Natrag   Forum.hr > Društvo > Povijest > Vojna povijest i tehnologija

Vojna povijest i tehnologija Od praćke do ratova zvijezda.

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 07.03.2023., 20:37   #481
Quote:
hr1u00 kaže: Pogledaj post
UCAV dronaža je in u MORHu...

Bayraktar kaže 1/2023 da imaju potpisanih 16 exportnih ugovora za TB2 , te prvi potpisani za Akinci (navodno Libija...Pakistan...Ukrajina ?) sa isporukom u 2023.

cijena za TB2 se kreće cca 15- 18 mil USD po komadu sa municijom , opremom i obukom (po kuvajtskom ugovoru iz 1/2023.)
Objasni???
Davorček is offline  
Odgovori s citatom
Old 07.03.2023., 20:47   #482
Quote:
Davorček kaže: Pogledaj post
Objasni???
Bili u posjetu prošli tjedan, pa nekima ovdje odmah postale "gladne oči"!
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 00:30   #483
Čuj ne moramo mi od Atomicsa uzimati MQ, niti Avangere ...

Možemo to isto i od Turske ..

Bespilotnih letjelica i dronova nikada dosta... eto, daj mi jednu veliku porciju od 12 Akincija i jednu malu od 6 crvenih jabuka, a od priloga ... daj mi sve što imaš

Evo vako ... Ja mijenjam naših 120 M80 sa svim pripadajućim streljivom 20 mm i maljutkama i 75 M84 "A4 Snipera - bez ikakve blage veze sa mozgom", za gore navedene UAV sa svim potrebitim za nadzor i djelovanje, ha ...!?

Ipak se vrednuje pomoć Ukrajini, da, da, ...
Navaho is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 08:50   #484
Quote:
Navaho kaže: Pogledaj post

Bespilotnih letjelica i dronova nikada dosta... eto, daj mi jednu veliku porciju od 12 Akincija i jednu malu od 6 crvenih jabuka, a od priloga ... daj mi sve što imaš

Evo vako ... Ja mijenjam naših 120 M80 sa svim pripadajućim streljivom 20 mm i maljutkama i 75 M84 "A4 Snipera - bez ikakve blage veze sa mozgom", za gore navedene UAV sa svim potrebitim za nadzor i djelovanje, ha ...!?

Ipak se vrednuje pomoć Ukrajini, da, da, ...
Gle, to sve o čemu fantaziraš mora se PLATITI iz vlastitog džepa!!!

Nema nikakve trampe, kompenzacije, zamijene, ...!?!
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 09:39   #485
I na kraju...kakva je to vojska bez tenkova i transportera?? Kakvih takvih.
bobo micek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 11:08   #486
Quote:

Osim ako amerikanci ponovo torpediraju hrvatski pokusaj nabavke dronova, bit ce nesto oko toga vrlo brzo nakon rjesavanja pzo srednjeg dometa. Ne nuzno turski, interes je i za proizvodjaca iz jedne druge zemlje
Old 08.03.2023., 11:24   #487
Quote:
LionLion kaže: Pogledaj post
Osim ako amerikanci ponovo torpediraju hrvatski pokusaj nabavke dronova, bit ce nesto oko toga vrlo brzo nakon rjesavanja pzo srednjeg dometa. Ne nuzno turski, interes je i za proizvodjaca iz jedne druge zemlje
Jedini tko je nas ikad torpedirao u nabavci bilo čega nakon 2000. smo mi sami.
Old 08.03.2023., 11:36   #488
Ja mogu samo ponoviti žal za brutalnim gašenjem domaćeg razvoja bespilotnih...
Jedini koji je to gurao je bio još admiral Domazet-Lošo, koji jest to radio u svrhu samopromocije, ali to mu je bio jedini svijetli trenutak prije nego se sam izgubio u magli vlastitig toka misli.
Dakle, osoba koja nije bila ni ministar...nakon toga svi Banožići i njegovi prethodnici uopće nisu imali ni viziju, niti se okružili ljudima koji imaju predodžbu što donosi sutra, opremanje vojske im je bilo u rangu okupljanja kaznene ekspedicije Franje Tahija na Matiju Gupca...

Kao narod imamo nevjerojatan talent izabrati najnetalentiranije sinove naroda da misle za nas...cijelu povijest radimo sprdnju sami od sebe...
električni_zec is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 12:13   #489
Quote:
LionLion kaže: Pogledaj post
Al isto sa bliskog istoka ne??
bobo micek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 12:53   #490
Talking

Quote:
bobo micek kaže: Pogledaj post
Al isto sa bliskog istoka ne??
Shalom
Old 08.03.2023., 15:35   #491
Quote:

Bolje ne, TB2 je protiv bilokojeg iole ozbiljnijeg protivnika beskoristan, eventualno u ratu protiv kakvih pobunjenika. Kada je zadnji put izasao video djelovanja TB2 u Ukrajini?
Ako se vec nesto nabavlja, bolje nesto ozbiljnije.
theD is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 15:37   #492
Quote:
theD kaže: Pogledaj post
Bolje ne, TB2 je protiv bilokojeg iole ozbiljnijeg protivnika beskoristan, eventualno u ratu protiv kakvih pobunjenika. Kada je zadnji put izasao video djelovanja TB2 u Ukrajini?
Nista sto se moze kupiti od trece strane ne moze bezbrizno djelovati u kontestiranom zracnom prostoru gdje postoji protivnikova PZO i/ili zracne snage. Ne znam da itko prodaje stealth UAV na otvorenom trzistu.
Lonely people mixing with one another, breeding, creating an even lonelier generation... you're not allowing natural selection to do it's work. You're like the guy who invented the seatbelt. - Dwight K. Schrute
Velo C. Raptor is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 19:39   #493
Nakon šamarčine sa Burecima i iskustva sa Skylarcima i Orbiterima bojimo se od Izraelca "i šaraf" kupiti a kamo li BPL ili srednjedometni PZO o čemu su isto neki fantazirali!?!

BTW održavanje onih Orbiter 3 koje smo nabavili od Izraelaca sada košta skoro TRI I POL PUTA VIŠE (2.20 milijuna eura) od njihove nabave (0.65 milijuna eura)!?!

Shalom!!!
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 19:41   #494
Quote:
theD kaže: Pogledaj post
A što je to "ozbiljnije" od TB2?!?

Nemoj samo drobiti da su to Predator i Reaper!
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 19:52   #495
Banožić je u tom slučaju kao ja kad prođem ispred mercedes salona svašta bi ja htio
Davorček is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 19:53   #496
Quote:
VFA-125 kaže: Pogledaj post
Nakon šamarčine sa Burecima i iskustva sa Skylarcima i Orbiterima bojimo se od Izraelca "i šaraf" kupiti a kamo li BPL ili srednjedometni PZO o čemu su isto neki fantazirali!?!

BTW održavanje onih Orbiter 3 koje smo nabavili od Izraelaca sada košta skoro TRI I POL PUTA VIŠE (2.20 milijuna eura) od njihove nabave (0.65 milijuna eura)!?!

Shalom!!!
Održavanje? pa nije to održavanje nego totalni remont ako toliko košta
Davorček is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 21:17   #497
Quote:
Davorček kaže: Pogledaj post
Održavanje? pa nije to održavanje nego totalni remont ako toliko košta
Pa NIJE nikakvi "totalni remont", nego potpora i održavanje za tri godine korištenja!
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 21:55   #498
Ma neka dostave turci 30ak taktickih zastavnika i 10ak ovih vecih po nabavnoj cijeni a u zamjenu cemo ih pustiti da nam sarafaju po F3R rafalima i glumiti agresora u zajednickim vjezbama

salu na stranu, turska je vjerojatno jedina drzava iz koje nam amerikanci ne bi stopirati prodaju, bar dok ne potpisu finskoj i svedima ulazak u nato
Old 08.03.2023., 22:25   #499
Cekaj...nama bi Ameri stopirali dronove iz Turske a Srbima bi dozvolili??
bobo micek is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.03.2023., 22:40   #500
Quote:
bobo micek kaže: Pogledaj post
Cekaj...nama bi Ameri stopirali dronove iz Turske a Srbima bi dozvolili??
Ma pusti b...!?!

Isporuka TB2 do sada nije NIKOME blokirana.

Samo se u pojedinim slučajevima umjesto "originalne" onda ugrađuje druga zamjenska, od IRST-a, motora, ... a sa time Ameri NEMAJU NIŠTA, nego razne države dobavljači toga (Kanada, Njemačka, Austrija, ...).
VFA-125 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 14:19.