Natrag   Forum.hr > Društvo > Psihologija

Psihologija Vodič kroz um i ponašanje za entuzijaste. Podforum: Psihokauč

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 04.02.2013., 22:22   #481
Quote:
Sacreus kaže: Pogledaj post
Smijes

dBase je... hm.. program za DOS... stariji od windowsa njega se nekad koristilo za ukucavat podatke za SPSS, ali vidim da mu rok jos nije prosao...

SPSS otvara dBase baze, tako da to nije problem... a prakticak je jer se definira velicina celije, pa cim upises broj on sam ode u novi red bez entera, sto znacajno olaksava rad... zato sam pitao ako netko zna neki noviji program koji to moze
I u SPSS-u se može odrediti veličina polja, no pokušala sam vidjeti hoće li prebaciti u iduće i ne želi, nego kad uneseš više znamenaka od dozvoljenog, uopće ne registrira vrijednost
Old 20.02.2013., 12:35   #482
Poštovani,

trebao bih malu pomoć u vezi sljedećeg. Pišem seminar na temu "znanstveni status psihoanalize" pa me zanima koju biste mi literaturu mogli preporučiti na tu temu, po mogućnosti na hrvatskom ili srpskom jeziku. Nemam nikakvog problema s engleskim pa može i na engleskom, dapače, super bi mi došlo, ali naglasak stavljam na hrvatsku i srpsku jer pišem rad na hrvatskom, a ne znam koliko je profesor kod kojeg pišem rad dobar u engleskom. Ali uvijek mogu parafrazirati na hrvatskom neki dio iz literature na engleskom pa staviti referenciju i fino to navesti u bibliografiji, sad kad bolje razmislim.

Može bilo koja vrsta literature, nije to sad cijeli znanstveni rad nego seminar od 8 - 12 stranica max. s napomenom da nisam psiholog i ne studiram psihologiju (ali mi je poznata ponešto metodologija, a pogotovo povijest iste, kao i razni smjerovi i "škole"), dakle može biti psihologija, psihoanaliza, filozofija znanosti, filozofija psihologije, epistemologija, štogod, a po mogućnosti da je relevantno za temu itd.

Do sada sam čitao neke stvari od Elizabeth Roudinesco i neke zbornike iz filozofije znanosti na temu filozofije psihologije, ali mi treba i vaša pomoć pa vam se unaprijed zahvaljujem.
Dickobrass is offline  
Odgovori s citatom
Old 29.03.2013., 19:02   #483
ej ljudi molim vas za pomoc. radim jedno ispitivanje koje ukljucuje elektrodermalne reakcije i njihovo mjerenje i na raspolaganju imam uređaj AT 64 portable SCR ali nije mi bas najjasnije ocitavanje podataka s njega. imam neki instruction manual na engleskom, ali je jako konfuzno napisan i uopce ne kuzim kako bi se trebao ocitavati i koje podatke uzeti kao relevantne. ni asistentica nije sigurna tako da ste mi vi jedina nada je li itko radio s ovim uredajem? ako je neka mi objasni koje brojeve ocitavati i kako namjestiti da nam pokazuje ono relevantno. ako je predugo moze i na PM da ne zauzimamo prostor ovdje.
unaprijed hvala!
Arial is offline  
Odgovori s citatom
Old 26.04.2013., 19:57   #484
ljudiii,
može li mi netko objasniti za što nam služe nedovršene priče u psihologiji?
dajanaa is offline  
Odgovori s citatom
Old 28.04.2013., 23:58   #485
Quote:
dajanaa kaže: Pogledaj post
ljudiii,
može li mi netko objasniti za što nam služe nedovršene priče u psihologiji?
To je jedna od tzv. projektivnih tehnika, kao npr. i Rohrschachove mrlje. Koristi se kako bi se utvrdilo ima li ispitanik neke fiksacije i slično. Psihički zdrava osoba će dati logični i vjerojatno optimistični završetak priče, dok će osoba s nekim psihičkim problemom vjerojatno taj svoj problem uplesti u završetak priče.
Martian7 is offline  
Odgovori s citatom
Old 06.05.2013., 21:01   #486
Stres i strategije suočavanja kod parova koji su u procesu potpomognute oplodnje

Ekipa i poštovani administratore,

Pišem diplomski rad na temu "Stres i strategije suočavanja kod parova koji su u procesu potpomognute oplodnje". Sudionike sam krenula tražiti preko internetskih foruma, stranica gdje se ljudi sa ovim problemom okupljaju dijele informacije i slično.
Ovdje se nalazi link preko kojeg se rješavaju upitnici potrebni za izradu diplomskog rada. https://docs.google.com/forms/d/1nCm...ALvJ0/viewform
Znači sudionici su parovi koji imaju problem sa neplodnosti i odlučili su se za postupak potpomognute oplodnje. ono što je moje pitanje je imate li koji savjet gdje da plasiram ovaj link? Isto tako molila bih sve koji znaju iti jedan par s ovim problemom da mu proslijede link. Od iznimne mi je važnosti da upitnik riješi 50 parova što znači 50 muškaraca i 50 žena.
Hvala na bilo kakvoj pomoći!
studentica psih is offline  
Odgovori s citatom
Old 11.05.2013., 22:33   #487
Quote:
studentica psih kaže: Pogledaj post
Ekipa i poštovani administratore,

Pišem diplomski rad na temu "Stres i strategije suočavanja kod parova koji su u procesu potpomognute oplodnje". Sudionike sam krenula tražiti preko internetskih foruma, stranica gdje se ljudi sa ovim problemom okupljaju dijele informacije i slično.
Ovdje se nalazi link preko kojeg se rješavaju upitnici potrebni za izradu diplomskog rada. https://docs.google.com/forms/d/1nCm...ALvJ0/viewform
Znači sudionici su parovi koji imaju problem sa neplodnosti i odlučili su se za postupak potpomognute oplodnje. ono što je moje pitanje je imate li koji savjet gdje da plasiram ovaj link? Isto tako molila bih sve koji znaju iti jedan par s ovim problemom da mu proslijede link. Od iznimne mi je važnosti da upitnik riješi 50 parova što znači 50 muškaraca i 50 žena.
Hvala na bilo kakvoj pomoći!
Možeš zalijepiti link na podforum o MPO
Old 15.05.2013., 23:04   #488
Pozdrav, možete li mi pomoći s ovim pitanjem? Hvala

Opišite obilježja razvoja ličnosti u starijoj dobi

Zadnje uređivanje drwho000 : 16.05.2013. at 00:12.
drwho000 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2013., 19:45   #489
..

Pametni moji ima li tko da bi mi izradio "studiju slučaja", naravno platila bih, sve se dog. u stisci sam sa vremenom tako da mi treba u narednih 5 dana, radije se bacim na učenje nego da trošim vrijeme koje je dragocjenoo
Na pp please
sunčica1986 is offline  
Odgovori s citatom
Old 19.05.2013., 21:10   #490
Kakvu studiju slucaja? Pitanje je koliko nejasno, toliko i besmisleno postavljeno.. o cemu, koliko, kako...?
Sacreus is offline  
Odgovori s citatom
Old 31.05.2013., 01:32   #491
Molim Vas za pomoć oko izrade diplomskog rada

Poštovani,

Zamolila bih Vas da mi pomognete oko mog diplomskog rada, ako je ikako moguće.

Studentica sam psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pišem diplomski rad o utjecaju umirovljenja na zadovoljstvo brakom.

Jako mi je teško doći do mladih umirovljenika - osoba koje su u braku, a da je barem jedan od bračnih partnera u mirovini 1 godinu ili kraće.

Treba mi 50 osoba, a preko fakulteta i poznatih dosad sam uspjela skupiti 15-tak
Važno da svaki supružnik riješi upitnik samostalno, te ne gleda odgovore svog/je supruga/e.

Postoji li neki naćin da dođem do takvih osoba?

U prilogu se nalaze upitnici koje bi supružnici trebali riješiti, ako takve itko poznaje.

Upitnici se mogu riješiti u wordu ili isprintati. Kasnije bi ih ja mogla uzeti gdje bi osobi odgovaralo ili mi ih je moguće poslati poštom, kako god Vam odgovara.

Molim Vas ako poznajete nekog takvog ili način da se do njih dođe javite mi se na e-mail: [email protected]

Slala sam već mailove raznim udrugama umirovljenika i čekam trenutno odgovore...

Ovo mi je jako važno i bez pomoći ne mogu diplomirati..
Evo, molim Vas za pomoć ako biste mi ju mogli ikako pružiti.

Lijep pozdrav,
Seraphiella is offline  
Odgovori s citatom
Old 05.06.2013., 15:22   #492
ljudi,molim vas za pomoć

predstavnici biheviorističke teorije učenja su skinner,thondike,pavlov i tko još? watson??
dbezj is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2013., 13:46   #493
Quote:
Seraphiella kaže: Pogledaj post
Poštovani,

Studentica sam psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i pišem diplomski rad o utjecaju umirovljenja na zadovoljstvo brakom.

Jako mi je teško doći do mladih umirovljenika - osoba koje su u braku, a da je barem jedan od bračnih partnera u mirovini 1 godinu ili kraće.

Treba mi 50 osoba, a preko fakulteta i poznatih dosad sam uspjela skupiti 15-tak
Važno da svaki supružnik riješi upitnik samostalno, te ne gleda odgovore svog/je supruga/e.

U prilogu se nalaze upitnici koje bi supružnici trebali riješiti, ako takve itko poznaje.

Upitnici se mogu riješiti u wordu ili isprintati. Kasnije bi ih ja mogla uzeti gdje bi osobi odgovaralo ili mi ih je moguće poslati poštom, kako god Vam odgovara.

Molim Vas ako poznajete nekog takvog ili način da se do njih dođe javite mi se na e-mail: [email protected]

Slala sam već mailove raznim udrugama umirovljenika i čekam trenutno odgovore...

Lijep pozdrav,
iskustvo mi govori da kad ti je ciljna skupina previse specificna i ne mozes naci dovoljno ispitanika, istrazivanje ti je klimavo i trebala bi promijeniti pristup
anati is offline  
Odgovori s citatom
Old 12.06.2013., 22:50   #494
Ljudi, trebam pomoc
Trebam t testom usporedit pokazatelje likvidnosti u 2007. i 2011. godini za mala poduzeca. Kako to napraviti u spss-u? Independet t test, simple t test with equal variances? Ili?
Pomagajte..
maja1002 is offline  
Odgovori s citatom
Old 13.06.2013., 18:28   #495
Quote:
Poštovani,

Lijep pozdrav,
Objavi placeni oglas-npr google adwords- sa nekom manjom nagradom za rjesavatelje upitnika
Freefloater is offline  
Odgovori s citatom
Old 22.06.2013., 09:47   #496
Quote:
maja1002 kaže: Pogledaj post
Ljudi, trebam pomoc
Trebam t testom usporedit pokazatelje likvidnosti u 2007. i 2011. godini za mala poduzeca. Kako to napraviti u spss-u? Independet t test, simple t test with equal variances? Ili?
Pomagajte..
A prvo treba malo vise informacija... odnosno radis li t-test za zavisne ili nezavisne uzorke? Sto bi znacilo radi li se o istim poduzecima ili razlicitima...
Sacreus is offline  
Odgovori s citatom
Old 04.07.2013., 21:21   #497
diplomski - ispitna anksioznost

Lijep pozdrav,

molila bih vas za pomoć u izradi diplomskog.
Tema mu je, očito, ispitna anksioznost, ali mi nedostaje ispitanika.

Ispitanici su mi studenti bilo kojeg fakulteta u Hrvatskoj, do 28 godina.
Bila bih vam zahvalna da riješite upitnik ili da ga proslijedite nekome koga znate, a spada u uzorak.

Ako imate bilo kakvih pitanja, javite mi se na pp.

Hvala unaprijed

https://docs.google.com/forms/d/1GFY...RfD4E/viewform
mashtovita is offline  
Odgovori s citatom
Old 08.07.2013., 22:54   #498
Pozdrav svima

lijepo molim pomoć u linkovima na istraživanja koja pokazuju

mentalno zdravlje penzionera u domovima kao i značaj kućnog ljubimca na mentalno zdravlje

riječ je u referencama koje su potrebne za projekt udruge koja potiče volontiranje sa psima u domovima umirovljenika

hvala unaprijed svima na brzoj pomoći
Old 09.07.2013., 00:05   #499
Quote:
Poštovani,

je li ti ovo još aktualno?
Old 26.08.2013., 19:31   #500
helou

ako ima tu psihologa iz zg-a, da rade u školi npr, da mi pomognu nešto za seminar
trebala bih obaviti kratak razgovor (mogu na pm konkretnije) , a još nisam uspjela pronaći nikog

eto, hvala na čitanju i nadam se da će se netko javiti
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 07:55.