Natrag   Forum.hr > Društvo > Alternativa > Astrologija

Astrologija Astrološka edukacija, razmjena mišljenja, diskusije...

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 20.09.2020., 13:56   #461
Quote:
lasica76 kaže: Pogledaj post
Pozdrav, kako se tumači Yod u natalnoj,konkretno kada su
jupiter 17 o Bik, Neptun 12 o Strijelac, a mjesec 12 o vaga.

hvala!
Dosta smo na ovom topicu pisali o toj konfiguraciji pa možeš proučiti.

Yod
Yod

Radi se o konfiguraciji koja zahtijeva određeno strpljenje, ali i konstantan trud kako bi se iz toga iskristalizirao nešto korisno i vrijedno što je predstavljeno simbolikom planeta u vrhu Yoda (u tvom slučaju Jupitera). Iako ima dosta upečatljiv naziv "prst božiji" ili "prst sudbine" zapravo se radi o tome da tu sudbinu sami izazivamo trudom i ne ignoriranjem problema (radom s inkonjunkcijama) pri čemu se onda u određenom trenutku stvari tako poslože da osoba dobije priliku da to sve iznese kroz određenu sposobnost ili uspjeh. Odnosno u životu postoje prekretnice i neka vrsta presudnih izbora ("račvalište") kada je važno naći se u pravom vremenu na pravom mjestu - tu najviše dolazi do izražaja ova konfiguracija.

Mjesec Neptun veza nosi određenu osjetljivost, ali u tvom slučaju radi se o velikim orbisima u aspektima inkonjunkcija pa je pitanje koliko je ovaj Yod uopće validan.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.12.2020., 11:42   #462
Quote:
senad90 kaže: Pogledaj post
Da...bas to...jer mi smo svi u svojoj nekoj sustini "multitalentirani" tj imamo više potencijala koje smo u stanju da razvijamo.Medjutim..ne podstječe svaki natal tu mnogstrukost , npr ljudi s izrazenim konfiguracijama na osobnom nivou (sunce ,mjesec,asc itd) ,osobito onim rijedjim konfiguracijama (tipa kolijevka,zmaj,boziji prst i sl),mogu imati veći "nagon" za ispoljavanjem istih...budući da u odnosu na druge ljude imaju specifičnije unutarnje sklopove koji bas zbog toga prirodno postjecu na razvoj kreativnog duha.

Npr ja poznajem osobu s kolijevkom koja je bas bas multitalentirana...i kod nje su planete baš "raštrkane" u natalu...ali ona ima i recepciju sunca i mjeseca,naglasenost merkura (svestranost) itd.

A kod promjenjivog velikog križa naglasena promjenjivost u okviru konfiguracije suceljenih energija, tjera na smjenjene vidove materijaliziranja istih,tako da i otuda ta mnogostrukost. Ali i zacjelo su prisutni i neki drugi cimbenici u karti za koje ne znamo jer je nismo pogledali.

Medjutim...ovisno o natalu i unutarnjem mehanizmu suocavanja osobe...ovisi i nacin kako ona koristi te energije velikog kriza..jer je to takodjer i konf koja je labilnije osobe nekada u stanju i da "zabetonira" ,zarobi...bas zato sto je preintenzivna...i ako se osoba iz straha prepusti "vanjskim" utjecajima da ju savladaju...onda se dogadja obrnuto..tj potencijali lako bivaju "zamrznuti". Tako da ta osoba koju poznajes je nasla povoljne kanale da "prazni" te energije.
Senade hvala na komentaru. Da, sad kad malo bolje razmislim, osoba o kojoj je riječ imala je relativno izazovan život (nije bilo sad nekih većih tragedija, ali stalno neke borbe s izazovnim situacijama, dosta napetosti) i zapravo puno straha u sebi nosi kojeg uspješno kanalizira.

Osoba ima vrlo naglašenog Merkura, Venera je vladarica karte, dobro postavljena i ima istaknutog Jupitera, a Pluton u dobrim aspektima podupire možda njenu snagu
seagreen is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.08.2021., 18:36   #463
Isto jedno pitanje/pojašnjenje za T-kvadrat. Koliko vidim napetost planeta u opoziciji u T-kvadratu izražava se putem fokusnog planeta.
1. Zanima me gledaju li se i uzimaju u obzir/tumače i kvadrati koje rade ti plateti s fokusnim ili prvenstveno i samo opozicija?
2. Također kako se tumači taj fokusni planet, gleda li se samo dostojanstvo u kojem se znaku nalazi ta fokusna planeta i utječe li to hoće li se rasplesti T-kvadrat u pozitivnom ili negativnom smjeru (benefičnom ili malefičnom)?
parker10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2021., 13:45   #464
Quote:
parker10 kaže: Pogledaj post
Isto jedno pitanje/pojašnjenje za T-kvadrat. Koliko vidim napetost planeta u opoziciji u T-kvadratu izražava se putem fokusnog planeta.

1. Zanima me gledaju li se i uzimaju u obzir/tumače i kvadrati koje rade ti plateti s fokusnim ili prvenstveno i samo opozicija?
T-kvadrat je konfiguracija koja se tumači kao entitet, dakle tvorevina koja u sebi sadrži opoziciju i dva kvadrata.
Quote:
2. Također kako se tumači taj fokusni planet, gleda li se samo dostojanstvo u kojem se znaku nalazi ta fokusna planeta i utječe li to hoće li se rasplesti T-kvadrat u pozitivnom ili negativnom smjeru (benefičnom ili malefičnom)?
T-kvadrat traži aktivnost, ali i ravnotežu. Kako slikovito opisuje jedan astrolog...imati T-kvadrat je kao sjediti na kvadratnoj stolici s 3 noge. Samo zamisli takvu stolicu i sebe kako sjediš na njoj...kako bi održavali ravnotežu "guramo težište" prema trećoj nozi tj. imamo prirodnu tendenciju da se "dajemo" u žarišnu točku ako ne želimo pasti s nje.

Planeti u T-kvadratu zauzimaju isti modalitet i na taj način ističu inherentnost kardinalne, fiksne ili promjenjive kvalitete na individualnoj razini. Pa tako netko s fiksnim T-kvadratom može biti izrazito "tvrd", s kardinalnom izrazito "motiviran" itd...

Općenito T-kvadrati akumuliraju veliku pokretačku snagu koja pobuđuje akciju i postignuća ukoliko se uloži veliki trud, T-kvadrati se ne realiziraju "sami od sebe" (bez napora). Napeti planetarni kontakt u natalnoj karti tjera nas da napravimo izbor, što implicira da postoji sukob između dva aspekta naše prirode, žarišni planet u njemu je točka kroz koju se napetost kanalizira i u kojoj se stres "skuplja", pa je kod nerealiziranih T-kvadrata ona izvor frustracije i prekomjerne kompenzacije. Pri tumačenju mora se gledati znak i polje (područje života) u kojima se nalazi žarišni planet, a to da li će se T-kvadrat izraziti konstruktivno ili destruktivno ovisi o trudu koji osoba ulaže u rješavanje T-kvadrata. Kada zapnemo i uhvatimo se u koštac s njegovim energijama onda postižemo velike stvari - to je razlog što je T-kvadrat najčešća konfiguracija u natalnim karatama uspješnih ljudi.
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.08.2021., 14:29   #465
Ok fish, legendo ovog astrološkog foruma.
parker10 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 14:14   #466
Naiđe se tu i tam i na neke zanimljive karte iako ne nužno vezano za raspetljavanje simbolike

Ewald Paul Peter - kao slikarski rad apstraktne umjetnosti, čine ga ravne, pravilne, čvrste i samouvjerene linije vrištećih jakih boja. Kad promatramo djelo, oči nam ne putuju samo slijedeći cestu zaobilaznicu koju stvaraju trigoni i sekstili oko gradskog centra ili pak kvadrate kao brze puteve koje su si ljudi sami pješačenjem utabali na zemlji kroz tratinu jer im je po prečici, već da razbije tu simetriju tu je odvojeni uran 0 mars 60 venera koji daju nepravilnost i protutežu djelu i stvaraju dodatnu napetost. Tak da djelo ne dosađuje nakon jednog pogleda jer smo upoznali sve već ima svaki put za ponuditi uzbuđenje. Dobro za objesiti na zid gdje se želi stimulirati kretanje i akciju ali ne i stvoriti kaos?
Genghis Khan - vanjske planete koje crtaju aspekte prema stelijumu podsjećaju na napete žice na instrumentu. Dvije električne gitare i jedna bas gitara sviraju pred krcatom tribinom, svi oni planetići dolje su publika vjernih fanova koja vrišti, traži bis i pada u nesvijest. i jedna namiguša koja je bacila gaćice na tribinu
Buell Robert - malo dosadna karta, samo veliki trigoni ali zanimljivo da je lik serijski ubojica, silovatelj itd
pic is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.12.2021., 14:25   #467
B.Robert Ali zato Ve/Pl stoji izdvojeno. Takav detalj u karti je uvijek vrijedan pozornosti.
Old 19.12.2021., 08:36   #468
Mislim na kartu kao da je prazno platno po kojem planeti slikaju. Venera 0 Pluton ne slika, stoji van tračnica uhodanog društva. Kao akupunkturska točka koja buja ispod površine ali na tijelu se ne vidi niš dok simptomi ne isplivaju ili potkožni prišt koji tinja ali tek treba sazriti da špricne gnoj na površinu
pic is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.02.2022., 23:35   #469
Pitanje je vezano uz T-kvadrat, shvaćam dio vezan uz objašnjenje hoće li se isti izraziti konstruktivno ili destruktivno ovisi o trudu koji osoba ulaže u rješavanje T-kvadrata. Zanima me nude li aspekti koje žarišna planeta tvori potencijalne "izlaze" kojima se osoba može okrenuti u smislu podrške pri rješavanju napetosti koje ta konfiguracija stvara i mogu li se oni na takav način uopće tražiti? Dok čitam tekstove iz područja astrologije sve djeluje smisleno, ali kad pročitano želim primijeniti na vlastitu kartu kako bih bolje razumjela energiju određenog aspekta izgubim se u svim mogućnostima koje simbolika kuća, planeta i aspekata nudi.
Old 24.11.2022., 22:57   #470
Evo i mene opet s fiksnim križem

Baš sam pročitala ovo o velikom kvadratu/fiksnom križu:

Quote:
One way to use this energy to your advantage would be to funnel the energy into a planet that is forming a positive aspect to one or more of the planets involved in the Grand Cross. This would be a planet that sextiles or trines two of the planets involved, then you could use the powerful energy of the square to your advantage. It's a lot of energy and it has to be used somehow, so you may as well turn into your favor. It can be done!
Evo, kod mene su Merkur, Pluton, Saturn i Mars I sad sav taj kuršlus ima Neptun u sekstilu s Plutonom i trigon s Marsom Pa onda Sunce radi sekstil na Mars i trigon na Pluton Kaj to znači da su, ako dobro gledam, meni primarni planeti kroz koje moram kanalizirati energiju te astrološki omražene konfiguracije Sunce i Neptun? Ali kako to raditi, nije mi jasno Ima li neka dobra stranica na kojoj se mogu dobiti upute? Ja nisam našla

Hvala
Depeche E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 01.12.2022., 02:08   #471
Quote:
Depeche E. kaže: Pogledaj post
Evo i mene opet s fiksnim križem

Baš sam pročitala ovo o velikom kvadratu/fiksnom križu:

Evo, kod mene su Merkur, Pluton, Saturn i Mars I sad sav taj kuršlus ima Neptun u sekstilu s Plutonom i trigon s Marsom Pa onda Sunce radi sekstil na Mars i trigon na Pluton Kaj to znači da su, ako dobro gledam, meni primarni planeti kroz koje moram kanalizirati energiju te astrološki omražene konfiguracije Sunce i Neptun? Ali kako to raditi, nije mi jasno Ima li neka dobra stranica na kojoj se mogu dobiti upute? Ja nisam našla

Hvala
Ne znam koliko se razumiješ u astrologiju. Ali, treba se tu uraditi lista prioriteta.
Npr. Nije iNeće ti aspekt izmedju Merkura i Plutona, podjednako djelovati kao aspekt izmedju Merkura i Marsa ili Merkura i Saturna. Jače će djelovati aspekti izm. osobnih planeta, pa onda vanjskih Ju i Sa, pa tek onda transcedenata. Kod transcedenata treba ići jako oprezno sa orbisima.
leondard1 is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2022., 11:28   #472
Quote:
leondard1 kaže: Pogledaj post
Ne znam koliko se razumiješ u astrologiju. Ali, treba se tu uraditi lista prioriteta.
Npr. Nije iNeće ti aspekt izmedju Merkura i Plutona, podjednako djelovati kao aspekt izmedju Merkura i Marsa ili Merkura i Saturna. Jače će djelovati aspekti izm. osobnih planeta, pa onda vanjskih Ju i Sa, pa tek onda transcedenata. Kod transcedenata treba ići jako oprezno sa orbisima.
Dovoljno da shvatim kako ovo što si rekao ima smisla Ali dalje od toga i ne baš. Samo znam da nigdje ne nalazim kako se točno nositi s tom konfiguracijom Ili ja čak i radim nešto kako treba, a toga nisam ni svjesna

Hvala!
Depeche E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 02.12.2022., 13:40   #473
Quote:
Depeche E. kaže: Pogledaj post
Dovoljno da shvatim kako ovo što si rekao ima smisla Ali dalje od toga i ne baš. Samo znam da nigdje ne nalazim kako se točno nositi s tom konfiguracijom Ili ja čak i radim nešto kako treba, a toga nisam ni svjesna

Hvala!
https://www.astro.com/astrowiki/en/Grand_Cross
Snen is offline  
Odgovori s citatom
Old 03.12.2022., 12:19   #474
Tenks Snen, znam za ovo pojašnjenje Ali sam više mislila ima li neka interpretacija pojedinih planeta uključenih u tu konfiguraciju; nešto kao padajući izbornik
Depeche E. is offline  
Odgovori s citatom
Old 20.02.2025., 23:26   #475
Nisam se baš bavila astrologijom, no napravila sam natalnu kartu i kaže da imam rijetku kombinaciju astroloških konfiguracija s puno moćnih aspekata. Imam T-kvadrat, Veliki trigon, Stelijum, Yod, Zmaj, Mistični pravokutnik. Sve ispada moćno, a nema životnog aspekta u kojem se ne mučim, ništa ne uspijevam od prve, u sve ulažem ogromnu energiju.
Odgovori s citatom
Old 22.02.2025., 15:54   #476
Quote:
Marra kaže: Pogledaj post
Nisam se baš bavila astrologijom, no napravila sam natalnu kartu i kaže da imam rijetku kombinaciju astroloških konfiguracija s puno moćnih aspekata. Imam T-kvadrat, Veliki trigon, Stelijum, Yod, Zmaj, Mistični pravokutnik. Sve ispada moćno, a nema životnog aspekta u kojem se ne mučim, ništa ne uspijevam od prve, u sve ulažem ogromnu energiju.
Možda nisi dovoljno jak karakter za takve konfiguracije pa ih je uspijevaš hendlati na način da se njihova moć oslobodi ili konstruktivno afirmira u životu. S druge strane moćne konfiguracije i ukazuju na tu sposobnost da se uposli i investira veća količina energije (jer konfiguracije istovremeno (odjednom) aktiviraju više planeta).
Fish 1968 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 02:41.