EURO 2024 Fußball im Herzen Europas |
24.06.2024., 13:05
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2015.
|
isključivo sportski gledano -ovo što Dalić radi, jednostavno nema smisla.
Ok, ova ekipa ovdje koja pljuje, ionako to ne radi zato, već zato što se Dalić usudi spomenuti Gospu, branitelje, briju da je krive političke pripadnosti, zamjera im se Thompson u autobusu...itd...uglavnom -isfrustrirani ljudi koji bi bili takvi i da smo 5:0 prve dvije dobili, a i ostati će isti takvi i nakon prvenstva -nevezano da li ispali večeras (što je prilično realno  ) , ili došli do finala. Nema smisla s njima se previše baviti.
Ali Dalić je trenutno na tankoj granici između određene sebičnosti i egoizma i nekakve odanosti prema djelu igrača. Nije repka bi Broz, ni Luka , ni Dalić...niti je njihovo leno. Ako Broz igra, a izgleda da je tako, jednom trenutno boljem igraču se oduzima prilika nastupa na EP...jbg. -nije to u redu kako god okreneš...da ne govorim da se vrlo lako moguće oduzima i kompletnoj reprezentaciji mogućnost prolaska.
Možda zaista danas izgledamo poput one protiv Portugala pa ćemo svi mi skupa ovdje ispasti posrani pametnjakovići, ali trenutno to ne miriše na tako nešto...
Izgledniji mi je scenarij da budemo bezopasni uz jalov posjed, onda će u jednom trenutku sredina popustiti i primiti ćemo gol. U drugom djelu će se tada napraviti promjene i igrati će ekipa koja je vjerojatno trebala igrati od prve minute i krenit će juriš da se nešto pokuša spasiti...
ali vidjeti ćemo... 
|
|
|
24.06.2024., 13:09
|
|
XXX
Registracija: Jan 2005.
|
Broz igra jer je gospodin na klupi zaboravio povesti još jednog defenzivnog veznog tako da može pozvati jedno 7,8 desetki. 
So never refuse an invitation, never resist the unfamiliar, never fail to be polite and never outstay the welcome. Just keep your mind open and suck in the experience. And if it hurts, you know what? It's probably worth it.
|
|
|
24.06.2024., 13:11
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2022.
|
Quote:
feenian kaže:
Pa opet, on ima racionalizaciju iza svoje odluke. Kao što Nagelsman nije zvao Goretzku, Gnabrya i još tucet igrača jer se ne uklapa u kemiji svlačionice, a bolji su individualno i spremniji od većine rostera Njemačke.
|
ali Nagelsman nije povea nepremne, nego, po tebi, nespremnije
Ja u nas vidin 3-4 nespremna i jos par u toj kategoriji "nepremnijih" Da se nisu zakacili, istrca bi od prve i Rebic 
|
|
|
24.06.2024., 13:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Nov 2014.
|
Quote:
Aubrigo kaže:
Ae, ti bolje znas iz fotelje od ljudi koji su na svakom treningu, analiziraju svakog igraca, i imaju po 20 godina iskustva treniranja i igranja u najjacim ligama i klubovima svijeta.
|
imam iskustvo, oči i zdrav razum. pozdravi još jednom stranačkog kolegu, znaš kako kažete vi iz stranke, najjači kad je najteže 
|
|
|
24.06.2024., 13:13
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Imran kaže:
da pongračić i broz u prvoj, sve je u rukama Gospe
|
Quote:
MiniJakobsen kaže:
Ja u nas vidin 3-4 nespremna i jos par u toj kategoriji "nepremnijih"
|
Quote:
Cesc kaže:
Broz igra jer je gospodin na klupi zaboravio povesti još jednog defenzivnog veznog tako da može pozvati jedno 7,8 desetki. 
|
aubrigo kaže da valjda bolje znaju dalić, olić i ćorluka     ili kako on kaže:
Quote:
od ljudi koji su na svakom treningu, analiziraju svakog igraca, i imaju po 20 godina iskustva treniranja i igranja u najjacim ligama i klubovima svijeta.
|

|
|
|
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
Imran kaže:
da pongračić i broz u prvoj, sve je u rukama Gospe
|
Ne diraj mi Pongru. Ima onaj pogled... Onaj... Ovaj:
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2012.
|
Quote:
MiniJakobsen kaže:
Ja u nas vidin 3-4 nespremna i jos par u toj kategoriji "nepremnijih"
|
Pa da, ali ja nisam na njegovoj poziciji, on ih bira, ja da sam izbornik, drugačije bi. No tko mene ili tebe pita, sam je krojio roster i sam će odgovarati, ali suštinski su sve reprezentacije prćije na takav način i sve tako funkcioniraju. Recimo Nizozemci su najindikativniji primjer toga, raspadali su se i 76 na euro kod nas, kao i na svjetskom 78, pa na svjetskom 90 te su i u novije vrijeme stalno imali afere radi rostera i guranja pojedinaca u sastave. To je jednostavno tako.
Mogao je otpisati odmah Vlašoća i umjesto njega Moro/Mišić/Jakić. Umjesto Vide možda Ćaleta Car i to je manje više to. Dobro i Kotarski umjesto Labrovića, ali ono, treća golmanska pozicija i nije toliko bitna. Fruk je stilom isto osmica u Rijeci, Frigan nije napravio iskorak, Beljo je propao, Barišić na razini Sose. Mislim ne znam, evo reci ti koga bi zvao još.
|
|
24.06.2024., 13:18
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Nov 2012.
|
Mislio sam da je Saint Germainu siguran izbornik nakon Dalića, ali evo i ratni profiter ističe ozbiljnu kandidaturu. 
|
|
|
24.06.2024., 13:20
|
|
jel te baca
Registracija: Dec 2002.
|
Quote:
denijama kaže:
-ovo što Dalić radi, jednostavno nema smisla.
.......
|
U besmislima neimanja smisla Dalić ima rezultat do ovog eura iako neki njegovi potezi stvarno nemaju smisla.....aj ti to sad razumi.
|
24.06.2024., 13:21
|
|
Vorumska avangarda
Registracija: Nov 2013.
|
Quote:
ratni profiter kaže:
|
Da, sama zdrava logika nalaze da Dalic, Olic, Corluka i Mandzukic znaju bolje situaciju u ekipi, i mogu prosuditi bolje od tebe i jos tri anonimna forumska lika.
Na kraju krajeva - oni i odgovaraju za to svojim poslom, a nije bas da su dosad bili neuspjesni, bas suprotno
|
24.06.2024., 13:22
|
|
Registrirani korisnik
|
vidiš li ti zdravim očima kako izgleda ova reprezentacija na ovom euru?
vidiš li ti da već dvije utakmice brozović ne može ništa? da modrić ne može igrati od početka jer se brzo umori pošto ima 39 godina? jel vidiš da nemamo nikakvu igru? jel vidiš da stavlja sučić na krilo prvi put u njegovoj karijeri? jel vidiš da stavlja kramarića u špicu napada iako je sam rekao da se tu ne osjeća dobro? jel vidiš da stavlja pongračića koji je loš i nikakav? jel vidiš da stavlja pašalića na krilo koji to nikada ne igra?
|
|
|
24.06.2024., 13:22
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
feenian kaže:
Pa da, ali ja nisam na njegovoj poziciji, on ih bira, ja da sam izbornik, drugačije bi. No tko mene ili tebe pita, sam je krojio roster i sam će odgovarati, ali suštinski su sve reprezentacije prćije na takav način i sve tako funkcioniraju. Recimo Nizozemci su najindikativniji primjer toga, raspadali su se i 76 na euro kod nas, kao i na svjetskom 78, pa na svjetskom 90 te su i u novije vrijeme stalno imali afere radi rostera i guranja pojedinaca u sastave. To je jednostavno tako.
|
nisu prćije, već je normalno da tako funkcioniraju. Pa tako funkcioniraju i klubovi...kemija i atmosfera je izrazito važna, a na turnirskom tipu natjecanja i ključna skoro.
Ali ovo što se trenutno događa kod nas je u biti van te kategorije..Broz očito nije na razini. Nema drugog načina opisati njegove igre do sada. Mi ne govorimo o tome da je netko pretpostavio moguće slabijeg igrača jačem, već govorimo o tome da Broz ne prati igru uopće motorički..i da curi na sve strane. Daj bože da danas dokaže suprotno..ali tanka je to nada.
Sad ćemo izgleda nakrcati sredinu pa zapravo pokušati sakriti te stvari, ali ne vidim kako bi to moglo funkcionirati, osim ako neće biti inspiracije 2-3 igrača pa se nešto iskombinira. Ali da vidim neki suvisli plan što se zapravo želi -i ne vidim... 
|
|
|
24.06.2024., 13:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2008.
|
Quote:
denijama kaže:
Možda zaista danas izgledamo poput one protiv Portugala pa ćemo svi mi skupa ovdje ispasti posrani pametnjakovići, ali trenutno to ne miriše na tako nešto...
Izgledniji mi je scenarij da budemo bezopasni uz jalov posjed, onda će u jednom trenutku sredina popustiti i primiti ćemo gol. U drugom djelu će se tada napraviti promjene i igrati će ekipa koja je vjerojatno trebala igrati od prve minute i krenit će juriš da se nešto pokuša spasiti...
ali vidjeti ćemo... 
|
Meni sve miriše na scenarij: ajmo lagano, gege, plesti...a ako kojom srećom talijani ništa ne ubodu onda idemo zadnjih 10 minuta malo zbrda-zdola izmjena i opća panika do kraja...
Uvijek na kraju možemo reći da smo probali sa svima koje je javnost tražila, "dali smo sve od sebe" i bla-bla...
Da se radi o Hrvatskoj s današnjem sastavu u svom najboljem životnom izdanju, opet neka legitimna "talijanaška" taktika (ostalom sve uspjehe smo postigli nakon praktično "nikakvih" utakmica u kojima niti jedna strana nije napravila ništa značajno u regularnom dijelu).
Nadalje, da smo taktički i psihofizički sposobni odigrat 10-15 zadnjih minuta u nekom planskom, suvislom velikom pritisku, odnosno "sad mijenjamo taktiku u totalno odfenzivnu i idemo na gol", opet ne bih riječ rekao (pa albanci su nam očitali lekciju iz toga: ok, sad idemo uzet bod tako što ćemo dati gol...i to jednostavno sporvedu, uz par mrtvih šansi kreiranih u 5 minuta).
Dakle, da imamo sposobnost juriša po gol "na zahtjev", to bi bila jedna od taktičkih varijanti koje treba respektirati.
Međutim, mi imamo samo alibi srljanje, stihiju, tek da možemo zaključiti "Eto, časno smo izginuli"...
Ne izginemo mi časno, nego glupo, jer nismo ginuli cijelu utakmicu, nego se samo alibi oznojili...
|
|
|
24.06.2024., 13:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Cuka kaže:
U besmislima neimanja smisla Dalić ima rezultat do ovog eura iako neki njegovi potezi stvarno nemaju smisla.....aj ti to sad razumi.
|
pa da...ali nikada do sada nije gurao igrača koji po viđenom jednostavno nije spreman za ovaj nivo. Bilo je rapsrave zašto s ovim ili onim igračem, ili zašto ne s dva krila i sl...ali nikada nije bilo rasprave o tome da netko "ne može" fizički i dinamički pratiti utakmicu.
ne čini mi se to baš isto...
|
|
|
24.06.2024., 13:26
|
|
guitar player
Registracija: Jan 2004.
|
Quote:
ku-kuruz kaže:
Ma jebo utakmicu,stadion služi da na njemu svira U2,jel tako Edge?
|
Funny you should mention that, Maksimir nikad nije bolje izgledao nego u one dvije večeri u kolovozu prije 15 godina. Fuck, nemrem vjerovat da je već toliko prošlo.
|
|
|
24.06.2024., 13:28
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2013.
|
ovdje izbornik do izbornika, nezna se koji je bolji. 
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2022.
|
Quote:
električni_zec kaže:
Meni sve miriše na scenarij: ajmo lagano, gege, plesti...a ako kojom srećom talijani ništa ne ubodu onda idemo zadnjih 10 minuta malo zbrda-zdola izmjena i opća panika do kraja...
Uvijek na kraju možemo reći da smo probali sa svima koje je javnost tražila, "dali smo sve od sebe" i bla-bla...
Da se radi o Hrvatskoj s današnjem sastavu u svom najboljem životnom izdanju, opet neka legitimna "talijanaška" taktika (ostalom sve uspjehe smo postigli nakon praktično "nikakvih" utakmica u kojima niti jedna strana nije napravila ništa značajno u regularnom dijelu).
Nadalje, da smo taktički i psihofizički sposobni odigrat 10-15 zadnjih minuta u nekom planskom, suvislom velikom pritisku, odnosno "sad mijenjamo taktiku u totalno odfenzivnu i idemo na gol", opet ne bih riječ rekao (pa albanci su nam očitali lekciju iz toga: ok, sad idemo uzet bod tako što ćemo dati gol...i to jednostavno sporvedu, uz par mrtvih šansi kreiranih u 5 minuta).
Dakle, da imamo sposobnost juriša po gol "na zahtjev", to bi bila jedna od taktičkih varijanti koje treba respektirati.
Međutim, mi imamo samo alibi srljanje, stihiju, tek da možemo zaključiti "Eto, časno smo izginuli"...
Ne izginemo mi časno, nego glupo, jer nismo ginuli cijelu utakmicu, nego se samo alibi oznojili...
|
mi to tamo na drugom topiku zovemo Hajducka Igra
|
|
|
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2014.
|
Quote:
Cesc kaže:
|
Ovo je jedan od većih zajeba, pa i da uzmeš juniora, nebitno, moraš, moraš imati zamjenu za tu poziciju. Ovo mi nikako nije jasno.
|
|
|
24.06.2024., 13:30
|
|
Registracija istekla
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
električni_zec kaže:
|
Zeče, naša taktika je koliko jednostavna toliko genijalna. Prvo pustimo gol, protivnik se povuče i ne napada jer je odlučan da njemu nećemo preokrenuti rez. Onda se dodajemo bez veze i tako uspavamo sve. Kad pozaspu zabijemo ga i mrcvarimo se do penala. Onda Gospa nastupa i to je to.
|
24.06.2024., 13:30
|
|
.
Registracija: Jan 2009.
|
Quote:
R the Gray kaže:
Ovo je jedan od većih zajeba, pa i da uzmeš juniora, nebitno, moraš, moraš imati zamjenu za tu poziciju. Ovo mi nikako nije jasno.
|
Naravno da to nema smisla, ali Dalić ima rezultate i koliko god glupa odluka bila, a ovo je glupa, on ima pokriće za glupe odluke.
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 05:11.
|
|
|
|