Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč |
|
|
25.06.2022., 19:27
|
|
kurac od ovce
Registracija: Oct 2010.
|
Quote:
PerlaPerlica kaže:
Pozdrav, je li netko bio privatno kod Alme Mihaljević Preleš?
Ja sam bila i zadovoljna sam, no nije mi ostavila nikakav mail, samo neki broj telefona, ni ne znam je li njen, a trebala bi je jer mi lijek koji mi je propisala stvara užasne nuspojave, ne mogu funkcionirati već deseti dan, a strah me na svoju ruku prestati piti.
Ako je netko bio, pliz pomozite i javite mi se pp.
Hvala!
|
Jesi li zvala na taj broj?
(I molim te ukloni u postavkama Tapatalk app njihov potpis.)
|
03.07.2022., 21:21
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jun 2022.
|
Pozdrav, da li zna netko dobrog psihoterapeuta u Splitu?
|
|
|
04.07.2022., 06:25
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Mene zanima kako izgleda prvi razgovor sa Psihologom ?
Kako da se otvorim, i da ukazem na to sto me muci, isla bi svakako privatno i probala tako rjesiti svoj problem.
|
|
|
04.07.2022., 07:42
|
|
kurac od ovce
|
Quote:
Laringol kaže:
Pozdrav, da li zna netko dobrog psihoterapeuta u Splitu?
|
U dr.Matijevića radi nekoliko njih, Linda Dina Veronika na ulaz Radunice, dr. Jovanović (poliklinika Vlašić), dr. Urlić, koliko znam, još radi...ima ih. Ovo su sve psihoterapeuti koji rade privatno. Preko uputnice znam samo za djecu i mlade, ali, nažalost, taj sistem loše funkcionira. Ako ćeš zdravlje po ovom pitanju, treba se platiti. Tako je u Splitu.
Quote:
trijadaqueen kaže:
Mene zanima kako izgleda prvi razgovor sa Psihologom ?
Kako da se otvorim, i da ukazem na to sto me muci, isla bi svakako privatno i probala tako rjesiti svoj problem.
|
Prvi razgovori su generalije, upoznavanje, s nekima ćeš proći očekivanja od terapije, objasniti će ti kako svari u terapiji funkcioniraju, što možeš očekivati. Nije naodmet pitati koja je vrsta terapije i pojašnjenje iste.
Kako da se otvoriš? Gle, to je razgovorna th. Znači, bez razgovora nema ni terapije, posljedično ni napretka, a plaćaš to. Makar ti ne naplaćuju po riječima, već satu, ipak, ne mogu voditi th. bez da se priča i s tim će te upoznati i konfrontirati ukoliko se ne otvaraš - za tvoje dobro.
Dobar početak je ovo što si ovdje napisala: "Kako da se otvorim, i da ukazem na to sto me muci...". To ti je već početak otvaranja. A vidjevši tvoju temu (osjećaj frustracije i agresivno ponašanje), mislim da bi i s tim mogla početi. Sretno. 
|
04.07.2022., 10:04
|
|
King of my castle
Registracija: Jun 2021.
|
Kod psihologa je savjetovanje, kod psihoterapeuta psihoterapija. Da ne pobrkaš što bi htjela i što dobiješ...
|
|
|
04.07.2022., 10:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jan 2016.
|
Quote:
merak etme kaže:
Kod psihologa je savjetovanje, kod psihoterapeuta psihoterapija. Da ne pobrkaš što bi htjela i što dobiješ...
|
Trebala bi psihologa, mislim da ipak nisam za psihoterapeuta
|
|
|
04.07.2022., 13:03
|
|
¯\_(ツ)_/¯
Registracija: May 2013.
|
Quote:
trijadaqueen kaže:
Trebala bi psihologa, mislim da ipak nisam za psihoterapeuta
|
Možda psihijatra? On(a) može, školovan(a) je za prepisivati ono što zaista pomaže?
|
04.07.2022., 13:29
|
|
kurac od ovce
|
Psiholog može biti isto psihoterapeut, a i ne mora. Završio je psihologiju.
Psihijatar isto može biti psihoterapeut, a i ne mora biti. Završio je medicini, specijalizirao psihijatriju.
Za postati psihoterapeut (psihoterapija - razgovorna terapija) treba se završiti dodatna edukacija.
|
04.07.2022., 14:21
|
|
King of my castle
Registracija: Jun 2021.
|
Ma okay sve jasno, i psiholog može biti psihoterapeut no to je kao da netko traži doktora, a treba kirurga.. pa kaže i doktor može biti kirurg, ma može, al ak je već kirurg onda mu ta titula u ovom kontekstu ide prije opće...
|
|
|
04.07.2022., 14:42
|
|
kurac od ovce
|
Sve pet, ali, koliko primjećujem, dosta ljudi brka ove stvari pa pitaju jedno, misle na drugo, da bi se na kraju ispostavilo da trebaju treće. 
|
11.07.2022., 18:49
|
|
impossible to manage
Registracija: Dec 2008.
|
Pozdrav, da li netko ima iskustva s dr. Lidijom Jurić Sulić, psihijatar, psihoterapeut. Radi u Zagrebu, privatno. Hvala.
|
11.07.2022., 19:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Tražim psihijatra i psihoterapeuta (dva u jedan :-) za generalnu anksioznost.
Nekoga tko je medicinski potkovan da može prepisati terapiju, ali opet to ne čini olako nego kad je zaista potrebno.
Za Zagreb. Hvala!
|
|
|
12.07.2022., 13:23
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2014.
|
Tražim pomoć. Imao sam već iskustva s psiholozima i psihijatrima ali mogu reći da su loša, nikakve pomoći nije bilo u vidu rješenja problema. Dakle tražim pomoć u vidu savjeta, besplatni su psiholozi i psihijatri u sklopu zdravstva no koliko sam čuo iskustva drugih ljudi kao i vlastito nije opcija. Znači da mi preostaju privatni, kolika je cijena, koliko varira?
Ako je netko slučajnu psiholog/ psihijatar tu imam pitanje za privatnu poruku.
Lp.
|
|
|
14.07.2022., 22:17
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Možda nije pravo mjesto za pitanje pa neka se po potrebi premjesti.
Zanima me dinamika susreta i komunikacije s vašim psihijatrima preko HZZO-a? Ja sam imala kontrolu cirka svaka 2 tjedna, 15-30 minuta (uglavnom pretencioznog kritiziranja) što mi je solidno, no od uvođenja lijeka se to svelo na moje ganjanje šrinkice mailom/telefonom. Prvo je relativno brzo odreagirala, a nakon toga prvo 2 tjedna ganjanja da vidim što s terapijom te je pao dogovor da se za tjedan dana ona korigira, da bi od tog isteka prošla nova preko 2 tjedna i tek sad mi se udostojila odgovoriti da mi ne može biti dostupna svake sekunde. Ne očekujem nikakva random dopisivanja i ćaskanja, nego savjete oko terapije koja je ušla u 7.tjedan i bila je popraćena gomilom nuspojava i slabog djelovanja. Baš mi je bezobrazno, a u konačnici i neodgovorno da se pacijentu koji moli za pomoć i kojem se patnja produljuje zbog ignoriranja, odgovori na ovakav način. Zar tako puno očekujem i je l' to općenito praksa? Napominjem, htjela sam samo da mi prati malo stanje dok se djelovanje lijeka ne ustali.
|
|
|
15.07.2022., 06:55
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
Charka kaže:
Možda nije pravo mjesto za pitanje pa neka se po potrebi premjesti.
Zanima me dinamika susreta i komunikacije s vašim psihijatrima preko HZZO-a? Ja sam imala kontrolu cirka svaka 2 tjedna, 15-30 minuta (uglavnom pretencioznog kritiziranja) što mi je solidno, no od uvođenja lijeka se to svelo na moje ganjanje šrinkice mailom/telefonom. Prvo je relativno brzo odreagirala, a nakon toga prvo 2 tjedna ganjanja da vidim što s terapijom te je pao dogovor da se za tjedan dana ona korigira, da bi od tog isteka prošla nova preko 2 tjedna i tek sad mi se udostojila odgovoriti da mi ne može biti dostupna svake sekunde. Ne očekujem nikakva random dopisivanja i ćaskanja, nego savjete oko terapije koja je ušla u 7.tjedan i bila je popraćena gomilom nuspojava i slabog djelovanja. Baš mi je bezobrazno, a u konačnici i neodgovorno da se pacijentu koji moli za pomoć i kojem se patnja produljuje zbog ignoriranja, odgovori na ovakav način. Zar tako puno očekujem i je l' to općenito praksa? Napominjem, htjela sam samo da mi prati malo stanje dok se djelovanje lijeka ne ustali.
|
Traži drugoga, ako ćeš ga moći naći.Obično kada to napišu-briši od nje na prvu.Ima kvalitetnih preko HZZO-a, a ako možeš otiđi kod privatnika-farmakologa.Kažeš što očekuješ i neka bude ona fer.
|
15.07.2022., 09:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2022.
|
Quote:
Azaleja kaže:
Traži drugoga, ako ćeš ga moći naći.Obično kada to napišu-briši od nje na prvu.Ima kvalitetnih preko HZZO-a, a ako možeš otiđi kod privatnika-farmakologa.Kažeš što očekuješ i neka bude ona fer.
|
Hvala ti! Našla sam psihijatricu-psihoterapeutkinju privatno za koju sam vidjela dosta pohvala, a i meni se dosta sviđa, doduše bila sam tek 2x. Jedino me začudilo kad mi je rekla da mi nije u mogućnosti dati nikakvu povijest bolesti, nego samo privatni recept. Tijekom susreta ne zapisuje ništa, meni doduše to nije ni bitno, bitno da pomogne. Kao ni ona, ni ja nisam fan psihofarmaka, no dogovorile smo se oko povećanja doze pa ćemo vidjeti.
Ova bolnička je uz onu bezobraznu rečenicu ponudila termin kontrole, no nemam volje ići joj, pogotovo jer sad pratim savjet ove privatnice oko lijeka. HZZO zasad ćorak, em je ljeto, em nema termina. Možda mi je i bolje da nisam na 2 fronte jer je HZZO za psihoterapiju nula bodova. Ne znam 
|
|
|
17.07.2022., 19:30
|
|
Ljenivka
Registracija: Apr 2004.
|
Quote:
Charka kaže:
Hvala ti! Našla sam psihijatricu-psihoterapeutkinju privatno za koju sam vidjela dosta pohvala, a i meni se dosta sviđa, doduše bila sam tek 2x. Jedino me začudilo kad mi je rekla da mi nije u mogućnosti dati nikakvu povijest bolesti, nego samo privatni recept. Tijekom susreta ne zapisuje ništa, meni doduše to nije ni bitno, bitno da pomogne. Kao ni ona, ni ja nisam fan psihofarmaka, no dogovorile smo se oko povećanja doze pa ćemo vidjeti.
Ova bolnička je uz onu bezobraznu rečenicu ponudila termin kontrole, no nemam volje ići joj, pogotovo jer sad pratim savjet ove privatnice oko lijeka. HZZO zasad ćorak, em je ljeto, em nema termina. Možda mi je i bolje da nisam na 2 fronte jer je HZZO za psihoterapiju nula bodova. Ne znam 
|
Nova idiotarija: moze ti napisati par recenica,ali lijecnik specijalist ima napisati pravo postedu od rada-clanak 46.-za otvaranje pnr,odlucuje lom,a ne specijalist.A vise od 60%lijekova -ne smiju ti prepisati ako nije prepisao specijalist.Moze ti napisati pov.bolesti.Probaj naci nekog normalnog preko hzzo-a i kid privatnice.Moze u pp kak se zove privatnica,ako hoces.A i ja bi sada nebuloze u zdrastvu mogla dalje nabrajati,ali necu.
|
18.07.2022., 08:48
|
|
Registrirani korisnik
|
Ima li možda netko kontakt od dr. Ane Pavlović iz Vrapča? Prije par dana naletila sam da je netko objavio direktan telefon i mail i više ne mogu naći taj post... Hvala!
|
|
|
18.07.2022., 13:31
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Jul 2012.
|
PREPORUKE - Zagreb
Pozdrav svima!
Ima li netko vlastitog iskustva sa privatnom psihoterapijom kod:
1. Vanja Putarek, dr. sc.
2. Nataša Jokić-Begić, prof. dr. sc.
3. Lidija Jurić Sulić, dr. med., spec. psih., psihoterapeut
4. Katarina Marušić, dr.med., specijalist psihijatar - ne znam radi li privatno i gdje?
Ili eventualno jos neku preporuku (najbolje za psihijatra-psihoterpeuta) u Zagrebu?
Trenutno ne zarađujem, ostalo je još nešto ušteđevine pa je svakako lakše što su cijene prihvatljivije, budući da će sve to sigurno potrajati.
Vidim da neki u ponudi imaju cijenu za nezaposlene primjerice 200 kn, a redovnu 300 ili 350, što zaista znači i hvala im na tome.
|
|
|
18.07.2022., 21:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Apr 2022.
|
Pozdrav.
Molio bih preporuku privatnog psihofarmakologa u Zagrebu, bitno mi je da radi uživo s pacijentima i da je cijenom pristupačan.
Hvala.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 12:29.
|
|
|
|