Natrag   Forum.hr > Lifestyle > Zdravlje

Zdravlje Najvažnija stvar na svijetu
Podforumi: Žensko zdravlje, Stomatologija i oralna higijena

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 13.09.2022., 21:43   #4641
Ekipa, dobro se vi držite, nemojte mislit da ne. Kao što je netko ranije napisao, ne ide svima jednako lako i ne proživljavamo svi sve na isti način. Totalno kužim ovaj "strah" da neki gušti to neće ostat sad kad nema cigarete. Uvijek sam si mislila da kava, piva, čaša vina...ništa neće biti tako fino bez cigarete. I na početku mi stvarno nije bio isti gušt, ali nastavila sam u vjeri da će se to promijeniti. I zaista je. Jednog dana sam shvatila da je to sve u mojoj glavi i da su mi sva hrana i piće sad napokon finijeg okusa jer mi se pupoljci oporavljaju i da uživam čak i više. I skužila sam da ću se radije fokusirat na to kako sam ponosna na sebe što ne pušim i što mi to više ne treba da bih popila piće s prijateljima i odlučila sam žalovanje za cigaretom odbacit. I taj osjećaj ponosa me neprestano ispunjavao i motivirao. Uglavnom, prođe ta faza i dolazi još ljepša, vjerujte!
Što se tiče debljanja ja moram reć da sam valjda jedna od rijetkih koja je smršavila nakon prestanka pušenja Iz jednostavnog razloga. S prestankom pušenja sam počela ozbiljnije shvaćati svoje zdravlje pa sam krenula s trčanjem cca 3 puta tjedno. Nekako mi je to išlo jedno s drugim prirodno. Tako da bojim se da bez fizičke aktivnosti ništa. Ali ne samo zbog težine nego i zbog psihe. Meni to jako pomaže da razbistrim glavu od svega i sigurno bi vam dobro došlo na svim razinama Uglavnom, niste sami u svim tim osjećajima, samo treba izgurat ovu fazu.
Felicidad is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 10:25   #4642
Došla sam da prijavim 60ti dan
Ušteđeno 2.377,32 kn. Mislim da ću se počastiti cipelama
Malo nas je, ali se držimo!
maestral is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 10:37   #4643
Quote:
maestral kaže: Pogledaj post

Bravo.
Ima nas, nego nesto neka guzva - posao, malo dijete, itd, pa ne pratim stalno..
60 dana je lijepi broj
Rastana is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 10:52   #4644
Quote:
Strašno koliko je pušenje skupo!!!
xeen is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 11:20   #4645
Quote:
čestitam ti ja sam ako se ne varam mogao bit na 64 ili 65 :P
crtani94 is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 12:33   #4646
maestral odličnoooo, suuuper
Luna L is offline  
Odgovori s citatom
Old 14.09.2022., 13:45   #4647
Quote:

Jebena brojka, ja manje od tog ustedila u 9 mjeseci, nakon prestanka pušenja sam žalila jedino što sam pušila duhan, da ne vidim benefit malo žešće na svom novčaniku. Ovak... 200 kn mjesečno
.. Meh....

Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Old 15.09.2022., 11:34   #4648
evo da se malo ponavljam xD ide 4 dan bez pusenja, ima li koji novi friski pusac ?
crtani94 is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2022., 13:21   #4649
Quote:
Evo danas, zavrsila s poslom (radim od doma), pospremila kuhinju i bas lijepo pocistila terasu...koja gleda na zg krovove, predivno kasnoljetno popodnevno ruzicasto nebo i sjednem u fotelju na terasi, dignem noge na ogradu i sve je savrseno, samo fali nesto, faliiiii ..sjeta me opere na max i pomislim....hocu li ikad vise u necem sto posto uzivati???? Aaaaaaaaa!!!!!
Ja cu ti ovako reci, kada sam prestajao, UZASAVALA me pomisao da nikad vise necu zapaliti. I zato to nisam rekao, nego sam si rekao, necu pusiti tjedan dana, to ne zvuci tako tesko.
I onda nakon tjedan dana, skuzis da nije bilo katastrofa a steta ti je prekidati jer je krenulo, pa sam rekao da necu pusiti mjesec dana, jer je "nikad vise" i dalje suludo tesko zvucalo.
I evo me sad, bit ce 6 mjeseci za koji tjedan, ne razmisljam vise o pusenju uopce, tu i tamo mi padne na pamet ali definitivno nisu krize, i reci, "nikad vise" vise ne zvuci tako tesko.
Drzi se i sretno, pusio sam od 14 do 35, cigareta me formirala, bila dio osobnost, sad sam napokon slobodan i uzivam u stvarima ko prase u blatu. Najbolja odluka u zivotu.
Leman_Russ is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2022., 15:40   #4650
Quote:
crtani94 kaže: Pogledaj post
evo da se malo ponavljam xD ide 4 dan bez pusenja, ima li koji novi friski pusac ?
crtani , ovo mi je drago za vidjeti i pročitati
Luna L is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2022., 20:04   #4651
Jes Crtani, bravo, to je to! Opet si s nama, ne daj se nedacama i svemu onom sto znas da slijedi, moze se izdrzat, dodji radije tu i kukaj s nama (sa mnom) ali nemoj zapalit.
maestral is offline  
Odgovori s citatom
Old 15.09.2022., 21:17   #4652
Da se malko priključim - na 33. danu sam, imala grd period prije prestanka i iskreno ocekujem stalno te benefite od prestanka pusenja ali osjecam se grozno. Imam i anksiozno depresivni inace (koji sam dugo drzala pod kontrolom) i cini mi se da ovo skidanje s nikotina ima jaako veliku ulogu sto se opet s tim patim. Fizicki se osjecam u banani skroz od sinusa do jebackog bronhitisa i temperature prosli tjedan. svugdje pise da ce to proc s vremenom a meni sve primamljivije djeluje zapalit samo da sve to više stane iako vecinu vremena nemam nikakvu zelju zapalit.
Old 16.09.2022., 07:30   #4653
Quote:
Anariel kaže: Pogledaj post
Da se malko priključim - na 33. danu sam, imala grd period prije prestanka i iskreno ocekujem stalno te benefite od prestanka pusenja ali osjecam se grozno. Imam i anksiozno depresivni inace (koji sam dugo drzala pod kontrolom) i cini mi se da ovo skidanje s nikotina ima jaako veliku ulogu sto se opet s tim patim. Fizicki se osjecam u banani skroz od sinusa do jebackog bronhitisa i temperature prosli tjedan. svugdje pise da ce to proc s vremenom a meni sve primamljivije djeluje zapalit samo da sve to više stane iako vecinu vremena nemam nikakvu zelju zapalit.
Sve što si navela je dio čišćenja od droge , nikotina.
Ja sam relativno kratko u nepušenju no još osjećam skidanje sa nikotina. Najviše me " pere" po umu, glavi. Učim se živjeti bez cigarete, učim se živjeti bez te navike.
Dolazi do upitnika svakodnevno, zato mi je drago da ima ovaj forum, i divna ekipa koja prenosi svoja iskustva.
Po tim iskustvima vidim da je fizika najmanji problem, žešći problem je mozak koji treba nanovo iznova početi živjeti bez nikotina.
Luna L is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2022., 12:17   #4654
Quote:
Luna L kaže: Pogledaj post
Sve što si navela je dio čišćenja od droge , nikotina.
Ja sam relativno kratko u nepušenju no još osjećam skidanje sa nikotina. Najviše me " pere" po umu, glavi. Učim se živjeti bez cigarete, učim se živjeti bez te navike.
Dolazi do upitnika svakodnevno, zato mi je drago da ima ovaj forum, i divna ekipa koja prenosi svoja iskustva.
Po tim iskustvima vidim da je fizika najmanji problem, žešći problem je mozak koji treba nanovo iznova početi živjeti bez nikotina.
Fino mi je odgovorio kolega na poslu nakon što sam kukala da kak već nije bolje:
- pa kolko dugo si pušila?
-15 godina.
- *smijeh* i očekuješ da ti se tijelo od toga očisti u samo mjesec dana?

I realno da, očekivala sam nekakvu čudesnu promjenu koja se trebala desit u ekspresnom roku i osjetno naglo bez da sam razmislila koliko je to u stvari naivno i glupo.

Treba se više fokusirati na sitne promjene na bolje i definirati okidače koji izazivaju želju. Meni je jedan od njih definitivno učenje, pogotovo pisanje seminara u bircu, što sam prije obožavala. Jučer probala, nije išlo. Ne pomaže ni to kaj sam fax trebala davno zgotovit a rokovi su na izmaku. Uz sve to sam i pokisla, pesica mi nije htjela bit na miru i sad kad ovo tipkam nekak mi je jasnije zas sam jucer tolko bila van sebe. Nisam zapalila, nisam misao ni uzela u obzir al da mi je nedostajala cigara - jest.

Drugi, odnosno primarni okidač mi je alkohol - taj iskreno ne znam kako ću prebrodit, evo i danas me ekipa zove na neki rođendan a ja se bojim ić da ne popijem i zaboravim sve razloge prestanka i svu muku zadnjih mjesec dana.
Old 16.09.2022., 13:13   #4655
Quote:
Anariel kaže: Pogledaj post
Fino mi je odgovorio kolega na poslu nakon što sam kukala da kak već nije bolje:
- pa kolko dugo si pušila?
-15 godina.
- *smijeh* i očekuješ da ti se tijelo od toga očisti u samo mjesec dana?

I realno da, očekivala sam nekakvu čudesnu promjenu koja se trebala desit u ekspresnom roku i osjetno naglo bez da sam razmislila koliko je to u stvari naivno i glupo.

Treba se više fokusirati na sitne promjene na bolje i definirati okidače koji izazivaju želju. Meni je jedan od njih definitivno učenje, pogotovo pisanje seminara u bircu, što sam prije obožavala. Jučer probala, nije išlo. Ne pomaže ni to kaj sam fax trebala davno zgotovit a rokovi su na izmaku. Uz sve to sam i pokisla, pesica mi nije htjela bit na miru i sad kad ovo tipkam nekak mi je jasnije zas sam jucer tolko bila van sebe. Nisam zapalila, nisam misao ni uzela u obzir al da mi je nedostajala cigara - jest.

Drugi, odnosno primarni okidač mi je alkohol - taj iskreno ne znam kako ću prebrodit, evo i danas me ekipa zove na neki rođendan a ja se bojim ić da ne popijem i zaboravim sve razloge prestanka i svu muku zadnjih mjesec dana.
evo da ti olaksam i da ti kažem da nisi sama, meni zadnjih 2 mj teška patnja, bilo je laksih trenutaka ali bome i teskih(njih puno vise). svaki put sam pokleknuo uz alkohol tako da pazi se. Non stop sam nervozan, impulzivan i neznam ni ja sta vec. Dođe mi 1o puta na dan da idem do ine kupim duhan rizle i filtere i zamotram si jednu i sa svim gustima je zapalim. Prokleta ovisnost je to i mislim da mi je to tek početak dugotrajne patnje. Nisam jos u glavi se poslozio da sam prestao pusit i to je glavni problem.
crtani94 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2022., 14:02   #4656
Quote:
crtani94 kaže: Pogledaj post
evo da ti olaksam i da ti kažem da nisi sama, meni zadnjih 2 mj teška patnja, bilo je laksih trenutaka ali bome i teskih(njih puno vise). svaki put sam pokleknuo uz alkohol tako da pazi se. Non stop sam nervozan, impulzivan i neznam ni ja sta vec. Dođe mi 1o puta na dan da idem do ine kupim duhan rizle i filtere i zamotram si jednu i sa svim gustima je zapalim. Prokleta ovisnost je to i mislim da mi je to tek početak dugotrajne patnje. Nisam jos u glavi se poslozio da sam prestao pusit i to je glavni problem.
Znam, prelistala sam zadnjih 10tak stranica i tvojih i tuđih muka i primjetila da smo u sličnom problemu i obrascima. Prestanak pušenja pa cigarete nakon cuge pa grda grižnja savijesti.
Kad sam zadnju rundu počinjala nakon 10 dana sam se spontano zacugala u kvartu, uzela od frenda cigaru jer "imam discipline samo pušit kad hoću" kupila kutiju (slims-ica, jer je to "ko i da ne pušim" ) pa istu večer i drugu. Grdo me opralo sve idući dan, defetizam, sram, razočaranje u samu sebe... koji dan kasnije sam resetirala aplikaciju, krenula od nule i eto me danas na 34 dana.

ALI ... jebena cuga. U 34 dana 3 dima cigare i sva 3 uz pivu. Na zadnjem druženju sam zamotala metvicu sam da se nešto dimi i da nešto uvlačim. Čak mi je i fina bila. Idući dan me pluća ubijala, dal od metvice ili bronhitisa - ne znam, ali bar nisam unjela novu dozu nikotina u organizam. Sad razmišljam da ju nosim sa sobom u izlazak da mi bude "last resort.

PS. Nisam bila na forumu godinama i jebeno me vesele ovi oldskul smajlići
Old 16.09.2022., 21:58   #4657
Anariel, dobrodosla! I hear you sister.
Do sad si vec vjerojatno skuzila da sam ja glavna placip.... teme.
Evo danas....cekam 12ticu na Tresnjevci...i koma mi je...i sjetim se da sam negdje procitala da je koma sve dok ne prodjes sve situacije gdje si prije pusio, sada bez pusenja, da se stvori novi obrazac. I skuzim da nisam cekala tram od ljeta, bicikl, godisnji.... i evo me sad na stanici i treba prezivjet tih 10 min bez pljuge. Prezivjela sam. Nadam se da ce slijedeci put bit lakse. Jer ako ne, ako se to pretvori u beskonacnu prazninu....popizdit cu.
Doma,uz casu vina, ok je, to sam sad vec apsolvirala.
Crtani?!?!
Bozo?!
Luna?!
maestral is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2022., 12:48   #4658
Quote:
Evo danas....cekam 12ticu na Tresnjevci...i koma mi je...i sjetim se da sam negdje procitala da je koma sve dok ne prodjes sve situacije gdje si prije pusio, sada bez pusenja, da se stvori novi obrazac. I skuzim da nisam cekala tram od ljeta, bicikl, godisnji.... i evo me sad na stanici i treba prezivjet tih 10 min bez pljuge. Prezivjela sam. Nadam se da ce slijedeci put bit lakse. Jer ako ne, ako se to pretvori u beskonacnu prazninu....popizdit cu.
Crtani?!?!
Bozo?!
Luna?!
Ahaha, podsjetila si me na mene, to sam već i zaboravio! Kad sam prestao pušiti sam još s obitelji par mjeseci živio u Zagrebu i duvan je bio glavna stvar dok čekaš tramvaj, taman fino jednu dvije za ispušiti dok ne dođe, ovisi koliko se čeka.

Da, čekanja tramvaja je bilo drukčije nakon prestanka, tu je bilo gadno neko vrijeme, vuklo me jako i bilo je iritantno kako mi je to bio trigger kojeg sam se bojao. Kasnije sam još dosta dolazio u Zagreb i čekao tramvaje, ne bi se ni sjetio toga više, išlo mi je jedino na živce ako ga treba dugo čekati.
xeen is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2022., 14:12   #4659
Quote:

Crtani?!?!

Bozo?!

Luna?!
Forumašica Bramanis je jednom rekla da je poklekla, a Božo kleči i puši..

Ps: sad ovaj tjedan mi trebaju stić serotonin i dopamin pa ćemo razmjenjivati iskustva preko pp..

Bravo! Drž se dalje!!
Old 17.09.2022., 18:03   #4660
Quote:
Leman_Russ kaže: Pogledaj post
Drzi se i sretno, pusio sam od 14 do 35, cigareta me formirala, bila dio osobnost, sad sam napokon slobodan i uzivam u stvarima ko prase u blatu. Najbolja odluka u zivotu.
Ovo izdvajam i potvrđujem! Ok, uz koju godinicu više
I nadodala bih, da je u mome slučaju nakon te značajne promjene, došlo i do nekih drugih. Jednostavno neka želja da urediš u životu i ostale stvari koje su bile lelujave. Jer znaš da možeš, po onome- ako sam mogla ovo, onda mogu i ostalo
Čitam vaše borbe i navijam! Vrijeme je na vašoj strani, samo se držite!
curly bee is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 18:49.