Natrag   Forum.hr > Društvo > Politika > Svijet

Svijet Zbivanja u svijetu

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 12.11.2024., 12:22   #4781
Quote:
Uranija kaže: Pogledaj post
Gallanta je jednom Nasrallah nazvao crackheadom.
I miss him.
a kome ne bi nedostajao taj terorist.
Old 12.11.2024., 12:43   #4782
Quote:
androlog kaže: Pogledaj post
ratni zločinac, neznam gdje je zapeo uhidbeni nalog za Netanjahua i Gallanta za ratne zloćine na sudu u Haagu? prošlo je već hrpa mjeseci otkad je tužitelj od suda zatražio uhidbeni nalog za ovu dvojicu a u međuvremenu je sud dobio još gomilu materijala za ratne zloćine koje Izrael svakodnevno radi
nešto se to odužilo
penkalaa is online now  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 15:13   #4783
Quote:
penkalaa kaže: Pogledaj post
ratni zločinac, neznam gdje je zapeo uhidbeni nalog za Netanjahua i Gallanta za ratne zloćine na sudu u Haagu? prošlo je već hrpa mjeseci otkad je tužitelj od suda zatražio uhidbeni nalog za ovu dvojicu a u međuvremenu je sud dobio još gomilu materijala za ratne zloćine koje Izrael svakodnevno radi
nešto se to odužilo
Cekaju da komandosi iz specijane jedinica za uhicenje UN pripremi akciju, zele sto manje zrtvi medju idf-om...

Mada ce prije toga uloviti tog un tuzioca, pustili my neku namigusu i sada je pred procesom za silovanje...klasika.
Old 12.11.2024., 15:13   #4784
Quote:
bubi mir kaže: Pogledaj post
Prije sam bio siguran da to nije moguce. Gradani Izrael to nece dopustiti. Bili su ponosni na svoju demokraciju i liberalnost u odnosu na okruzenje.
To je bilo prije 7.10. Sada vise nisam siguran. Ni malo nisam siguran.
Svaku naciju možeš dovesti do točke loma.... ne svi ljudi, no većina će pokleknuti pod kombinacijom ratne psihoze, stalne ugroze (koja traje daleko dulje od godine dana) i obećanja izbavljenja od tih zala... od strane samoproglašenih mesija.

Ne bih volio da itko ponavlja povijesne lekcije, još uvijek postoji mogućnost izbjeći pad u ponor.... no pomoć je nužna.

Quote:
BEn-Gvir je iznio plan o tome kako one Palestince koji budu lojalni Izraelu treba integrirati, a svim nelojalnima podijeliti putovnice i neka idu tamo gdje ce njihov islamizam pronaci plodnije tlo. U tom stilu.
I doista mislis da je BEn-Gvira briga za reakcije? JE. KAo sto je bilo briga i ove sto su napravili pokolj 7.10. To je ekstremist.
Za Ben Gvira ne znam, no znam da je Smotrich svojevremeno rekao svojim pristašama kako "još nije došlo vrijeme ispunjenja plana zbog vanjskog pritiska".... možda sad smatra da su se stekli uvjeti, ne znam.

Quote:
Yair histerizira, to ne mora znaciti nista, ali ako pogledas ovo sto sam naveo... kamo ide Izrael?
Je, dolazi administracija sklona Izraelu, ali zar je za Izrael dobro da ekstremisti imaju toliki utjecaj?
Iskreno... ne volim Palestince. Smatram ih izuzetno zadojenim i svaki drugi bi me objesio na prvo drvo ( moj stav), ali rjesenje da nema rjesenja je put u propast. Rjesenja mora biti.
Ne znam što će Trump napraviti... kratko, sigurno mu je npr. MBS poručio kako, bez obzira na to koliko je njemu osobno stalo do Palestinaca (ništa), on mora voditi računa o sentimentima okruženja.... a ono ne bi dobro primilo niti kartu sa kojom Bibi maše, niti još ljepše i veće karte Izraela koje ima u perspektivi.

Što se tvojih, mojih ili bilo čijih osjećaja prema Palestincima ili kome god tiče, imaj na umu.... svaki kolektiv možeš učiniti zadojenim, nakalemiti mu patološke crte, ako ti je to namjera i imaš sredstva za to.

Kako si rekao, rješenja mora biti, do sada sam pisao najviše o planovima izlaza iz labirinta.... a niti jedan plan nema šanse za uspjeh ako se sa njim niti ne krene.
cestar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 15:40   #4785
Quote:
Ona007 kaže: Pogledaj post
Rusi su lansirali iranske satelite plus 50 svojih. Kažu da je to pomoć Iranu da preciznije gađa. https://www.youtube.com/watch?v=jG4tvAydhbw
Rusi su uradili mnoge stvare,po prvi put je to prava vojna suradnja...

Jednostavno, Iranci su Ruse naucili kako da vode dugotrajni, jeftini rat, di iranski dronovi i dalje imaju glavnu ulogu, otvarali magacine rusima u nekim kriticnim situacijama...

Rusi im sada,u ovim momentima, razvijaju satellite, moderne avione, Hypersonics rakete, a Iran vec ima dovoljno materijala za prljave bombe, koji bi targetirani regij pretvorio u zagadjenu nenaseljivu pustonju...

Sve je to u one ogromne planine, vise 100na metara ukopani, self-funkcionalni gradovi..to je iranski second strike, ne koristi se za ova samaranjs sto razmenjuju za Izraelom, to je kao atomka, totalno unistenje nakon totalnog unistenja...za jednokratnu upotrebu...

Ako neko misli ds Iran nema mogucnost da Izrael ptetvori u pustunju, good luck...A i obrnuto...Ne popustaju, i jedni i drugi ocekuju da ce ovaj drugi prvi popustati...
Old 12.11.2024., 15:47   #4786
Quote:
Izgleda da nista od prekida vatre i primirja u Libanonu.
Novi ministar obrane Kantz je prilikom susreta sa Halevi-om izjavio da nece biti prekida vatre niti primirja dok se ne ostvare ciljevi.
Blic vijest, nema link samo na tu vijest. Prenosi ynet i novinar Yoav Zitun.
Idf zeli da Hezbe pod njihovom kontrolom ode iza Litani i preda oruzje...Iz Hezbollaha porucuju, dodjite i uzmite ga
Old 12.11.2024., 15:59   #4787
Quote:
To je bio najnormalniji lik medju svim zaracenim tamo....tz decapitacija skupo kosta Izrael, sada i Tel Aviv postaje meta, nije bila zbig njegovo veto, no medjutjm...
Old 12.11.2024., 17:35   #4788
Quote:
Prije sam bio siguran da to nije moguce. Gradani Izrael to nece dopustiti. Bili su ponosni na svoju demokraciju i liberalnost u odnosu na okruzenje.
To je bilo prije 7.10. Sada vise nisam siguran. Ni malo nisam siguran.
Izrael će neminovno kroz 50 godina postati židovska verzija današnjeg Irana. Ne vidim način da se to izbjegne u okolnostima nerješavanja palestinskog pitanja. Taj karcinom će pojesti izraelsku demokraciju.
IuliusCaesar is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 18:19   #4789
Quote:
IuliusCaesar kaže: Pogledaj post
Izrael će neminovno kroz 50 godina postati židovska verzija današnjeg Irana. Ne vidim način da se to izbjegne u okolnostima nerješavanja palestinskog pitanja. Taj karcinom će pojesti izraelsku demokraciju.
Problem nije period potreban, problem je sto je ovo jedan self-care mehanizam koji van dometa izabeanih politicara.. u americi najvece pranje para je priprema obrani od izvanzemaljakih opasnosti. Kako ja mogu znati sto nam treba protiv ratobornih marsovca.

Ali ovde taj militarni mechanism ima realne ucesnike, realna je prilika za raspilagati billionima, graditi karijeru...ma neka se usudi neko da mi ovo ugrozi, hebo ga liberlizam...zrtva je domicilna demokracija, liberalizm ubijen.
Old 12.11.2024., 18:24   #4790
Ps

Ovo je previse simplificirano, Ali mislim ti ces suvatiti poentu, vec si ie obrazlozio
Old 12.11.2024., 18:24   #4791
Quote:
IuliusCaesar kaže: Pogledaj post
Nije samo to. Stvar je i cisto prirodnog procesa.
Ortodoksni u prosjeku imaju vise djece. Hasidi ubijaju natalitetom. Zato je i donesen zakon po kojem i.oni moraju u vojsku.
bubi mir is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 19:32   #4792
Quote:
vmro kaže: Pogledaj post
To je bio najnormalniji lik medju svim zaracenim tamo....
lik koji je negirao holokaust je jedan od najnormalnijih...ajde da i to doživim.
Old 12.11.2024., 20:49   #4793
Quote:
lik koji je negirao holokaust je jedan od najnormalnijih...ajde da i to doživim.
A ko je tamo nesto ljucki rekao nakon Yitzak Rabinovog atentata....zasto briti nisu decapitirali Sinn Fein??? Taj covjek je ako nista drugo sacuvao krscane i crkve tamo, nema on genocid na dusu, mada je imao sve uvjete...ako je bolji ovaj sto polako devastira Haifu i po neki vatromet u Tel Avivu,ok...

Ovde je izraelsku stranu zateklo to sto se borbene spremnosti Hezbollaha tice, trenutno su level vise od 2006' kada se takodjer svaki juris IDFa sapleo jos na samoj granici...
Jedno mjesto nisu uspeli preuzeti i odrzati, samo sa par km visine je bezbedno ici na Hezbe, tenkove vise i ne racinaju ozbiljno, to je suicid...

Ako ja bacim bombu na WH, time nisam unistio ameriku, time sam jedino popizdio amere da nemaju milosti dok me love...A baza Hezbollaha ima basen od 200milj ljudi gde se moze regrutirati...mogu opet prvih 100 najbitmijih faca ubiti, idf se opet nece probiti dalje od granice...i polako polovina zemlje postaje interno raseljena...
Old 12.11.2024., 21:37   #4794
možeš mistificirati koliko hoćeš, ali ne postoji taj kontekst u kojem je osoba koja negira holokaust normalna.
Old 12.11.2024., 22:16   #4795
Quote:
možeš mistificirati koliko hoćeš, ali ne postoji taj kontekst u kojem je osoba koja negira holokaust normalna.
Ako prvo navedes normalni izvor di je kako to rekao, neki ljucki izvor, ne "prema informacijama koje smo naculi"...
Old 12.11.2024., 22:37   #4796
Quote:
vmro kaže: Pogledaj post
Ako prvo navedes normalni izvor di je kako to rekao, neki ljucki izvor, ne "prema informacijama koje smo naculi"...
ako si znao ostaviti ovaj post na forumu, onda ćeš znati i na internetu pronaći izvor za rahmetli nasrallovo negiranje holokausta.
Old 12.11.2024., 22:44   #4797
Quote:
ako si znao ostaviti ovaj post na forumu, onda ćeš znati i na internetu pronaći izvor za rahmetli nasrallovo negiranje holokausta.
Koliko vidim (na wikipediji), rekao je da smatra da su židovi preuveličali brojke stradalih u holokaustu.

Malo postaje smiješno da je već takva izjava "strašan zločin" dok istovremeno vas pola baš na ovoj temi - bilo kakve palestinske brojke nazivate izmišljenima i preispitujete ih kako god vam je milo i drago.
sykorian is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.11.2024., 23:09   #4798
Quote:
Nek si mi ti reko'...
Quote:
sykorian kaže: Pogledaj post
Koliko vidim (na wikipediji), rekao je da smatra da su židovi preuveličali brojke stradalih u holokaustu.

Malo postaje smiješno da je već takva izjava "strašan zločin" dok istovremeno vas pola baš na ovoj temi - bilo kakve palestinske brojke nazivate izmišljenima i preispitujete ih kako god vam je milo i drago.
Nikada nije negirao holokaust, niti ga shvatao pozitivno, zato ne vrjedi i raspravljat sa takvima...Preuvelicana zloupotreba holokausta danas od strane cionista zasluzuje inace svaku osudu...
Old 13.11.2024., 01:06   #4799
Quote:
sykorian kaže: Pogledaj post
onda ne vidiš dobro. evo pomoći ću vam obojici: in a speech aired on Al-Manar and Al-Jazeera in 2006, Nasrallah expressed support for Holocaust denier Roger Garaudy calling him a "great French philosopher" who "proved (sic) that this Holocaust is a myth". link

prijevod: u govoru emitiranom na Al-Manaru i Al-Jazeeri 2006., Nasrallah je izrazio podršku poricatelju holokausta Rogeru Garaudyju, nazivajući ga "velikim francuskim filozofom" koji je "dokazao da je holokaust mit".
Old 13.11.2024., 02:04   #4800
Quote:
onda ne vidiš dobro. evo pomoći ću vam obojici: in a speech aired on Al-Manar and Al-Jazeera in 2006, Nasrallah expressed support for Holocaust denier Roger Garaudy calling him a "great French philosopher" who "proved (sic) that this Holocaust is a myth". link

prijevod: u govoru emitiranom na Al-Manaru i Al-Jazeeri 2006., Nasrallah je izrazio podršku poricatelju holokausta Rogeru Garaudyju, nazivajući ga "velikim francuskim filozofom" koji je "dokazao da je holokaust mit".
Spin koji tesko ide u ovo doba...On je rekao da postuje francuskog filozofa, kao jednog od novih francuskih filozofa... to je sve, a taj filozof je i poznati negator, izmedju ostalog...

Dakle ovde u najboljem slucaju imamo posredne indicije, nije on rekao, al postuje filozofa...

Previse to visoka granica, kakve li je tek dokumentarce obozavao...

Nadam se da isti kriterij vazi i za izraelsku elitu i njihove izjave, to bi bilo dozivljaj analizirati...
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 10:19.