|
|
10.09.2021., 22:13
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2019.
|
Brigade Nassau slave 25 godina
https://ibb.co/M583y1b
|
|
|
11.09.2021., 21:57
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2020.
|
GNLS
Jedan član G13 je nedavno izboden od drugih zelenih, večeras na domaćoj utakmici zeleno su bili u dva kopa tj frakcije, znaš li možda koja je pozadina te priče?
|
|
|
21.09.2021., 18:55
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2014.
|
Što mislite o njemačkoj ultras sceni?
Koliko sam uspio zamijetiti, sve ultras skupine su apolitične ili lijevo orijentirane. Ono što nikako ne ide uz apolitičnost jeste antinacizam, antirasizam, antisemitizam i slično. Apolitična tribina trebala bi biti bez ikakvog političkog izričaja. Što se tiče huliganskih skupina, 80% njih je strogo desno orijentirano.
Ono što je meni jako čudno je to kako su Švabe poludjeli za Čegevarom i kako nema niti jedna ultras skupina koja je desno orijentirana (Desperados Dortmund, Ultras Leverkusen, Boys Koln bi trebali imati desne tendencije?). Pod desno ne mislim na nacizam ili rasizam, nego na domoljublje, državne zastave koje krase krivulju. Naprosto je nemoguće povjerovati da ne postoje takve skupine.
Ono što je meni zanimljivo jeste Eintracht Frankfurt. Njihovo objašnjenje Čegevare je da se ne slažu da je bio komunist, nego prije svega socijalist, a najviše anarhist. S obzirom da oni ultrase vide kao anarhiste koji ruše sve zakone, tako su oni za svoju borbu odabrali lik Čegevare, uz napomenu da ako nešto nije desno orijentirano ne znači da je lijevo. Frankfurt je inače multikulturalan grad, pa su takve i skupine, čak i one huliganske koje u svoje redove primaju strance i crnce. Međutim, otkrio sam zloupotrebu klupskih boja. Boje Eintrachta su crna, bijela, crvena (ne točno tim redoslijedom), a takav raspored boja aludira na zastavu Njemačkog Carstva. Navijači se ipak odlučuju za takav raspored boja na zastavama, što se ne viđa često kod drugih skupina istih boja. Također, najveća zastava na tribini bila je inspirirana njemačkom ratnom zastavom iz perioda 1938-1945. Ta zastava zastupa grupu Binding Szene koja se smatra začetnikom ultras scene u Frankfurtu. Inače su u 70im i 80im godina prošlog stoljeća navijači bili vrlo desno orijentirani, sa folklorom bacanja banana i rasističkih napjeva, čak i u 70im godinama.
Mnoge desničarske huliganske skupine u Zapadnoj Njemačkoj surađuju Turcima i crncima, što se ne može naći u Istočnoj Njemačkoj koja je uvijek bila utvrda nacista.
Ono što se meni čini jeste da se Nijemci pretvaraju. Da moraju skrivati svoje domoljublje, jer država podržava lijevo orijentirane skupine koje imaju svu zaštitu i slobodu izražavanja svog radikalizma.
|
|
|
24.09.2021., 19:52
|
|
Since '11...
Registracija: Jun 2011.
|
Njemačka ulutra scena je jaka. Više se toga događa u 2. ili 3. ligi, više nego u prvoj. Da su lijevo - baš i ne. Zna se recimo za St. Pauli da su lijevo. Dosta skupina su neutralno. Osim toga, oni koji su desno nemaju baš ni previše šanse da to ističu, dok je lijevo naravno ok.
Desničari surađuju sa desničarima iz drugih zemalja, desničar ne mora značiti da ne voliš Turce ili crnce.
|
25.09.2021., 10:59
|
|
Registrirani korisnik
|
Da, slažem se. Hansa Rostock, Dynamo Dresden, BFC Dynamo i Lokomotive Leipzig (ima li su neki prekid aktivnosti) imaju odlične huligane i ultrase. Energie Cottbus i Chemnitzer su definitivno najdesniji i to donekle i izražavaju. Zanimljivo je da od toliko ljevičara postoje samo tri antifa grupe: St. Pauli, Werder Bremen i Babelsberg.
Da, to je točno, ali desno orijentirani Nijemci najčešće ne respektiraju Turke, Poljake i crnce. Čak mislim da su Poljaci u prvom redu.
Meni su u 1. ligi najzanimljiviji Hertha i Stuttgart, pa ako netko zna nešto više neka napiše. Stuttgartove huliganske skupine su sve desno orijentirane, ali nisu pretjerano značajne. Commando Cannstatt bi trebao biti lijevo, ali vidio sam slogane sa nacističkim slovom s. Općenito važe za apolitične. Hertha također, uz neke antirasističke tendencije.
|
|
|
26.09.2021., 11:53
|
|
Since '11...
|
Stvar je u tome da se ne mogu sve grupe u cjelini karaktezirati kao desne ili lijeve.
Zaboravio sam spomenuti jednu skupinu navijača Borussia Dortmund. Da, dobro ste pročitali. Iako su u cijelini neutralni ima jedna podgrupa (zaboravio ime) sa oko 80 članova koja je desno orijantirana. Pitanje je samo vremena kako dugo će opstati bez podrške ostalih navijača i policijskom represijom.
Imao sam prilike, tj. imam redovito pričati sa jednim Nijemcem, old school style, tu je negdje blizu 50-tih. Navijač je Magdenburga. Njihova lokalna rivalstva, opčenito u Njemačkoj su veća od rivalstva Dinamo-Hajduk, Zvezda-Partizan ili slično, gledano u navijačkom smislu. Njihove utakmice u 2. ili 3. ligi osigurava više policajaca nego kod nas na spomenutim derbijima.
Njemačka ima 85 milja stanovnika, ne navijaju svi za 2 kluba nego ih ima bezbroj. Tako su i ekipe. Nas je 4 milja i navijači su u 90% raspoređeni na 2 kluba. I opet je moguće da jedan njemačli klub u 2. ligi ima po brojnosti jaču ekipu. Jednostavno, to su druge dimenzije.
Stvar je u tome da u Europi igraju samo konfekcijski klubovi poput Bayerna, Werdera, Borussije i slični. Mada Borussija ima jednih od najboljih navijača u Europi, njihova tribina sa 25t stajačih mjesta impresionira.
Jedan Frankfurt je u jednoj sezoni dokazao šta su njihovi navijači. Pitanje je samo koliko je taj klub u stanju konstantno igrati Europu da bih se njihovi navijači mogli dokazivati.
Za kraj, njima su utakmice lokalni derbiji, derbiji regije, gradski derbiji, imaju ok stadione, dosta gledatelja i jake ekipe.
Gledao sam reportažu o tom Babelsberg-u. Tipično antife, neishranjeni zatupljeni klinci, smijeh. Ni oni iz St. Paulija nisu bolji. Zapale cijeli grad na G8 u Hamburgu i protiv policije su i onda dok ih na utakmici protiv Dresdena ovi tuku zazivaju policiju u pozitivnom smislu. Tipično zatupljena socijalna masa.
|
26.09.2021., 13:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Jesi li možda mislio na ultras skupinu Desperados? Oni imaju tendencije ka desno i to je jedna od rijetkih ultras skupina koja ima takvu političku orijentaciju.
Huliganske skupine su nešto drugačije. Kao što sam rekao, one su u 80% slučajeva snažno desno orijentirane i do sredine 90ih u Njemačkoj nije bilo ultras skupina, nego su samo huliganske skupine postojale. Kasnije je politika uradila svoj dio posla da se antifa ekstremizam dopušta bilo gdje, dok se sa druge strane ne može podržati tradicionalna obitelj, jer momentalno snosiš sankcije i kazne.
Tako su Bremenovci cinkali muriji nekoliko skinsa na tribini. Došli specijalci i izveli ih sa stadiona, a nisu ništa ni napravili osim što su stajali mirno i gledali tekmu. Mimo stadiona su redovno dobijali batine. Opće je poznato da su antifa skupine većinom pekinezer mentaliteta i da bi nestale u roku dva dana da je tretman jednak za sve.
I da, u Njemačkoj je ogromna razlika između ultras i huliganskih skupina. Ultrasi nemaju utrenirane ljude za borbu. To su u većinom slučajeva obični navijači. Baš su u Dortmundu u sred utakmice došli huligani i zaprijetili da nema više antinacizma i antirasizma. Ovi ništa nisu mogli, a masa se nije usporotivila vjerojatno zato što je Dortmund danas centar sjeverozapadnog nacističkog pokreta.
Ako se mene pita, u 1. ligi Dortmund, Eintracht i Hertha imaju najbolju atmosferu.
|
|
|
26.09.2021., 18:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2008.
|
Herta ima veliku navijačku bazu ali im je minus Olimpijski stadion na kojem igraju.Teško je tamo stvorit neku ludilo atmosferu.Njima definitivno treba stadion iskljucivo nogometni kocka stil.
Bolja je atmosfera na utakmici Uniona,Borusie M.,Arminie,Kolna ili Bochuma.
Meni su top i nekako najdrazi klubovi zbog navijaca KSC i Hansa.
|
|
|
26.09.2021., 21:01
|
|
Since '11...
|
I Maksimir je minus pa nikoga ne zanima. 
|
26.09.2021., 22:03
|
|
Registrirani korisnik
|
Jučer
U23
AIK(11) vs Nancy(11) pobjeda Šveda
Sukob Hanse i Schalkea u Rostocku
https://youtu.be/3U-xp5Ydi70
|
|
|
27.09.2021., 08:08
|
|
.
Registracija: May 2014.
|
Quote:
WXW kaže:
Stvar je u tome da se ne mogu sve grupe u cjelini karaktezirati kao desne ili lijeve.
Zaboravio sam spomenuti jednu skupinu navijača Borussia Dortmund. Da, dobro ste pročitali. Iako su u cijelini neutralni ima jedna podgrupa (zaboravio ime) sa oko 80 članova koja je desno orijantirana. Pitanje je samo vremena kako dugo će opstati bez podrške ostalih navijača i policijskom represijom.
Imao sam prilike, tj. imam redovito pričati sa jednim Nijemcem, old school style, tu je negdje blizu 50-tih. Navijač je Magdenburga. Njihova lokalna rivalstva, opčenito u Njemačkoj su veća od rivalstva Dinamo-Hajduk, Zvezda-Partizan ili slično, gledano u navijačkom smislu. Njihove utakmice u 2. ili 3. ligi osigurava više policajaca nego kod nas na spomenutim derbijima.
Njemačka ima 85 milja stanovnika, ne navijaju svi za 2 kluba nego ih ima bezbroj. Tako su i ekipe. Nas je 4 milja i navijači su u 90% raspoređeni na 2 kluba. I opet je moguće da jedan njemačli klub u 2. ligi ima po brojnosti jaču ekipu. Jednostavno, to su druge dimenzije.
Stvar je u tome da u Europi igraju samo konfekcijski klubovi poput Bayerna, Werdera, Borussije i slični. Mada Borussija ima jednih od najboljih navijača u Europi, njihova tribina sa 25t stajačih mjesta impresionira.
Jedan Frankfurt je u jednoj sezoni dokazao šta su njihovi navijači. Pitanje je samo koliko je taj klub u stanju konstantno igrati Europu da bih se njihovi navijači mogli dokazivati.
Za kraj, njima su utakmice lokalni derbiji, derbiji regije, gradski derbiji, imaju ok stadione, dosta gledatelja i jake ekipe.
Gledao sam reportažu o tom Babelsberg-u. Tipično antife, neishranjeni zatupljeni klinci, smijeh. Ni oni iz St. Paulija nisu bolji. Zapale cijeli grad na G8 u Hamburgu i protiv policije su i onda dok ih na utakmici protiv Dresdena ovi tuku zazivaju policiju u pozitivnom smislu. Tipično zatupljena socijalna masa.
|
Mislis na Union od BVB?
Gesendet von meinem SM-T595 mit Tapatalk
|
|
|
27.09.2021., 14:58
|
|
Registrirani korisnik
|
The Unity je točan naziv grupe, ako na istu mislimo. Oni imaju lijeve tendencije. Mislim da je ipak mislio na Northside ili Desperados, ali prije na Northside zbog Frontline grupe koja je sastavi dio Northside.
|
|
|
28.09.2021., 08:19
|
|
.
Registracija: May 2014.
|
Quote:
zagors kaže:
The Unity je točan naziv grupe, ako na istu mislimo. Oni imaju lijeve tendencije. Mislim da je ipak mislio na Northside ili Desperados, ali prije na Northside zbog Frontline grupe koja je sastavi dio Northside.
|
Moze biti.evo zanimljiv doku o BVB ultrasima,nazalost na njemackom
https://youtu.be/EJbnbj0TpP8
Gesendet von meinem SM-T595 mit Tapatalk
|
|
|
03.10.2021., 22:41
|
|
Registrirani korisnik
|
Jucer
Basel(14) vs Ferencvaros(14) 3.5 min pobjeda Basela
Kad je bila utakmica West Ham-Rapid imali su livadu 6 na 6 pobjeda Rapida
|
|
|
04.10.2021., 11:51
|
|
Registrirani korisnik
|
1860(13) vs BFC Dynamo(13) 40 sekundi pobjeda za 1860
Osim revansa sa Frankfurtom ostaju jos Zu/Ka od protivnika u Njemackoj.Volio bi susret protiv AIK-a i neke nove Poljake zajedno sa NSF.
|
|
|
09.10.2021., 02:05
|
|
Registrirani korisnik
|
Znam manji broj domaće i strane škvadre što navijaju za TSV 1860 Munchen, a zajedničko im je to što su desničari. Propuštam li nešto, jer nisam naišao na poveznicu? Kontra židovskom Bayernu? Zato što je 1860 bio jedan od četiri (Stuttgart, Schalke, Werder Bremen) kluba koji su bili najviše povezani sa nacističkom politikom? Ovaj iz Rumunjske više navija za njih, nego za FCSB.
Znam da je davno bila rasprava na ovu temu, ali postoje li danas Headhuntersi? Vidim da ima stranica koja se predstavlja u njihovo ime i prodaje suvenire (bedževi, šalice, kasice). Sumnjam da bi dozvolili da netko tek tako rabi njihov naziv.
Isto pitanje i za Bushwackerse.
Bio je zaključak da te skupine treba ostaviti tamo gdje i pripadaju, u 80-im. Kako su danas njihovi huligani rasno zastupljeni? Za West Ham znam da imaju velik broj crnaca. Headhuntersi su i nastali kao skupina koja se odvojila od crnih pobornika, u koju su mogli ući samo bijelci. Bushwackersi su, također, imali crnce u svojoj skupini. Vidio sam da su prošle godine izviždali BLM gestu solidarnosti i da je Millwall prekinuo sa odavanjem počasti.
|
|
|
23.10.2021., 13:37
|
|
Registrirani korisnik
|
Nedavno U25
Hansa Rostock(18) vs Copenhagen&HSV(18) pobjeda Hanse
Danas U26
AIK(9) vs Lyon(9) pobjeda za AIK
|
|
|
07.11.2021., 15:04
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2021.
|
04.11.2021.
Genk vs West Ham, 5x5, 15 sec. pobjeda Genk
Foto West Ham: https://ibb.co/GQyHz3y
Također veći neredi pred početak utakmice gdje se čini da je West Ham bolje prošao. Nakon utakmice Genk u potrazi za Englezima napravili nekoliko sranja po gradu i ujedno oskrvnuli lokalnu džamiju.
Genk s uzetim West Hamovim zastavama: https://ibb.co/gF4WzLk
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 03:06.
|
|
|
|