo je i snimanje američke TV serije “Vjetrovi rata” 1983. U glavnim ulogama bile su zvijezde holivudske A produkcije Robert Mitchum i Ali MacGraw. Mitchum je nakon snimanja volio odlaziti u restorane, a nije mu smetalo ni kad bi ga netko zamolio za autogram.
Tog se snimanja prisjeća i Žarko Potočnjak, koji je imao manju ulogu. – Nismo se baš družili s tim velikim zvijezdama, ali atmosfera je bila odlična. Honorar je bio četiri puta veći nego u domaćem filmu, a strogo se pazilo da se ne prekorači radno vrijeme. Ako bi se snimanje oduljilo, a voditelju snimanja je bilo stalo da završimo posao, pitao bi sve na setu imaju li što protiv da nastavimo raditi. Ako su svi bili za, snimali bismo dalje, a za to prekoračenje dobili bismo 200 ondašnjih maraka po satu. To je bilo odlično – kaže Potočnjak.
|
ja sam fulao, i Vjetrovi rata i Rat i sjećanja su mini-serije. samo su Vjetrovi snimani 1983., a Sjećanja 1986.
|
|
|
16.02.2021., 13:39
|
|
Nešto
|
To je ista produkcija i jedno je nastavak drugog pa mi je na prvu pomisao da su iskoristili termin "Vjetrovi rata" jer je poznatiji u sjećanju ljudima, em je bila prva takva velika produkcija, em je i serija bila ipak popularnija od nastavka.
Tak da 1986. paše što se tiče snimanja velike holivudske produkcije i što se tiče Jane Seymour, ali nije "Vjetrovi rata" nego "Vjetrovi rata 2: Rat i sjećanja" 
|
|
|
16.02.2021., 13:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2021.
|
Quote:
Tratin20 kaže:
Gledam ovaj spot i zaključujem: meni Sreten Mokrović nikad neće biti Jura, a odlučno glumi. On je poštar Duje. Ne znam zakaj... Kao što je Slavica Knežević Ejti. Samo je pokojni Đorđe Rapajić i Pero i Nosonja... Imam feler u glavi, nemrem si pomoći
|
Isto tako Stjepan Jimmy Džomlija nikad neće biti Dominik Bertalan
|
|
|
16.02.2021., 13:51
|
|
Nešto
|
haha  al meni je Mokrović nekako prerastao Duju, u njemu fakat više ne vidim tu ulogu.
Slavica mi je zauvijek samo Ejti, to nema greške, a Đorđe Rapajić je bio i Pero i Nosonja, baš tako.
|
|
|
16.02.2021., 13:56
|
|
To sam što jesam!
Registracija: Jan 2015.
|
Quote:
KLCCLK kaže:
|
Kolko se ja sjećam, ni u jednom trenutku se ne spominje što se točno snima.
A što se snima, valjda je jasno i iz samog vremena radnje i toga što je tu Jane Seymour. Osim toga, Vjetrovi rata počonju u predratno vrijeme i bave se, koliko vidim, najviše pitanjem hoće li Ameri u rat, ili ne i završavaju se Pearl Harborom. Nema Auschwitza...
Rat i sjećanja su nastavak, radnja ide od par dana nakon Pearl Harbora do Hiroshime...
|
16.02.2021., 14:08
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
KLCCLK kaže:
haha  al meni je Mokrović nekako prerastao Duju, u njemu fakat više ne vidim tu ulogu.
Slavica mi je zauvijek samo Ejti, to nema greške, a Đorđe Rapajić je bio i Pero i Nosonja, baš tako.
|
Znaš kaj, Sreten Mokrović mi nije bio isključivo poštar Duje dok mu nisu namontirali periku. Ćelav, kakav je inače, čak me niti ne podsjeća na Duju...
|
|
|
16.02.2021., 14:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže:
A što se snima, valjda je jasno i iz samog vremena radnje i toga što je tu Jane Seymour. Osim toga, Vjetrovi rata počonju u predratno vrijeme i bave se, koliko vidim, najviše pitanjem hoće li Ameri u rat, ili ne i završavaju se Pearl Harborom. Nema Auschwitza...
Rat i sjećanja su nastavak, radnja ide od par dana nakon Pearl Harbora do Hiroshime...
|
ja sam sinoć gledao na preskokce Rat i sjećanja prvu epizodu, ima logora, ima snijega... nisam stigao odgledati epizodu
|
|
|
16.02.2021., 14:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2020.
|
Mokrovic je odlicno glumio i u Mamutici. Tamo zapravo počinje njegov proboj kao filmski glumac ako se dobro sjecam.
|
|
|
16.02.2021., 14:24
|
|
Elementarna nepogoda
Registracija: Dec 2009.
|
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže:
|
Ako kažu da je "to ona serija" i glavne uloge Robert Mitchum i Jane Seymour, nema ništa drugo nego " Rat i sjećanja"
|
|
|
16.02.2021., 14:32
|
|
4 TD's in a single game
|
Ok, ali ako sam dobro shvatio, onda su sjebali jer ovo 86. nije snimano u Hrvatskoj (barem tako mislim), a samim time nije glumio ni Potočnjak.
Zbog toga ljudima nije bilo jasno o čemu se radi
No nebitno za priču
|
16.02.2021., 14:36
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
tomi kaže:
Ok, ali ako sam dobro shvatio, onda su sjebali jer ovo 86. nije snimano u Hrvatskoj (barem tako mislim), a samim time nije glumio ni Potočnjak.
Zbog toga ljudima nije bilo jasno o čemu se radi
No nebitno za priču
|
Je, snimano je 1986. u Zagrebu i Osijeku. Potočnjaka nema na full cast and crew, ali sam vidio Relju Bašića, Helenu Buljan, Vjenceslava Kapurala...
|
|
|
16.02.2021., 14:39
|
|
Elementarna nepogoda
Registracija: Dec 2009.
|
Kao što sam ranije spomenuo, umjetnička sloboda. Napravili su mali mix.
|
|
|
16.02.2021., 14:45
|
|
4 TD's in a single game
|
Quote:
Tratin20 kaže:
Je, snimano je 1986. u Zagrebu i Osijeku. Potočnjaka nema na full cast and crew, ali sam vidio Relju Bašića, Helenu Buljan, Vjenceslava Kapurala...
|
Ok, onda sam ja pogriješio. Nađoh i ovo https://www.youtube.com/watch?v=lxYv...ture=emb_title
Ovdje piše 1985., ali vidim da je i 1986. također snimano
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:38.
|
|
|
|