Interijeri Unutrašnja ljepota. |
|
|
26.05.2024., 10:58
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2007.
|
Vidim da Bosch ima neko sredstvo za čišćenje sušilica: https://pusic.hr/proizvod/sredstvo-z...osch-00312111/
Ima neko iskustva, čistiti time, staviti vode/ octa ili nešto treće ?
Hvala
Poslano sa mog SM-A528B koristeći Tapatalk
|
|
|
01.06.2024., 23:56
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2020.
|
Quote:
luka_kimi kaže:
|
Za te pare se sigurno ispalti kupiti, kinezi su ozbiljno krenuli na EU i to ja bi rekao s dobrom robom....inače Haier je velika svjetska marka , kod nas od kad su kupili Candy su sad u naletu....motor inverter, 9kg, 5+2 godine garancija za nekadašnjih 5.000 kn i više nego dobra ponuda....
|
|
|
02.06.2024., 15:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Dec 2010.
|
Quote:
luka_kimi kaže:
|
2 struki suhi filteri, moderan dizajn, promjena strane vrata
koliko sam vidio obečava, a vrijeme će pokazati da li je OK.
|
|
|
02.06.2024., 18:06
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Oct 2009.
|
Kolega rovaccccc
molim da pogledate poruke ...... Hvala !
|
|
|
10.06.2024., 14:46
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2007.
|
zamolil bi ako netko zna s kojed weba se mogu skinut service manuali za sušilice/vešmašine ili bar električne sheme spoja tih uredjaja.
Konkretno me zanima shema spoja sušilice rublja
Sharp KD-GCB8S7PW9
|
11.06.2024., 06:52
|
|
Četverotrećinaš
Registracija: Jul 2010.
|
Jutro...
Jučer mi krepala Gorenje sušilica po drugi put (prvi put srećom u garanciji) - defektan dizajn, prašina i mucice od sušenja završe u elektronici, para također, pregrije se i/ili napravi kuršlus. Ako se pitate zašto sam ju uopće kupio - zato što je u tom trenutku bila jedina na popustu i s 5 godina garancije
Odradila je 7 godina pa si razmišljam da bi trebalo odustati od pokušaja popravka (to će ionako opet izdržati samo par godina) i da kupim neku novu.
Malo sam istraživao samostalno i malo tu prošvrljao po temi, ali i dalje nisam pretjerano pametan.
Ova Gorenje ima mrežasti filter u vratima koji ne dihta najbolje i onda završi hrpetina mucica i konaca i mačjih dlaka na velikim rupama ispred bubnja u kućištu ispod vrata. Posljedično, hrpa pizdarija ode dolje na izmjenjivač, koji ima mrežasti filter i spužvu koja istrune od vlage i nakupi se u njoj sitnih sranja koje se ne mogu ni oprati ni usisati, plus još ode puno toga bočno prema ispuhu gdje bog isus to ne može dohvatiti i očistiti.
Stvari koje želim:
- unutarnje osvjetljenje bubnja
- reverzibilno okretanje da mi se plahte i prekrivači ne zarolaju u prokletu loptu (ovo je bitno! u krepanoj sam po 3-4 puta tijekom sušenja morao sve vaditi i raspetljavati)
- odvod kondenzata na sifon
- čim više gumba, čim manje tača
- čišćenje svega bez posebnih lajk a boš pizdarija s posebnim tekućinama i programima
- normalno trosatno trajanje sušenja bez lajk a boš pizdarija od četiri i pol sata
- suši se uvijek po danu pa neku srazmjerno pristojnu potrošnju struje
- max mega super ultra ogroman bubanj
Nije bitno:
- izgled (sušilica ide u vešeraj u podrum)
- buka (sušilica ide u vešeraj u podrum)
- wifi app cloud žnj gluposti
- 15 različitih programa sušenja
Ne želim:
- Kineze (uključuje Gorenje  ), Kendije, Beke
- spužve koje trunu
- posebne metode lajk a boš čišćenja sa skupim tekućinama
- cijenu iznad 1000€
Ako netko ima kakvu ideju, nek' viče... Ja nisam puno pametan, a ne mogu baš potrošiti cijeli radni dan na istraživanje sušilica...
|
|
|
11.06.2024., 13:50
|
|
Četverotrećinaš
|
Ne mogu više editirati.
Nakon još previše sati istraživanja sušilica, zaključio sam da to što tražim uopće ne postoji. Dodatno sam naučio da šrotex stvari imaju nisku kondenzacijsku učinkovitost, a meni sušilica ide u podrum u prostoriju 10-ak kvadrata i nije mi do previše vlage u zraku.
Naručeno fensi hoh švapCko Das Sušilo.
|
|
|
11.06.2024., 16:22
|
|
Registrirani korisnik
|
tako treba
Što više istražuješ uvjek se vraćaš na jedno, dobar odabir sretno!
|
|
|
11.06.2024., 17:31
|
|
Četverotrećinaš
|
Valjda bude okej i dovoljno trajno... I taj Mile je vrlo tačast, malo gumbića, valjda je to moderno.
Ali strašno je to s tim sušilicama kad malo bolje pogledaš i proučiš. Neće nigdje pisati da lajk a boš treba ponekad čišćenje posebnim sredstvima (valjda treba jer ih više ne možeš ni otvoriti naprijed?) i da na najskupljem modelu standardni program sušenja pamuka traje preko četiri i pol sata. Neće nigdje na sušilici Mineja (osim u opskurnim PDF-ovima) pisati da je kondenzacijska učinkovitost 81% (zapravo ne piše nigdje ni ŠTO je to i čemu služi i zašto može biti bitno ako recimo trpaš sušilicu u zatvoreni prostor). Neće nigdje pisati da Zmazung nema nikakav filter ispred isparivača, pa što onaj mrežasti gore ulovi, ulovi, niti da nema reverzno okretanje bubnja, ni da mu AI qrca ne valja. Ili da se neki boš-klon (Siemens) zblesira sporadično pa ga pikaš nutra-van iz štekdoze dok ne dođe k sebi.
Čak sam htio popraviti onu Gorenje, ali elektronika + ruke su preko 200€, i bilo bi kao dobro napraviti malo veću generalku sa zamjenom filceva i brtvi, dakle 300€ minimum za par novih godina rada. I serviser mi rekao da to bacim, nema smisla, kratkotrajan fix.
Ne znam u čemu je veći problem... U tome što i low-end stvari koštaju relativno puno novca (600€ Končar, ha?), ili što čak i još skuplje stvari (opet upirem prstom u Bosch) imaju mušica zbog kojih nisu toliko vrednije od low-enda jer imaju svoje probleme. Dakle ono, dođeš do toga da ili kupiš najjeftinije, ili platiš više a ne dobiješ više. Gdje tu u igru upada Miele sa svojom ponudom i cijenama - nemam pojma, znat ću za pet godina. Da nemam uvjet podruma i kondenzacijskog % (za kojeg nisam znao da postoji i što je), vjerojatno bi i meni bilo pametnije kupiti tri sušilice od 500€ nego jednu od 1500.
|
|
|
11.06.2024., 21:05
|
|
Registrirani korisnik
|
nakon svakog sušenja usisaj sve filtere i to je to, trajat će ti vječno. Jedino ako nisi neki bad luck gay... pa da ti nešto rikne.
Ja sam svoju prije cca 30 dana išao rastavljati nakon 5 godina korištenja, čisto radi znatiželje.
U unutrašnjsoti gotovo i nema mucica, usisao to što je bilo i kompresorom isprašio - ništa strašno.
Po rastavljanju zadnje strane u dio (inox kugla) na kojem leži bubanj očistio staru toatnu mast i stavio novu, sve složio natrag i to je to.
Dijelovi oko bubnja po rastavljaju na rubovima imaju dihtunge tako da je minimalna mogućnost izbacivanja topline u prostor, a samim time i mogućnost najsitnijih mucica da ulaze u prostor unutrašnjosti sušilice.
Vjerujem da su dobrim dijelom ti dihtunzi i obrada dijelova, nalijeganje i dorađenost istih zaslužni za 94% kondenzacijsu učinkovitost same sušilice.
Rastvlja se lagano samo treba znati, po odvrtanju dobro vidljivih i pristupačnih šarafa (hrpa ih je ) bočne stranice se dižu prema gore i za čas je "gola" i sve dalje pristupačno - igra.
|
|
|
11.06.2024., 21:30
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2015.
|
Meni je cudan podatak da bosch susenje traje 3-4 sata.
Neki dan sam imao jednu privatno na popravci......kad se pokrene kompresor vuce oko 2,5 A sto je otprilike 575 W
Za razliku miele gledam svaki dan......kod tih kucnih potrosnja ide od 1A do 1;5 A.......to je upola manje.......a susenje traje 1,5 do 2 sata.
Malo mi previse razlika.
Ja sam mislio da je to sve skoro isto.......izgleda da bismo mozda trebali propratit potrosnju tih susilica.......mozda ne bude sve kao sto pise u specifikacijama.
|
|
|
11.06.2024., 21:42
|
|
Registrirani korisnik
|
Bosch
Lako se rastavlja hahah......u prednji filc dihtung gdje klizi bubanj je upao kamencic i pravio toliku buku da nisi mogao slusat pored nje  .......puno prasine je proslo kroz te dihtunge van.......stara mozda 5 godina,ne vise.

|
|
|
12.06.2024., 06:11
|
|
Četverotrećinaš
|
Quote:
rovaccccc kaže:
Meni je cudan podatak da bosch susenje traje 3-4 sata.
|
Ovo je slika iz jedne recenzije najskupljeg Serie 8 modela: https://photos-eu.bazaarvoice.com/ph...4-0351bcf15e03
Ima identična i iz druge recenzije - piše istih 4:36 na displeju, za PRAZNU sušilicu.
E sad si ti misliš "ali to je prazno, valjda krivo procjenjuje" i onda otvoriš informacijski list https://media3.bsh-group.com/Documen...WQB246C0BY.pdf
Program null, korišten pri punom i djelomičnom teretu, je standardni program sušenja na koji se odnose informacije na oznaci i u informacijskom listu. Taj program je primjeren za sušenje uobičajenog mokrog pamučnog rublja, te je to najučinkovitiji program za pamuk u smislu potrošnje energije.
Piše "standardni program sušenja", što god to bilo.
Vrijeme standardnog pamučnog programa pri punom teretu: 260 min
To je dakle 4:20 po specifikacijama za obično sušenje... Nije daleko od 4:36 sa slike. Na slici je doduše "cupboard dry" opcija uključena.
Za usporedbu moj budući Mile Kitić:
Standardni program znači standardni ciklus pranja na koji se odnose podaci navedeni na oznaci i u informacijskom listu Pamuk suh za ormar
Aha, ovi su naveli "suho za ormar".
Vrijeme programa pri punom teretu 184 min
Ha.
Ponderirano vrijeme Bosch 201 minuta, Miele 141
Djelomični teret Bosch 156 minuta, Miele 108 minuta
Pa to je doslovce sat vremena razlike u svemu.
E sad, taj Bosch je deklariran na 58 dBA buke i nešto manju potrošnju od Miele sa 64 dBA buke, ali to ne znam koliko bih vjerovao jer je 6 dB (A-weighting zanemarimo) razlika od 4x.
|
|
|
12.06.2024., 06:40
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
rovaccccc kaže:
Bosch
Lako se rastavlja hahah......u prednji filc dihtung gdje klizi bubanj je upao kamencic i pravio toliku buku da nisi mogao slusat pored nje  .......puno prasine je proslo kroz te dihtunge van.......stara mozda 5 godina,ne vise.
|
Ja pišem o svojoj Miele sušilici koju sam kupio 2019. godine, nadovezujem se na postove forumaša MK ...
2019. nisam imao podršku ovog foruma kod kupnje sušilice, iako sam pitao tu ... nego sam kao i MK sam istraživao danima i uspoređivao Bosch serije 8 i Miele i dobro sam odvagnuo što je bolje, jednako kao i on posvetio se brojkama i to je to...
Ne reklamiram ništa samo dajem činjenice, zatečeno stanje nakon rastavljanja Miele sušilice nakon 5 godina "eksploatacije".
Možda netko nakon ovih, smatram objektivnih, postova lakše shvati što treba kupiti.
|
|
|
12.06.2024., 22:37
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2018.
|
Kada si je rastavio mogao si i neke slike unutrašnjosti napraviti...
|
|
|
13.06.2024., 00:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
_MK_ kaže:
Piše "standardni program sušenja", što god to bilo.
Vrijeme standardnog pamučnog programa pri punom teretu: 260 min
.
|
Nemojmo ponovo suditi o necemu na osnovu neceg sto negdje pise.To bi bilo ponovo teoretisanje,a toga cesto ima na temi.
Kad kazem na miele da mi program traje sat i po do dva sata.......to znaci iz iskustva stalno peremo u miele perilici od 9kg,obicno je dobro napunjena,i uvijek stoji 1200 obrtaja,kompleran ves ide u susilicu.
To sto pise trajanje programa,to ne znaci nista.Susilica ima mjerenje preostale vlage,i ona ce stat kad bude gotovo.......a ne moze bit isto gotovo ako perem 5kg vesa ili 8 kg.......ili se cijedilo na 800 obrtaja ili 1600 obrtaja, i ko zna kako jos.
Trebalo bi rec iz iskustva koliko traje program,koliko vesa,kolko obrtaja,da bar nesto znamo.
|
|
|
13.06.2024., 06:54
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
shadowfix kaže:
Kada si je rastavio mogao si i neke slike unutrašnjosti napraviti...
|
budem, al sada mi se više ne rastvlja - kad me pukne volja budem.
Usput - naravno prvi puta pa baš ne ide sve glatko, puno "studiranja" što i kako se rastavlja, nema videa na youtubeu za takvu novu Milele pa sam se uspio i posjeći ...
Kako bi moja žena rekla što koji kur... rastavljaš kada radi 
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 16:34.
|
|
|
|