Natrag   Forum.hr > Kultura i zabava > Fantastika (SF, fantasy, horror...)

Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds!

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 18.10.2014., 19:31   #441
Quote:
đezminka kaže: Pogledaj post
Ne.
Moji pozdravi u tom slučaju, zbilja se ne volim družiti s ljudima koji diskriminiraju na temelju spola. Čak ni virtualno.
Onaj ignore gumbić je zbilja dobra stvar
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2014., 19:56   #442
Quote:
Wikiceha kaže: Pogledaj post
Moji pozdravi u tom slučaju, zbilja se ne volim družiti s ljudima koji diskriminiraju na temelju spola. Čak ni virtualno.
Onaj ignore gumbić je zbilja dobra stvar
Smiješno je što ti govoriš o diskriminaciji na temelju spola. Lakše je pobjeći od problema, nego ga riješiti. :klap:
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2014., 20:57   #443
Quote:
(ka)Ramba? :zu bo:
Ako je dobila Sandora, par stotina Stannisovih vitezova je nula .

Quote:
A osim toga, Bartheoni su targovski rođaci, od osnutka (kopile-polubrat po legendi), do bake od Roberta, Stannisa i Renlya.
I to isto, makar je bitniji right of conquest.Mogu se Targovi na trepavice postaviti, kad su Baratheoni dobili prijestolje na isti način kao i Targovi.

Quote:
Upravo tako. A i Dorne joj možda ne pruži ruku, pogle kako je Quentin završio.
Quentin je živ ...Dorne je misterija, iz onog novog Arianinog poglavlja je prikazano kako obični Dornijci, tj. vojnici, ne vjeruju da je Aegon pravi.Mrze Lannistere, a preko njih i Baratheone.Jedino im ostaje Dany .

Quote:
Yup, ovdje je pustoš : )
Asshai .

Quote:
aciruj kaže: Pogledaj post
cut
Rekao sam realni .

Quote:
trpe grozni kaže: Pogledaj post
Kad-tad, Stannis mora doci u dodir sa brotherhood without banners, a pogodi ko ce biti tamo.
A zašto bi morao doći u dodir, tj. on osobno ?

Quote:
Takodje postoji mogucnost da Lady Stoneheart posalje Jamiea kao zalog Stannisu u zameni za laznu Aryu, a da "transporter" bude Briann.
I tako dalje, i tako blize.... : D
Stannis je Aryu "obećao" Jonu.Ti misliš da će on istu poslati nekoj ženski za koju svih 7K zna da je mrtva ?

Quote:
Stannis je mozda i cuo za nju, ali to ne znaci da ju je i video (i da je video, ne verujem da ju je zapamtio), iliti da zna kako ona izgleda.
Istina.Jedini koji bi znao od njegovog bližeg kruga su Rolland Storm (vodi se kao nestao nakon pada Zmajokamena) i Parmen Crane koji je trenutačno zarobljen u Visovrtu.Iako, Brienne se svima pokazala na onome turniru, pa je moguće da više običnih vojnika zna tko je ona.

Quote:
Naravno da ne. Stannis je jači od Boltona i Freyeva zajedno.
Nije, ima manje vojske od dotičnih i trenutačno je u puno goroj situaciji od istih.

Quote:
Jači je i od željeznih.
Niti od njih, barem što se brojki tiče.

Stannis je trenutačno jači od Aegona (koji ima oko petine GC sa sobom) i Lannistera osobno (bez snaga odanih Prijestolju).
Old 18.10.2014., 21:14   #444
Quote:
Zagorski Križar kaže: Pogledaj post
Ako je dobila Sandora, par stotina Stannisovih vitezova je nula .
Ja se čudim kaj nije ručno poklala cijelu stannisovu vojsku na Blackwateru
Quote:
I to isto, makar je bitniji right of conquest.Mogu se Targovi na trepavice postaviti, kad su Baratheoni dobili prijestolje na isti način kao i Targovi.
Yup.
Quote:
Quentin je živ ...Dorne je misterija, iz onog novog Arianinog poglavlja je prikazano kako obični Dornijci, tj. vojnici, ne vjeruju da je Aegon pravi.Mrze Lannistere, a preko njih i Baratheone.Jedino im ostaje Dany .
U svakom slučaju trebali bi nekaj iz toga i dobiti. Igra se igra prijestolja
Quote:
Asshai .
Dobro da nema i sjenki
Quote:
Rekao sam realni : D.
A zašto bi morao doći u dodir, tj. on osobno : )?
Stannis je Aryu "obećao" Jonu.Ti misliš da će on istu poslati nekoj ženski za koju svih 7K zna da je mrtva :zu bo:?
Istina.Jedini koji bi znao od njegovog bližeg kruga su Rolland Storm (vodi se kao nestao nakon pada Zmajokamena) i Parmen Crane koji je trenutačno zarobljen u Visovrtu.Iako, Brienne se svima pokazala na onome turniru, pa je moguće da više običnih vojnika zna tko je ona.
Nije, ima manje vojske od dotičnih i trenutačno je u puno goroj situaciji od istih.
Stannis je trenutačno jači od Aegona (koji ima oko petine GC sa sobom) i Lannistera osobno (bez snaga odanih Prijestolju).
Po meni "netjak" ne bu dugo.
A Lannisteri su ionako laganini kaput.
amigo.
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2014., 22:45   #445
Quote:
Ja se čudim kaj nije ručno poklala cijelu stannisovu vojsku na Blackwateru
Nije je bilo tamo.Inače bi imali .

Quote:
U svakom slučaju trebali bi nekaj iz toga i dobiti. Igra se igra prijestolja
Meni su Martelli najveći jadnici.Ovi im se popišaju po obitelji, a oni kroz čitavo razdoblje nisu uspjeli nabaviti veće saveznike i pripremiti se za rat.Iako znaju tandrkati o osveti .

Quote:
Dobro da nema i sjenki
Hehehe...

Quote:
Po meni "netjak" ne bu dugo.
A Lannisteri su ionako laganini kaput.
amigo.
Nadam se da će fAegon poginuti kod Olujokraja, jer mi nema smisla da ide dalje u osvajanje.Za daljnju stabilizaciju 7K bi Tyrelli trebali preuzeti konce u sve ruke i vlast od Lannistera/Cersei, a na Sjeveru bi Stannis skinuo Boltone.I onda invazija Drugih, pa shema s Dany koja već treba biti.Jer u suprotnom, ovaj to ne bu završil ni s 10 knjiga.

Old 18.10.2014., 22:52   #446
Quote:
Nije je bilo tamo.Inače bi imali .
Ramba
Quote:
Meni su Martelli najveći jadnici.Ovi im se popišaju po obitelji, a oni kroz čitavo razdoblje nisu uspjeli nabaviti veće saveznike i pripremiti se za rat.Iako znaju tandrkati o osveti .
Da, u 20 godina nisu napravili apsolutno ništa.
Njihova pozicija je zapravo iber glupa.
S Lannisterima su u zavadi radi očitog.
Baratheonima isto (iako manjeg ranga).
Starkove, Arryne i Tullye ne vole radi toga što su podupiratelji Baratheona.
A s Tyrellovima su u vječnoj zavadi (skoro sam zavadi napisao).

Na taj način ni s kim nikad neće biti dobri
Quote:
Hehehe...
Nadam se da će fAegon poginuti kod Olujokraja, jer mi nema smisla da ide dalje u osvajanje.Za daljnju stabilizaciju 7K bi Tyrelli trebali preuzeti konce u sve ruke i vlast od Lannistera/Cersei, a na Sjeveru bi Stannis skinuo Boltone.
Slažem se.
Quote:
I onda invazija Drugih,
Ovo mi se sve manje čini da će se dogoditi. Zamisli marš Drugih do Dornea...
Quote:
pa shema s Dany koja već treba biti.Jer u suprotnom, ovaj to ne bu završil ni s 10 knjiga.
Već se sad priča o 8 knjiga
Quote:
amigo
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2014., 22:57   #447
Quote:
Ma nisam mislio na vojsku, nego na njega kao osobu.
Onako, nije toliko loš mačevaoc
Hm, dobro pitanje Sir Robert Strong sigurno. Onaj mali Tyrell ako je preživio Dragonstone bi mu mogao zadati problema. Tuča s Tormundom bi bila odlična. Daario i Strong Belwas. Brienne. Sve bi to bili odlični fajtovi.

Quote:

Jači je od Boltona sigurno, pusti sad brojke. Roose je okružen izdajicama i budalama.
I koja vojska Željeznih je brojnija, pa Victarion je uzeo pola sa sobom. Plus oni nisu neki ratnici za bitku, dobri su samo za hit-and-run. Već ih je Stannis jedanput dobio i to na moru gdje su kakti najjači.
GC, iliti što je ostalo od njih su jači od Stannisa definitivno. Podcjenjuješ plačenike.
aciruj is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.10.2014., 23:02   #448
Quote:
Hm, dobro pitanje Sir Robert Strong sigurno. Onaj mali Tyrell ako je preživio Dragonstone bi mu mogao zadati problema. Tuča s Tormundom bi bila odlična. Daario i Strong Belwas. Brienne. Sve bi to bili odlični fajtovi.
Ovo zvuči kao odlično ime za novu temu (s nekom anketom). Koji fight bi bio najbolji
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2014., 15:25   #449
Quote:
Ramba

Quote:
Da, u 20 godina nisu napravili apsolutno ništa.
Njihova pozicija je zapravo iber glupa.
S Lannisterima su u zavadi radi očitog.
Baratheonima isto (iako manjeg ranga).
Starkove, Arryne i Tullye ne vole radi toga što su podupiratelji Baratheona.
A s Tyrellovima su u vječnoj zavadi (skoro sam zavadi napisao).

Na taj način ni s kim nikad neće biti dobri
I sad im se ta zavada s Tyrellima obnovila nakon turnira.A i Oakheart je ubijen u Dorneu.Ti imaju manje saveznika od Drugih .

Quote:
Slažem se.

Ovo mi se sve manje čini da će se dogoditi. Zamisli marš Drugih do Dornea...
Mislim da bi mogli stići do Olujokraja, zbog imena te utvrde i podrijetla iste .

Quote:
Već se sad priča o 8 knjiga
Lud je.

Quote:
amigo
Pajdo .

Quote:
Jači je od Boltona sigurno, pusti sad brojke. Roose je okružen izdajicama i budalama.
Je, ali je stari Bolton stigao s 4000 ljudi s juga, kopilan je imao 600 ljudi u Strahotvrđi.S Boltonom je stiglo i 2000 Freyeva.To je skoro 7 tisuća odanih ljudi.A gdje je još lady Dustin i Ryswelli, na koje Bolton isto može računati, kako se sad čini?Jači je on Stannisa.

Quote:
I koja vojska Željeznih je brojnija, pa Victarion je uzeo pola sa sobom. Plus oni nisu neki ratnici za bitku, dobri su samo za hit-and-run. Već ih je Stannis jedanput dobio i to na moru gdje su kakti najjači.
Ostala je druga polovica sa Euronom, stotinjak brodova.Ovo ni meni nije jasno, zašto su toliko jaki.Asha veli da se željezni ne znaju boriti protiv teške konjice, a kakav dar-mar prave po Ravni, domu viteštva .

Quote:
GC, iliti što je ostalo od njih su jači od Stannisa definitivno. Podcjenjuješ plačenike.
Ne podcjenjujem ih, već mi je jasno da trenutačno nisu ujedinjeni.A u tip-top vojsci kao GC, bitno je imati sve na okupu, inače sam "stroj" ne radi kako spada, kad nema "sve komponente".Uostalom, možda je i bolje da nisu na kupu.Ako se greyscale proširi, moglo bi biti svega.

Inače, da se uključim u vašu raspravu - Stannis je prosječan vojnik, ne bi on imao šanse protiv ovih nabrojanih.Za njega znamo da se osobno borio samo u Crnovodi.Možda i na Zidu i kod opsade Olujokraja, ali za Crnovodu imamo crno na bijelo.
Old 19.10.2014., 23:02   #450
Quote:

I sad im se ta zavada s Tyrellima obnovila nakon turnira.A i Oakheart je ubijen u Dorneu.Ti imaju manje saveznika od Drugih .
Tak nekak
Pazi, za familiju koja glasi kao vrhunski spletkari, spletke im nekak... ne pale ?
Quote:
Mislim da bi mogli stići do Olujokraja, zbog imena te utvrde i podrijetla iste .
Ok, sad si mi dao jednu pomalo zastrašujuću ideju.
Se sjećaš veze između Krajooluje i Zida?
Što ako "netjak" napadajući Krajooluju uništi tu magiju i učini Zid prolaznim za druge?
Quote:
Lud je.
K'o šlapa. Na ovaj način ne bu nikad gotov. :misery_scenario: je jedino rješenje
Quote:
Pajdo .

Quote:
Je, ali je stari Bolton stigao s 4000 ljudi s juga, kopilan je imao 600 ljudi u Strahotvrđi.S Boltonom je stiglo i 2000 Freyeva.To je skoro 7 tisuća odanih ljudi.A gdje je još lady Dustin i Ryswelli, na koje Bolton isto može računati, kako se sad čini?Jači je on Stannisa.
Zato će pobjeda nad Boltonom biti dobra
Quote:
Ostala je druga polovica sa Euronom, stotinjak brodova.Ovo ni meni nije jasno, zašto su toliko jaki.Asha veli da se željezni ne znaju boriti protiv teške konjice, a kakav dar-mar prave po Ravni, domu viteštva .
Koliko sam skužio to je bilo na prepad?
I to je bila euronova ideja, a on se naputovao svijeta?
Quote:
Ne podcjenjujem ih, već mi je jasno da trenutačno nisu ujedinjeni.A u tip-top vojsci kao GC, bitno je imati sve na okupu, inače sam "stroj" ne radi kako spada, kad nema "sve komponente".Uostalom, možda je i bolje da nisu na kupu.Ako se greyscale proširi, moglo bi biti svega.
Nova kuga, samo je to falilo...
Quote:
Inače, da se uključim u vašu raspravu - Stannis je prosječan vojnik, ne bi on imao šanse protiv ovih nabrojanih.Za njega znamo da se osobno borio samo u Crnovodi.Možda i na Zidu i kod opsade Olujokraja, ali za Crnovodu imamo crno na bijelo.
Ma dobro, meni je nekako dovoljno bitno da odbije prvih par naleta. Ostatak bi trebali riješiti njegovi tjelohranitelji...
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2014., 23:15   #451
Quote:
Što onda misliš za Neda? Isto se nije borio na turnirima tako da o njemu kao borcu 1na1 neznamo puno, osim onog kratkog susreta s Jaimeijem.
Isto tako i Stannis, samo zato jer neznamo za njegove borbe mačem neznači da je prosječan.

Inače za najjačeg u cijeloj priči rejtam Roberta s maljem.
aciruj is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.10.2014., 23:21   #452
Quote:
Što onda misliš za Neda? Isto se nije borio na turnirima tako da o njemu kao borcu 1na1 neznamo puno, osim onog kratkog susreta s Jaimeijem.
Kojeg susreta sa Jamiejem? Mi na ovoj temi pričamo o knjigama a ne seriji.

U seriji je Ned super borac koji može držat svoje protiv Jamieja, radi ubacivanja akcijskog elementa.

U knjizi Ned nije dobar borac.
Old 20.10.2014., 00:29   #453
Quote:
Leecher kaže: Pogledaj post
Kojeg susreta sa Jamiejem? Mi na ovoj temi pričamo o knjigama a ne seriji.

U seriji je Ned super borac koji može držat svoje protiv Jamieja, radi ubacivanja akcijskog elementa.

U knjizi Ned nije dobar borac.
Ned je ok borac. Nije vrhunski, ali daleko od toga da je loš. Martin ga je opisao kao "competent".
Ajvz is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2014., 19:09   #454
Quote:
Tak nekak :Piv o:
Pazi, za familiju koja glasi kao vrhunski spletkari, spletke im nekak... ne pale ? : )
Spletki niti nema...ajde, još je bila ona šema, kao, fAegon će oženiti Ariane...međutim, sad su showrunneri isjekli Arianu iz serije, pa ispada da ni od te šeme ništa .

Quote:
Ok, sad si mi dao jednu pomalo zastrašujuću ideju.
Se sjećaš veze između Krajooluje i Zida?
Što ako "netjak" napadajući Krajooluju uništi tu magiju i učini Zid prolaznim za druge?
Je li to moguće?Dobra ideja !

Quote:
K'o šlapa. Na ovaj način ne bu nikad gotov. :misery_scenario: je jedino rješenje

A daj zamisli da ga neko otme .

Quote:
Zato će pobjeda nad Boltonom biti dobra
Naravno .

Quote:
Koliko sam skužio to je bilo na prepad?
I to je bila euronova ideja, a on se naputovao svijeta?
Je, Euronova ideja.Prepad ili ne, Ravan nije potrošena što se tiče vojske, oni se imaju čime braniti.Pa im je opet panika, a željezni grabe dvorac za dvorcem .

Quote:
Nova kuga, samo je to falilo...
Previše se zapetljao.

Quote:
Ma dobro, meni je nekako dovoljno bitno da odbije prvih par naleta. Ostatak bi trebali riješiti njegovi tjelohranitelji...
Kužim .
Old 20.10.2014., 19:10   #455
Quote:
Isto tako i Stannis, samo zato jer neznamo za njegove borbe mačem neznači da je prosječan.
Nisam čitao prvu knjigu, pa nemam pojma.Stannis je prosječan jer ništa drugo ne piše.Sve što o njemu znamo jest da se osobno borio u Crnovodi i da su ga dvojica morali odvlačiti iz borbe van.

.

Quote:
Inače za najjačeg u cijeloj priči rejtam Roberta s maljem.
I ja .
Old 20.10.2014., 19:12   #456
Quote:
Ajvz kaže: Pogledaj post
Ned je ok borac. Nije vrhunski, ali daleko od toga da je loš. Martin ga je opisao kao "competent".
kad smo kod mačevanja... GRRM je dao liku Jon Snowa Valirijski mač (velika stvar potšo Lannister ga nemaju) u prvoj knjizi, da bi ga dotični upotrijebio samo 3 puta u 5 knjiga :

- upotrijebio ga je kad je "ukro" Ygritte
- Namješteni fajt za Halfhandom
- Fight kad bježi od wajldlinga

(beheding Slynta se ne računa)

Onda opet Mormont da Snowu mač (trajno?) makar kod kuće ima kćerku, unučad itd. .... ono mač je u familiji 600 godina zaš ga dat klincu kojeg ne poznaš ni pola godine?
Old 20.10.2014., 19:27   #457
Quote:

Onda opet Mormont da Snowu mač (trajno?) makar kod kuće ima kćerku, unučad itd. .... ono mač je u familiji 600 godina zaš ga dat klincu kojeg ne poznaš ni pola godine?
Matori Mormont nema obitelj, odnosno muškarca na kojeg bi se mač prenio - sin mu je u klincu, prodavao je robove pa ga je Ned protjerao, a svi znamo kako je (zasad) završio, jel. Njegova je obitelj Noćna straža. Možda u Jonu vidi neki potencijal, ili je to nagovještaj da će se Jon ipak boriti protiv Othersa, tko će znati. :ne znam:
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2014., 19:57   #458
Quote:
đezminka kaže: Pogledaj post
Matori Mormont nema obitelj, odnosno muškarca na kojeg bi se mač prenio - sin mu je u klincu, prodavao je robove pa ga je Ned protjerao, a svi znamo kako je (zasad) završio, jel. Njegova je obitelj Noćna straža. Možda u Jonu vidi neki potencijal, ili je to nagovještaj da će se Jon ipak boriti protiv Othersa, tko će znati. :ne znam:
Ali Mormać ima kćerku (koja koristi sjekiru!!!! pa može i mač), unučad koja može rodit muškog nasljednika koji brijem bi htio imat taj mač.
Old 20.10.2014., 20:22   #459
Quote:
Ali Mormać ima kćerku (koja koristi sjekiru!!!! pa može i mač), unučad koja može rodit muškog nasljednika koji brijem bi htio imat taj mač.
Znam, znam. Zato onda ide teorija da se odrekao obitelji kad je stupio u stražu, pa je mač dao Jonu.
đezminka is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.10.2014., 20:27   #460
Quote:
Spletki niti nema...ajde, još je bila ona šema, kao, fAegon će oženiti Ariane...međutim, sad su showrunneri isjekli Arianu iz serije, pa ispada da ni od te šeme ništa :ro fl:.
Nesposobni su
Quote:
Je li to moguće?Dobra ideja !
Postoji neka magična veza... Tako da bih se čak i kladio na to.
Quote:
A daj zamisli da ga neko otme :ro fl:.
Došao bi nam uskok na vrata
Quote:
Naravno .

Quote:
Je, Euronova ideja.Prepad ili ne, Ravan nije potrošena što se tiče vojske, oni se imaju čime braniti.Pa im je opet panika, a željezni grabe dvorac za dvorcem .
Ovi iz Ravni su paralela Francuza (ne Talijana) u tom svijetu
Quote:
Previše se zapetljao.
Kužim .
Wikiceha is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:13.