Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar |
|
|
20.02.2021., 23:02
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Quote:
dplanina kaže:
|
1.Jako teško ćeš naći takvu jer se baterije brzo troše. Npr. Reolink gore ima, kao i slične, bateriju napravljenu za njih pa nije da baš možeš imati rezervnu bateriju za mijenjanje.
2. Gore linkovi su za unutrašnju upotrebu, stavi je bilo gdje vani i bez ikakvog anti-vandal kućišta neće dugo izdržati.
3. Senzor pokreta u ulazu je smrt, stalno će ti nešto prolaziti ili ljudi ili životinje ili grana ili vjetar ili vrata ili bilo što - kamere s naprednom umjetnom inteligencijom koštaju (one koje prepoznaju je li čovjek ili nešto drugo)
4. Postavljanje kamere u stambenu zgradu zahtijeva potpis 2/3 stanara - u suprotnome netko vas može tužiti.
5. Ako je ipak postavite i nešto se dogodi snimka će biti odbačena od strane policije jer nije postavljeno od strane ovlaštene tvrtke.
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
|
|
|
07.03.2021., 17:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2009.
|
Dobar dan. Lijepo molim savjet za kupnju male nadzorne unutarnje kamere sa dugotrajnom baterijom. Može biti i kabelsko spajanje na struju. Postavila bi ju u hodnik stana gdje nemam utičnicu i bitno mi je da snima ulazna vrata po mogućnosti minimalno 24 sata u komadu (kod strujnog spajanja pretpostavljam da nema vremenskog ograničenja snimanja), te da po detektoru pokreta šalje obavijest na mob. Može biti spajanje na wifi (ako mi je za to potrebna IP adresa onda ne, jer se radi o podstanarskom stanu i ne želim tražiti IP od vlasnika), ali ako ima i neka druga opcija molim za info. Ne znam da li ima kamera koje uključe snimanje tek po detekciji pokreta...ne znam ništa o kamerama, pa zato i tražim ovdje savjet. I da, ne želim da alarmira mogućeg posjetitelja, već samo mene. Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
|
08.03.2021., 23:34
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2010.
|
To ti sve više manje može odraditi smartphone ako imaš koji viška. Aplikacija se zove Alfred Video Home .....
24h snimanje ti ne treba, osim ako ne voliš gledati zatvorena vrata 99 % vremena. Dakle samo motion ide snimanje i odmah ti šalje na tvoj mobilni telefon. Problem bi mogla biti baterija jer telefon mora imati kameru stalno upaljenu , ali to riješiš sa boljim powerbankom i sve skupa puniš dok si doma.
|
|
|
10.03.2021., 18:04
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
madsav kaže:
To ti sve više manje može odraditi smartphone ako imaš koji viška. Aplikacija se zove Alfred Video Home .....
24h snimanje ti ne treba, osim ako ne voliš gledati zatvorena vrata 99 % vremena. Dakle samo motion ide snimanje i odmah ti šalje na tvoj mobilni telefon. Problem bi mogla biti baterija jer telefon mora imati kameru stalno upaljenu , ali to riješiš sa boljim powerbankom i sve skupa puniš dok si doma.
|
Hvala na odgovoru. Čula sam da nije svaka aplikacija za svaku kamericu. Guglala sam sad šta je powerbank 
Ja sam to zamislila ovako: kupim neku wifi mini kameru koja uključuje snimanje samo kod detekcije pokreta i meni šalje obavijest kroz aplikaciju (push up notifikacija), ima trajanje baterije barem 3 sata. Meni će najčešće trebati kamera za 7 sati u danu. Dakle, ako kupim powerbank do 6000 mAh mislim da bi mi to trebalo pokriti 7 sati uključene kamere. Koliko sam čitala, u aplikaciji se radi konfiguriranje i postavke za npr. ne oglašavanje alarma kad se uključi snimanje kod detekcije pokreta (već samo meni dođe obavijest i snimak). Ako imaš vremena i volje za odgovor...
|
|
|
10.03.2021., 18:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
Najjednostavnije ti je uzeti stari mobitel, instalirati spomenutu aplikaciju i isprobati.
Ako baš želiš kameru, a ne mobitel, izbor modela s baterijom je skroman. Isplatilo bi ti se povući kabel za napajanje kamere, imala bi puno veći izbor. To ne mora nužno biti velik zahvat. Npr. ako je kutija s druge strane zida, samo se probuši rupa kroz zid i postavi nadžbukna utičnica.
U prvom postu spomenula si da ne želiš od vlasnika stana tražiti IP adresu. Ne tražiš IP adresu nego šifru za wifi mrežu. Ako nemaš wifi pristup, ostaje ti varijanta kabela (do routera) ili pristup putem mobilne mreže (4G). Ili nemaš obavijesti na mob nego dok si doma spojiš se na kameru i pogledaš snimke.
P2P/cloud kamere stalno su povezane sa serverom proizvođača kao i aplikacija na tvom mobitelu, na taj način ti dolaze obavijesti. Ne možeš koristiti bilo koju aplikaciju nego onu koju je pripremio proizvođač kamere.
|
|
|
10.03.2021., 19:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Zaboravila sam u prethodnom postu napisati da sam saznala da mi je dovoljna wifi lozinka. Ok, znači mogu preko wifi-a. Ne razumijem ovaj dio sa kabelom za napajanje, kutijom i nadžbuknom utičnicom. Ako bi npr imala neku low budget mini kameru sa trajanjem baterije do 3 sata i na nju spojenu eksternu bateriju (do 6000 mAh), aplikaciju na mobu s kojom bi sredila postavke i preko koje bih dobila obavijest o snimku uslijed detekcije pokreta, da li bi to moglo biti dovoljno da mi pokrije 7 sati odsustva? Ako imate prijedlog za model unutarnje slabo primjetne kamere do max 400 kn slobodno napišite. Meni ne treba ni neka extra bistra slika snimka, tj.snimak, i ne treba biti niti išta okretna, jer će snimati samo ulazna vrata od stana, u hodniku od 3 m2.
|
|
|
10.03.2021., 21:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Vidi ovdje šta se nudi, pregledaj modele koji su ti zanimljivi pa ih nazovi, objasni situaciju i traži preporuku.
|
|
|
10.03.2021., 21:29
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lepton kaže:
Vidi ovdje šta se nudi, pregledaj modele koji su ti zanimljivi pa ih nazovi, objasni situaciju i traži preporuku.
|
Zvala sam ih jučer, ponudili su mi nešto za 1300-1400 kn i sd karticu od 64gb, jer kao sve drugo sa qr kodom i slicni jeftilen su igračke. Sta ce meni 64gb sd kad se toliko snimaka sigurno nece napraviti jer cu naravno reagirati vec pri prvoj mogucoj. Nisam još nigdje naišla na puno recenzija za neku jeftiniju mini kameru, al sam naišla na 1 model gdje pišu da im služi svrsi.
https://www.maaarket.hr/proizvod/nad...-cuvanje-djece
|
|
|
11.03.2021., 11:48
|
|
Blaise. M Blaise.
Registracija: Apr 2007.
|
koga zanimaju bežične kamere, osobno mogu preporučiti ankerove eufycam 2c.
kako vidite radi se o nekom srednjem do nižem cjenovnom rangu kamera i za kućnu upotrebu sasvim su solidne. stavila sam ih van za nadzor dvorišta (obiteljska kuća) no naravno mogu se postaviti i unutar kuće.
deklarirano trajanje baterije je 180 dana i kad vidite u aplikaciji da je baterija na kraju treba odšarafiti kameru i napuniti je što traje više sati. iskreno nisam pratila koliko mi baterije traju, no kako kamere koristim i u homekitu to im navodno dodatno skraćuje bateriju pa se na opterećujem time.
svaka kamera se može postaviti individualno (audio, video, notifikacije, snimanje...) i jedini minus je što po noći obaviještava o svemu. dakle dok u dnevnom modu možeš birati hoće li detektirati ljude ili sve događaje, noću to nije moguće i kamere automatski dojavljuju i ako prođe mačka.
eto ukratko, ako ima pitanja tu sam 
|
|
|
11.03.2021., 16:47
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Ariela___ kaže:
Zaboravila sam u prethodnom postu napisati da sam saznala da mi je dovoljna wifi lozinka. Ok, znači mogu preko wifi-a. Ne razumijem ovaj dio sa kabelom za napajanje, kutijom i nadžbuknom utičnicom. Ako bi npr imala neku low budget mini kameru sa trajanjem baterije do 3 sata i na nju spojenu eksternu bateriju (do 6000 mAh), aplikaciju na mobu s kojom bi sredila postavke i preko koje bih dobila obavijest o snimku uslijed detekcije pokreta, da li bi to moglo biti dovoljno da mi pokrije 7 sati odsustva? Ako imate prijedlog za model unutarnje slabo primjetne kamere do max 400 kn slobodno napišite. Meni ne treba ni neka extra bistra slika snimka, tj.snimak, i ne treba biti niti išta okretna, jer će snimati samo ulazna vrata od stana, u hodniku od 3 m2.
|
https://alex.shop/proizvod/reolink-a...a-wifi-kamera/
Ja sam ovu testirao.. radi bez problema.. skenira se QR code, setup 5min. ne treba SD kartica jer Reolink daje 1tb prostora na cloudu za jednu kameru gratis...
Slika ok, ništa spektakularno, malo lagga na wifiu.
Kažu baterija od 1 do 4 tjedna zavisno o korištenju...
|
|
|
15.03.2021., 14:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2015.
|
Bok. Postavio sam kameru na rog od grede i kamera snima ulaz u dvoriste i dio ceste...Dal mogu imati problema,ako me netko prijavi da sam stavio kameru? Naravno kamera moze snimati i 360 okolo, ali je usmjerena na kapiju.....
|
|
|
15.03.2021., 14:35
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PopiVopi kaže:
Bok. Postavio sam kameru na rog od grede i kamera snima ulaz u dvoriste i dio ceste...Dal mogu imati problema,ako me netko prijavi da sam stavio kameru? Naravno kamera moze snimati i 360 okolo, ali je usmjerena na kapiju.....
|
Može. Kamera smije snimati samo vaš privatni dio... Ako snima javnu površinu treba dopuštenje od nadležne institucije. Ako snima imovinu koja nije u vašem vlasništvu trebate potpis tih vlasnika....ako je IP camera i fiksno postavljena trebali bi imati mogućnost da zacrnite dio slike što nije u vašem vlasništvu pa u slučaju neke prijave možete pokazati snimku da snimate samo svoje... Ne znam je li to prolazi, ali eto ideja...
|
|
|
15.03.2021., 14:54
|
|
Registrirani korisnik
|
A onda mi ju je najbolje skinuti, jer imam malo zajebane susjede.... Je ip je kamera....
|
|
|
15.03.2021., 15:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PopiVopi kaže:
A onda mi ju je najbolje skinuti, jer imam malo zajebane susjede.... Je ip je kamera....
|
iP bi trebala imati mogućnost da zacrnite dio snimke i snimate samo svoje... Kako će susjedi reagirati to vi najbolje znate .
A neka protuprovala ili barijere?
|
|
|
15.03.2021., 15:41
|
|
Registrirani korisnik
|
@PopiVopi: postaviš običnu nadžbuknu električarsku kutiju na fasadu, a u nju kameru s " pinhole" lećom, imaš ih jeftino na ebay/aliexpress. Na kutiji je dovoljno probušiti otvor od par milimetara (ovisno kakva je leća: veći otvor - više svjetla - veća osjetljivost noću). Da ne bi bilo sumnjivo, možeš pored kutije postaviti i nekakav reflektor.
|
|
|
15.03.2021., 15:42
|
|
Registrirani korisnik
|
To nisam našao nigdje u app,da se može podesiti... Ma stalno netko kod susjede dolazi svako jutro i večer,a žena ima 85 god,sama živi. I bas hoce silom ući,a drugo kad mi je auto parkiran na ulici ispred njene ograde,netko se igrao ključevima po vozacevim vratima..
..
|
|
|
15.03.2021., 16:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
lepton kaže:
@PopiVopi: postaviš običnu nadžbuknu električarsku kutiju na fasadu, a u nju kameru s " pinhole" lećom, imaš ih jeftino na ebay/aliexpress. Na kutiji je dovoljno probušiti otvor od par milimetara (ovisno kakva je leća: veći otvor - više svjetla - veća osjetljivost noću). Da ne bi bilo sumnjivo, možeš pored kutije postaviti i nekakav reflektor.
|
Kaj je najbolje,tak sam i sproveo do roga grede,i spojio ip cameru.... Znači sve je sprovedeno,struja,kanalica, utikač, kutija nadzbukna.... Al morat cu nešto ispromvizirati....
|
|
|
15.03.2021., 20:39
|
|
Registrirani korisnik
|
A jel moze biti problema, ako je preselim na zadnju gredu kuce?Znaci nece se toliko viditi i stavit cu da snima samo dvoriste,ulaz kapije i travnjak?
|
|
|
21.03.2021., 11:46
|
|
Registrirani korisnik
|
Pozdrav. Samo da javim da sam uspješno instalirala unutarnju kameru 
Kupila sam neku Robaxo RC204A i instalirala IPC360 aplikaciju. Kamera je na strujni prikljucak,uz to sam uzela sd card od 32gb (nece mi vjerojatno ni toliko trebati). Pošalje na mob obavijest kad otkrije detekciju pokreta, a ak se prekrije krpom onda si na miru od čestih obavijesti. Jedino kaj mi još ne radi je to što ja kao dijeljeni korisnik ne dobivam te obavijesti (poslala sam upit podršci za IPC360 i čekam odg, sve kaj treba sam postavila na on).
Uglavnom...fora je i vidjet ću kroz par dana koliko troši struje.
|
|
|
21.03.2021., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
PopiVopi kaže:
A jel moze biti problema, ako je preselim na zadnju gredu kuce?Znaci nece se toliko viditi i stavit cu da snima samo dvoriste,ulaz kapije i travnjak?
|
Dok snima samo vaš privatni posjed nitko ne može ništa... Ako hvata i dio koji nije vaš, kroz privacy Mask zacrnite taj dio i opet se dobri... Ako netko i zove policiju oni će provjeriti snimku i vidjeti što se snima i opet ste dobro.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 20:36.
|
|
|
|