Natrag   Forum.hr > Informatička tehnologija > Audio i video tehnika

Audio i video tehnika HiFi, TV, HD, satelitska, kamere i ostala potrošačka elektronika
Podforum: Sam svoj elektroničar

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.09.2024., 04:59   #4601
Evo što pišu:
https://www.whathifi.com/reviews/jbl-charge-5

Naravno, ocjene moraš uzeti sa velikom rezervom jer to samo znači da su dobri u odnosu na slične druge igračke, dakle nema praktički nikakve veze sa onim iz naslova teme: "HI-FI".
Uz prihvaćanje brojnih kompromisa i ograničenja ako trebaš prenosivi zvuk za laptop/tablet/mobitel može se reći da si dobro kupio. Za tu cijenu postoje bolji "klasični" zvučnici no ako ti treba nešto jednostavno što će ti omogućiti slušanje u bilo kojem trenutku onda ok.

Naravno, ovo je cjenovno sasvim druga klasa: https://www.rtings.com/speaker/reviews/jbl/boombox-3
no za moje uši jedini bluetooth zvučnik kod kojeg mi se svidio zvuk. Na trenutke čak ponudi neke hi- fi prizvuke, i s njim bih bio sasvim zadovoljan na nekoj plaži u hladovini.
tekac is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2024., 11:30   #4602
Meni to najviše treba za ugodnu svirku prilikom kupanja u jacuzziju čiji mjehurići proizvode poprilično veliku buku. Sve skuplje bi bilo bacanje love, iako je i ovo malo skuplje od onog što sam inicijalno htio platiti.

Čekam da stigne pa javim dojmove.
grg4 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2024., 12:15   #4603
Evo još jedan mali update od Bose Soundflexa nakon 4-5 tjedana korištenja na otvorenom, plaža.

Ispočetka je to bila glazba skidana sa YT u 320kb/s opciji i lip je zvuk i sve.
E sada ono malo bitnije uzeo sam Spotify premium i mislim da sam tek sada spoznao svu kvalitetu zvuka koji Soundflex pruža, jer Spotify kaže da u Premium je zvuk visoke kvalitete, a što vjerujem da je za razliku od glazbe sa YT koji ima svoje kompresije ili ti ga što već.
Zvuk je 2-3 koplja ispred zvuka glazbe koju sam skinuo sa YT, i zbilja baš uživam. E sada jel to neki placebo efekt ili autosugestija ne znam, ali je osjentna razlika u kvaliteti zvuka.

Što se baterije tiče ona stvarno traje deklariranih 12h na cca 60% glasnoće, možda čak i više ali who cares.
A dizajn je baš ono što sam tražio, kompaktan oblik za u mali ruksak i lagan zvučnik sa dostatnom autonomijom.

Zadovoljan

Poslano golubom pismonošom koristeći Tapatalk
Old 04.09.2024., 12:24   #4604
Nije placebo.

Zvuk sa Yubitoa se nikako ne može mjeriti sa streamanjem sa Spotify, Tidal, Qobuz i sl.
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2024., 13:38   #4605
Quote:
franodbk kaže: Pogledaj post
Pozdrav,

treba mi preporuka zvučnika za puštanje glazbe na nogometnim utakmicama (otvoreni stadion). O zvučnicima ne znam ništa, a glazbu bi puštali sa laptopa. Jeli moguće za nekih 500 eura nabaviti nešto kvalitetno za tu namjenu, kolika je opće snaga potrebna?
Nije na zalost moguce.

Za tu cijenu nije moguce naci niti losiji slabiji razglas za akusticni bend u zatvorenoj prostoriji.

Ispod nekoliko tisuca cesto ne moze proci niti seoski svadbeni bend sa razglasom za hale, a u pravilu na otvorenom treba vise snage + ako su udaljenosti velike (i raspored ljudi u sirinu prezahtjevan) imati ces problem za tockastom projekjcijom zvuka iz jedne ili dvije zvucne jedinice (neovisno je li jedan zvucnik po jedinici ili odvojeni wooferi), a ako onda treba ozbiljno ozvucenje koje ce koliko-toliko ravnomjerno pokriti razlicite tocke na stadionu za to treba vise od par zvucnika na jednoj poziciji + angaziranje firme koja ce napraviti instalaciju, a cijena onda ide prilicno gore.

Ergo ovisi sto zelis. Manji stadion, manji zahtjevi, malo publike na manje prostora mozes mozda proci sa cca 3x navedenim budjetom, ali to vjerojatno ne bi mogli svrstati u "kvalitetno". Neka gornja pak granica za jaci kvalitetniji stereo rasglasni sustav koji ce posao odratiti na otvorenom ce ici i do cca 50.000E

Sustavno ozvucenje cijelog prostora nemam blage veze koliko bi uopce moglo biti, to je upit za firme koje se bave ozvucenjem.

500 eura je budjet za kvalitetne slusalice, nije niti blizu sferi ozvucenja takvih prostora
Old 04.09.2024., 14:52   #4606
Quote:
Beljki kaže: Pogledaj post
Nije na zalost moguce.

Za tu cijenu nije moguce naci niti losiji slabiji razglas za akusticni bend u zatvorenoj prostoriji.

Ispod nekoliko tisuca cesto ne moze proci niti seoski svadbeni bend sa razglasom za hale, a u pravilu na otvorenom treba vise snage + ako su udaljenosti velike (i raspored ljudi u sirinu prezahtjevan) imati ces problem za tockastom projekjcijom zvuka iz jedne ili dvije zvucne jedinice (neovisno je li jedan zvucnik po jedinici ili odvojeni wooferi), a ako onda treba ozbiljno ozvucenje koje ce koliko-toliko ravnomjerno pokriti razlicite tocke na stadionu za to treba vise od par zvucnika na jednoj poziciji + angaziranje firme koja ce napraviti instalaciju, a cijena onda ide prilicno gore.

Ergo ovisi sto zelis. Manji stadion, manji zahtjevi, malo publike na manje prostora mozes mozda proci sa cca 3x navedenim budjetom, ali to vjerojatno ne bi mogli svrstati u "kvalitetno". Neka gornja pak granica za jaci kvalitetniji stereo rasglasni sustav koji ce posao odratiti na otvorenom ce ici i do cca 50.000E

Sustavno ozvucenje cijelog prostora nemam blage veze koliko bi uopce moglo biti, to je upit za firme koje se bave ozvucenjem.

500 eura je budjet za kvalitetne slusalice, nije niti blizu sferi ozvucenja takvih prostora
https://www.electronic-star.hr/Razgl...NICI-oxid.html
toniv3x is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2024., 15:07   #4607
Smece sa laznom prezentacijom (navedena vataza je teorijski maksimum za pasivne zvucnike, ne ono sto integriranim ampovi zaista nude - nedovoljno snage za ovo sto covjek trazi), osrednjim wooferom i losim srednjim i visokotoncima, kod nekih kupaca sa cujnim zujanjem iz zvucnika, upitnim low/high pass filterima...
Old 04.09.2024., 15:46   #4608
Quote:
Smece sa laznom prezentacijom (navedena vataza je teorijski maksimum za pasivne zvucnike, ne ono sto integriranim ampovi zaista nude - nedovoljno snage za ovo sto covjek trazi), osrednjim wooferom i losim srednjim i visokotoncima, kod nekih kupaca sa cujnim zujanjem iz zvucnika, upitnim low/high pass filterima...
Specificiran je vjerojatno peak, što bi moglo biti realno i za amp i za driver. Iako malo vjerojatno.
Nema za stadion bez par kockica od danleya, nekoliko th subova da pročiste bubrege do susjednog grada.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.09.2024., 16:13   #4609
Quote:
donktard kaže: Pogledaj post
Specificiran je vjerojatno peak, što bi moglo biti realno i za amp i za driver. Iako malo vjerojatno.
Nema za stadion bez par kockica od danleya, nekoliko th subova da pročiste bubrege do susjednog grada.
Nije niti peak, samo za kutije bez ampa navodno.

Ima snagu za manji parti, a ne stadion.
Old 05.09.2024., 12:51   #4610
Quote:
grg4 kaže: Pogledaj post
Meni to najviše treba za ugodnu svirku prilikom kupanja u jacuzziju čiji mjehurići proizvode poprilično veliku buku. Sve skuplje bi bilo bacanje love, iako je i ovo malo skuplje od onog što sam inicijalno htio platiti.

Čekam da stigne pa javim dojmove.
ma bit ce super, mislim da je best buy za tu lovu, a da je još vrlo prijenosan i dobro zgleda, lagan stane u svaki ruksak, a opet malo veći zvuk i bas od flipa i sličnih. plus baterija i sl.

evo usporedba zeleni(najaca boja) veličina sa xg500 i flipom3,

za 200tinjak e ima xtreme 3, xg300 koji su super al je to ipak veća kategorija. a opet onda je prakticnije spojit 2 charge u stereo mode, a kad pozelis prebacujes samo jedan, to isto razmatram al mi se ne da. Doma slusam radio na google home

A kamoli boombox i xg500 koji daju jeben zvuk već, a veličina kutije je bitna.
Baš idemo piknut frendici za rockas jedan, past ce flip ili charge.

ak bi netko uzel beats by dre beatbox koji radi na napajanju, nema baterije nek se javi, samo gomilam tih gadgeta bezveze.

Al dobro veli tekac, trebala bi bit odvojena tema možda za ove gadgete i hifi di se priča o kabelima po tim cijenama
Old 05.09.2024., 13:54   #4611
Quote:
Nije niti peak, samo za kutije bez ampa navodno.

Ima snagu za manji parti, a ne stadion.
Ma, to sam i mislio, realno, prije bi se da kladit da su zbrojili peak wattažu od svih drivera i rekli da je to to. Jer ono, iole ozbiljan driver sa programskom snagom od recimo 500-1000W iziđe bez problema 200-400€. Jedan.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 09.09.2024., 04:54   #4612
Quote:
olif kaže: Pogledaj post
Nije placebo.

Zvuk sa Yubitoa se nikako ne može mjeriti sa streamanjem sa Spotify, Tidal, Qobuz i sl.
Točno. No kad sa jubita pustim muziku preko kvalitetnih komponenti, pogotovo kvalitetnih zvučnika, svi koji čuju ne mogu vjerovati da se takva kvaliteta može dobiti sa youtube-a.

Dakle, napredak zbog kvalitetnijeg izvora je vidljiv, no to je možda 10% poboljsanje u odnosu na ono što bi (nemjerljivo) kvalitetniji uredaji od tog Soundflexa objektivno mogao pruziti pa i sa spomenutog youtube-a. Jer kakav god izvor bio, Bose Soundflex je samo igračka koja ima svrhu pruziti kakav takav zvuk u bilo kojem trenutku. Vrlo skromno, no mnogi ne trebaju (ne znaju) za bolje.
tekac is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 15:58   #4613
Njega kabineta - održavanje furnira zvučnika

Da ne kopam po povijesti postova ako je pitanje i odgovor već bilo ranije, ali, zanima me čime održavate furnir zvučnika u top stanju (ako održavate)?
Ono, tipa Pronto ili slično; ... (ja znam jedino za Pronto, to inače nije baš moj fah )

Imate li preporuku za dobar proizvod / kemiju, koja se dobro nosi sa održavanjem furnira na zvučnicima i "hrani" drvo / furnir, održavajući ga u dobrom stanju?

Hvala na savjetima i prijedlozima - sugestijama - iskustvima!
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.09.2024., 16:45   #4614
Npr. ovo je dobro i ostavlja visoki sjaj dosta dugo (i zaštitu):

https://www.dm.hr/cisto-sredstvo-za-...980101014.html
olif is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.10.2024., 10:23   #4615
Quote:
olif kaže: Pogledaj post
Npr. ovo je dobro i ostavlja visoki sjaj dosta dugo (i zaštitu):

https://www.dm.hr/cisto-sredstvo-za-...980101014.html

Ovo je. čini se, toliko "poliš", da ću nakon 2-3 glancanja površine zvučnika od pravog, ali laganog, blagog mat drvenog furnina - dobiti Piano lak u boji sadašnjeg furnira Mogao bih tada imati jedinstveni primjerak kutija, kakve nitko od tog soja nema, ha ha!

Šala, naravno, sorry
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 11:38   #4616
Quote:
tajo1960 kaže: Pogledaj post
Da ne kopam po povijesti postova ako je pitanje i odgovor već bilo ranije, ali, zanima me čime održavate furnir zvučnika u top stanju (ako održavate)?
Ono, tipa Pronto ili slično; ... (ja znam jedino za Pronto, to inače nije baš moj fah )

Imate li preporuku za dobar proizvod / kemiju, koja se dobro nosi sa održavanjem furnira na zvučnicima i "hrani" drvo / furnir, održavajući ga u dobrom stanju?

Hvala na savjetima i prijedlozima - sugestijama - iskustvima!
Koji finiš? Ako je gore vosak, povremeno ga obnavljaš, ako je ulje, obnavljaš uljem ili sredstvom za održavanje uljanih površina. Ako je polakirano, pereš ko svaku drugu lakiranu drvenu površinu. Ak ga ne packaš, prljaš i mičeš svako malo ne treba skoro niš osim brisanja prašine. Ak je na lošoj klimi i finiširan slabijim tipovima zaštite onda je redovnije održavanje nužno.
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 11:58   #4617
Quote:
Koji finiš? Ako je gore vosak, povremeno ga obnavljaš, ako je ulje, obnavljaš uljem ili sredstvom za održavanje uljanih površina. Ako je polakirano, pereš ko svaku drugu lakiranu drvenu površinu. Ak ga ne packaš, prljaš i mičeš svako malo ne treba skoro niš osim brisanja prašine. Ak je na lošoj klimi i finiširan slabijim tipovima zaštite onda je redovnije održavanje nužno.
Finiš je orah barem što se boje tiče, ha ha. Sorry, šala...

Čini mi se da je neki bezbojni bajc (lazura ili premaz, kako god), na pravom drvenom, ali iznimno lijepo zaglađenom i obrađenom furniru.

Složim kratko pitanje samom proizvođaču, mislim da bi to bilo najpametnije.
Ako oni imaju neku svoju preporuku, neka kažu.

Btw, ne diram kutije. Stoje na debelom vunenom tepihu na svojim mramornim pločama na svojim šiljcima, a ja, dok sam im tražio optimalni položaj, vozio sam cijele ploče sa zvučnicima gore, tako da same zvučnike ni ne treba dirati i nemaju packi.
Klimu nemam i nisu izloženi sunčevoj svjetlosti. Radijatori (za preko zime) udaljeni cca 1m od njih.
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 16:51   #4618
Bajc je samo nijansa, nula zaštita. Lazura uglavnom ide na drvo za eksterijer, nije da ne može unutra, al ne finišira se time, pogotovo ne u komercijali. Dakle vjerojatno PU ili akril što znači da je održavanje niš drugo nego čišćenje. Iznimka je sjaj koji bi mogao zahtjevati novo poliranje, a i to ovisi o laku.

No ak ti je do zajebancije i ekstra zaštite, neš novo i moderno...

https://n3nano.com/products/top-coat
donktard is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.10.2024., 17:13   #4619
Quote:
Bajc je samo nijansa, nula zaštita. Lazura uglavnom ide na drvo za eksterijer, nije da ne može unutra, al ne finišira se time, pogotovo ne u komercijali. Dakle vjerojatno PU ili akril što znači da je održavanje niš drugo nego čišćenje. Iznimka je sjaj koji bi mogao zahtjevati novo poliranje, a i to ovisi o laku.

No ak ti je do zajebancije i ekstra zaštite, neš novo i moderno...

https://n3nano.com/products/top-coat
OK, nekad smo, kad sam pravio kuću, davno, sve zvali bajc; i mi kupci, a i trgovci
Bio je za van (sa drvocidom) i za unutarnju stolariju, pa se onda uzimao i bajc za završne radove (vjerojatno sa firnisom i nekim oblikom polu laka).
Ostalo mi je u lošoj navici da kažem bajc, generalno za sve premaze za drvo.

Vidim da će ipak stari dobri Pronto za održavanje drvenog namještaja "raditi" 1-2 godišnje i to bi moglo biti sasvim OK.

Dok, ipak, ne pitam proizvođača kutija za savjet.

Za preporuku ti hvala, ali, dolazi u obzir jedino ako imaš koju litru promo-materijala onako, "za podijeliti"
"Case" kupovine, za sada, ne razmatram.
tajo1960 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.10.2024., 20:17   #4620
zvučnici su Boston acoustic VR960...poluaktivni...dao sam osvježiti skretnice, od tada mi puca iz jednog zvučnika prilikom uključenja u struju...gdje bi mogao biti problem?

girling is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:10.