Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH |
Pogledaj rezultate ankete: Ocijenite dosadašnji rad predsjednice
|
odličan (5)
|

|
60 |
34.68% |
vrlo dobar (4)
|

|
33 |
19.08% |
dobar (3)
|

|
7 |
4.05% |
dovoljan (2)
|

|
13 |
7.51% |
nedovoljan (1)
|

|
60 |
34.68% |
|
|
19.02.2015., 15:41
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Jun 2014.
|
Tada sam mu zamjerao da je bio autokrat i suviše tvrd. A danas sam uvjeren da je bio predemokratičan za yugo-komunističku udbašku stoku koja je tu njegovu "slabost" iskoristila za pregrupiranje i preuzimanje svih konaca u državi. Po meni ostaje samo jedno pitanje. Da li je Karamarko njihove gore list ili je napravio zaokret od 180 stupnjeva.
|
|
|
19.02.2015., 15:45
|
|
Neregistrirani korisnik
Registracija: Apr 2011.
|
Quote:
mika hrakinen kaže:
Da, zahvaljujući Milenku Vesniću i Anti Trumbiću.
Opet, zahvaljujući Titu i njegovoj borbi neki drugi Hrvati žive u sklopu susjednih država. 
|
Eh,ali se o tome baš i ne govori. 
|
|
|
19.02.2015., 15:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Kexx kaže:
Rat i tranzicija su uništili 99% onoga što je uništeno,.
|
Moj grad su uništile privatizacija i pretvorba, iako je jedan od najviše stradalih gradova u Domovinskom ratu. Granate su ga oštetile, ali provoditelji privatizacije dokrajčili.
A što se teme predsjednice tiče, iz one "kruha i igara" - dosad smo se nagledali igara i naslušali lijepih želja i planova.
O djelima i kruhu ćemo imati vremena 5 godina.
Zasad, ujediniti narod zvuči kao utopijska i meni potpuno sporedna tema narodu koji je gladan i na rubu egzistencije - ujediniti gdje? Na zavodu za zapošljavanje? Na bauštelama? Na stručnom osposobljavanju za 300 eura?
Nit se živi od ujedinjosti, niti od domoljublja.
|
19.02.2015., 15:51
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
Kexx kaže:
Vama nema, ali nama ima.
|
Oćeš reći da nisi Hrvat?
|
|
|
19.02.2015., 15:53
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2006.
|
Quote:
balalayka kaže:
Moj grad su uništile privatizacija i pretvorba, iako je jedan od najviše stradalih gradova u Domovinskom ratu. Granate su ga oštetile, ali provoditelji privatizacije dokrajčili.
A što se teme predsjednice tiče, iz one "kruha i igara" - dosad smo se nagledali igara i naslušali lijepih želja i planova.
Zasad, ujediniti narod zvuči kao utopijska i meni potpuno sporedna tema narodu koji je gladan i na rubu egzistencije - ujediniti gdje? Na zavodu za zapošljavanje? Na bauštelama? Na stručnom osposobljavanju za 300 eura?
|
Što onda želiš od predsjednice ako ti ujedinjavanje nije nešto?
Što si željela od Josipovića? U čemu je problem?
Ne znam koji ti je grad, a ne znam ni jesi li ispavno procijenila.
|
|
|
19.02.2015., 15:55
|
|
Protunarodna vlast
Registracija: Dec 2007.
|
Quote:
balalayka kaže:
|
Potpis!
Moj grad su uništile pljačka u privatizaciji i pretvorbi.
Bio je jako daleko od ratnih zbivanja i ratne štete bile su minorne (ono malo dok smo osvajali kasarne i skladišta).
I sad mi još netko ide zazivati Tuđmana...
I to taj isti koji na inauguraciju u VIP ložu poziva bulumentu narkomana, ratnih zločinaca i kriminalaca...
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
Oćeš reći da nisi Hrvat?
|
Govorio si "mi". Možeš govoriti "ja", ali ne i "mi", osim ako ne govoriš "mi ljevičari". Pretpostavljam da si mislio "mi ljevičari" jer vam zaista nema pomoći.
Nama koji nismo ljevičari ima tako da ja ne mogu spadati pod tvoje "mi".
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
Kexx kaže:
Ne postoje dokazi da je Tuđman išta opljačkao, ni za njegovu obitelj. Glasine koje si čuo su lažna stvarnost koju su kreirali neprijatelji Hrvatske s ciljem podrivanja samih temelja njene neovinosti što Tuđman i DR svakako jesu.
|
pa ni za ova imena sa druge strane a koje se optužuje da su pokrali HR nema dokaza. Ali to nikoga ne priječi da ih naziva lopovima i veseli se skorašnjim tužbama i optužnicama
sam da pojasnim - što se mene tiče, svi znamo izračunati (a otprilike i znamo koliki su im službeni prihodi) što su legalno mogli steći. Sve što je iznad toga - ili moraju opravdati ili im se to odmah lijepo otme.
Kako za političare tako i za sve ostale Hrvate, Hrvatske građane, sve one koji imaju državljanstvo HR.
|
19.02.2015., 15:56
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Smotani2 kaže:
Potpis!
Moj grad su uništile pljačka u privatizaciji i pretvorbi.
Bio je jako daleko od ratnih zbivanja i ratne štete bile su minorne (ono malo dok smo osvajali kasarne i skladišta).
I sad mi još netko ide zazivati Tuđmana...
I to taj isti koji na inauguraciju u VIP ložu poziva bulumentu narkomana, ratnih zločinaca i kriminalaca...
|
Što Tuđman ima s tim?
|
|
|
19.02.2015., 15:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
twistdrum kaže:
pa ni za ova imena sa druge strane a koje se optužuje da su pokrali HR nema dokaza. Ali to nikoga ne priječi da ih naziva lopovima i veseli se skorašnjim tužbama i optužnicama
sam da pojasnim - što se mene tiče, svi znamo izračunati (a otprilike i znamo koliki su im službeni prihodi) što su legalno mogli steći. Sve što je iznad toga - ili moraju opravdati ili im se to odmah lijepo otme.
Kako za političare tako i za sve ostale Hrvate, Hrvatske građane, sve one koji imaju državljanstvo HR.
|
Ja i ne govorim o njihovoj krađi, par milijuna ukradeno ovdje ondje ne može upropastiti državu, ali može gušenje gospodarstva. Krađu mogu oprostiti, ali ne mogu izdaju.
|
|
|
19.02.2015., 15:59
|
|
U samoizolaciji
Registracija: Oct 2013.
|
Quote:
Kexx kaže:
Govorio si "mi". Možeš govoriti "ja", ali ne i "mi", osim ako ne govoriš "mi ljevičari". Pretpostavljam da si mislio "mi ljevičari" jer vam zaista nema pomoći.
Nama koji nismo ljevičari ima tako da ja ne mogu spadati pod tvoje "mi".
|
Mislio sam mi Hrvati.
Suština sve ove rasprave je da su Hrvati sami krivi što im je loše 
|
|
|
19.02.2015., 16:01
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kexx kaže:
To je pitanje ponude i potražnje. Da su domaći seljaci jeftiniji kupovalo bi se od njih. Svak se bori za sebe, pa tako i veletrgovci. Ko umije njemu dvije. Tuđman za to nije ni kriv ni zaslužan.
|
a kud više bi trebali biti jeftiniji????
daj se ti malo educiraj
ak niš drugo, bar nedjeljom pogledaj poljoprivrednu emisiju - za početak
|
19.02.2015., 16:02
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
balalayka kaže:
|
Ujediniti narod?
pa kaj nam nije dosta "jedinstva" 
to su ostaci jugoudbavotever....
|
19.02.2015., 16:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kung-Lao kaže:
Mislio sam mi Hrvati.
Suština sve ove rasprave je da su Hrvati sami krivi što im je loše 
|
To je točno, Hrvati su sami krivi ili zaslužni kako im je, ovisi kako tko gleda na to.
|
|
|
19.02.2015., 16:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Kexx kaže:
Ja i ne govorim o njihovoj krađi, par milijuna ukradeno ovdje ondje ne može upropastiti državu, ali može gušenje gospodarstva. Krađu mogu oprostiti, ali ne mogu izdaju.
|
vidimo kak je završilo podizanje gospodarstva privatizacijom i uništenim firmama
Jel itko ikada probao pobrojati koje sve firme su nestale u zadnjih 20 godina. I koliko je to otprilike bilo zaposlenih
|
19.02.2015., 16:04
|
|
U tunelu, usred mraka...
Registracija: Nov 2007.
|
Quote:
Razbijač kaže:
Destrukcija je jedino po čemu su "drugovi" poznati.
Ništa, ama baš ništa konstruktivnog ne znaju napravit, al kad treba rušit, tu su stručnjaci.
Jel to potiče od rušenja pruga i mostova, ne znam.
Samo znam da ta destrukcija graniči s ludilom.
"Drugovi" su spremni ići i protiv sebe samih, samo da bi ocrnili i rušili druge.
Ovo što rade Kolindi je najbolji primjer.
|
Dragi, drugovi su naš narod. Nisu došli sa strane a to, što su okrenuli košulje, to je već neka druga tema.
Evo, dajem obje ruke i noge u vatru tvrdeći da bi se bar 80% našeg naroda sutra deklariralo kao koker-španijel nacija za mir, stabilnost, sigurnost, društvo u kojem je prosječnu plaću 7.000 eur a prosječnu mirovina 3.000 eur. Vjerujem da bi, ako treba, preimenovali i državu u Republiku Koker-španijelsku a ti me uvjeri, po cijenu svojih rukica i nogica, u suprotno.
Možemo postaviti i forumsku anketu iako ista nema ni približnu uvjerljivost šuma gomile novčanica (famozna frit-frit onomatopeja iz Alana Forda). 
|
|
|
19.02.2015., 16:06
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
twistdrum kaže:
a kud više bi trebali biti jeftiniji????
daj se ti malo educiraj
ak niš drugo, bar nedjeljom pogledaj poljoprivrednu emisiju - za početak
|
Nije riječ o tome kako je bilo u prošlu nedjelju nego o presjeku u zadnjih 25 godina, pa teško da tvoj prijedlog ima smisla.
Veletrgovci kupuju gdje im je jeftinije, a to što je seljacima premalo, a veletrgovcima preskupo to je stvar ponude i potražnje. Svak se bori za sebe.
|
|
|
19.02.2015., 16:07
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
twistdrum kaže:
vidimo kak je završilo podizanje gospodarstva privatizacijom i uništenim firmama
Jel itko ikada probao pobrojati koje sve firme su nestale u zadnjih 20 godina. I koliko je to otprilike bilo zaposlenih
|
Većina uništenog je posljedica rata i tranzicijskih okolnosti, a ne privatizacije kao takve. Tuđman nije kriv. Ionako se većina privatizacije dogodila u račanovo vrijeme.
|
|
|
19.02.2015., 16:08
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
Kexx kaže:
Što onda želiš od predsjednice ako ti ujedinjavanje nije nešto?
Što si željela od Josipovića? U čemu je problem?
Ne znam koji ti je grad, a ne znam ni jesi li ispavno procijenila.
|
Ništa ne želim od nje niti samo željela od Jospiovića, ne smatram ih zlatnim ribicama koje ispunjavaju želje.
Kao porezni obveznik očekujem da iskoristi maksimalno svoje ovlasti u gospodarskom/ekonomskom spašavanju onoga što je ostalo od Hrvatske nakon 25-godišnjeg haračenja i trpanja u džepove. Josipović je tu zakazao, a sudeći po vip loži nisam optimistična ni za idućih 5 godina.
Ali da, treba reći narodu da najveće zlo Lijepe naše nisu ni udbaši, ni ustaše, ni biste, ni nostalgičari, već oni koji se sakrivaju iza svih njih puneći svoje bankovne račune. Tada je prstom trebala uprijeti u vip ložu.
Grad je Slavonski Brod pa ti procijeni ako nisi siguran jesam li ja u krivu.
|
19.02.2015., 16:09
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mika hrakinen kaže:
I tisućama drugih koji su vjerovali u ZAVNOH i demokratsku Hrvatsku, a dobili Jugoslaviju i komunističku diktaturu na čelu sa mega smradom iz Kumrovca, najvećim krvnikom Hrvata u povijesti.
|
Kad te odbaniraju lijepo molim educiraj me i kaži točno stavke komunističke diktature a koju sam ja izgleda trpila više od pola svog života - do 1990-te
ono - što sam smjeja, što nisam, koje su to bile negativnosti, što točno sam trpila i bila pod diktaturom.
U tu analizu ne potpada dio neposredno nakon rata, u taj dio ne potpadaju zločini koji su napravljeni nakon rata. Kaj se mene tiče tu ne potpada ni prvih deset godina nakon WW" kada je cijela Evropa bila vriti i kada su svi pokušavali obnoviti svoje zemlje i svoja gospodarstva. Ovdje se radi o svakodnevnom životu u toj diktaturi recimo od 55 na dalje ...
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:26.
|
|
|
|