Fantastika (SF, fantasy, horror...) We create Worlds! |
|
|
18.10.2014., 19:31
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Sep 2008.
|
Quote:
đezminka kaže:
Ne. 
|
Moji pozdravi u tom slučaju, zbilja se ne volim družiti s ljudima koji diskriminiraju na temelju spola. Čak ni virtualno.
Onaj ignore gumbić je zbilja dobra stvar 
|
|
|
18.10.2014., 19:56
|
|
HP freak
Registracija: May 2011.
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Moji pozdravi u tom slučaju, zbilja se ne volim družiti s ljudima koji diskriminiraju na temelju spola. Čak ni virtualno.
Onaj ignore gumbić je zbilja dobra stvar 
|
Smiješno je što ti govoriš o diskriminaciji na temelju spola.  Lakše je pobjeći od problema, nego ga riješiti. :klap:
|
|
|
18.10.2014., 20:57
|
|
Stijeg sv. Ladislava
Registracija: Jan 2010.
|
Quote:
Wikiceha kaže:
(ka)Ramba? :zu bo:
|
Ako je dobila Sandora, par stotina Stannisovih vitezova je nula  .
Quote:
Wikiceha kaže:
A osim toga, Bartheoni su targovski rođaci, od osnutka (kopile-polubrat po legendi), do bake od Roberta, Stannisa i Renlya.
|
I to isto, makar je bitniji right of conquest.Mogu se Targovi na trepavice postaviti, kad su Baratheoni dobili prijestolje na isti način kao i Targovi.
Quote:
Wikiceha kaže:
Upravo tako. A i Dorne joj možda ne pruži ruku, pogle kako je Quentin završio.
|
Quentin je živ   ...Dorne je misterija, iz onog novog Arianinog poglavlja je prikazano kako obični Dornijci, tj. vojnici, ne vjeruju da je Aegon pravi.Mrze Lannistere, a preko njih i Baratheone.Jedino im ostaje Dany  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Yup, ovdje je pustoš : )
|
Asshai  .
Quote:
aciruj kaže:
cut
|
Rekao sam realni  .
Quote:
trpe grozni kaže:
Kad-tad, Stannis mora doci u dodir sa brotherhood without banners, a pogodi ko ce biti tamo. 
|
A zašto bi morao doći u dodir, tj. on osobno  ?
Quote:
trpe grozni kaže:
Takodje postoji mogucnost da Lady Stoneheart posalje Jamiea kao zalog Stannisu u zameni za laznu Aryu, a da "transporter" bude Briann.
I tako dalje, i tako blize.... : D
|
Stannis je Aryu "obećao" Jonu.Ti misliš da će on istu poslati nekoj ženski za koju svih 7K zna da je mrtva  ?
Quote:
trpe grozni kaže:
Stannis je mozda i cuo za nju, ali to ne znaci da ju je i video (i da je video, ne verujem da ju je zapamtio), iliti da zna kako ona izgleda.
|
Istina.Jedini koji bi znao od njegovog bližeg kruga su Rolland Storm (vodi se kao nestao nakon pada Zmajokamena) i Parmen Crane koji je trenutačno zarobljen u Visovrtu.Iako, Brienne se svima pokazala na onome turniru, pa je moguće da više običnih vojnika zna tko je ona.
Quote:
aciruj kaže:
Naravno da ne. Stannis je jači od Boltona i Freyeva zajedno.
|
Nije, ima manje vojske od dotičnih i trenutačno je u puno goroj situaciji od istih.
Quote:
aciruj kaže:
Jači je i od željeznih.
|
Niti od njih, barem što se brojki tiče.
Stannis je trenutačno jači od Aegona (koji ima oko petine GC sa sobom) i Lannistera osobno (bez snaga odanih Prijestolju).
|
18.10.2014., 21:14
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Ako je dobila Sandora, par stotina Stannisovih vitezova je nula  .
|
Ja se čudim kaj nije ručno poklala cijelu stannisovu vojsku na Blackwateru
Quote:
Zagorski Križar kaže:
I to isto, makar je bitniji right of conquest.Mogu se Targovi na trepavice postaviti, kad su Baratheoni dobili prijestolje na isti način kao i Targovi.
|
Yup.
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Quentin je živ   ...Dorne je misterija, iz onog novog Arianinog poglavlja je prikazano kako obični Dornijci, tj. vojnici, ne vjeruju da je Aegon pravi.Mrze Lannistere, a preko njih i Baratheone.Jedino im ostaje Dany  .
|
U svakom slučaju trebali bi nekaj iz toga i dobiti. Igra se igra prijestolja
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Asshai  .
|
Dobro da nema i sjenki
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Rekao sam realni : D.
A zašto bi morao doći u dodir, tj. on osobno : )?
Stannis je Aryu "obećao" Jonu.Ti misliš da će on istu poslati nekoj ženski za koju svih 7K zna da je mrtva :zu bo:?
Istina.Jedini koji bi znao od njegovog bližeg kruga su Rolland Storm (vodi se kao nestao nakon pada Zmajokamena) i Parmen Crane koji je trenutačno zarobljen u Visovrtu.Iako, Brienne se svima pokazala na onome turniru, pa je moguće da više običnih vojnika zna tko je ona.
Nije, ima manje vojske od dotičnih i trenutačno je u puno goroj situaciji od istih.
Stannis je trenutačno jači od Aegona (koji ima oko petine GC sa sobom) i Lannistera osobno (bez snaga odanih Prijestolju).
|
Po meni "netjak" ne bu dugo.
A Lannisteri su ionako laganini kaput.
 amigo.
|
|
|
18.10.2014., 22:45
|
|
Stijeg sv. Ladislava
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Ja se čudim kaj nije ručno poklala cijelu stannisovu vojsku na Blackwateru 
|
Nije je bilo tamo.Inače bi imali  .
Quote:
Wikiceha kaže:
U svakom slučaju trebali bi nekaj iz toga i dobiti. Igra se igra prijestolja 
|
Meni su Martelli najveći jadnici.Ovi im se popišaju po obitelji, a oni kroz čitavo razdoblje nisu uspjeli nabaviti veće saveznike i pripremiti se za rat.Iako znaju tandrkati o osveti  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Dobro da nema i sjenki 
|
Hehehe...
Quote:
Wikiceha kaže:
Po meni "netjak" ne bu dugo.
A Lannisteri su ionako laganini kaput.
 amigo.
|
Nadam se da će fAegon poginuti kod Olujokraja, jer mi nema smisla da ide dalje u osvajanje.Za daljnju stabilizaciju 7K bi Tyrelli trebali preuzeti konce u sve ruke i vlast od Lannistera/Cersei, a na Sjeveru bi Stannis skinuo Boltone.I onda invazija Drugih, pa shema s Dany koja već treba biti.Jer u suprotnom, ovaj to ne bu završil ni s 10 knjiga.

|
18.10.2014., 22:52
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Nije je bilo tamo.Inače bi imali  .
|
Ramba
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Meni su Martelli najveći jadnici.Ovi im se popišaju po obitelji, a oni kroz čitavo razdoblje nisu uspjeli nabaviti veće saveznike i pripremiti se za rat.Iako znaju tandrkati o osveti  .
|
Da, u 20 godina nisu napravili apsolutno ništa.
Njihova pozicija je zapravo iber glupa.
S Lannisterima su u zavadi radi očitog.
Baratheonima isto (iako manjeg ranga).
Starkove, Arryne i Tullye ne vole radi toga što su podupiratelji Baratheona.
A s Tyrellovima su u vječnoj zavadi (skoro sam zavadi napisao).
Na taj način ni s kim nikad neće biti dobri
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Hehehe...
Nadam se da će fAegon poginuti kod Olujokraja, jer mi nema smisla da ide dalje u osvajanje.Za daljnju stabilizaciju 7K bi Tyrelli trebali preuzeti konce u sve ruke i vlast od Lannistera/Cersei, a na Sjeveru bi Stannis skinuo Boltone.
|
Slažem se.
Quote:
Zagorski Križar kaže:
I onda invazija Drugih,
|
Ovo mi se sve manje čini da će se dogoditi. Zamisli marš Drugih do Dornea...
Quote:
Zagorski Križar kaže:
pa shema s Dany koja već treba biti.Jer u suprotnom, ovaj to ne bu završil ni s 10 knjiga.
|
Već se sad priča o 8 knjiga
Quote:
Zagorski Križar kaže:
|
 amigo
|
|
|
18.10.2014., 22:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Ma nisam mislio na vojsku, nego na njega kao osobu.
Onako, nije toliko loš mačevaoc 
|
Hm, dobro pitanje  Sir Robert Strong sigurno. Onaj mali Tyrell ako je preživio Dragonstone bi mu mogao zadati problema. Tuča s Tormundom bi bila odlična. Daario i Strong Belwas. Brienne. Sve bi to bili odlični fajtovi.
Quote:
Zagorski Križar kaže:
|
Jači je od Boltona sigurno, pusti sad brojke. Roose je okružen izdajicama i budalama.
I koja vojska Željeznih je brojnija, pa Victarion je uzeo pola sa sobom. Plus oni nisu neki ratnici za bitku, dobri su samo za hit-and-run. Već ih je Stannis jedanput dobio i to na moru gdje su kakti najjači.
GC, iliti što je ostalo od njih su jači od Stannisa definitivno. Podcjenjuješ plačenike.
|
|
|
18.10.2014., 23:02
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
aciruj kaže:
Hm, dobro pitanje  Sir Robert Strong sigurno. Onaj mali Tyrell ako je preživio Dragonstone bi mu mogao zadati problema. Tuča s Tormundom bi bila odlična. Daario i Strong Belwas. Brienne. Sve bi to bili odlični fajtovi.
|
Ovo zvuči kao odlično ime za novu temu (s nekom anketom). Koji fight bi bio najbolji 
|
|
|
19.10.2014., 15:25
|
|
Stijeg sv. Ladislava
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Ramba 
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Da, u 20 godina nisu napravili apsolutno ništa.
Njihova pozicija je zapravo iber glupa.
S Lannisterima su u zavadi radi očitog.
Baratheonima isto (iako manjeg ranga).
Starkove, Arryne i Tullye ne vole radi toga što su podupiratelji Baratheona.
A s Tyrellovima su u vječnoj zavadi (skoro sam zavadi napisao).
Na taj način ni s kim nikad neće biti dobri 
|
I sad im se ta zavada s Tyrellima obnovila nakon turnira.A i Oakheart je ubijen u Dorneu.Ti imaju manje saveznika od Drugih  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Slažem se.
Ovo mi se sve manje čini da će se dogoditi. Zamisli marš Drugih do Dornea...
|
Mislim da bi mogli stići do Olujokraja, zbog imena te utvrde i podrijetla iste  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Već se sad priča o 8 knjiga 
|
Lud je.
Quote:
Wikiceha kaže:
 amigo
|
Pajdo  .
Quote:
aciruj kaže:
Jači je od Boltona sigurno, pusti sad brojke. Roose je okružen izdajicama i budalama.
|
Je, ali je stari Bolton stigao s 4000 ljudi s juga, kopilan je imao 600 ljudi u Strahotvrđi.S Boltonom je stiglo i 2000 Freyeva.To je skoro 7 tisuća odanih ljudi.A gdje je još lady Dustin i Ryswelli, na koje Bolton isto može računati, kako se sad čini?Jači je on Stannisa.
Quote:
aciruj kaže:
I koja vojska Željeznih je brojnija, pa Victarion je uzeo pola sa sobom. Plus oni nisu neki ratnici za bitku, dobri su samo za hit-and-run. Već ih je Stannis jedanput dobio i to na moru gdje su kakti najjači.
|
Ostala je druga polovica sa Euronom, stotinjak brodova.Ovo ni meni nije jasno, zašto su toliko jaki.Asha veli da se željezni ne znaju boriti protiv teške konjice, a kakav dar-mar prave po Ravni, domu viteštva  .
Quote:
aciruj kaže:
GC, iliti što je ostalo od njih su jači od Stannisa definitivno. Podcjenjuješ plačenike.
|
Ne podcjenjujem ih, već mi je jasno da trenutačno nisu ujedinjeni.A u tip-top vojsci kao GC, bitno je imati sve na okupu, inače sam "stroj" ne radi kako spada, kad nema "sve komponente".Uostalom, možda je i bolje da nisu na kupu.Ako se greyscale proširi, moglo bi biti svega.
Inače, da se uključim u vašu raspravu - Stannis je prosječan vojnik, ne bi on imao šanse protiv ovih nabrojanih.Za njega znamo da se osobno borio samo u Crnovodi.Možda i na Zidu i kod opsade Olujokraja, ali za Crnovodu imamo crno na bijelo.
|
19.10.2014., 23:02
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:

I sad im se ta zavada s Tyrellima obnovila nakon turnira.A i Oakheart je ubijen u Dorneu.Ti imaju manje saveznika od Drugih  .
|
Tak nekak 
Pazi, za familiju koja glasi kao vrhunski spletkari, spletke im nekak... ne pale ?
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Mislim da bi mogli stići do Olujokraja, zbog imena te utvrde i podrijetla iste  .
|
Ok, sad si mi dao jednu pomalo zastrašujuću ideju.
Se sjećaš veze između Krajooluje i Zida?
Što ako "netjak" napadajući Krajooluju uništi tu magiju i učini Zid prolaznim za druge?
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Lud je.
|
K'o šlapa. Na ovaj način ne bu nikad gotov. :misery_scenario: je jedino rješenje
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Pajdo  .
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Je, ali je stari Bolton stigao s 4000 ljudi s juga, kopilan je imao 600 ljudi u Strahotvrđi.S Boltonom je stiglo i 2000 Freyeva.To je skoro 7 tisuća odanih ljudi.A gdje je još lady Dustin i Ryswelli, na koje Bolton isto može računati, kako se sad čini?Jači je on Stannisa.
|
Zato će pobjeda nad Boltonom biti dobra
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Ostala je druga polovica sa Euronom, stotinjak brodova.Ovo ni meni nije jasno, zašto su toliko jaki.Asha veli da se željezni ne znaju boriti protiv teške konjice, a kakav dar-mar prave po Ravni, domu viteštva  .
|
Koliko sam skužio to je bilo na prepad?
I to je bila euronova ideja, a on se naputovao svijeta?
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Ne podcjenjujem ih, već mi je jasno da trenutačno nisu ujedinjeni.A u tip-top vojsci kao GC, bitno je imati sve na okupu, inače sam "stroj" ne radi kako spada, kad nema "sve komponente".Uostalom, možda je i bolje da nisu na kupu.Ako se greyscale proširi, moglo bi biti svega.
|
Nova kuga, samo je to falilo...
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Inače, da se uključim u vašu raspravu - Stannis je prosječan vojnik, ne bi on imao šanse protiv ovih nabrojanih.Za njega znamo da se osobno borio samo u Crnovodi.Možda i na Zidu i kod opsade Olujokraja, ali za Crnovodu imamo crno na bijelo.
|
Ma dobro, meni je nekako dovoljno bitno da odbije prvih par naleta. Ostatak bi trebali riješiti njegovi tjelohranitelji...
|
|
|
19.10.2014., 23:15
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2007.
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
|
Što onda misliš za Neda? Isto se nije borio na turnirima tako da o njemu kao borcu 1na1 neznamo puno, osim onog kratkog susreta s Jaimeijem.
Isto tako i Stannis, samo zato jer neznamo za njegove borbe mačem neznači da je prosječan.
Inače za najjačeg u cijeloj priči rejtam Roberta s maljem.
|
|
|
19.10.2014., 23:21
|
|
Seeder
|
Quote:
aciruj kaže:
Što onda misliš za Neda? Isto se nije borio na turnirima tako da o njemu kao borcu 1na1 neznamo puno, osim onog kratkog susreta s Jaimeijem.
|
Kojeg susreta sa Jamiejem? Mi na ovoj temi pričamo o knjigama a ne seriji.
U seriji je Ned super borac koji može držat svoje protiv Jamieja, radi ubacivanja akcijskog elementa.
U knjizi Ned nije dobar borac.
|
20.10.2014., 00:29
|
|
Vrlo ozbiljan forumaš
Registracija: May 2009.
|
Quote:
Leecher kaže:
Kojeg susreta sa Jamiejem? Mi na ovoj temi pričamo o knjigama a ne seriji.
U seriji je Ned super borac koji može držat svoje protiv Jamieja, radi ubacivanja akcijskog elementa.
U knjizi Ned nije dobar borac.
|
Ned je ok borac. Nije vrhunski, ali daleko od toga da je loš. Martin ga je opisao kao "competent".
|
|
|
20.10.2014., 19:09
|
|
Stijeg sv. Ladislava
|
Quote:
Wikiceha kaže:
Tak nekak :Piv o:
Pazi, za familiju koja glasi kao vrhunski spletkari, spletke im nekak... ne pale ? : )
|
Spletki niti nema...ajde, još je bila ona šema, kao, fAegon će oženiti Ariane...međutim, sad su showrunneri isjekli Arianu iz serije, pa ispada da ni od te šeme ništa  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Ok, sad si mi dao jednu pomalo zastrašujuću ideju.
Se sjećaš veze između Krajooluje i Zida?
Što ako "netjak" napadajući Krajooluju uništi tu magiju i učini Zid prolaznim za druge?
|
Je li to moguće?Dobra ideja  !
Quote:
Wikiceha kaže:
K'o šlapa. Na ovaj način ne bu nikad gotov. :misery_scenario: je jedino rješenje

|
A daj zamisli da ga neko otme  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Zato će pobjeda nad Boltonom biti dobra 
|
Naravno  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Koliko sam skužio to je bilo na prepad?
I to je bila euronova ideja, a on se naputovao svijeta?
|
Je, Euronova ideja.Prepad ili ne, Ravan nije potrošena što se tiče vojske, oni se imaju čime braniti.Pa im je opet panika, a željezni grabe dvorac za dvorcem  .
Quote:
Wikiceha kaže:
Nova kuga, samo je to falilo...
|
Previše se zapetljao.
Quote:
Wikiceha kaže:
Ma dobro, meni je nekako dovoljno bitno da odbije prvih par naleta. Ostatak bi trebali riješiti njegovi tjelohranitelji...
|
Kužim  .
|
20.10.2014., 19:10
|
|
Stijeg sv. Ladislava
|
Quote:
aciruj kaže:
Isto tako i Stannis, samo zato jer neznamo za njegove borbe mačem neznači da je prosječan.
|
Nisam čitao prvu knjigu, pa nemam pojma.Stannis je prosječan jer ništa drugo ne piše.Sve što o njemu znamo jest da se osobno borio u Crnovodi i da su ga dvojica morali odvlačiti iz borbe van.
 .
Quote:
aciruj kaže:
Inače za najjačeg u cijeloj priči rejtam Roberta s maljem.
|
I ja  .
|
20.10.2014., 19:12
|
|
Seeder
|
Quote:
Ajvz kaže:
Ned je ok borac. Nije vrhunski, ali daleko od toga da je loš. Martin ga je opisao kao "competent".
|
kad smo kod mačevanja... GRRM je dao liku Jon Snowa Valirijski mač (velika stvar potšo Lannister ga nemaju) u prvoj knjizi, da bi ga dotični upotrijebio samo 3 puta u 5 knjiga  :
- upotrijebio ga je kad je "ukro" Ygritte
- Namješteni fajt za Halfhandom
- Fight kad bježi od wajldlinga
(beheding Slynta se ne računa)
Onda opet Mormont da Snowu mač (trajno?) makar kod kuće ima kćerku, unučad itd. .... ono mač je u familiji 600 godina zaš ga dat klincu kojeg ne poznaš ni pola godine? 
|
20.10.2014., 19:27
|
|
HP freak
|
Quote:
Leecher kaže:
Onda opet Mormont da Snowu mač (trajno?) makar kod kuće ima kćerku, unučad itd. .... ono mač je u familiji 600 godina zaš ga dat klincu kojeg ne poznaš ni pola godine? 
|
Matori Mormont nema obitelj, odnosno muškarca na kojeg bi se mač prenio - sin mu je u klincu, prodavao je robove pa ga je Ned protjerao, a svi znamo kako je (zasad) završio, jel. Njegova je obitelj Noćna straža. Možda u Jonu vidi neki potencijal, ili je to nagovještaj da će se Jon ipak boriti protiv Othersa, tko će znati. :ne znam:
|
|
|
20.10.2014., 19:57
|
|
Seeder
|
Quote:
đezminka kaže:
Matori Mormont nema obitelj, odnosno muškarca na kojeg bi se mač prenio - sin mu je u klincu, prodavao je robove pa ga je Ned protjerao, a svi znamo kako je (zasad) završio, jel. Njegova je obitelj Noćna straža. Možda u Jonu vidi neki potencijal, ili je to nagovještaj da će se Jon ipak boriti protiv Othersa, tko će znati. :ne znam:
|
Ali Mormać ima kćerku (koja koristi sjekiru!!!! pa može i mač), unučad koja može rodit muškog nasljednika koji brijem bi htio imat taj mač. 
|
20.10.2014., 20:22
|
|
HP freak
|
Quote:
Leecher kaže:
Ali Mormać ima kćerku (koja koristi sjekiru!!!! pa može i mač), unučad koja može rodit muškog nasljednika koji brijem bi htio imat taj mač. 
|
  Znam, znam. Zato onda ide teorija da se odrekao obitelji kad je stupio u stražu, pa je mač dao Jonu.
|
|
|
20.10.2014., 20:27
|
|
Okajava grijehe
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Spletki niti nema...ajde, još je bila ona šema, kao, fAegon će oženiti Ariane...međutim, sad su showrunneri isjekli Arianu iz serije, pa ispada da ni od te šeme ništa :ro fl:.
|
Nesposobni su
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Je li to moguće?Dobra ideja  !
|
Postoji neka magična veza... Tako da bih se čak i kladio na to.
Quote:
Zagorski Križar kaže:
A daj zamisli da ga neko otme :ro fl:.
|
Došao bi nam uskok na vrata
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Naravno  .
|
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Je, Euronova ideja.Prepad ili ne, Ravan nije potrošena što se tiče vojske, oni se imaju čime braniti.Pa im je opet panika, a željezni grabe dvorac za dvorcem  .
|
Ovi iz Ravni su paralela Francuza (ne Talijana) u tom svijetu
Quote:
Zagorski Križar kaže:
Previše se zapetljao.
Kužim  .
|

|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:13.
|
|
|
|