|
|
09.03.2015., 21:16
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
Registracija: May 2009.
|
 Žikica... Vazda bio Stojadin, čuj Žikica...
|
09.03.2015., 21:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2011.
|
Quote:
Lesli Eldridž kaže:
 Žikica... Vazda bio Stojadin, čuj Žikica...
|
Žika ili stojadin.Sječam se jedni su govorili tada žika
|
|
|
09.03.2015., 21:21
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
|
Quote:
robndi kaže:
Žika ili stojadin.Sječam se jedni su govorili tada žika
|
Ok, ali prvi put to ovdje zadnjih dana čujem... Terminologija kod mene i u vašem kraju je skroz druga
|
09.03.2015., 21:27
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2011.
|
Quote:
Lesli Eldridž kaže:
Šta bolan grijani rasplinjač (karburator, ja tako kažem)...? O tome nisam pisao... Stojadine u dušu znam, a tvoja terminologija je potpuno drugačija nego moja i to te MOŽDA buni, ali ovo sa ljeto-zima prebacivanjem izmišljaš. NIKADA to nije tako bilo niti na jednom našem Stojadinu, NIKADA... Naučio sam voziti na njemu, odrastao na njemu, znam kako diše... Čuj 55 slika drugi red odozdo, pa jebemu znam šta mu je ispod haube, imam prospekt Zastave 101 B iz 1979, i baš je i nacrtano kako treba prebaciti ljeto-zima. To čak i Bondica zna, pa te je uhvatila u neznanju muškarčino... Vi mlađi nikada niste ni sjeli u Zastavu, a sad pametujete kako je bilo i pokazujete nam slike. Jebo sliku, ja sam živio sa tim autima...
|
Smiri živce....očigledno si u nekoj drugoj naprednijoj državi vozio žiku..
|
|
|
09.03.2015., 21:30
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
|
Quote:
streličarstvo kaže:
Smiri živce....očigledno si u nekoj drugoj naprednijoj državi vozio žiku..
|
Čuj, ne budi nervozan, uzmi apaurin, ta država je bila 100 puta bolja i jača od svih od nje nastalih državica. Imali smo bolji standard, proizvodili naprednije stvari nego danas ijedna od tih "samostalnih" državica kako napisaše malo stariji forumaši, i Zastava je jedan od simbola te države... A sad možeš pljuvati koliko god hoćeš, ali tako je, istina je neumoljiva...
|
09.03.2015., 21:34
|
|
Okajava grijehe
Registracija: Mar 2004.
|
Quote:
Lesli Eldridž kaže:
Ok, ali prvi put to ovdje zadnjih dana čujem... Terminologija kod mene i u vašem kraju je skroz druga
|
S obzirom da je ovo HRVATSKI a ne bosanski forum, predlažem da se prilagodiš terminologiji a ne da svako malo neki kurac preispituješ, uključujući i to 
|
|
|
09.03.2015., 21:38
|
|
I♥FIAT/Lancia/Alfa Romeo
|
Quote:
Headbanger kaže:
S obzirom da je ovo HRVATSKI a ne bosanski forum, predlažem da se prilagodiš terminologiji a ne da svako malo neki kurac preispituješ, uključujući i to 
|
Znam ja za terminologiju da je drugačija, ali "žika"....  Tita mi to je za cijepati se od šege... Bez uvrede, ali ako je od 101 Stojadin ili stoenka kod sjevernih susjeda, kako može biti Žika...? 
|
09.03.2015., 21:51
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Lesli Eldridž kaže:
Znam ja za terminologiju da je drugačija, ali "žika"....  Tita mi to je za cijepati se od šege... Bez uvrede, ali ako je od 101 Stojadin ili stoenka kod sjevernih susjeda, kako može biti Žika...? 
|
Stojadin su mu nadimak dali Srbi, Žika je bio za Hrvate jer su ga Srbi radili!
I bio je Žika nikad Žikica! Zvali su ga i šajkača ....ko rokeri s moravu!
Uglavnom još 2005 godine ga hvalio autobild kao novi oldtimer....i da je i tad koštao ko i uvijek, 7400 DM ili 3200€ ...i da i takav nije smetnja ni danas u prometu!
A ovi koji seru po njemu, ko ih ....ima na netu članak iz DE o savršeno očuvanom primjerku....
Gesendet von meinem iPad Air WiFi + 4G LTE mit Tapatalk HD
|
09.03.2015., 22:12
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
[QUOTE=odurni_gad;53515425]ako ćemo po Njuškalu, istina o Zastavi je sljedeća:
Rezultati pretrage za Zastavu: 101 oglas (od toga Fićeki 44)
Rezultati pretrage za Golfove 1 i 2 : 727 oglasa
Ako uzmemo u obzir da je Zastavu barem jednom vozio svaki pošteni proleter, pitanje je gdje su završile te silne Zastave? Na cestama ih nema, u oglasima ih nema. Nažalost, istina je poražavajuća po Zastavu.[/QUOTE
Što zapravo ti uspoređuješ? Uspoređujemo li prve modele Golfa 1 sa prvom Zastavom 101 ili što? Golf dvojka je nešto sasvim drugo, a uzmi u obzir da se zastava prodavala do 1991, a golf 2 se masovno uvozio rabljeni a gotovo do kraja devedesetih.
Na kraju velika većina ljudi se zastave odavno riješila, velik dio je završio na otpadu, velik dio uništen i zgažen do kraja od strane vlasnika, a ovo što je ostalo ili vrijedi nešto kao oldtimer (z750 ovisno o stanju i godištu) ili se jednostavno ne isplati prodavati jer ima donekle uporabnu vrijednost ali ne i financijsku.
Ne vidim u čemu je problem pomiriti se sa činjenicom da je prvi golf 1 u dosta stvari bio i lošiji od prve zastave 101?
|
|
|
09.03.2015., 22:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Da vam ja razjasnim.Ja živim u Sloveniji i moj kolega s posla je rekal,da je jučer dopeljal doma novoga žiku .On je čisti slovenac i čul sam više ljudi,da su rekli tome avtu žika.Pa nije to nikakva uvreda.Tak je tada bilo.
|
|
|
09.03.2015., 22:18
|
|
Registrirani korisnik
|
Je to je pak istina.Prvi golfi su bili slabiji.Još tamo negdje do comforta i speciala,poslije je vw odskočil po kvaliteti.
|
|
|
09.03.2015., 23:23
|
|
My name is
Registracija: Jul 2008.
|
Nisu li ga srbi zvali "kec", a naši "stojadin"
Negdje '96 sam pročitao u auto klubu šajkača. Koji klinac je šajkača  Kasnije sam skužio, makar mislim, da se radi o jugu(ili stojadinu  )
|
09.03.2015., 23:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
Quote:
rocket86 kaže:
Nisu li ga srbi zvali "kec", a naši "stojadin"
Negdje '96 sam pročitao u auto klubu šajkača. Koji klinac je šajkača  Kasnije sam skužio, makar mislim, da se radi o jugu(ili stojadinu  )
|
Jeste, u Srbiji je „kec”. Stojadin sam vrlo retko čuo, o ostalim nazivima da i ne govorim. Ali dobro, svako ga je zvao kako je hteo, to je sasvim ok.
Ni u Srbiji ih više nema tako mnogo.
|
|
|
10.03.2015., 00:10
|
|
ĐiPi Tu Enđn
Registracija: Nov 2011.
|
Quote:
Lesli Eldridž kaže:
Čuj, ne budi nervozan, uzmi apaurin, ta država je bila 100 puta bolja i jača od svih od nje nastalih državica. Imali smo bolji standard, proizvodili naprednije stvari nego danas ijedna od tih "samostalnih" državica kako napisaše malo stariji forumaši, i Zastava je jedan od simbola te države... A sad možeš pljuvati koliko god hoćeš, ali tako je, istina je neumoljiva...
|
Upravo tako Zastava je bila proizvod te države i bila je kvalitetna kao i ta država. Dok je nije vrijeme pregazilo kao i državu 
|
|
|
10.03.2015., 00:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2008.
|
E da, al taj auto se još tera.
I u Egiptu ih slatko voze. Nove.
|
|
|
10.03.2015., 05:47
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: May 2007.
|
Quote:
Zuta voda kaže:
E da, al taj auto se još tera.
I u Egiptu ih slatko voze. Nove.
|
Kako i nebi? Gledam jučer online cijene dijelova ....manje od šteke cigareta za osc ramena, diskovi komplet s pločicama 22€....brdo toga ide od Punta i Ritmo...
Novi radijator hladnjaka 20€ ....čak ima na " je baj" model autić za kupit!
Amortizeri prednji komad 20€ !
Gesendet von meinem iPad Air WiFi + 4G LTE mit Tapatalk HD
|
14.03.2015., 11:26
|
|
Registrirani korisnik
|
Bolje se voziti u zastavi i živjeti ko čovjek nego se voziti u korejskim kantama i živjeti ko zadnja para na svijetu,kaj nema kune za benzin.
Zastava je bila najmanji problem u onoj državi.I kad bi samo to bil problem kamo li sreče.
|
|
|
14.03.2015., 12:22
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Ma glavno je srati po Zastavi,a Hrvatska nikad nije niti će imati masovnu proizvodnju automobila. Kvalitetnije su Zastave od većine današnjih auta, pogledaj lim na nekim autima,ko da je od papira.
Ja da imam para iskreno sumnjam da bi kupovala novi auto kao drugi auto , kad deru na sve strane sa benzinom ,trošarinama i slično.
|
|
|
14.03.2015., 13:20
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2009.
|
zastave nisu ni po čemu kvalitetnije od današnjih auta, moderni auti su nakrcani strujom, elektronikom, senzorima, opremom da je uspjeh da voze i nakon 10-15 godina i 300-400 k km, uspjeh jer zastava to ne bi mogla.. I svi vi što svršavate na naprednost ondašnjih zastava pričate o razdoblju otprije 35-40 godina, već prije 30 godina a posebno 25 zastave su bile samo ružne, zastarjele, sa predpotopnom tehnologijom i motorima a kupovali smo/ste ih samo zato jer su bile jeftine..
i bond hebem mu mater više, daj pogledaj ovo i ovo pa usporedi, u tu jebenu fiestu su išli i podizači stakala, i zračni jastuci i ljepša je i sve je + u odnosu na jugića.. taj jugić je isti bio 1980, 1990 i 2000. a na drugim autima se primjete određene razlike u periodu od 20 godina..
glede sigurnosti današnji auti se drugačije rade u odnosu na nekada, prednji i stražnji kraj su zone deformacije a putnički prostor je dodatno zaštićen i osiguran tzv. zaštitnim kavezom kako bi putnici preživjeli ili imali što manje posljedica od nezgoda, to što im mačka ili cucak unište prednji kraj pri naletu je danak sigurnosti... da ne daj bože imaš nezgodu u jugiću dokrajčio bi te spigani A nosač i sve ostalo a iz modernog auta sa limom od papira bi izašla neozlijeđena..
gledaj
https://www.youtube.com/watch?v=UTJWp_l4TWU
https://www.youtube.com/watch?v=C2CDmu0v85c
https://www.youtube.com/watch?v=RyWlLlz3R3s
https://www.youtube.com/watch?v=wbqZPW-Qhsw
kak da te netko shvaća ozbiljno kad gluposti pišeš?
jedino što priznam tad smo neki kurac proizvodili i svi zajedno sudjelovali u tome, danas ne možemo napraviti više ni jebeni bicikl.
|
|
|
14.03.2015., 14:03
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2006.
|
Slazem se za sigurnosti,ali jbg to je pitanje sreće . Pogibali su i u novim autima.
Ne svršavam samo na Zastave,ima puno novih auta koji mi se sviđaju. Al nemam para,a i da imam bilo bi mi jako žao yuga.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:21.
|
|
|
|