Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Televizija > Serije

Serije U nastavcima, a nisu sapunice

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.02.2021., 12:52   #4521
Quote:
ratni profiter kaže: Pogledaj post
Jura, Kipo, Marina i Žungul vas pozivaju da se cijepite: https://streamable.com/j9e2nm
Gledam ovaj spot i zaključujem: meni Sreten Mokrović nikad neće biti Jura, a odlučno glumi. On je poštar Duje. Ne znam zakaj... Kao što je Slavica Knežević Ejti. Samo je pokojni Đorđe Rapajić i Pero i Nosonja... Imam feler u glavi, nemrem si pomoći
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:00   #4522
Quote:
Ord Mantel kaže: Pogledaj post
A ja se ne sjećam da se Potočnjak uopće pojavljuje u toj seriji, a posebice u takvoj sceni.
Quote:
Iako on kaže da je u seriji imao manju ulogu, ja ga se ne sjećam. Davno je bilo.
Ne znam jer se ne sjećam te serije

Quote:
Vidim, ali tu su pogriješili sa Ali MacGraw, pa sad u što vjerovati.

A moguće je da je ta scena još jedna mala umjetnička sloboda autora CBS-a.
S obzirom da je serija zapravo iz 1983., a ovdje je kao snimano 1986. ne mora niti biti točno. Iako ne vjerujem da bi Potočnjak lagao kako je tamo glumio
Old 16.02.2021., 13:06   #4523
Quote:
tomi kaže: Pogledaj post
Ne znam jer se ne sjećam te serije

S obzirom da je serija zapravo iz 1983., a ovdje je kao snimano 1986. ne mora niti biti točno. Iako ne vjerujem da bi Potočnjak lagao kako je tamo glumio
Ne. serija se snimana 1986., ako se ne varam, prikazana je 1988., ti brkaš Vjetrove rata i Rat i sjećanja. (da bude jasnije)
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:07   #4524
Sad se ne mogu sjetit jesu u seriji izrijekom spomenuli da je riječ o "Vjetrovima rata"?
Jer "Vjetrovi rata" jesu iz 1983. ali 1986. je snimano "Rat i sjećanja" što je kao neki nastavak i tu je i bila Jane Seymour.
KLCCLK is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:10   #4525
Onda laze i drzavni arhiv:
Quote:
11. Film Vjetrovi rata
HR-DAZG-bb Državni arhiv u Zagrebu, spis br. 203/1981

Jadran film traži dopuštenje za korištenje prostorija Historijskog arhiva u Zagrebu za potrebe snimanja američka TV serije Vjetrovi rata. Poplarna serija snimana je u koprodukciji s Paramount Pictures tijekom 1981. i 1982. u Hrvatskoj, a  u glavnim ulogama pojavile su se  zvijezde holivudske A produkcije Robert Mitchum i Ali MacGraw. Za vrijeme snimanja bilo je angažirano i nekoliko hrvatskih glumaca od kojih je najpoznatiji Žarko Potočnjak. Radnja serije prati život dvije američke obitelji uvučene u globalne događaje nastale ulaskom SAD-a u 2. svjetski rat. Vjetrovi rata su 1983. osvojili tri televizijske nagrade Emmy među kojima i onu za najbolju seriju.
Ocito su malo miksali.
Andrej is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:11   #4526
Quote:
Tratin20 kaže: Pogledaj post
Ne. serija se snimana 1986., ako se ne varam, prikazana je 1988., ti brkaš film i mini-seriju.
Nisu mi uopće poznati niti film niti serija (pogledao danas na imdb), ali ovdje se navodi da je 1983. godine snimano u Hrvatskoj, na to sam se referirao:

Quote:
KLCCLK kaže: Pogledaj post
Možda je isto mala uloga tipa Unine, ne znam za Rat i sjećanja, ali ovdje i sam govori da je imao malu ulogu u Vjetrovima rata, a isto nije na IMDB-u naveden...

https://likaclub.eu/hollywoodski-hit...i-u-hrvatskoj/

Veliko zanimanje Zagrepčana izazvalo je i snimanje američke TV serije “Vjetrovi rata” 1983. U glavnim ulogama bile su zvijezde holivudske A produkcije Robert Mitchum i Ali MacGraw. Mitchum je nakon snimanja volio odlaziti u restorane, a nije mu smetalo ni kad bi ga netko zamolio za autogram.

Tog se snimanja prisjeća i Žarko Potočnjak, koji je imao manju ulogu. – Nismo se baš družili s tim velikim zvijezdama, ali atmosfera je bila odlična. Honorar je bio četiri puta veći nego u domaćem filmu, a strogo se pazilo da se ne prekorači radno vrijeme. Ako bi se snimanje oduljilo, a voditelju snimanja je bilo stalo da završimo posao, pitao bi sve na setu imaju li što protiv da nastavimo raditi. Ako su svi bili za, snimali bismo dalje, a za to prekoračenje dobili bismo 200 ondašnjih maraka po satu. To je bilo odlično – kaže Potočnjak.

Na imdb za oba naslova piše da je riječ o mini seriji:

https://www.imdb.com/title/tt0085112...nm_flmg_act_30
https://www.imdb.com/title/tt0096725...nm_flmg_act_17
Old 16.02.2021., 13:11   #4527
Quote:
Sad se ne mogu sjetit jesu u seriji izrijekom spomenuli da je riječ o "Vjetrovima rata"?
Jer "Vjetrovi rata" jesu iz 1983. ali 1986. je snimano "Rat i sjećanja" što je kao neki nastavak i tu je i bila Jane Seymour.
da! A Una je u jučerašnjoj epizodi pomogla zavezati maramu Jane Seymour...
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:13   #4528
Quote:
Nisu mi uopće poznati niti film niti serija (pogledao danas na imdb), ali ovdje se navodi da je 1983. godine snimano u Hrvatskoj, na to sam se referirao:

Veliko zanimanje Zagrepčana izazvalo je i snimanje američke TV serije “Vjetrovi rata” 1983. U glavnim ulogama bile su zvijezde holivudske A produkcije Robert Mitchum i Ali MacGraw. Mitchum je nakon snimanja volio odlaziti u restorane, a nije mu smetalo ni kad bi ga netko zamolio za autogram.

Tog se snimanja prisjeća i Žarko Potočnjak, koji je imao manju ulogu. – Nismo se baš družili s tim velikim zvijezdama, ali atmosfera je bila odlična. Honorar je bio četiri puta veći nego u domaćem filmu, a strogo se pazilo da se ne prekorači radno vrijeme. Ako bi se snimanje oduljilo, a voditelju snimanja je bilo stalo da završimo posao, pitao bi sve na setu imaju li što protiv da nastavimo raditi. Ako su svi bili za, snimali bismo dalje, a za to prekoračenje dobili bismo 200 ondašnjih maraka po satu. To je bilo odlično – kaže Potočnjak.
ja sam fulao, i Vjetrovi rata i Rat i sjećanja su mini-serije. samo su Vjetrovi snimani 1983., a Sjećanja 1986.
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:39   #4529
To je ista produkcija i jedno je nastavak drugog pa mi je na prvu pomisao da su iskoristili termin "Vjetrovi rata" jer je poznatiji u sjećanju ljudima, em je bila prva takva velika produkcija, em je i serija bila ipak popularnija od nastavka.

Tak da 1986. paše što se tiče snimanja velike holivudske produkcije i što se tiče Jane Seymour, ali nije "Vjetrovi rata" nego "Vjetrovi rata 2: Rat i sjećanja"
KLCCLK is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:47   #4530
Quote:
Gledam ovaj spot i zaključujem: meni Sreten Mokrović nikad neće biti Jura, a odlučno glumi. On je poštar Duje. Ne znam zakaj... Kao što je Slavica Knežević Ejti. Samo je pokojni Đorđe Rapajić i Pero i Nosonja... Imam feler u glavi, nemrem si pomoći
Isto tako Stjepan Jimmy Džomlija nikad neće biti Dominik Bertalan
Axl rose is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:51   #4531
haha al meni je Mokrović nekako prerastao Duju, u njemu fakat više ne vidim tu ulogu.

Slavica mi je zauvijek samo Ejti, to nema greške, a Đorđe Rapajić je bio i Pero i Nosonja, baš tako.
KLCCLK is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 13:56   #4532
Quote:
Kolko se ja sjećam, ni u jednom trenutku se ne spominje što se točno snima.

A što se snima, valjda je jasno i iz samog vremena radnje i toga što je tu Jane Seymour. Osim toga, Vjetrovi rata počonju u predratno vrijeme i bave se, koliko vidim, najviše pitanjem hoće li Ameri u rat, ili ne i završavaju se Pearl Harborom. Nema Auschwitza...

Rat i sjećanja su nastavak, radnja ide od par dana nakon Pearl Harbora do Hiroshime...
Old 16.02.2021., 14:08   #4533
Quote:
haha al meni je Mokrović nekako prerastao Duju, u njemu fakat više ne vidim tu ulogu.

Slavica mi je zauvijek samo Ejti, to nema greške, a Đorđe Rapajić je bio i Pero i Nosonja, baš tako.
Znaš kaj, Sreten Mokrović mi nije bio isključivo poštar Duje dok mu nisu namontirali periku. Ćelav, kakav je inače, čak me niti ne podsjeća na Duju...
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 14:16   #4534
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže: Pogledaj post

A što se snima, valjda je jasno i iz samog vremena radnje i toga što je tu Jane Seymour. Osim toga, Vjetrovi rata počonju u predratno vrijeme i bave se, koliko vidim, najviše pitanjem hoće li Ameri u rat, ili ne i završavaju se Pearl Harborom. Nema Auschwitza...

Rat i sjećanja su nastavak, radnja ide od par dana nakon Pearl Harbora do Hiroshime...
ja sam sinoć gledao na preskokce Rat i sjećanja prvu epizodu, ima logora, ima snijega... nisam stigao odgledati epizodu
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 14:17   #4535
Mokrovic je odlicno glumio i u Mamutici. Tamo zapravo počinje njegov proboj kao filmski glumac ako se dobro sjecam.
tokiboki is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 14:24   #4536
Quote:
OnajKojiJeDošao kaže: Pogledaj post
Ako kažu da je "to ona serija" i glavne uloge Robert Mitchum i Jane Seymour, nema ništa drugo nego "Rat i sjećanja"
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 14:32   #4537
Ok, ali ako sam dobro shvatio, onda su sjebali jer ovo 86. nije snimano u Hrvatskoj (barem tako mislim), a samim time nije glumio ni Potočnjak.

Zbog toga ljudima nije bilo jasno o čemu se radi

No nebitno za priču
Old 16.02.2021., 14:36   #4538
Quote:
Ok, ali ako sam dobro shvatio, onda su sjebali jer ovo 86. nije snimano u Hrvatskoj (barem tako mislim), a samim time nije glumio ni Potočnjak.

Zbog toga ljudima nije bilo jasno o čemu se radi

No nebitno za priču
Je, snimano je 1986. u Zagrebu i Osijeku. Potočnjaka nema na full cast and crew, ali sam vidio Relju Bašića, Helenu Buljan, Vjenceslava Kapurala...
Tratin20 is online now  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 14:39   #4539
Kao što sam ranije spomenuo, umjetnička sloboda. Napravili su mali mix.
Ord Mantel is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.02.2021., 14:45   #4540
Quote:
Je, snimano je 1986. u Zagrebu i Osijeku. Potočnjaka nema na full cast and crew, ali sam vidio Relju Bašića, Helenu Buljan, Vjenceslava Kapurala...
Ok, onda sam ja pogriješio. Nađoh i ovo https://www.youtube.com/watch?v=lxYv...ture=emb_title

Ovdje piše 1985., ali vidim da je i 1986. također snimano
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 17:38.