|
|
28.01.2025., 13:41
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2018.
|
Quote:
Remo1 kaže:
Kakvo bi djelovanje bilo Normabela?
Poslano sa mog 2201117TY koristeći Tapatalk
|
Normabel, ako je sljedbenik apaurina, meni nekako ne paše.
Dok mi je apaurin bio odličan. Majka ga je pila pa sam joj znala ukrasti.
Ona je pila i leksaurin i lorsilan i svašta, tada se dijelilo šakom i kapom. Tad nije bilo praxitena.
Naš pokojni LOM mi ga je prepisao ( praxiten)"bolje ovo popiti nego dobiti čir na želudcu"
Uvijek po 2 kutije a kad je išao u mirovinu prepisao mi 2 kutije praxitena i 2 diazepama, iako ga nisam ništa pitala. Valjda da se "nađe". 
Xelex/Xanax nisam probala iako mi je prijatelj dao jednu "tablu". Stala mi godinama dok nisam bacila. Bilo me strah. Eh, kad sam bila mlada luda ne bi me bilo strah.
|
|
|
28.01.2025., 13:52
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2023.
|
Quote:
sanimarine kaže:
Normabel, ako je sljedbenik apaurina, meni nekako ne paše.
Dok mi je apaurin bio odličan. Majka ga je pila pa sam joj znala ukrasti.
Ona je pila i leksaurin i lorsilan i svašta, tada se dijelilo šakom i kapom. Tad nije bilo praxitena.
Naš pokojni LOM mi ga je prepisao ( praxiten)"bolje ovo popiti nego dobiti čir na želudcu"
Uvijek po 2 kutije a kad je išao u mirovinu prepisao mi 2 kutije praxitena i 2 diazepama, iako ga nisam ništa pitala. Valjda da se "nađe". 
Xelex/Xanax nisam probala iako mi je prijatelj dao jednu "tablu". Stala mi godinama dok nisam bacila. Bilo me strah. Eh, kad sam bila mlada luda ne bi me bilo strah.
|
Je li taj Praxiten isto što su Prazine?
|
28.01.2025., 15:38
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma kakvi, Prazine betoniraju...Jednom probala 
|
|
|
29.01.2025., 12:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Xanax ne djeluje?
Nikad se nisam psihički liječio, ali kako je život postao sve stresniji, odlučio sam otići doktorici. Naručen sam na psihijatrijski razgovor na Rebru za mjesec dana. Do tada mi je doktorica dala Normabel i Xanax. Normabel pijem po potrebi, dok Xanax mogu svaki dan (do 3 tablete od 0.25mg). U zadnjih mjesec dana, pio sam Xanax više od 15 puta, ali nisam osjetio gotovo nikakav učinak.
Imam anksioznost, vjerujem socijalnu, rijetko se družim i ne sklapam nova prijateljstva. Na poslu je stresno, iako sam svjestan da nije toliko zahtjevan, a osjećam se napeto kao da je sve pitanje života i smrti. Uz to, imam 5-godišnje dijete i jako loše spavam od kad sam postao otac, budim se nekoliko puta noću i ne mogu utonuti u dubok san.
Mislio sam da će mi Xanax i Normabel pomoći, ali nisam primijetio bitne promjene. Normabel sam pio možda samo par puta, ali ne želim previše jer se brinem da ću razviti ovisnost. Xanax sam pio skoro svaki dan (jednu tabletu dnevnu, nikad nisam više od toga), ali ništa mi nije pomoglo. Možda to ima veze s mojom težinom (cca 100 kg), pa me zanima je li potrebna veća doza. Jedino što primijetim je da ponekad postanem nonšalantniji i nasmijaniji, ali unutarnji nemir i zgrčenost ostaju a to je ono što me muči.
Imam par pitanja:
1) Je li moja pretpostavka da Normabel izaziva lakšu ovisnost (u odnosu na Xanax) istina? Da/ne/ovisi od osobe do osobe?
2) Je li moguće da Xanaxom uspijem samo napravit da sam opušteniji na van, a da se taj unutarnji grč i nemir ne mogu (barem xanaxom) riješit?
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
|
|
01.02.2025., 17:24
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Sep 2013.
|
Pozdrav, da li moguce da me radi aknsioznosti boli kicma, ramena, kukovi, kosti.
Doktori me uvjeravaju da je to zbog anskioznosti, a ja vec 4.mj u bolovima, mrsavim, umorna, slaba.
Jel ima tko slicne simptome.
To mi sve doslo prije 4.mj.
Do onda bila zdrava ko dren i nikakve simptome bolesti nikakvih nisam imala...
Neke pretrage sam obavila ali nisam bas uvjerena da meni nije nista....
|
|
|
01.02.2025., 20:02
|
|
Xanax killed my friends
Registracija: Apr 2023.
|
Quote:
Valllentina kaže:
A šta ako ne možete spavati , ja jednu noć ne prespavam i taj dan se ne mogu doć iz kreveta
Pa xanaxe pijem 10 g , ne osjećam se ko drogirana
|
Imas ljude koji drmnu pola litre rakije dnevno godinama, al ne osjecaju se omamljeno, niti cinjenicu da imaju problem. I jedno i drugo je toksicno za hipokampus, regiju mozga za kodiranje pamcenja...i jedno i drugo radi lose za mozak. I nije nesto cim bi se ljudi "hvalili"...
Hvalis se ako uzimas nesto sto pogoduje radu mozga, omega3, ginkgo, ashwagandha, bacopa, piracetam, modafinil a ne Xanax il alkohol.
|
|
|
01.02.2025., 20:11
|
|
Xanax killed my friends
|
Quote:
yosytza kaže:
Imam par pitanja:
1) Je li moja pretpostavka da Normabel izaziva lakšu ovisnost (u odnosu na Xanax) istina? Da/ne/ovisi od osobe do osobe?
2) Je li moguće da Xanaxom uspijem samo napravit da sam opušteniji na van, a da se taj unutarnji grč i nemir ne mogu (barem xanaxom) riješit?
Hvala unaprijed na odgovoru.
|
1. Normabel je 20x manje potentan od Xanaxa (2mg Xanaxa je kao 40 mg Normabela, a 2 mg Normabela je 0.1 mg Xanaxa), ali ima dulje poluvrijeme djelovanja, nesto kao vino u odnosu na žestoko.
2. Nije dobro aksioznost lijeciti benzodiazepinima jer dugorocno dovode do vece anksioznosti...ako gledas postmarketinsku studiju Xanaxa, nakon 8 tjedana uzimanja, vecu anksioznost su imali korisnici Xanaxa nego oni koji su umjesto Xanaxa isli na satove relaksacije.
https://www.benzoinfo.com/2017/01/07...d-agoraphobia/
Ja za unutarnji grc propisujem 50 mg sulpirida ili 50mg amisulprida, plus po potrebi 40 mg propranolola ili 0.1 mg klonidina (Catapresana).
....
Mala anksioznost je nuzna za rad mozga, glutamat je neuroprijenosnik ukljucen i u procese pamcenja i anksioznosti...sve tvari i lijekovi koji smanjuju glutamat na nacin da potenciraju GABAu (barbiturati, benzo, pregabalin) dovode dugorocno da atrofije hipokampusa i smanjenja dubokog sna (delta valova). Zato danas znamo da koristenje alkohola ili tih tvari je rizicni faktor za demenciju...
S druge strane mala anksioznost i tremor su nuzni za prevenciju Parkinsona, na tom principu radi kofein.
|
|
|
01.02.2025., 20:51
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
mija12 kaže:
Pozdrav, da li moguce da me radi aknsioznosti boli kicma, ramena, kukovi, kosti.
Doktori me uvjeravaju da je to zbog anskioznosti, a ja vec 4.mj u bolovima, mrsavim, umorna, slaba.
|
Nikad nisam čula za te simptome anksioznosti
Quote:
Lawna Dell Ray kaže:
Imas ljude koji drmnu pola litre rakije dnevno godinama, al ne osjecaju se omamljeno, niti cinjenicu da imaju problem. I jedno i drugo je toksicno za hipokampus, regiju mozga za kodiranje pamcenja...i jedno i drugo radi lose za mozak. I nije nesto cim bi se ljudi "hvalili"...
Hvalis se ako uzimas nesto sto pogoduje radu mozga, omega3, ginkgo, ashwagandha, bacopa, piracetam, modafinil a ne Xanax il alkohol.
|
|
|
|
01.02.2025., 20:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lawna Dell Ray kaže:
|
Većina ovog, posebno ashwaganda jest bacanje novca...jedino placebo efekt.
|
|
|
01.02.2025., 20:58
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Lawna Dell Ray kaže:
Ja za unutarnji grc propisujem 50 mg sulpirida ili 50mg amisulprida, plus po potrebi 40 mg propranolola ili 0.1 mg klonidina (Catapresana).
|
Jesi li ti neka doktorica??? Po tvojim dosadašnjim upisima nisam to zaključila.
|
|
|
02.02.2025., 17:48
|
|
Moderator
Registracija: Sep 2010.
|
Na forumu svak može biti što god poželi. Sve postove treba čitati s tim na umu.
|
02.02.2025., 19:23
|
|
Vila Despi
Registracija: Dec 2022.
|
Quote:
mija12 kaže:
|
Najbolje bi bilo da ideš na pretrage za to, nisam stručnjak pa ne mogu tvrditi al to mi ne djeluje ko nešto što ima veze s anksioznosti
|
|
|
03.02.2025., 13:44
|
|
Registrirani korisnik
|
Quote:
Almost Rosey kaže:
Na forumu svak može biti što god poželi. Sve postove treba čitati s tim na umu.
|
Da, slažem se, ali kad netko napiše "ja propisujem" za neki lijek, to izgleda kao da piše netko tko smije propisati lijek, dakle struka. A onda spominje aswagandhu, što nikome stručnom ne bi palo npm.
Pa te zabludi.
|
|
|
04.02.2025., 18:01
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Feb 2020.
|
Pozdrav ne znam kako da rijesim svoj problem.
Naime već 20 dana imam neki nenormalan strah za majku da ce joj se nesto dogoditi.Jednostavno ne popusta koliko god ja pokušavala da se fokusiram na nesto drugo.Zaista me ovo iscpljuje.Sad kad razmislim sve je pocelo pre jedno mozda tri mjeseca ali ne u ovolikoj mjeri.Tqd nekad pre tri mjeseca sam zvala mamu ona se nije javila tel utišano bio i ja se uznemirila.Poslije par dana sam primijetila da se nekako čudno osjecam ali je prošlo.E sad je problem sto se javlja taj problem stalno doduše malo manje kad sam u kući.Inace imam problem sa hasimotom danas sam vadila krv pa ćemo vidjeti da nisu podivljali hormoni.Nekqd mi bude lakše od leksilijuma al kratko
|
|
|
10.02.2025., 13:16
|
|
Registrirani korisnik
|
Je li ovo nešto u zraku?
Neznam kad sam imala ovako dugi period anksioznih buđenja 
|
|
|
10.02.2025., 22:01
|
|
Xanax killed my friends
|
Quote:
sanimarine kaže:
Da, slažem se, ali kad netko napiše "ja propisujem" za neki lijek, to izgleda kao da piše netko tko smije propisati lijek, dakle struka. A onda spominje aswagandhu, što nikome stručnom ne bi palo npm.
Pa te zabludi.
|
Kako ne?
https://link.springer.com/book/10.10...-3-319-59192-6
|
|
|
12.02.2025., 13:48
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Mar 2011.
|
Hvala svima na savjetima da ne pijem xanax i normabele. Prestao sam ih pit čim ste mi ovo sve rekli.
Otišao sam na prvi pregled kod psihijatra i rekla mi je isto, te prepisala Brintellix od 5 miligrama. Pijem ga 5-6 dana i dat ću mu vremena, nadam se da ću ubrzo počet osjećat efekte.
Kako sam joj se požalio na loš san (spavam preporučenih 7-8 sati, nije to problem, nego se budim svakih cca sat-2 i nikako utonut u dubok san) mi je prepisala i Zonotte (mislim od 7.5mg), no rekla je da i to zna izazvat veliku ovisnost kao i xanax/normabeli tako da mi je rekla da zonotte ne pijem češće od 2x tjedno. I rekla je da radije probam skroz bez njega i da pričekam da AD prodjeluje. Baš mi je super što mi je otvoreno to sve tako rekla, to mi je puno značilo u tom trenutku, izgleda da sam nabasao na super doktoricu.
Koja su vaša iskustva sa Brintellixom i Zonotteom? Izaziva li Zonotte jaku i brzu ovisnost i jel bolje to skroz izbjegavat il je okej popit ga tu i tam?
Hvala
|
|
|
13.02.2025., 20:10
|
|
Registrirani korisnik
Registracija: Aug 2022.
|
Quote:
sanimarine kaže:
Je li ovo nešto u zraku?
Neznam kad sam imala ovako dugi period anksioznih buđenja 
|
Ništa čudno, pun mjesec ovih dana, pa ova grozna promjena vremena ...
|
|
|
14.02.2025., 17:53
|
|
Registrirani korisnik
|
Ma to je već više od mjesec dana
|
|
|
17.02.2025., 09:37
|
|
prosječna
Registracija: Oct 2009.
|
Quote:
yosytza kaže:
Hvala svima na savjetima da ne pijem xanax i normabele. Prestao sam ih pit čim ste mi ovo sve rekli.
|
Ne treba se bojati xanaxa i normabela, ako se uzima povremeno, po potrebi.
Tebi je 0,25 mg bilo premalo da bi djelovalo.
Benzići nisu stalna terapija, ali jako pomažu u nekom trenutku. Uzimam ih godinama i nikakvih problema niti ovisnosti nemam.
|
|
|
 |
|
Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 09:39.
|
|
|
|