Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Politička scena

Politička scena Stranke i osobe na političkoj sceni RH

Pogledaj rezultate ankete: Ocijenite dosadašnji rad predsjednice
odličan (5) 60 34.68%
vrlo dobar (4) 33 19.08%
dobar (3) 7 4.05%
dovoljan (2) 13 7.51%
nedovoljan (1) 60 34.68%
Glasovatelji: 173. Ne možete glasovati u ovoj anketi

Zatvorena tema

Tematski alati Opcije prikaza
Old 19.02.2015., 16:10   #461
Quote:
'U toj zaglušujućoj tišini s pogledom na zelenilo bora, smreke i jele, i plavetnilo neba, mora i otoka u daljini, osjećala sam se slobodnom poput ptice.' "
Ček,ček,iz Lubarske se vide more i otoci?
Old 19.02.2015., 16:11   #462
Quote:
Kexx kaže: Pogledaj post
Nije riječ o tome kako je bilo u prošlu nedjelju nego o presjeku u zadnjih 25 godina, pa teško da tvoj prijedlog ima smisla.

Veletrgovci kupuju gdje im je jeftinije, a to što je seljacima premalo, a veletrgovcima preskupo to je stvar ponude i potražnje. Svak se bori za sebe.
Veletrgovci - čitaj Todorić
Old 19.02.2015., 16:13   #463
Quote:
mika hrakinen kaže: Pogledaj post
A rat se prespavao, kao i raspad varšavskog pakta, nesvrstanih, dogovorene privrede. Ima Tuđman itekakvih failova ali nabijati mu krivnju za raspad industrije je totalno promašeno.
ne za raspad industrije nego za pljačku pod nazivom privatizacija
počev od njegove obitelji
Old 19.02.2015., 16:14   #464
Quote:
fgzcvijetic kaže: Pogledaj post
Dragi, drugovi su naš narod. Nisu došli sa strane a to, što su okrenuli košulje, to je već neka druga tema.

Evo, dajem obje ruke i noge u vatru tvrdeći da bi se bar 80% našeg naroda sutra deklariralo kao koker-španijel nacija za mir, stabilnost, sigurnost, društvo u kojem je prosječnu plaću 7.000 eur a prosječnu mirovina 3.000 eur. Vjerujem da bi, ako treba, preimenovali i državu u Republiku Koker-španijelsku a ti me uvjeri, po cijenu svojih rukica i nogica, u suprotno.

Možemo postaviti i forumsku anketu iako ista nema ni približnu uvjerljivost šuma gomile novčanica (famozna frit-frit onomatopeja iz Alana Forda).
Bolja bi bila slijedeća anketa. U susjedstvu napravimo državu koja se zove Republika Koker-Španijel, sa 7000 EUR-a plaće i 3000 EUR-a mirovine. I lijepo damo ljudima da se odreknu državljanstva i pređu u K-Š Republiku. I onda će se dogoditi slijedeće - mnogi će se forumaši preselitu u tu K-Š Republiku, i onda će nama ostalima od tamo dijeliti lekcije o domoljublju, iz svoje K-Š Republike, te nam objašnjavati što kod nas ne valja i da su za sve krivi udbaško-komunistički-jugofilski ostaci.
ecobarbarus is offline  
Old 19.02.2015., 16:15   #465
Quote:
Dragi, drugovi su naš narod. Nisu došli sa strane a to, što su okrenuli košulje, to je već neka druga tema.

Evo, dajem obje ruke i noge u vatru tvrdeći da bi se bar 80% našeg naroda sutra deklariralo kao koker-španijel nacija za mir, stabilnost, sigurnost, društvo u kojem je prosječnu plaću 7.000 eur a prosječnu mirovina 3.000 eur. Vjerujem da bi, ako treba, preimenovali i državu u Republiku Koker-španijelsku a ti me uvjeri, po cijenu svojih rukica i nogica, u suprotno.

Možemo postaviti i forumsku anketu iako ista nema ni približnu uvjerljivost šuma gomile novčanica (famozna frit-frit onomatopeja iz Alana Forda).
Odlicna procjena kolika je cijena uvjerenja.
Old 19.02.2015., 16:17   #466
Quote:
Razbijač kaže: Pogledaj post
A za vrijeme Josipovića sve su ljubičice cvjetale.

Kao i za vrijeme velikog komunističkog boga, Josipa Broza.

Ako je istina da je Tito "uklonjen", čestitam Kolindi.

Totalitarizm ne može biti temelj demoracije.
a tko ovdje brani Josipovića?
radi se samo o tome da je Franjo bezgrešan, u najmanju ruko Bog

ovo je Kolindina tema
koja u dva dana ima već skoro trideset stranica
i koja je , opet sva zaspamana jugom, ljevičarima, titoistima, jugofilima

pa da nema SDP-a o čemu bi se uopće pisalo na Kolindinoj temi????
Old 19.02.2015., 16:18   #467
Quote:

Naravno da su naš narod.

Čak i više, to su naši očevi, stričevi, ujaci...

Destruktivni "drugovi" su svuda oko nas.

I vjeruj mi, oni ne mogu napraviti baš ništa, a pogotovu ne za život ugodnu državu.
Razbijač is offline  
Old 19.02.2015., 16:20   #468
Quote:
Chempres kaže: Pogledaj post
Quote:
'U toj zaglušujućoj tišini s pogledom na zelenilo bora, smreke i jele, i plavetnilo neba, mora i otoka u daljini, osjećala sam se slobodnom poput ptice.' "
slobodna poput ptice?
U totalitarnoj diktaturi Jugoslavije i Josipa Broza?
Gdje se nije smjelo disati?
Old 19.02.2015., 16:20   #469
Quote:
Većina uništenog je posljedica rata i tranzicijskih okolnosti, a ne privatizacije kao takve. Tuđman nije kriv. Ionako se većina privatizacije dogodila u račanovo vrijeme.
S ovim se stvarno treba složiti, ako pod "tranzicijske okolnosti" ubrajaš novu nemoralnu i kriminalnu korupciju, uhljebljički mentalitet, nedostatak radnih navika, miješanje države u sve pore društva, organizirano sustavno pljačkanje, namještanje poslova, neplaćanje, spregu kriminala i politike, besmisleni i nekontrolirani rast birokratskog aparata, profesionalne političare i činovnike koji postaju "lideri", totalnu neefikasnost administracije, školstvo koje nema veze sa stvarnošću, itd, itd.

Onda se stvarno može reći da privatizacija nema veze s propasti realne ekonomije, nego da je sadašnje ekonomsko i socijalno beznađe posljedica rata i tranzicijskih okolnosti.
komutator is offline  
Old 19.02.2015., 16:23   #470
Quote:
S'Sungassi kaže: Pogledaj post
A sto se ti primas tog nesposobnog iveka stalno? Pa kolindica tehnicko pitanje ti je predsjednica, eto, vec 3 dana il kolko..
I, kako ti znas da ona radi ono sto njeni biraci zele?
Mislim da njeni biraci ne zele da ona paradira oko stolova, povijesti i nebitnih stvari i da se oko tih trivijalnih stvari radi parada kao da je od zivotni i/ili drzavne vaznosti..presmijesno.
Mislim da i njeni biraci i ono koji nisu glasali ili su glas dali drugima, zele neka konkretna rjesenja, prijedloge rjesenja, inicijativu koja je smislena i usput ogradivanje od zlocinacke organizacije svoje "bivse" stranke i karamarka i plagijatora vase..
Radi upravo ono što njeni birači žele, radi čak i više od toga.
Što se mene tiče ne mora više apsolutno ništa napraviti, nek još samo makne onu bistu i to je to.
U ovih mjesec dana napravila je toliko puno na povratku nacionalnog ponosa i nade hrvatskom narodu, da se ni u najoptimističnijim predviđanjima nisam tome nadao.
I kao što sam napisao prije dva dana, hrvatski narod obožava svoju Predsjednicu, pogledaj tisuće komentara na njezinom Fejs profilu i biti će ti jasno o čemu govorim.
Ja sam jednostavno oduševljen svakim njezinim potezom i to oduševljenje mi ne mogu pokvariti ni svi ljevičari ovog svijeta sa svojim zlobnim komentarima.
no_surrender is offline  
Old 19.02.2015., 16:27   #471
Odabrao - hrvatski narod
Blagosovio - fra Jure Zovko

Zatvorenik komunističkih vlasti i bivši gvardijan samostana u Širokom Brijegu. Prepuno simbolike. Najprije Pozdrav Domovini, pa fra Jure, molitva i blagoslov, pa branitelji...
Pene79trator is offline  
Old 19.02.2015., 16:27   #472
Quote:
Chempres kaže: Pogledaj post
Malo pjesnicke slobode dozvoljeno je u izrazavanju.

Quote:
twistdrum kaže: Pogledaj post
slobodna poput ptice?
U totalitarnoj diktaturi Jugoslavije i Josipa Broza?
Gdje se nije smjelo disati?
Nemoj secirati svaku rijec. Mozda je nostalgija na mladost , a mozda pise sifrirano .
Old 19.02.2015., 16:34   #473
Quote:
vuci i hajduci kaže: Pogledaj post

Nemoj secirati svaku rijec. Mozda je nostalgija na mladost , a mozda pise sifrirano .
ah, zaboravila sam da Kolindine riječi dosta često treba pojasniti
Old 19.02.2015., 16:42   #474
Quote:
vuci i hajduci kaže: Pogledaj post

Ta pjesnička sloboda joj je okosnica programa i predizbornih obećanja.
Old 19.02.2015., 16:50   #475
Vijeću HRT-a stigla je jučer peticija s potpisima 69 novinara HTV-a koji smatraju da je E. Gojan “vulgarnim, iritantnim i bezobraznim opaskama i prezirom prema novoj predsjednici nanijela golemu štetu HRT-u”, i traže reakciju Vijeća. Peticiju su potpisali: Hloverka Novak-Srzić, Elizabeth Homsi, Dražen Ilinčić, Branka Kamenski, Denis Latin, Lada Džidić, Ivan Jabuka, Jozo Barišić, Katarina Periša Čakarun, Vedran Kukavica, Tončica Čeljuska, Siniša Kovačić, Dijana Čović, Jasna Burić, Božidar Domagoj Burić…

Denis Latin?
Bass mi cudno da je i on potpisa peticiju.
DalmaS is offline  
Old 19.02.2015., 16:51   #476
Quote:
Pene79trator kaže: Pogledaj post
Odabrao - hrvatski narod

Zatvorenik komunističkih vlasti i bivši gvardijan samostana u Širokom Brijegu. Prepuno simbolike. Najprije Pozdrav Domovini, pa fra Jure, molitva i blagoslov, pa branitelji...
Leko će pasti u trans
gara1914 is offline  
Old 19.02.2015., 17:03   #477
Quote:
DalmaS kaže: Pogledaj post
Vijeću HRT-a stigla je jučer peticija s potpisima 69 novinara HTV-a koji smatraju da je E. Gojan “vulgarnim, iritantnim i bezobraznim opaskama i prezirom prema novoj predsjednici nanijela golemu štetu HRT-u”, i traže reakciju Vijeća. Peticiju su potpisali: Hloverka Novak-Srzić, Elizabeth Homsi, Dražen Ilinčić, Branka Kamenski, Denis Latin, Lada Džidić, Ivan Jabuka, Jozo Barišić, Katarina Periša Čakarun, Vedran Kukavica, Tončica Čeljuska, Siniša Kovačić, Dijana Čović, Jasna Burić, Božidar Domagoj Burić…

Denis Latin?
Bass mi cudno da je i on potpisa peticiju.
Ako je Denis Latin potpisao,onda je stvarno ona debela gadura grdo za.......
Kada sam otvorila HTV ,jer to po inerciji radim,vidjela nakon pet min. kud to vodi okrenula sam Novu. Zato ne mogu o toj temi pricati,jer nisam gledala ,bolji mi je i Bago za oko ,nego ona a bogme i za usi
Old 19.02.2015., 17:09   #478
Quote:
Pene79trator kaže: Pogledaj post
Odabrao - hrvatski narod

zaista prepuno simbolike.

SKINITE MARASOVCU BAN
.exe is offline  
Old 19.02.2015., 17:14   #479
Quote:
Nema ničeg lošeg što mu se može prišiti. Apsolutno je pozitivan.
S tim se ne mogu sloziti nikako. Nema tog politickog vode i drzavnika na svijetu kojeg bi ja tako definirao.

Ako nekoga dozivljavas apsolutno nekakvim onda nesto nije u redu s tvojom percepcijom pojava i osoba. Ili si toliko subjektivan da ne vidis ocite propuste.

Dat cu ti jedan blag primjer. Prilikom Tudmanovog govora s balkona u Zagrebu iza njega stoji Franjo Kuharic. Do tada je Kuharic svim snagama podrzavao Tudmana i podupirao njegovu politiku te se pojavljivao s njim vrlo cesto.

Nakon tog govora Kuharica se s Tudmanom vidi samo u sluzbenim prilikama te vrh Crkve polako zahladuje odnose s drzavnim vrhom i Tudmanom poglavito.

Mozes pregledati snimke i uvjeriti se u rasplet tih stvari.

U navedenoj situaciji imas ili/ali Kuharica koji se svojim postupcima i porukama javno ogradio od Tudmana. Ne smatras li da takvo javno distanciranje znaci nesto s obzirom na to da je bilo vrlo vidljivo u to vrijeme?

A Kuhariceva uloga u drustvu i sjecanju katolicke crkve u RH nije bas zanemariva niti njegovi potezi slucajni.
Old 19.02.2015., 17:19   #480
Nisu im loši ti šatori. Kad isele, mogu li ja računati na jedan?

Naime, ukoliko se nešto uskoro ne promijeni, više neću imat čime plaćati podstanarstvo pa, da mi troje male djece ne kisne na cesti, molio bih jedan šator. Djeluje sigurnije od kartonske kutije.
fgzcvijetic is offline  
Zatvorena tema

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 23:56.