Natrag   Forum.hr > Društvo > Kutak za školarce i studente > Fakulteti i visoka učilišta

Odgovor

Tematski alati Opcije prikaza
Old 16.09.2011., 14:13   #481
Quote:
RandyRR kaže: Pogledaj post
Od ove godine, zbog rezanja troškova, se demosima više ništa isplaćivati niti kune.
Daj nemoj zezat, jel to sluzbena informacija?
Knez_007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 14:51   #482
Quote:
Knez_007 kaže: Pogledaj post
Daj nemoj zezat, jel to sluzbena informacija?
Ako Esserta smatraš službenom osobom, da.
meth001 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 15:06   #483
Za one koji strepe oko rezultata iz teorije iz uvoda u termu; rezultati su došli na studomat.
Ja sam položio, treći upis mi je bio
noda is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 17:30   #484
Ako ima netko da mu je potreban Kraut ili decker elementi strojeva neka mi se javi u privatne poruke... Pozzz....
mpopov is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 18:16   #485
Quote:
mgrci43 kaže: Pogledaj post
Evo, kolege, imam par pitanja.

1.) Vezano za Materijale 1. Jel treba učiti sve iz skripte ili je dovoljno ono što se vrti na predavanju ( nekih 70-80% skripte). Imam skriptu iz 2005./2006. sa foruma, jel što mijenjano od tada? Ima tko kakav 1. kolokvij?

3.) Kakav je RIIG, treba na što obratiti pažnju, jel težak predmet?
1) Kod Materijala (pogotovo kod Mat2) puno ljudi griješi i uče prema pitanjima od prijašnjih kolokvija. Kolokvije onda lijepo prođu pa nastanu problemi na usmenom jer zapravo niš neznaju. Od početka već za prvi kolokvij uči iz skripte (Mat1) i iz knjige (Mat2).
Predavanja ti uglavnom nisu potrebna (al nisu beskorisna). Jedino je iz materijala 2 dobro otić na predavanje da vidiš na kaj obratiti pažnju jer učiš iz knjige od 300 stranica, al nekih 30% sadržaja te knjige ne moraš znat na Materijalima 2.

3) RIIG u pravilu svi polažu bez problema. O asistentu ovisi dal buš ga položil glatko ili manje glatko. Neki više cjepidlače oko nekih stvari. Znam da jedan opće neda upotrebu nikakvih ravnala ni niš (duljine linija moraš od oka mjeriti), dok smo mi mogli duljine mjeriti ravnalom. Neki pregledavaju onu vježbenicu, neki ne, makar je dobro da ju cijelu riješiš da si izvježbaš sposobnost predočavanja 3d predmeta kad dobiš nacrt-bokocrt-tlocrt skicu. I naravno, bitno je naučit kotiranje.
d._m. is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 18:33   #486
kome se obratiti ako imam problem s logiranjem na scriptrunner (u pitanju je eletrotehnika)?
Old 16.09.2011., 19:33   #487
Quote:
meth001 kaže: Pogledaj post
Ako Esserta smatraš službenom osobom, da.
Essert je rekao tako i lani, pa su svejedno placali.
Knez_007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 20:03   #488
Quote:
d._m. kaže: Pogledaj post
1) Kod Materijala (pogotovo kod Mat2) puno ljudi griješi i uče prema pitanjima od prijašnjih kolokvija. Kolokvije onda lijepo prođu pa nastanu problemi na usmenom jer zapravo niš neznaju. Od početka već za prvi kolokvij uči iz skripte (Mat1) i iz knjige (Mat2).
Predavanja ti uglavnom nisu potrebna (al nisu beskorisna). Jedino je iz materijala 2 dobro otić na predavanje da vidiš na kaj obratiti pažnju jer učiš iz knjige od 300 stranica, al nekih 30% sadržaja te knjige ne moraš znat na Materijalima 2.
Potpis.

Quote:
Essert je rekao tako i lani, pa su svejedno placali.
Ne znam kakve veze Essert ima s tim. Ja sam tu informaciju čuo iz knjigovodstva/blagajne. Na kraju krajeva oni isplaćuju demonstrature, a ne Essert.

Ono što znam je da na demonstrature mjesečno odlazi 33000 kuna i da uprava faxa ide za tim da se to potpuno ukine jer im je to preveliki izdatak. Nije još 100% službeno, ali prema svemu sudeći ukinut će ih.
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 20:14   #489
Quote:
RandyRR kaže: Pogledaj post
Ne znam kakve veze Essert ima s tim. Ja sam tu informaciju čuo iz knjigovodstva/blagajne. Na kraju krajeva oni isplaćuju demonstrature, a ne Essert.

Ono što znam je da na demonstrature mjesečno odlazi 33000 kuna i da uprava faxa ide za tim da se to potpuno ukine jer im je to preveliki izdatak. Nije još 100% službeno, ali prema svemu sudeći ukinut će ih.
Naravno da Essert nema veze s isplatom, to sam samo spomenuo usporedbe radi buduci da ga je netko spomenio u postu iznad. Nebitno.

Sve u svemu banana ak ne budu isplacivali
Knez_007 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 21:22   #490
Quote:
MsNarcissa kaže: Pogledaj post
1.) to ti je 1. kolokvij na početku odmah... i to imaš u novoj skripti na čak pola stranice - 3 slike

2.) meha - neka, budi uporan, slušaj matematiku na mehanici, samo nemoj odustat od predavanja...

3.) teorija riga ti je u pricipu da znap kako što kotirat

soc - poštovani kolega - odvrite stranicu-dvije nazad, tamo sam već jednom kolegi objašnjavala to, ne da mi se ponavljati bzvz a i ide na živce kad se stalno postavljaju jedna te ista pitanja i kad se stalno odgovara na ista.

STARIJI KOLEGE: prodaje li možda netko Deckera, novo izdanje ?

Hvala.

A pročitao sam ovo prije tu za sociologiju, ali nije ništa rekao na prvom predavanju.

P.S. Jel ima tih skripti, jel, koliko sam vidio on mijenja ona poglavlja, valjda ima negdje tih novih skripti.

Quote:

3) RIIG u pravilu svi polažu bez problema. O asistentu ovisi dal buš ga položil glatko ili manje glatko. Neki više cjepidlače oko nekih stvari. Znam da jedan opće neda upotrebu nikakvih ravnala ni niš (duljine linija moraš od oka mjeriti), dok smo mi mogli duljine mjeriti ravnalom. Neki pregledavaju onu vježbenicu, neki ne, makar je dobro da ju cijelu riješiš da si izvježbaš sposobnost predočavanja 3d predmeta kad dobiš nacrt-bokocrt-tlocrt skicu. I naravno, bitno je naučit kotiranje.

Hvala.

I da, vezano za ove demonstratore, da i ja malo, vjerujem, pridonesem

Pričao je ovaj iz RIIG-a da Ministarstvo od ove godine ne plaća više honorarne asistente za vježbe, nego će to sam faks morat plaćat. Sigurno to vrijedi i za demose, ali valjda su im oni na drugom mjestu pa nemaju love.

Zadnje uređivanje Bat Kol : 18.09.2011. at 21:25.
mgrci43 is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 21:35   #491
skripte iz soc su ti u biti kopirani dijelovi knjige... imaš 2 - za svaki kolokvij po jedna, i imaš 50 pitanja ( mislim da je 50, ne sjećam se više) koja se pojavljuju na kolokviju i odgovore na njih. odeš u donju kopiraonicu i kažeš da ti treba to i dobiješ sve, na fsbu smo, nema pretjerane filozofije
MsNarcissa is offline  
Odgovori s citatom
Old 16.09.2011., 21:35   #492
Quote:
Naravno da Essert nema veze s isplatom, to sam samo spomenuo usporedbe radi buduci da ga je netko spomenio u postu iznad. Nebitno.

Sve u svemu banana ak ne budu isplacivali
Pa naravno da nema. Ja sam jako dobro informiran i znam sve što se događan na faksu tak da informacije koje iznosim nisu puko nagađanje ili širenje glasina.

Je, bit će to banana. Umjesto da otpuste višak demosa i da se pobrinu da demosi zbilja drže demonstrature, oni će sada lupiti po svima. Recimo poprilično sam siguran da će nekolicina zbilja dobrih demosa odustati jer nisu baš ludi da rade svoj posao mukte.

A kaj si ti demos?
Odgovori s citatom
Old 17.09.2011., 01:20   #493
Quote:
MsNarcissa kaže: Pogledaj post
...ja vjerujem da vam se neće dat, al al ljudi naučite kotirat i naučite ''čitat'' crteže.... nije toliko bitno u rigu, to ćete dat bez problema koliko kasnije u jednom kolegiju ( elementi konstrukcija kojeg imaju ja mislim svi smjerovi, iako se različito zove)... dajte si malo više truda sada ( iako vam se vjerovatno čini apsolutno nepotrebno ) i kasnije ćete si olakšat život.
to je istina. ne možeš bit strojar i ne znat očitat tehničku dokumentaciju. točka.
imat ćete stvarno dosta vremena na prvoj godini i ak idete na predavanja, slobodno uzimte knjigu i malo proučite ono o čem je na predavanju rečeno. nitko vas to neće na RIIG-u pitat i tražit od vas da detaljno znate, al život će bit puno lakši na drugoj godini, ne morate čak ni naučit puno, al da znate da to postoji. jer priča se o tolerancijama na RIIG-u, al kad se dođe na elemente, skoro svi to tek tad prvi put vide i onda s tim rade svakava čuda
ivan90 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2011., 13:17   #494
meni je sad na početku 2.god isto žao što nisam više pažnje posvetila riigu,asistent nije puno tražio i riig mi proletio a da ga se ni ne sjećam...a sad ovaj ek, i točno kak je gore kolega napisao -trebat ce nam neke tolerancije... ufff

I da,iz koje literature je najbolje učiti i vježbati zadatke za elektrotehniku?

Zadnje uređivanje Bat Kol : 18.09.2011. at 21:25.
raisin03 is offline  
Odgovori s citatom
Old 17.09.2011., 15:02   #495
Dakle da promjenim post od prije napisan,Kraut i decker su nove knjige i cijena im je normalna(puna)...
mpopov is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 08:02   #496
Koliko košta printanje jedne stranice na faksu ( crno/ bijelo) i jel vani gdje puno jeftinije. Imao bi par sto stranica sveukupno.
mgrci43 is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 11:08   #497
na faksu je 18 lipa čini mi se, a imaš kopiraona gdje košta i po 10 lp.
MsNarcissa is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 11:51   #498
i dosta ih nudi popuste od par lipa kad kopiraš po 200 stranica i više
d._m. is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 13:15   #499
Kakav je EK III u usporedbi s ostalim EK-ovim? Jel ekvivalent nečemu po težini(opširnosti) recimo termi ili fluidima? Koliko se lako/teško polaže?
BRAB-STON is offline  
Odgovori s citatom
Old 18.09.2011., 13:38   #500
Quote:
i dosta ih nudi popuste od par lipa kad kopiraš po 200 stranica i više
Ok, hvala, jel i na faksu daju popust. To mogu dolje u kopiraoni?

Ubrzo će doći pitanje, koje mi knjige trebaju?
mgrci43 is offline  
Odgovori s citatom
Odgovor

Kreni na podforum

Sva vremena su GMT +2. Trenutno vrijeme je: 01:52.